ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:32/780)

LODY BUDYNIOWE W CIEŚCIE FRANCUSKIM 129

kremów i ciasta WINIARY 3 łyżki cukry brązowego garść pokruszonych płatków śniadaniowych 2 żółtka 500 ml mleka szczypta cynamonu 1 op. ciasta francuskiego 1 białko dżem Przygotować budyń do ciast i kremów wg przepisu na opakowaniu. Studzimy co jakiś czas mieszając w zimnej wodzie. Żółtka ubić z cukrem w parze wodnej na jasny krem. Studzimy. Budyń mieszamy z żółtkami małymi

Kuchnia w oparach
Pyszna tarta z budyniem i jabłkami 373

nadzieję, że już wkrótce ulegnie to zmianie! :) Wykorzystując chwilowy dostęp do sieci, postaram się troszkę nadrobić moje zaległości. Tymczasem łapcie przepis na pyszną tartę z budyniem i jabłkami :) Miłej niedzieli :) Składniki na ciasto:  260 g mąki   szczypta soli  3 łyżki cukru  150 g masła  1 jajko  Dodatkowo:  1 budyń waniliowy(...)widelcem i przykryć papierem śniadaniowym, żeby się  za bardzo nie przypiekło. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200*C na ok. 15 minut Po wyjęciu, nakładamy na podpieczone ciasto wystudzony budyń, jabłka (możemy je posypać cynamonem) oraz pozostałą część ciasta pokrojoną w paski tak, aby tworzyły ładną kratkę J Wkładamy ciasto ponownie do piekarnika na ok. 25-30 minut

The Sweet Damsel
Ananas 197

Ciasto z ananasem Przepyszne ciasto zupełnie bez okazji. Mój sprawdzony biszkopt, budyń z ananasem, bita śmietana i beza z migdałami. To było naprawdę wspaniałe połączenie smaków. No dobra, powiem Wam, że miałam puszkę zacnych ananasów z POLOmarketu i chciałam ją wykorzystać. Mam nadzieję, że mój przepyszny pomysł na słodkości przyjmie się w Waszych domach i będziecie czuli te same motyle(...)stopniach C. Ananas - składanie: Biszkopt wkładamy do blaszki, w której się piekł i smarujemy połową ponczu z soku z cytryny z wodą.  Gorący budyń wylewamy na biszkopt i przykrywamy go drugim biszkoptem. Tak przygotowane ciasto musi wystygnąć i najlepiej schłodzić się przez godzinę w lodówce.  Po schłodzeniu ubijamy śmietanę, która przez przynajmniej 24 godziny powinna być w lodówce

MamaOskarka
Ciasto czekoladowe przekładane 219

ziemniaczanej i 2 łyżki mąki pszennej, mieszamy dokładnie i wlewamy do gotującego się mleka, chwilę gotujemy, następnie ostawić do  wystudzenia. Miękką margarynę ucieramy, dodając po trochu przestudzony budyń. Spód ciasta smarujemy dżemem, z kremu budyniowego odkładamy 1/3 część masy, którą mieszamy z masą toffi, pozostały budyń wykładamy na dżem, przykrywamy drugim płatem ciasta, na wierzch smarujemy budyń

kgwjanczewo
1478. Gruszkowo-jabłkowa pokusa 207

Przepis ze starej gazetki Przyślij przepis - Ciasta na lato..U mnie to akurat na początek jesieni .. 2 budynie śmietankowe 3 szkl.mleka 1 kg gruszek [ dałam dodatkowo jeszcze jabłka] 3 szkl. mąki 2 łyżki soku z cytryny 1 jajko 2 żółtka 25 dkg margaryny 3/4 szkl.cukru pudru 2 łyżki śmietany 1  łyżeczka proszku do pieczenia Z mąki, margaryny , żółtek(...)drugą część włożyć na ok. godzinę do zamrażalnika .Budyń ugotować na mleku.Gruszki i jabłka obrać  i zetrzeć na tarce.Skropić sokiem z cytryny.Wyłożyć na ciasto i zalać budyniem.Na budyń zetrzeć drugą część ciasta. Piec około 45 minut w 200 stopniach.Wystudzić , posypać cukrem pudrem lub polać polewą

