ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:37/780)

7 up - tarta z włoską bezą 105

obrócić i odkleić papier i wylepić nim formę do tarty(25 cm), wysmarowaną wcześniej masłem i oprószoną mąką. Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia. Wysypać na nie fasolę, aby ciasto nie urosło znacznie. Piec w temperaturze 190ºC przez 15 minut. Po 15 minutach, usunąć papier i piec 15 - 20 minut.    W misce(nie plastikowej) roztrzepać jajka, żółtka(...)pięknie błyszczeć. Na kruche ciasto wyłożyć delikatnie budyń i go rozsmarować. Bezę przed wyłożeniem zapiekłam w piekarniku przez 6 minut w 200stopniach i delikatnie łopatka przełożyłam na ciasto z budyniem. Przechowywać w lodówce. Smacznego

ChilliJemy
Kruche z budyniem i malinami 163

przygotowaniu i do tego jeszcze takie smaczne, ciasto jest bardzo kruche :) Ciasto podane na porcelanie od   Porcelana Bogucice  z kolekcji Diament Gold Kruche z budyniem i malinami Składniki: ciasto kruche mąka- 3 szkl cukier - 0,5 szkl margaryna -250 g żółtka jaj - 5 szt proszek do pieczenia -2 łyżeczki Przełożenie: mleko- 3 szkl budyń waniliowy - 2 torebki cukier(...)wlać na gotujące się mleko, energicznie mieszając do zgęstnienia, aby nie zrobiły się grudy.  Na ciasto wyłożyć umyte i osączone maliny, wylać gorący budyń.   Zetrzeć na budyń 2 część ciasta, włożyć ciasto do piekarnika i piec 40 minut w 180 stop.  Upieczone i ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
Makowa Panienka. 1239

Pyszne ciasto, idealne składniki, w prost prosi  się o powtórkę.  Prezentuje się i smakuję równie idealnie. Nie jest trudne do wykonania. A znika bardzo szybko.... Gorąco polecam! Składniki: 200 g margaryny/masła 150 g maku  100 g mielonych migdałów 100 g wiórek kokosowych  80 g cukru 8 białek  4 żółtka 2 budynie śmietankowe(...)delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Dwie tortownice 28 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy na pół i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Pieczemy 20 minut. Odlewamy pół szklanki mleka, a resztę zagotowujemy z cukrem. Z odlanym mlekiem mieszamy budynie i żółtka. Wlewamy na gotujące się mleko i przygotowujemy budyń intensywnie mieszając. Miękką margarynę/masło miksujemy

Malinowe Pocałunki
Kruche z budyniem i jabłkami 360

Lubię prawie każde ciasto, ale jabłeczniki i serniki najbardziejKruche z budyniem i jabłkami CIASTO KRUCHE:margaryna -250 gproszek do pieczenia -2 łyżeczkimąka- 2 szklżółtka jaj - 5 sztcukier - 3 łyżkiMASA JABŁKOWAjabłka-1,5 kggalaretka cytrynowa -2 opakmasło -1 łyżkaMASA BUDYNIOWAbudyń śmietankowy -2 opakmleko -3 szklcukier -4 łyżkicukier puderPRZYGOTOWANIE:CIASTO KRUCHE: Na stolnicę wysypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,dodać(...)mleka zagotować z 4 łyżkami cukru. W pozostałej szklance mleka rozrobić proszek budyniowy, wlać na gotujące się mleko, energicznie mieszając do zgęstnienia. Gorący budyń wylać na masę jabłkową. Pozostałą część ciasta zetrzeć na tarce o dużych otworach na masę budyniową. Ciasto wstawić do piekarnika,piec w 180 stop.przez ok.35 minut

Kuchnia Danusi
Tarta rabarbarowa z bezą 202

było się oprzeć po takim wstępie? :)  Po zrobieniu tego ciasta - potwierdzam te słowa w 100%. Tarta jest przepyszna, a dzięki wymieszaniu rabarbaru z budyniem, kwaskowatość, która jest nieodłącznym smakiem tego typu ciast, ograniczona jest do minimum. Polecam ją nawet tym, którzy nie przepadają za ciastami z rabarbarem :) Składniki: 200 g mąki pszennej 100 g margaryny 155 g cukru(...)formę na tartę. Natłuścić ją. Kruche ciasto wyjąć z lodówki i wykleić nim dno i bok formy, na wysokość około 3-4 cm. Ponakłuwać ciasto widelcem (fot.2) . Na ciasto wylać budyń z rabarbarem  (fot.3)  i podpiec w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180°C. Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem. Wyłożyć na podpieczone ciasto  (fot.4

