ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:69/672)

Pomarańczowe ciasto z kaszy manny na herbatnikach 132

Ekspresowe ciasto z kaszy manny pachnące cytrusami z galaretką pomarańczową, mandarynkami i aromatem pomarańczowym – rześkie, lekkie, mleczne, pyszne! Rozpływa się w ustach, świetnie smakuje. To niewątpliwie łatwy deser do kawy gotowy! SMACZNEGO:)   SKŁADNIKI: 3/4 szklanki kaszy manny 700 ml mleka 140 g masła 3/4 szklanki drobnego cukru herbatniki, u mnie wyszło 20 herbatników 3 mandarynki 1 galaretka pomarańczowa(...)resztą herbatników i pozostałą częścią masy. Układam obok siebie obrane i oczyszczone kawałki mandarynki, wkładam do lodówki. Galaretkę przygotowuję wg instrukcji na opakowaniu. Po 15-20 minutach zalewam ciasto pomarańczową galaretką. Wstawiam do lodówki na jakieś 3 godziny lub całą noc. Podaję z kawą w dobrym towarzystwie! Smacznego

Zasmakuj Kuchni
CIASTO CYTRYNOWE Z PIANKĄ I BORÓWKAMI – BEZ PIECZENIA 199

Dziś zapraszam Was na jedno z najlepszych ciast bez pieczenia, jakie ostatnio robiłam! Serio! Z ręką na sercu! Biszkoptowy spód pokryty delikatnym, orzeźwiającym cytrynowym kremem, puszystą pianką i owocami jest idealnym pomysłem na lato! Jeśli chcecie zamienić borówki na inne owoce – możecie śmiało! Pasują truskawki, brzoskwinie, maliny, ananas, kiwi, a nawet winogrona! Gwarantuję, że każde będą tu świetnym dodatkiem(...)cukrem pudrem i wanilią, a następnie nie przerywając ubijania wlewamy lekko tężejącą galaretkę cytrynową. Wylewamy na krem budyniowy, wygładzamy, posypujemy borówkami, wstawiamy do lodówki. Zalewamy tężejącą galaretką krystaliczną. Chłodzimy. Smacznego! . INNE LETNIE CIASTA BEZ PIECZENIA

Ostra na Słodko
Lato na talerzu, ptasie mleczko z owocami 136

pół. Dolną warstwę biszkoptu położyć w formie której był pieczony biszkopt. Wlać masę z serka mascarpone, wyrównać górę. Nałożyć drugą część biszkoptu. Wstawić ciasto do lodówki, aż stężeje. Przygotowanie masy z kremówki – galaretki zalać wrzącą wodą i dokładnie wymieszać. Odstawić aż zacznie gęstnieć. Jak galaretka jest już prawie gęsta ubić śmietanę na sztywną pianę. Powoli mieszać i powoli wlać(...)wymieszać obroty 1, podczas mieszania wlewać gęstniejącą galaretką Wylać masę na biszkopt. Obsypać pozostałymi dowolnymi owocami. Ostatnią galaretkę rozmieszać w gorącej wodzie. Odstawić do stężenia. Prawie gęstą galaretkę wylać na owoce. Wstawić ciasto do lodówki i zostawić aż wszystko dokładnie zgęstnieje. Życzę przyjemności, smacznego

Kuchnia Pokoleń
Sernik jaglany na zimno 278

orzechów włoskich, masę a'la serową zrobiłam z kaszy jaglanej z dodatkiem mleka kokosowego, masła orzechowego oraz skórki z pomarańczy, a wierzch ciasta ozdobiłam truskawkami i oblałam galaretką...Idealne ciasto na lato💛💛💛 Masa z kaszy jaglanej jest dosyć muląca, więc ciasto doskonale komponuje się ze świeżymi truskawkami i galaretką. Jagielnik odpowiedni jest dla wegan i osób na diecie bezglutenowej(...)Masę wykładamy na gotowy spód i równomiernie rozsmarowujemy.  Truskawki kroimy w plastry i układamy na masie (boki truskawek odrzucałam.)  Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody, gdy zacznie tężeć to delikatnie wylewamy ją na wierzch ciasta

kulinarne odsłony pati
szybki pieczony sernik z truskawkami w galaretce 219

spodu z kruchego ciasta użyłam biszkoptów. Wykorzystałam zamrożone latem truskawki ale ze świeżymi będzie jeszcze lepszy. Masa serowa z tego przepisu jest idealna, użyłam jej niedawno do zrobienia sernika z ananasem (klik)  i na pewno użyję jej jeszcze nie raz. Sernik wychodzi równy, opada minimalnie i jest aksamitny i kremowy, dlatego doskonale nadaje się pod galaretkę. Jeśli nie liczyć(...)chwilę. Galaretki zaczną szybko tężeć więc trzeba tego pilnować i w odpowiednim momencie wyłożyć na ciasto.  *dlatego truskawki mieszam z galaretką, bo gdybym je zamrożone ułożyła na cieście i zalała galaretką to mogłyby puścić sok, który przy krojeniu wylewałby się z ciasta. A tak to truskawki rozmrożą się w galaretce i sok się z nią wymiesza.  ** świeżych truskawek

