ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:62/672)

Ciasto meduza 251

Lubicie ciasta z orzechami i jabłkami? A jeszcze z ananasem? Ciasto meduza to dla mnie ulepszona wersja popularnego ciasta Wiewiórka, które przełożono masą ananasową, a ananasy zalano galaretką. Pyszne ciasto, idealne na mniejsze i większe okazje. Składniki: Ciasto:  2 szkl. mąki  6 dużych jabłek  4 jajka 1,5 szkl. cukru 1 szkl. posiekanych orzechów łyżeczka proszku(...)Pieczemy ok. 45 minut w temp. 180 °C. Studzimy. Krem: ananasy osączamy. Z zalewy, żółtek, cukru i mąki gotujemy budyń. Studzimy. Ucieramy z margaryną. Wykładamy na ciasto. Na kremie układamy plastry ananasa. Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Tężejące wylewamy na ciasto

Cukiernia Pychotki
Fit ciasto z truskawkami, budyniem i galaretką 200

Szukacie prostego fit ciasta, które będzie idealne na upały? Polecam przygotować ciasto z truskawkami, budyniem i galaretką . Całość jest orzeźwiająca, najlepiej smakuje po wyjęciu z lodówki, kiedy ciasto jest zimne. Jeśli nie macie w domu budyniu bez cukru, możecie użyć z cukrem, ale pomińcie erytrytol. Drukuj Fit ciasto z truskawkami, budyniem i galaretką Przygotowanie: 1 h. 20 min. Wielkość(...)herbatniki. Przykryj całość folią spożywczą i odstaw do ostygnięcia. Galaretki przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pozostaw do delikatnego stężenia. Przygotuj truskawki: umyj owoce i oderwij szypułki. Następnie pokrój truskawki w plastry lub małe kawałki. Ułóż truskawki na warstwie z budyniem. Na koniec wylej delikatnie galaretki na truskawki. Gotowe ciasto włóż do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą

Przepisy na widelcu
Sernik na zimno z mascarpone. 81

wody Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe truskawki  Wykonanie: Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu.  Zostawić żeby lekko stężała.  Truskawki umyć i usunąć szypułki.  Moje truskawki były duże, więc przekroiłam je na połówki.  Herbatniki drobno pokruszyć. Można to zrobić robotem, lub blenderem.  Można też włożyć do wytrzymałego woreczka i rozdrobnić wałkiem do ciasta.  Do pokruszonych(...)wlać powoli żelatynę do masy serowej cały czas miksując.  Tak przygotowany ser przełożyć na herbatnikowy spód.  Na serze ułożyć połówki truskawek.  Na wierzch wylać tężejącą galaretkęCiasto wstawić do lodówki na kilka godzin

Agusiowe smakołyki
Delicja siostry Anastazji 568

jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa : 1/2 l mleka 2 budynie waniliowe 250 g masła 2 łyżki cukru 1 czerwona galaretka Sposób przygotowania: Ciasto kakaowe: Ubić pianę z białek. Dalej ubijając , dodać , cukier , żółtka , przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Piec ok. 40 min. w temp. 180 C Ciasto jasne(...)resztę mleka zagotować z cukrem . Budyń wystudzić i zmiksować z miękkim masłem. Masę podzielić na pół. Składanie ciasta Ciasto kakaowe - pół masy - ciasto z dziurkami - dziurki zalać tężejącą galaretką - pół masy - ciasto kakaowe - polać polewą i ozdobić wedle uznania.  Smacznego

Słodkości i nie tylko
Malinowa Chmurka 258

blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuwamy widelcem i jeszcze na pół godziny wkładamy do lodówki, w tym czasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni, ciasto pieczemy na złoty kolor przez 15-20 minut, studzimy. Galaretki rozrabiamy(...)litrze wrzątku, odstawiamy do ostygnięcia, wrzucamy zamrożone maliny i delikatnie mieszamy, proces tężenia to jakieś 15-25 minut, warto mieć to na uwadze i zacząć robić galaretkę jak już ciasto będzie ostudzone. Tężejącą galaretkę wykładamy na zimne ciasto, formujemy równo i wkładamy do lodówki. Jeśli chcemy podać ciasto w ten sam dzień robimy kolejne kroki, jeśli na następny radziłabym masę

Wypieki Rene
Tarta z czereśniami, budyniem i galaretką 176

Delikatny waniliowy spód, zimny budyń, świeże czereśnie i galaretką, prostota, jednak ciężko odejść od talerza... :) Spód: -250g mąki pszennej -125g zimnego masła -1 jajko -1 cukier wanilinowy -1 łyżka zimnego mleka Do miski przesiewamy mąkę pszenną, dodajemy pokrojonego w kostkę masło, cukier wanilinowy, jajko oraz łyżkę zimnego mleka. Ciasto energicznie zagniatamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Przygotowujemy formę(...)galaretki Do gorącej wody wsypujemy galaretki i mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia, studzimy.  Czereśnie: -750g świeżych czereśni wypestkowanych Na upieczony spód wykładamy budyń, układamy czereśnie i zalewamy galaretką. Ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego

Receptura smaku
Piegusek z brzoskwiniami 165

proszku do pieczenia szczypta soli dodatki 1 duży budyń śmietankowy ( na 3/4 l mleka ) 120 g miękkiego masła 600 ml mleka 3 łyżki cukru puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe lub pomarańczowe Przygotować ciasto. Masło rozpuścić i wystudzić. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Następnie porcjami dodawać cukier. Cały czas ubijać aż cukier się rozpuści. Potem dodać mak a następnie(...)posmarować cienko pozostałym kremem. Brzoskwinie osączyć dobrze z zalewy i pokroić w plasterki. Ułożyć gęsto na cieście. Kawałkami uszczelnić także wszelkie szczeliny między ciastem a blaszką. Ciasto wstawić do lodówki do schłodzenia. Galaretki rozpuścić w 800 ml gorącej wody i odstawić do wystudzenia. Gdy galaretka będzie już wystudzona i będzie lekko tężała zalać wierzch ciasta. Ponownie wstawić do lodówki

