ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:36/780)

Fale Dunaju siostry Anastazji 270

pojawił się w książkach siostry Anastazji, wg mnie najlepszy. Pychotka Składniki: Ciasto: kostka masła  25 dag cukru pudru  30 dag mąki tortowej 6 jaj  2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia  2 łyżki mleka 2 płaskie łyżki kakao  4 jabłka Krem:  1 budyń śmietankowy lub waniliowy  2 łyżki cukru pudru kostka masła  olejek(...)ciasto. Piec w temp. 180 st. C przez ok 40 minut. Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Masło ucierać w cukrem i stopniowo dodawać zimny budyń. Dodać olejek waniliowy. Masę wyłożyć na zimne ciasto. Wszystkie składniki polewy wymieszać i zagotować na małym ogniu. Wystudzoną polać ciasto. Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Na pewno zmotywuje

Cukiernia Pychotki
Smakosz wg Siostry Anastazji 176

kokosu 1 szklanka krojonych orzechów 1 słoik powideł Ciasto ciemne: 4 białka 1/2 szklanki cukru kryształu 1 kisiel wiśniowy Masa budyniowa: 1/2 litra mleka 2 budynie 1 kostka masła cukier do smaku Wykonanie: Ciasto Zrobić ciasto kruche, podzielić na 2 części, do jednej dodać łyżkę kakao. Ciasto jasne Ciasto jasne wyłożyć na blaszkę, posmarować powidłami. Ubić pianę z 4 białek(...)placek Ciasto ciemne Ubić białka z cukrem, dodać kisiel, pianę wyłożyć na ciemne ciasto i upiec. Masa budyniowa Z mleka, cukru, budyniu ugotować budyń. Masło utrzeć dodając ostudzony budyń. Przełożenie ciasta: Ciasto jasne - masa budyniowa - ciasto ciemne - polewa Powyższy przepis jest przypisem oryginalnym z książki. Mój zmodyfikowałam poprzez przygotowanie własnego domowego budyniu który na pewno się nie oważy

Pychotkaaa
Ciasto kokosowo-budyniowe 176

Kruche ciasto z budyniem i masą kokosową to wypiek idealny do weekendowej kawy. Ciasto jest bardzo smaczne i wbrew pozorom łatwe do przygotowania :) Poniższe ciasto podarowałabym swojej siostrze, ponieważ uwielbia wiórki kokosowe. Ponadto ciasto kokosowo-budyniowe to świetny wypiek na poprawę humoru w chłodny, deszczowy dzień, ponieważ swoim kolorem i zapachem zachęca do jedzenia. Przepis dodaję do akcji "Piecz(...)miksując na najwyższych obrotach miksera. Na sam koniec dodać żółtka, wiórki kokosowe i roztopione masło. Wszystko delikatnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie spód do ciasta rozwałkować i przełożyć na blaszkę, rozsmarować budyń, a na sam wierzch położyć masę kokosową (należy ją rozsmarować równomiernie!). Przygotowane ciasto wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180ºC i piec około 50-60 minut. Wierzch

Ugotować
Ciasto "Fiona" - bez pieczenia 12784

Całość stanowi ciekawy, prosty i orzeźwiający deser idealny np. na dziecięce przyjęcia.    Ciasto " Fiona " - bez pieczenia - Składniki: Masa Budyniowa: 250 ml prawdziwego soku malinowego 450 ml wody (sok i wodę można zastąpić 700 ml napoju o smaku malinowym i kolorze różowym) 2 budynie malinowe (bez cukru, po 40 g) cukier (według uznania, jego ilość powinna być uzależniona(...)malinowych galaretka malinowa  (u mnie różowa galaretka Pink Margarita) Ciasto " Fiona " - bez pieczenia - Sposób przygotowania: Dno formy o wymiarach ok. 20x28 cm wyścielamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem i wykładamy warstwę biszkoptów. Masa Budyniowa: Sok oraz wodę łączymy ze sobą. W ok. 150 ml napoju rozpuszczamy budynie.  Resztę soku zagotowujemy wraz z cukrem.  Następnie wlewamy rozrobiony