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Truskawkowe pole na kruchym cieście 243

Mój mąż bardzo lubi owoce zalane galaretką, dlatego zrobiłam takie truskawkowe ciasto, a może raczej deser z dużą ilością owoców pokrytych galaretką. Boki dodatkowo obsypałam zmielonymi orzeszkami w karmelu a wierzch udekorowałam kleksami z bitej śmietany. Ciasto wyszło soczyste, orzeźwiające i naprawdę smaczne;)) Spód: 100g margaryny,  jajko,  1 i 1/4 szklanki mąki pszennej,  2/3 szklanki cukru(...)szklanki śmietanki 30%,  2 łyżki cukru pudru,  5 g startej czekolady.  Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzątku. Ostudzić. Umyte i osuszone truskawki rozłożyć na zimnym cieście. Zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na całą noc. Brzegi ciasta oddzielić nożem i zdjąć obręcz tortownicy. Boki ciasta posmarować konfiturą i obsypać zmielonymi orzeszkami.  Śmietankę ubić na sztywno

Z miłości do słodkości
Ptasie mleczko z białek i galaretki 142

Ptasie mleczko z białek i galaretki jest banalnie prostym do zrobienia ciastem bez pieczenia. Idealny przepis na puszyste i delikatne domowe ptasie mleczko z białek i galaretki. Łatwe do przygotowania niskokaloryczne ptasie mleczko, to na pewno pyszny deser bez pieczenia na każdą okazję. Ciasto bez pieczenia zrobione jest w zasadzie tylko z 3 składników, białek, cukru i galaretek. Kiedyś ptasie(...)będzie puszyste i odpowiednio porowate, jeśli białka z cukrem będą starannie ubite, a galaretka dodawana stopniowo w początkowym momencie jej tężenia. Puszyste i delikatne jak chmurka ciasto bez pieczenia z białek i galaretki jest jednym z chętniej jedzonych ciast i sprawdza się na każdą okazję. Smak galaretek najlepiej dostosować do swoich upodobań. Z tego przepisu wychodzi lekko owocowe ptasie mleczko

Kuchcik gotuje
KOSTKA WIŚNIOWA BEZ PIECZENIA 176

Dziś propozycja na ciasto bez pieczenia, przy którym nie trzeba stać godzinami w kuchni. Wygląda i smakuje wyśmienicie. Warto je zrobić :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM. 22/25 CM: KREM 1: 1,5 szklanki mleka  6 łyżek cukru budyń waniliowy lub śmietankowy 15 dag miękkiego masła KREM 2: mleczko zagęszczone niesłodzone 500 g galaretka wiśniowa łyżka żelatyny ORAZ: ok. połowy(...)chwilę a następnie dodajemy po kawałku masła i miksujemy do jego wyczerpania. Wylewamy na herbatniki, wyrównujemy i przykrywamy trzecią warstwą herbatników. Teraz na chwilę odstawiamy nasze ciasto, żeby ostygło. KREM 2: Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody, żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody jak napęcznieje również rozpuszczamy i łączymy z galaretką. Gdy galaretka przestygnie ubijamy nasze mleczko na pianę, wlewamy

Pani na deser
Ciasto Malinowa dama 93

słodkość. zastygniętą galaretkę kroimy nożem na drobną kostkę. w 200 ml gorącej wody rozpuszczamy pozostałą jedną galaretkę malinową i odstawiamy do ostygnięcia, galaretka ma być chłodna ale nie tężejąca miękkie masło ucieramy na puch, następnie cały czas miksując dodajemy po łyżce wystudzonej masy budyniowej. Miksujemy aż powstanie jednolita masa. Do powstałej masy wrzucamy posiekaną galaretkę. Dokładnie mieszamy i tak przygotowaną(...)łyżki masy, dokładnie wymieszałam a następnie przelałam do masy budyniowej. Dokładnie wymieszałam. Na koniec dodałam posiekane galaretki wymieszałam i wylałam na biszkopt. Wstawiłam na 1 h do lodówki zanim ubiłam i wyłożyłam na nią śmietanę z galaretką :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia The post Ciasto Malinowa dama first appeared on Blog Kulinarny