Moje domowe kucharzenie
Drożdżówki z budyniem i truskawkami. 290

waniliowego. Ponadto: budyń waniliowy bez cukru, 0.37 ml mleka, 2 czubate łyżki cukru, 200g truskawek, 1 jajko + 1 łyżka mleka - do posmarowania ciasta, wymieszać, masło do wysmarowania formy i bułka tarta do posypania. Przygotowanie: Budyń ugotować z cukrem w 0.37ml mleka i ostudzić. Składniki na kruszonkę połączyć, przecierać pomiędzy palcami do momentu aż zaczną się robić grudki - ewentualnie(...)wyrośnięcia na 1h - tak by ciasto podwoiło swoją objętość . Wyrośnięte ciasto podzielić na 5 kawałków.    Uformować paski o takiej długości by zawinąć w ślimak. Ostudzony budyń wyłożyć na ciasto i spróbować w paru miejscach skleić - budyń może wypływać i ciasto może nie chcieć się ładnie skleić - ale najważniejsze jest by powstała jakakolwiek harmonijka ( nawet nie musi być

W kuchni u Moniki
Warkocze drożdżowe z jeżynowym budyniem 151

migdałami. Idealne do piknik, do pracy, na działkę. Na jednej sztuce nie poprzestaniecie. Uwielbiam takie drożdżowe buły, a podane z budyniem owocowym są przepyszne.                             Ciasto drożdżowe: 500 g mąki pszennej 200 g jogurtu greckiego 50 ml mleka 2 dkg świeżych drożdży 70 g cukru trzcinowego(...)cukier i zagotowuję. W misce rozrabiam budyń z mlekiem i wlewam do gotującego musu. Jak budyń zgęstnieje przykrywam go folią i odstawiam do ostudzenia.  Na każdym kawałku ciasta rozsmarowuje budyń. Zostawiam z każdego brzegu po 1 cm wolnego od farszu. Zwijam w rulon i sklejam końce. Nożem nacinam wzdłuż przez środek ale nie do samego końca. Przecięte dwa paski

wesoła kuchnia
Drożdżówki z ciasta francuskiego z budyniem i truskawkami 335

Składniki (z 1 opakowania XXL ciasta wyszło nam 6 drożdżówek): ciasto francuskie – kwadraty ok. 6×6 cm Nadzienie 1: ok. 400ml mleka 2 łyżki cukru 2 żółtka, 2 łyżki skrobi ziemniaczanej wanilia garść rodzynek Nadzienie 2: 2 szklanki mrożonych lub świeżych truskawek 4 łyżki cukru łyżka masła Budyń waniliowy: Odlewamy 1/2 szkl. mleka, resztę zagotowujemy. Do odłożonej części(...)przygotowany budyń wkładamy na środek kwadratu z ciasta francuskiego, który składamy na pół. Pozostało jeszcze zrobić truskawkowy dżemik na wierzch ciastka – będzie nieco kwaskowy dzięki czemu ciasto z budyniem nie będzie mdłe. Dżemik truskawkowy: Na łyżce masła podsmażamy truskawki z cukrem aż do uzyskania dosyć gęstej masy. Wykładamy na wierzch drożdżówki. Wkładamy do piekarnika i pieczemy

kuchcikownia
Ciasto piernikowe z budyniem z białej czekolady, szybkie 454

cynamonu i goździków w kuchni. Góry pierniczków czekające na ozdobienie. Lista wypieków powiększająca się z dnia na dzień. Lubię to całe przedświąteczne napięcie. Dzisiaj, częstuję Was szybkim piernikowym ciastem z budyniem. Co prawda, nie jest to ten tradycyjny - staropolski (przepis tutaj ), bo ten potrzebuje czasu i jest już na niego trochę za późno, ale mogę śmiało powiedzieć, że zaspokoi wasz(...)kakaowej masy. Delikatnie wymieszać. Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180C przez 50-55 minut (do tzw."suchego patyczka"). Ciasto wystudzić.  W między czasie przygotować budyń. Do garnka wsypać mąkę ziemniaczaną, cukier, cukier wanilinowy i dodać żółtka, wymieszać. Dodawać stopniowo mleko, cały czas mieszając. Postawić na ogniu i mieszając podgrzewać aż składniki

CookYourself
DOMOWA PYSZNA KARPATKA 527

mąkę, cały czas mieszając. Garnek stawiamy na piecu i gotujemy ok. 3 minut. Ciasto studzimy po czym cały czas miksując dodajemy po jajku, szczyptę soli i proszek do pieczenia. Ciasto dzielimy na dwie części, każdą połowę wykładamy na prostokątną dużą blachę, ja wyłożyłam papierem do pieczenia.. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 st. C ok. 30 minut(...)mieszamy energicznie, aby nie powstały grudki. Gotujemy  ok. 1 minuty i odstawić do ostygnięcia. Miękkie masło ucieramy mikserem, po czym dodajemy po łyżce zimnego budyniu, cały czas miksując. Tak przygotowanym kremem przekładamy ciasto i wstawiamy do lodówki.Ja wstawiam na całą noc. Po wyjęciu z lodówki, posypujemy na wierzchu cukrem pudrem. Smacznego