Słodka Strona
Kremówka z budyniem 166

Bardzo rzadko można teraz spotkać w cukierniach taką dobrą kremówkę. Najczęściej budyń zastąpiony jest masą z proszku, która nie ma już tego wyjątkowego smaku.  2 płaty ciasta francuskiego każdy po 275g Budyń: 5 szkl mleka 200 g masła 1 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej 1 budyń waniliowy 4 żółtka kilka kropel ekstraktu waniliowego cukier puder do posypania Ciasto(...)mąkę, budyń, ekstrakt i żółtka dokładnie rozbełtać, wlać do gotującego się mleka z masłem. Energicznie mieszając ugotować gęsty budyń.  Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, włożyć jeden blat ciasta, wylać gorący budyń, przykryć drugim blatem. Ostudzić i posypać cukrem pudrem

Smakołyki Asi
Ciasto Marlenka – czyli pyszny ale niełatwy przekładaniec 1700

Miód, budyń i masa krówkowa – to najważniejsze składniki Jeżeli chcecie zachwycić przepysznym i rozpływającym się w ustach ciastem, to musicie zdecydować się na ciasto Marlenka. Jednocześnie musicie mieć na to zarezerwowane sporo czasu i trochę cierpliwości, ponieważ bajzel jest przy tym niemiłosierny No chyba, że to tylko u mnie tak wyglądało. W sumie sama masa w przygotowaniu jest dość(...)więc chętnie się rwały. Całe szczęście można pojedyncze kawałki „doklejać” do ciast już w foremce i nie stracimy przy tym na wyglądzie ciasta. Jak już pisałam na początku, ciasto jest naprawdę pyszne, chociaż mam tu pewne „ale”. Do samych blatów dodajemy (moim zdaniem) sporą ilość sody i octu spirytusowego. Ja osobiście używam tych produktów bardzo rzadko

Relaxtime
Ciasto na zimno z jogurtów greckich, masą budyniową i galaretką z truskawkami 177

już w warzywniakach pojawiły się polskie truskawki (słodko-kwaśne) postanowiłam przygotować ciasto na zimno - trójkolorowe, nie za słodkie i nieco "odchudzone". Poniższe ciasto składa się z trzech warstw: czekoladowej - przygotowanej na bazie budyniu śmietankowego oraz gorzkiego kakao, białej - z jogurtów greckich i czerwonej - galaretki malinowej z połówkami świeżych truskawek.  Składniki na tortownicę o średnicy 24-26 cm: czekoladowa warstwa(...)połówki truskawek. Całość zalać lekko tężejącą galaretką. Ciasto ponownie wstawić do lodówki i kroić na drugi dzień po przygotowaniu (ciasto musi się bardzo mocno schłodzić!).  Etapy przygotowywania budyniu czekoladowego Składanie ciasta: warstwa herbatników, budyń czekoladowy, warstwa biszkoptów Masa z jogurtów greckich, świeże truskawki i galaretka Pomysł na przepis STĄD

Ugotować
Drożdżówki z budyniem, truskawkami i rabarbarem 165

paskami z czekolady, ale jak dla mnie im prościej tym lepiej. I konia z rzędem temu, komu uda się oprzeć jeszcze ciepłym bułeczkom Poniżej podlinkowane przepisy na ciasto i budyń. Do wykonania drożdżówek zużyłam około 3 gałązek rabarbaru i kilkanaście truskawek. Przepis na ciasto do drożdżówek Przepis na domowy budyń Kruszonka do drożdżówek: 200 g mąki 100 g cukru(...)masła Wszystkie składniki rozetrzeć razem w palcach na wiórki, którymi posypać bułeczki przed pieczeniem.   Artykuł Drożdżówki z budyniem, truskawkami i rabarbarem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
WYPIEKI, KTÓRE WARTO ZROBIĆ LATEM! CIASTA I BUŁECZKI NA LATO! 133

CIASTO CZEKOLADOWE Z OWOCAMI! 11.  ZAPIEKANE OWOCE : ŚLIWKI POD MIGDAŁOWĄ KRUSZONKĄ! PRZEPYSZNY DESER Z PIEKARNIKA 12.  TARTA Z FRUŻELINĄ WIŚNIOWĄ , BEZĄ I KREMEM BUDYNIOWYM! TO JEST HIT LATA! 13.  SERNIK Z BORÓWKAMI NA CIASTECZKOWYM SPODZIE. 14.  TRUSKAWKI W FRUŻELINIE W SŁOJU 15.  TARTA Z KREMEM I TRUSKAWKAM I!  16.  KRUCHE CIASTO Z BUDYNIEM(...)PORZECZKAMI I MIGDAŁOWĄ BEZĄ Z KRUSZONKĄ . 17.  DROŻDŻOWE ZE ŚLIWKAMI! 18. CIASTO Z TRUSKAWKAMI , BUDYNIEM I BEZĄ! 19.  SZARLOTKA NA CIEPŁO Z JAGODAMI I MALINAMI ! 20.  DROŻDŻÓWKI Z WIŚNIAMI I SEREM

