ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:31/780)

zdrowe mleko owsiane domowe... 226

przecierać do uzyskania prawie suchej pulpy mleko można przechowywać w lodówce do 2 dni, ale ja robię koktajle i używam jednorazowo, również można dodać mleko do muffinek, naleśników, ciast, budyniu pulpę z płatków lubię zjeść np. polaną sokiem owocowym, koktajlem, posiekanymi owocami- jest bardzo syta i mega super działa na trawienie , można też piec ciasteczka mleko jest smaczne, syte, zdrowe

W Mojej Kuchni Lubię
Nie żałuj sobie przypraw ! 173

laski są owocami storczykowatego pnącza * słodko-korzennego aromatu nabierają podczas obróbki polegającej na naprzemiennym poceniu i suszeniu * białawy nalot świadczy o najlepszej jakości przyprawy  * wanilię dodajemy do ciast, budyniów, kremów czy lodów  * do napojów albo sosów deserowych tę samą całą laskę możesz wkładać do czterech razy - trzeba po każdym wyjęciu dobrze ją wysuszyć  ZIELE ANGIELSKIE

Magiczne Życie Marty
Kruche Z Budyniem I Borówkami 380

chowamy do lodówki, a tą mniejszą chowamy do zamrażalki. Tak samo postępujemy z ciastem które sami musimy przygotować (patrz nawias w składnikach) 2. W czasie gdy się chłodzi ciasto, przygotowujemy budyń. Dwie szklanki mleka zagotowujemy z cukrem, a w 1/2 szkl mleka mieszamy proszek budyniowy, wlewamy do gotującego się mleka i gotujemy do zgęstnienia. Następnie odstawiamy budyń aby przestygł(...)Schłodzoną większą częścią ciasta, wylepiamy dno blaszki/tortownicy, na to wykładamy budyń na który posypujemy owoce. Zamrożoną część ciasta ścieramy na tarce na grubych oczkach na sam wierzch. Ciasto pieczemy w 180 stop. grzanie góra-dół bez termoobiegu przez około 45-50 minut. Po upieczeniu możemy je jeszcze dodatkowo oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Ciasto czekoladowa fantazja z brzoskwiniową pianką 778

Witajcie kochani! Dzisiaj zapraszam na pyszne ciasto – czekoladowa fantazja z brzoskwiniową pianką. Do jego przygotowania użyłam nowych budyniów do ciast i kremów marki Winiary , które dostałam do przetestowania. Otrzymałam parę różnych smaków, ale moją uwagę przykuł smak czekoladowy z ekstra ciemnym kakao :). Tak powstało ciasto na ciemnym biszkopcie z warstwą kremu czekoladowo – budyniowego. Wierzch ozdobiłam pianką z brzoskwiniami, herbatnikami(...)łyżeczka proszku do pieczenia 2 kopiaste łyżki kakao bez cukru Do nasączenia: 1/3 szklanki wody 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Krem czekoladowy: 2 budynie czekoladowe do ciast i kremów Winiary 100g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60% 100g mlecznej czekolady 700ml mleka 250g masła w temperaturze pokojowej 3-4 łyżki cukru pudru 1 i 1/2 łyżki

Mała Cukierenka
Miodownik z masą budyniową 283

cukrem waniliowym i masłem. Do gotującego się mleka wlewamy mąkę rozrobioną w mleku i gotujemy budyń. Połowę gorącego budyniu wylewamy na ciasto miodowe, przykrywamy biszkoptem, wylewamy pozostałą część budyniu, przykrywamy ciastem miodowym. W rondlu rozpuszczamy składniki polewy, zagotowujemy i polewamy nią ciasto, wierzch posypujemy posiekanymi orzechami, ciasto wstawiamy do lodówki do ostudzenia

Bajeczna Kuchnia
Ptysie z kremem czekoladowym, malinami i pudrem z hibiskusa 245

height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki (na 24 ptysie): Ciasto: 6 jajek 1 i 1/2 szklanki mąki 1 i 1/2 szklanki mleka 185 g masła Krem czekoladowy: 2 budynie do ciast i kremów „Winiary”- czekoladowy smak 2 serki mascarpone (500 g) około 4 łyżek cukru pudru maliny Puder z hibiskusa: 2 łyżki suszonego hibiskusa 1 łyżka cukru pudru(...)Przygotowanie: Ciasto: Zagotować mleko z masłem. Ustawić ogień na najmniejszy, wsypać mąkę i energicznie mieszać, aż składniki się połączą. Ostudzić. Następnie dodać jajka i wszystko dokładnie połączyć. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać ptysie (wielkości mandarynki) na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Między ptysiami zostawić trochę miejsca bo urosną. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około