Monia miesza i gotuje
Ciasto przekładaniec truskawkowy + film 122

truskawkami idealne smakuje w upalne letnie dni. Słodycz biszkoptów przełamana jest lekko kwaskowatym smakiem truskawek i kisielu . A przygotowanie ciasta jest jak zawsze bardzo proste. składniki na okrągłą formę ciasta                              spód(...)opakowaniu. Galaretkę odstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia. Przestudzoną masę truskawkową wylewamy na spód biszkoptowy i dokładnie rozprowadzamy . Na masie truskawkowej układamy biszkopty a na wierzch wlewamy tężejącą galaretkę .Ciasto wstawiamy do lodówki na 2 godziny

Smakowite Dania
Cytrynowy puch 4182

Zapraszam Was dzisiaj na bardzo lekkie, cytrynowe ciasto o wdzięcznej nazwie;) „Cytrynowy Puch” to biszkopt o delikatnym, cytrynowym posmaku, z cytrynową pianką, warstwą galaretki oraz bitą śmietaną. Ciasto jest proste do wykonania i bardzo ładnie się prezentuje, choć u mnie nie obyło się bez potknięć – warstwa galaretki powinna być nieco większa, jednak mi część spłynęła(...)zepsuć smak całego ciasta – ścieramy delikatnie, tylko zewnętrzną część. Papier do pieczenia warto przed wylaniem biszkoptu delikatnie natłuścić olejem i rozsmarować – wystarczy około 1 łyżka oleju. Galaretkę wlewałam na ciasto zimną, lecz ciągle płynną. Piankę cytrynową rozprowadziłam po całości blaszki, ale widać niezbyt dokładnie/szczelnie, gdyż galaretka spłynęła mi częściowo na spód blaszki. Aby temu zapobiec wykładamy galaretkę

Smaki Na Talerzu
Czekoladowy biszkopt z mascarpone i truskawkami 111

miski, dodaję cukier puder i ubijam na sztywno. Masę wykładam na biszkopt, wierzch równam i rozkładam na nim truskawki (większe kroję na połówki i plastry ). Ciasto przekładam na chwilę do lodówki. Galaretki rozpuszczam w trzech szklankach wrzątku (750ml), studzę, wkładam do lodówki. Lekko(...)tężejącą wylewam na owoce. Ciasto przekładam do lodówki aby galaretka całkiem stężała. Smacznego :) Poniżej podam jeszcze kilka propozycji na tego typu ciasta (wystarczy kliknąć w tytuł, a ukaże się przepis) zapraszam: Ciasto bez pieczenia z truskawkami i galaretką. klik   Brzoskwiniowiec jogurtowo-serkowy z galaretką. klik   Szarlotka królewska z bitą śmietaną i tartą czekoladą klik   Błyskawiczne ciasto

Kuchnia z widokiem na ogród
Tarta grzechu warta 117

jeśli jest zbyt lepkie dodajemy mąkę. Gotowe ciasto formujemy w kulę i wkładamy na 15 minut do zamrażalki, w tym czasie drelujemy wiśnie i przygotowujemy galaretkę, aby ją pozostawić do tężenia.  Wychłodzone ciasto wyjmujemy z zamrażalki wałkujemy i rozkładamy na nasmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą  blaszce. Spód ciasta nakłuwamy w kilku miejscach widelcem(...)wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 ºC. Pieczemy na złoty kolor.  Na wystudzone ciasto wykładamy wydrylowane wiśnie, posypujemy cukrem, całość zalewamy tężejącą galaretką.  Gdy galaretka całkowicie stężeje ciasto polewamy polewą przygotowaną z gorzkiej czekolady i śmietanki.  Ciasto przed zalaniem galaretką Gotowa tarta

Kuchenne aromaty
Ciasto budyniowo - brzoskwiniowe 145

Dziś proste a jakie smaczne ciacho. Biszkopt przełożony masą budyniową a do tego brzoskwinie zalane galaretką. Ciasto idealne nawet na komunię bo przecież sezon komunijny w pełni. Ale każda okazja jest dobra aby zjeść kawałek smacznego ciasta. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Sernik truskawkowy 178

masy truskawkowej a potem znowu wstawić do lodówki. Galaretkę truskawkową przygotować według przepisu i wystudzić. Gdy galaretka będzie już zimna i tężejąca na wierzchu sernika ułożyć pokrojone truskawki. Zalać galaretką. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin aby dobrze stężało

Monia miesza i gotuje
WANILIOWO KAKAOWY SERNIK Z TRUSKAWKAMI 139

moich ulubionych ciast. Wszak za każdym razem mogą smakować inaczej. Dorwałam koszyczek truskawek i postanowiłam, że wykorzystam je do sernika. Palce lizać!   Składniki: 1 kg sera w wiaderku 4 łyżki likieru waniliowego DALKOWSKI 3 łyżki kakao 5 łyżek cukru pudru 3 łyżki żelatyny 400 g ciastek maślanych 20 g masła 1/2 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe Wykonanie: *Herbatniki drobno(...)reszty dodajemy kakao, miksujemy, wykładamy do tortownicy. Do reszty masy dodajemy likier, mieszamy, wylewamy na ciemne ciasto, można delikatnie przemieszać wykałaczką. *Truskawki przekrajamy na połówki. Układamy na cieście. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody. Kiedy przestygną zalewamy truskawki, odstawiamy do lodówki do stężenia

Z Majeczką w kuchni