Mała w garnku miesza
Ciasto ze śliwkami i kremową polewą 194

Delikatne ciasto ze śliwkami i kremową polewą jest lepsze niż sernik- stwierdzili moi znajomi i zgodnie poprosili o przepis. Kruchy spód, gęsty, śliwkowy budyń i delikatna masa ze śmietanek są naprawdę przepyszne. Szybkie, łatwe ciasto, warte polecenia. Wszystko pieczone jest razem, bez konieczności wcześniejszego podpiekania spodu. Kremowe nadzienie jest z dwóch rodzajów śmietany: kremówki

dolcevitainmykitchen
Torcik jabłkowo – budyniowy 215

Uwielbiam ciasta z dodatkiem budyniu!Delikatne … kremowe … zwykle za słodkie – czyli tak jak lubię!Dziś mam dla Was przepis na kolejne , niesamowicie smaczne ciasto z jego dodatkiem.Ale nie tylko!Prym wiodą tutaj jabłka , które świetnie wpisują się nie tylko do szarlotki.Soczyste jabłka zatopione w kremowym budyniu i delikatne , miękkie ciasto zachwyci nasze podniebienia!  SKŁADNIKI:CIASTO:- jajko(...)Budynie gotujemy w mniejszej ilości mleka niż to pisze na opakowaniu.  Jeśli trzeba dosładzamy do smaku. Jajka ubijamy z cukrami.  Cały czas miksując dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz roztopione i przestudzone masło.  Dzielimy na 2 części.  Do jednej z nich dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia.  Wkładamy kolejno warstwy: jasne ciasto/ warstwa

Ostra na Słodko
Szarlotka z budyniem 1344

się skusicie ??? Wprawdzie już wszędzie pojawiają się propozycje świątecznych wypieków , ale ja skusiłam się w ten weekend na jesienne klasyczne ciasto. Dwie płaty  kruchego ciasta , do tego solidna porcja budyniu i konkretna warstwa jabłek. Ważne by wybrać jabłka kwaśne , aromatyczne . Ja tym razem wykorzystałam te chyba najlepsze do tego rodzaju wypieków czyli starą poczciwą odmianę -szarą renetę. Składniki(...)podpieczony blat wykładamy równą warstwą jabłka. Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu używając nieco mniej mleka (3,5 szklanki) Goracy ugotowany budyń wylewamy na jabłka. Drugą część ciasta rozwałkowujemy i wykładamy na budyń.Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok 40 min ,aż ciasto będzie rumiane. Smacznego :) Polecam

Malinowa Kawiarenka
FRANCUSKA STRUCLA BUDYNIOWO-OWOCOWA 241

nieco" :))  Warunkiem jest tylko posiadanie ciasta francuskiego mrożonego lub chłodzonego. Z dodatkiem budyniu i pysznych owoców otrzymamy chrupiący budyniowo-owocowy raj dla podniebienia ... :)) Składniki: Op. ciasta francu skiego (600g) 1 budyń waniliowy z cukrem 1 szkl. mleka 1 jajko gruby cukier kryształ (do posypania) dowolne owoce: u mnie truskawki i maliny ok 200g 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki cukru(...)minut. Studzimy. Płat ciasta francuskiego rozkładamy na blacie kuchennym  lekko posypanym mąką. Delikatnie je rozwałkowujemy utrzymując kształt prostokąta. Na środek ciasta (1/3) wzdłuż dłuższego boku nakładamy budyń. Na niego owoce. Ciasto składamy od dołu do środka, zakrywając nadzienie. Górną część ciasta nacinamy w paski szerokości 1cm.  Paski składamy do dołu, dociskając lekko każdy. Struclę smarujemy rozkłóconym jajkiem

Walijskie Pichcenie
Pani Walewska 251

szklanki cukru  1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki  100 g płatków migdałowych Krem: 500 ml mleka 2 budynie waniliowe 6 łyżek cukru 200 g masła Ciasto: Mąkę i proszek do pieczenia przesiać, dodać masło i posiekać szybko nożem. Dodać żółtka, cukier, sól, śmietanę i szybko zagnieść. Z ciasta uformować kulę. Podzielić(...)wyłożyć ubitą bezę, równomiernie ją rozprowadzić i posypać płatkami migdałowymi. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec przez około 40 minut. Z drugą połową ciasta postąpić identycznie. Krem: Budynie wraz z cukrem rozprowadzić w mleku i zagotować. Gotowy budyń wystudzić. Masło utrzeć na miękki puch i dodawać po łyżce zimnego budyniu. Mieszać, aż krem będzie jednolity

My simple kitchen