Oryginalny smak
Tarta z rabarbarem i budyniem 205

cukier. Resztę mleka (175 ml) zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozmieszany budyń i zagotować, cały czas mieszając, aby nie powstały żadne grudki, ani budyń się nie przypalił. Wyciągnąć ciasto z lodówki, na spód ułożyć kawałki rabarbaru, a na wierzch wylać gorący budyń i równomiernie rozsmarować. Całość przykryć delikatnie folią aluminiową i piec(...)pudrem. Krok po kroku: 1. Wyrobić ciasto na tartę 2. Rozwałkować ciasto i przełożyć do formy 3. Pokroić rabarbar 4. Wyłożyć rabarbar na ciasto 5. Przygotować budyń 6. Wylać ciepły budyń na tartę 7. Piec pod przykryciem 8. Udekorować cukrem pudrem Pobierz wersję do druku: Pobierz Tarta z rabarbarem

KuchniaWeDwoje.pl
Sernik gotowany z truskawkami 288

blaszki, a pomiędzy układamy warstwy herbatników. Przygotowane ciasto studzimy do jej zgęstnienia. Masa w swej konsystencji przypomina gęsty i kremowy budyń. Herbatniki pod wpływem gorącej masy szybko miękną, a ciasto tężeje po kilku godzinach stania w lodówce. Polecam, ciasto smakuje przepysznie. Sernik gotowany z truskawkami Drukuj przepis Składniki -1 kg mielonego twarogu(...)gotowego budyniu). --> Kwadratową foremkę o wielkości 24 x 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. --> Na dno wykładamy warstwę herbatników, na nie wylewamy połowę gorącej masy. Układamy kolejną warstwę herbatników i wylewamy resztę masy serowej. Na wierzchu układamy herbatniki. Odstawiamy do wystudzenia. --> Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzątku. Odkładamy do wystudzenia i lekkiego stężenia. --> Na schłodzonym cieście układamy truskawki (większe możemy

Marta Gotuje
Kruche rogaliki z budyniem. 1681

pyszne rogaliki, niezwykle kruche i słodkie. Są tak pyszne, że bardzo szybko znikają z talerza. Upieczcie, a przekonacie się jak są dobre. Dodam, że bardzo dużo ich wychodzi. Budyń i kruche ciasto to doskonałe połączenie. Bardzo polecam. Zapraszam :) Składniki: Budyń: 2 budynie waniliowe 500 ml mleka 4 łyżki cukru Ciasto: 4 szklanki mąki tortowej 25 dag masła lub margaryny pół(...)pszenna do posypania stolnicy Wykonanie: 1. Budyń: W połowie mleka rozpuszczamy budynie, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, następnie wlewamy rozpuszczone budynie i gotujemy do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń studzimy. 2. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. 3. Formowanie rogalików: Ciasto dzielimy na części, następnie wałkujemy na stolnicy lekko posypanej mąką pszenną na okrągłe placki, dzielimy je na trójkąty

Izabelawkuchni
wielkanocna babka tulipan 341

suchego maku Wykonanie: Masło ucieramy z cukrem na biały puch, następnie dodajemy po jednym jajku. Dodajemy olej, mąkę oraz proszek do pieczenia. Gotowe ciasto dobrze mieszamy i dzielimy równo do czterech misek. Do pierwszej miski dodajemy budyń waniliowy, dokładnie mieszamy(...)wylewamy na dno keksówki. Do drugiej miski wsypujemy kisiel, mieszamy i wykładamy kolejną masę. Do następnej miski dodajemy kakao a do ostatniej mak. Masy wykładamy kolejny na ciasto: z budyniem, kisielem,  z kakao i z makiem. Przecinamy nożem wzdłuż keksówki ciasto i wykładamy do piekarnika na godzinę( piekarnik nagrzany do 160 stopni) Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem

ciastkarnia na kruchym spodzie
Szarlotka z budyniem 300

ciasta . Czasem jednak można zaszaleć i coś zmienić w jego wykonaniu. Tym razem padło nie na farsz (bo jabłka są niezmiennie) i nie na ciasto (klasyka wygrała). Tym razem chodzi o dodatek, którym jest budyń - najlepiej domowy, szczególnie, gdy w Waszych zapasach nie ma sklepowych proszków ( u mnie nie ma, są za to laski wanilii i mąka ziemniaczana :) ). Szarlotka(...)ekstrakt – mieszamy i wykładamy równo na przygotowany i lekko ostudzony blat. Przygotowujemy budyń według przepisu na opakowaniu lub gdy robimy domowy według tego przepis u. Na wierzch przygotowanego ciasta wykładamy budyń a następnie posypujemy startym na tarce ciastem. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około 40 minut. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Murzynek z kremem budyniowym 311

