Sernik gotowany siostry Anastazji

Sernik gotowany siostry Anastazji

Sernik gotowany siostry Anastazji

Jeżeli szukacie sernika na zbliżające się święta to mam dla Was propozycję na sernik, który zawsze się udaje. Kruche blaty ciasta przekładane serem z rodzynkami, który wcześniej się gotuje. Wszystko przykryte brzoskwiniami i polane kolorową galaretką. Składniki: Ciasto kruche: 25 dag mąki pszennej 5 dag cukru pudru 10 dag margaryny 3-4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera (dwukrotnie zmielonego) 20 dag margaryny 3 jaja 1 budyń 1 szklanka cukru pudru 10-15 dag rodzynek   Dodatek: 2-3 ga... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cukiernia Pychotki

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealny sernik - co zrobić, by nie opadł i nie pękał

Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.

Czytaj dalej...

Autor

Pychotka11Pychotka11

Lubię piec i gotować, a ten blog jest spełnieniem moich marzeń.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, galaretka, sernik, ciasta z masa, placki, budyń, placek z serem, ciasto z galaretka, szybkie ciasto, ciasto z brzoskwiniami, ciasto cytrynowe, sernik z brzoskwinia, sernik pieczony, sernik z budyniem

Inne przepisy z Cukiernia Pychotki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.