Blog kulinarny S9.PL
Torcik serowy 186

pokrojonych na małe części truskawek, przykryć je masą serową. Na wierzchu poukładać biszkopty tak by w połowie wystawały nad powierzchnię ciasta. Na sam koniec zalać tężejącą galaretką. Na następny dzień ciasto gotowe z samego rana ;) Smacznego

Różne smaki w kuchni
Torcik serowy 146

pokrojonych na małe części truskawek, przykryć je masą serową. Na wierzchu poukładać biszkopty tak by w połowie wystawały nad powierzchnię ciasta. Na sam koniec zalać tężejącą galaretką. Na następny dzień ciasto gotowe z samego rana ;) Smacznego

Różne smaki w kuchni
Ciasto Truskawkowa Chmurka z Kremem Śmietanowym i Bezą 95

powstanie wilgotne, dość klejące ciasto). Ciasto zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na około 40 minut. 2. Schłodzone ciasto, podsypując mąką stolnicę oraz wałek, rozwałkować na wielkość blaszki. Blaszka 25cm x 30cm wyłożona papierem do pieczenia. Następnie przełożyć ciasto do blaszki, wyrównać, patrz FILM (można również blaszkę wylepić ciastem rękoma, bez wałkowania). 3. Ciasto ponakłuwać widelcem i wstawić(...)razem z papierem włożyć z powrotem do blaszki. 8. Do miski wsypać galaretki i zalać gorącą wodą 900ml, mieszać, aż galaretka się rozpuści. Odstawić do całkowitego studzenia, galaretka ma być tężejąca. 9. Do tężejącej galaretki dodać pokrojone truskawki i krótko wymieszać łyżką. Truskawkową galaretkę wylać na kruche ciasto w blaszce, wyrównać i wstawić do lodówki na około 60 minut

Mała Cukierenka
Wegański torcik mango na fig-barowym spodzie (bez glutenu, cukru, laktozy, wegański) 195

także zrobiły niezłą furorę! Postanowiłyśmy wrócić do tych pyszności zwłaszcza, że mamy sezon na świeże figi ale tym razem zamarzył nam się figbarowy spód do ciasta 😍 Do tego galaretka z mango ze sklepu Kuchnie Świata , która nadała delikatności i powstało ciasto idealne ❤ Aż nie mogłyśmy się od niego oderwać 👌      Składniki: Orzechowe ciasto na spód(...)minut. Po tym czasie w kąpieli wodnej lub w mikrofali podgrzać żelatynę i mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Następnie wlać ją do musu z mango i całość ponownie wymieszać. Galaretkę wlać do ciasta zamkniętego w tortownicy gdy już zaczyna się ścinać i włożyć do lodówki. Po kilku godzinach dekorować figami. *z żelatyną konsystencja jest według nas lepsza i całość smaczniejsza

Candy Pandas
Ciasto Szampańskie 78

mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, dokładnie mieszamy i wylewamy ciasto do blaszki o wymiarach 40×26 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 25-30 min do suchego patyczka, upieczone ciasto odstawiamy do całkowitego ostygnięcia, w międzyczasie galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody ( szklanka o pojemności(...)masę wykładamy brzoskwinie i rozprowadzamy po nich tężejącą galaretkę. Galaretka nie może być płynna bo wsiąknie w masę i biszkopt. do pozostałej połowy masy dodajemy kakao i krótko miksujemy aż masa połączy się i będzie jednolita. na tężejąca galaretkę wykładamy masę kakaową i delikatnie rozprowadzamy równomiernie po całym cieście. Na wierzch ciasta układamy biszkopty dociskając je do masy, do kubka

Blog kulinarny S9.PL
malinowa chmurka 886

papier do pieczenia, rysujemy na nim prostokąt wielkości blaszki w jakiej piekliśmy ciasto kruche. W obrębie prostokąta wykładamy ubite białka. Wkładamy do piekarnika. Pieczemy w 140 st. C przez ok. 60 min., następnie pozostawiamy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia. Beza powinna być chrupka. składniki na galaretkę z malinami: 600 g malin(...)malinowe galaretki 870 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy. Do zimnej galaretki dodajemy maliny, mieszamy i wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę równomiernie wykładamy na kruche ciasto. Całość wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. składniki na krem śmietankowy: 500 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru nasionka

Domowy Smak Jedzenia