białka i dodać do masy, wymieszać delikatnie. Pieczenie – blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 przez 40 minut. Sprawdzić stan upieczenia ciasta za pomocą drewnianego patyczka. Krem budyniowy – do garnka wlać mleko. Zostawić trochę do rozmieszania mąki ( 1/2 szklanki). Mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz jajko wymieszać w 1/2 szklanki mleka. Pozostałe(...)waniliowym. Jak już mleko będzie się gotować powoli wlać rozmieszane mąki i zagotować. Masa musi zgęstnieć. Ostudzić Masło utrzeć na gładką masę i dodawać po łyżce zimnego budyniu. Dokładnie wymieszać. Formowanie ciasta – upieczone ciasto przekroić na pół. Zdjąć górę ciasta i na spodnia część rozłożyć budyń. Przykryć wierzchnią częścią ciasta. Gdyby polewa bardzo zgęstniała lekko ją podgrzać. Polać ciasto

Kuchnia Pokoleń
Jabłecznik z budyniem i kruche ciasto. 141

szczypta soli 2 żółtka gęsta śmietana łyżka kakao Nadzienie: I kg jabłek łyżeczka cynamonu cukier do smaku 4 łyżki manny II litr mleka 3 jasne budynie Do malaksera wsypujemy wszystkie suche składniki na ciasto, chwilę go załączamy aby się wymieszały. Następnie dodajemy rozdrobnione masło i żółtka, miksujemy aż powstanie tzw żwirek. Wtedy wykładamy ciasto na blat i dodajemy tyle śmietany(...)pierwsza masa gotowa. Budyń gotujemy z zaleceniami producenta tylko na mniejszej ilości mleka. Wyjmujemy ciasto, posypujemy kakao. Pierwsze kładziemy jabłka, równo rozprowadzamy. Następnie wylewamy gęstniejący budyń, a na niego rzucamy kulki z reszty ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około godziny. Komu mało słodko może sobie wierzch sypnąć pudrem

Dieta moja pasja
Królewiec mojej mamy 1030

królewca: 3 szkl mąki 1/2 margaryny 1 szkl cukru pudru 2 łyżki ciepłego mleka 1 jajko 1 łyżeczka sody rozpuszczonej w mleku Z powyższych składników zagnieść ciasto. Podzielić ciasto na 2 kawałki. Do jednej dodać 2 łyżki kakao. Wyłożyć placki do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Upiec w temp 180 stopni przez około 30 minut.   Biszkopt- składniki: 4 jajka(...)waniliowy. Gdy mleko się gotuje dodajemy wymieszaną mąkę pszenną i ziemniaczaną w 1/2 szkl mleka. Szybko mieszamy. Studzimy budyń. W misce miksujemy masło, dodajemy po 1 łyżce budyniu nadal miksujemy.   Przekładamy ciasto następująco: ciemne ciasto, 1/2 budyniowej masy, biszkopt, 1/2 budyniowej masy, ciasto białe. Można polać polewą czekoladową.   Artykuł Królewiec mojej mamy pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna

MojaQchnia.pl
Kruchy placek z mango i migdałową kruszonką 277

wiele czasu, a i naczyń do mycia – też będzie miał mniej. Kto nie był zapobiegliwy, niestety,  najpierw musi przygotować ciasto kruche i kruszonkę.    Składniki:  - ciasto kruche- kruszonka migdałowa- 2 dojrzałe owoce mango- 3 budynie waniliowe bez cukru- 5 łyżek cukru do budyniu- 1,1 litra mleka- słoik dżemu z czarnej porzeczki (450g)- cukier puder do posypania ciasta(...)450g). Na dżem wykładamy ugotowany budyń (nie czekamy, aż wystygnie). Na budyniu układamy pokrojone mango. Na owoce wysypujemy kruszonkę migdałową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy ok. 45 minut. Jeśli kruszonka za szybko się rumieni przykrywamy blaszkę papierem do pieczenia lub kawałkiem folii aluminiowej. Gotowe ciasto oprószamy cukrem pudrem. Kroimy po wystudzeniu.Kruchy placek z mango i migdałową

mojewypiekiinietylko