Świat Ciasta
Kruche ciasto z rabarbarem i budyniem 143

Kwaśny rabarbar, słodki budyń o nucie waniliowej i perfekcyjnie kruche ciasto stanowią jedno z lepszych połączeń smakowych. Ciasto jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Znika z talerza w mgnieniu oka. 🙂 Składniki na ciasto: 300g mąki pszennej szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki(...)cukru opakowanie cukru waniliniowego 200g masła 3 żółtka Do miski wyspujemy mąkę, dodajemy sól, proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną, cukier i cukier wanilinowy. Przeczytaj cały przepis - Kruche ciasto z rabarbarem i budyniem at AleTorcik

AleTorcik
Cupcakes potrójnie kokosowe ala pinacolada na Halloween 178

Budyń przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodajemy do lekko przestudzonego budyniu aromat, likier oraz wiórki. Dokładnie mieszamy. Napełniamy papilotki do ok 1/3 ich wysokości ciastem, następnie na ciasto kładziemy łyżkę budyniu i dopełniamy papilotkę ciastem, tak aby przykryło budyń. Pieczemy 20-25  minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Gotowe babeczki studzimy. W międzyczasie przygotowujemy krem. Masło ubijamy

Mania Gotowania
Kruchy placek ze śliwkami i winem 145

zrobić, gdy dostaniesz wielką reklamówkę śliwek ? Ciasto zrobić - obowiązkowo. A reszta do przetworów i do zamrażarki.Kruche ciasto ze śliwkami, w nieco innym wydaniu. Wewnątrz ciasta kryje się winny budyń i śliwki, a na wierzchu chrupiąca kruszonka.Polecam w ten jesienny dzień wziąć porcję ciasta, kubek dobrej kawy, usiać w ogrodzie, w ostatnich ciepłych promieniach słońca ... i delektować się tym wytwornym(...)budyniowy - wlać na wrzące śliwki - zagotować. Owoce odstawić do ostygnięcia.Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować i wykleić nim tortownicę/blachę, formując rant wysokości około 3-4 cm.Na cieście rozłożyć budyń ze śliwkami.KRUSZONKA:* 70 g masła* 3/4 szklanki mąki* 3 łyżki cukru* 1 łyżeczka cynamonuMasło rozpuścić, pozostawić do wystygnięcia. Mąkę połączyć z cukrem i cynamonem. Wlać zimne masło - rozcierać

kolorowotorcikowo
Kruche ciasto z brzoskwiniami i budyniem 3602

Proste i bardzo intensywne w smaku ciasto w którym masa budyniowa świetnie łączy się z kruchym spodem, owocami i cudownie przyrumienioną kruszonką :) Zapraszam! Kruche ciasto z brzoskwiniami i budyniem Składniki: -ciasto: 450g mąki pszennej 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia  250g margaryny 1 jajko 2 żółtka łyżka śmietany -dodatkowo: bułka tarta do posypania 4 brzoskwinie (mogą(...)każdą w folię aluminiową. Jedną wkładamy do zamrażarki a druga na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie, blaszkę (24x29cm) wyklejamy ciastem z lodówki, posypujemy bułką tartą. Układamy owoce (zamiennie mogą być np jabłka i cynamon).  Przygotowujemy budyń wedle przepisu na opakowaniu lecz w mniejszej ilości mleka niż zalecane. Gotowy i gorący przekładamy na owoce. Wyrównujemy powierzchnię. Na samą

Tagebuch po polsku
Ciasto truskawkowa fantazja 154

komponują w smaku i nadają ciastu ciekawy wygląd. SKŁADNIKI Na biszkopt makowy: 4 jajka szczypta soli 70 g cukru 35 g maku 70 g mąki pszennej tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Na warstwę truskawkową: 750 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 600 ml wody dżem lub marmolada Na krem budyniowy: 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 450 ml mleka(...)Przygotować budyń według instrukcji na opakowaniu i zostawić do ostudzenia. Masło ubić wraz z cukrem pudrem i stopniowo dodawać budyń miksując. Gotowy krem wyłożyć na warstwie galaretki. Dekoracja: Rurki dekoracyjne zmielić np. w młynku do kawy i posypać nimi górę ciasta. truskawki przekroić na pół i ułożyć na każdym kawałku ciasta