SMYKWKUCHNI
Szarlotka budapesztańska 235

Ciasto z jabłkami to ciasto któremu nie potrafię się oprzeć, podobnie jest z sernikiem ale jabłecznik wiedzie prym. Polecam wszystkim bardzo gorąco bo ciasto jest bardzo

Moje Małe Czarowanie
Błyskawiczny jabłecznik, składniki wymieszane 153

pielęgniarek w szpitalu w którym jest moja mamuśka. Budyń możecie użyć waniliowy lub owocowy lub jak ja kakaowy. To jak kto lubi. Budyń ugotować według instrukcji na opakowaniu i odstawić do lekkiego przestudzenia. Wszystkie składniki ciasta wrzucić do miski, mąkę przesiać przez sitko. Wymieszać łyżką lub na wolnych obrotach mikserem. Ciasto thermomix – wszystko wrzucić do naczynia miksującego, tylko mąka(...)wymiarach 30 x 25 wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Jabłka oskrobać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki. Rozłożyć jabłka na cieście. Na górę wyłożyć ciepły budyń. Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 190 C i piec 30-40 minut. Trzeba zawsze pod koniec obserwować, ponieważ każdy piekarniki troszkę inaczej piecze. Sprawdzić patyczkiem stan upieczenia. jak jest suchy

Kuchnia Pokoleń
Czekoladowy styropian 746

razy go piekłam. Postanowiłam teraz to nadrobić i przygotować podobne, ale nie jak w oryginale śnieżnobiałe, tylko delikatnie czekoladowe, a to za sprawą budyniu czekoladowego, a śmietanę zastąpiłam jogurtem greckim. Obecnie na blogach królują jagodzianki i ciasta z truskawkami. Ja zaś się dzisiaj wyłamuję i piekę czekoladowy styropian. Oryginalny styropian smakuje jak sernik, ten smakuje jak czekoladowy sernik z posmakiem(...)łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Mieszamy w misce jogurt z budyniem, wiórkami kokosowymi i mąką ziemniaczaną. Białka ubijamy ze szczyptą soli, stopniowo dodajemy cukier i ubijamy na sztywno, dodajemy mokre składniki. Wszystko razem mieszamy delikatnie silikonową łyżką. Wykładamy masę na ciasto, posmarowaną wcześniej konfiturą. Na wierzch ścieramy drugą część ciasta. Pieczemy ciasto w temperaturze 160 stopni

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
SZARLOTKA Z KREMEM WANILIOWYM I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ 462

Resztę gotujemy z cukrem i wanilią, wlewamy mleko z mąkami i cały czas mieszając gotujemy kremowy budyń. Studzimy. Masło ucieramy na puch, łyżka po łyżce dodajemy wystudzony budyń. Wykładamy na schłodzone ciasto. KRUSZONKA KOKOSOWA: Na patelni roztapiamy masło, dodajemy kokos i cukier, przesmażamy na złoto. Wysypujemy na krem waniliowy, chłodzimy kilka godzin Zajadamy! Smacznego

Ostra na Słodko
Kruche z budyniem , rabarbarem i pianką 146

Dzisiaj zapraszam na  kruche ciasto z rabarbarem , budyniem i pianką .  Ciasto jest pyszne o lekko kwaskowym smaku Składniki na ciasto kruche : około 3,5 szklanki mąki 1 kostka margaryny 2 cukry waniliowe 1 szklanka cukru 3 łyżki wiórek kokosowych 2 łyżki kwaśnej śmietany 3 jajka 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa ; 1 l mleka 4 budynie(...)blaszki  wyłożonej papierem do pieczenia. 2. Następnie wykładamy  połowę odsączonego z soku rabarbaru. 3. Na rabarbar wykładamy jeszcze ciepły budyń. 4. Na budyń wykładamy resztę rabarbaru. 5. Na rabarbar układamy poskubane ręką ciasto 6. Na ciasto wykładamy ubitą pianę. Pieczemy  w temperaturze 180 stopni około 40 / 45 minut , zaznaczam jednak że każdy piekarnik piecze inaczej więc

Sama słodycz i szczypta chili