Passions hobbies life
Tarta z kozim serem 204

Tarta zwykle kojarzona jest z kruchym lub francuskim ciastem, kremem i owocami. Coraz częściej występuje również w wytrawnej postaci. Tarta z kozim serem to połączenie klasyki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Napoleonka na kruchym cieście 401

mniej więcej 22 x 30 cm). Ciasto przekładamy na blachy wyłożone papierem do pieczenia lub na silikonowe maty i pieczemy  około 20 minut, aż ciasto będzie złotawe. Odstawiamy do wystygnięcia. W międzyczasie gotujemy budyń, z tym, że nie dodajemy do niego ani masła ani cukru. Natomiast do mleka zeskrobujemy nasionka wanilii, wrzucamy też do niego laskę wanilii, która wyjmiemy(...)ciepłego budyniu dodajemy żółtka i dokładnie je rozcieramy. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę, a następnie, cały czas ucierając, dodajemy do niego po łyżce zimnego budyniu. Gotową masą smarujemy jeden blat ciasta i przykrywamy drugim blatem, lekko dociskając. Ciasto dostawiamy na noc i kroimy następnego dnia. Posypujemy cukrem pudrem

Kulinarne przygody Gatity
Tarta z truskawkami i masą budyniową 426

ostygnięcia. Masa budyniowa: 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego 2 łyżki mąki pszennej 4 łyżki brązowego cukru 120 g masła  2 szklanki mleka olejek waniliowy do ciast TRUSKAWKI UMYĆ I POKROIĆ :) Budyń z mąką rozpuścić w połowie szklanki mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem.  Jak zacznie wrzeć dolewać budyń, szybko mieszając. Można minimalnie zmniejszyć gaz lub go wyłączyć(...)Taki budyń zostawić do prawie całkowitego ostygnięcia. Następnie po kawałku dodawać ciepłe masło i kilka kropel olejku waniliowego. Połączyć w jednolitą masę. Masę budyniową wylać na upieczone i ostudzone ciasto.  Udekorować umytymi i pokrojonymi wg upodobań truskawkami. Można je na wierzchu posmarować ulubioną galaretką żeby nie straciły jędrności. ( fot.2) Milion kalorii do zjedzenia ! Już się nie mogę doczekać

Jemy Pijemy
Torcik naleśnikowo budyniowo pomarańczowy 160

Torcik z którym każdy sobie poradzi bo zrobiony jest z naleśników.Do zrobienia kremu wykorzystałam nowy budyń Winiary do ciast i kremu z kawałkami wanilii. Rodzina będzie zachwycona jak zrobimy im taki torcik.  ciasto naleśnikowe: 2 szklanki mąki pszennej(...)łyżeczki soli 1 i 1/2 szklanki mleka 1 i 1/3 szklanki wody 4 łyżki masła klarowanego 2 jajka 1 łyżka kakao olej do smażenia krem budyniowy: 1 budyń do ciast i kremów Winiary waniliowy 500 ml mleka 100 g masła 1 łyżka skórki pomarańczowej kandyzowanej tartej 1 łyżka cukru 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki śmietany 30 % polewa

wesoła kuchnia
Napoleonka na cieście francuskim 489

przekroić na pół, ułożyć na blasze, każdy blat ponakłuwać gęsto widelcem, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 15-18 minut w temp. 190stC, aż ciasto będzie złote. Ciasto wyjąć, ostudzić. Ugotować budyń: jajka utrzeć z cukrem, wsypać obie mąki, wlać szklankę mleka i wymieszać, żeby nie było grudek. Pozostałe mleko zagotować z wanilią. Do gotujące się mleka wlać masę jajeczną(...)ciągle mieszając. Gdy masa zgęstnieje, jeszcze chwilę gotować energicznie mieszając, żeby się nie przypaliła. Do budyniu dodać masło, wymieszać żeby się rozpuściło. Gorący budyń wyłożyć równomiernie na jeden blat ciasta, przykryć drugim i odstawić do ostudzenia. Przed podaniem ciasto pokroić nożem z ząbkami w dość dużą kostkę, oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Obiad gotowy