ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:27/780)

Kruche ciasto z owocami i kokosową kruszonką 275

zawartości mojej spiżarni padło na kruche ciasto z owocami i budyniem.  Przepis zaczerpnęłam ze starego zeszytu Mamy i wzbogaciłam pomysłem Liski na cudowną kokosową kruszonkę.  Ciasto z budyniem śmietankowym wyszło pyszne, ale następnym razem wykorzystam sugestię Liski i ugotuję go pól na pól z mlekiem kokosowym( 300 ml zwykle + 400 ml kokosowe). Mrożone leśne owoce przypomniały(...)Kasi wymieszać i pokruszyć wszystkie składniki kruszonki Zagniatamy kruche ciasto, wstawiamy do lodówki na 1 h. Podpiekamy spód ciasta 20 min w 200°C. Na podpieczone ciasto nakładamy wcześniej ugotowany i lekko przestudzony budyń, a na wierzch wysypujemy owoce( u mnie mrożone owoce prosto z zamrażarki), a na nie skubiemy kruszonkę. Ponownie wstawiamy do piekarnika

Mia Cucina Sofieta
Szarlotka z budyniem 123

Kruche ciasto z prażonymi jabłkami i budyniem. Niezbyt słodkie. Jestem ogromną fanką szarlotki. Zazwyczaj przygotowuję ją z przepisu, który możecie znaleźć tutaj . Dodatek budyniu jest ciekawym urozmaiceniem tego klasycznego ciasta i muszę przyznać, że w takiej postaci smakuje równie dobrze 450 g mąki pszennej 250 g zimnego masła 2 jajka 1 opakowanie cukru waniliowego (16 g) 1/2 szklanki cukru(...)Całość przykryć drugą warstwą ciasta (ciasto rozwałkowane na papierze łatwiej przenieść). Górną warstwę również nakłuć widelcem. Piec około 50 minut w temperaturze 180°C. Nie kroić zanim ciasto nie ostygnie, ponieważ budyń musi zastygnąć

Bullio
Babeczki z budyniem 126

Babeczki z budyniem można dowolnie modyfikować. Można użyć ciasta półkruchego albo francuskiego, zamiast waniliowego budyniu użyć czekoladowego, śmietankowego czy też dżemu truskawkowego, wszystko zależy od Waszego pomysłu i aktualnego smaku. Choć przyznam Wam szczerze, że jednak klasyk o klasyk, w wersji waniliowej te babeczki jak dla mnie smakują najlepiej. Nic więc dziwnego, ze pojawiaja się w moim domu co najmniej(...)pół i pierwszą część rozwałkowujemy na blacie obsypanym mąką i wycinamy koła (np. za pomocą szklanki), którymi wypełniamy foremki na babeczki (dostępne w każdym większym hipermarkecie).Na ciasto wykładamy po płaskiej łyżce budyniu. Następnie rozwałkowujemy drugą część ciasta, z którego również wycinamy koła, którymi przykrywamy babeczki z budyniem szczelnie zamykając, aby w trakcie pieczenia budyń nie wypłynął. Gotowe babeczki wstawiamy

Słodkie Przyjemności
Bezglutenowe brownies z cukinii 195

brownie – mocno czekoladowy, o intensywnym zapachu kakao, głęboki w smaku i wilgotny. Aby uzyskać ten efekt okrągłym trzonkiem od drewnianej łyżki zrobiłam symetryczne “dołki” w cieście. Przygotowałam bezglutenowy budyń czekoladowy i po przestudzeniu do każdego otworu nałożyłam budyń a następnie polałam nim całe ciasto. Odstawiłam je do przestudzenia a później na 2-3 godziny do lodówki, żeby(...)Okrągłym trzonkiem od drewnianej łyżki robię w cieście otwory mniej więcej do 2/3 wysokości ciasta (jak na zdjęciu poniżej). 10 Do każdego otworu nakładam lekko ciepły budyń a następnie polewam nim całe ciasto. 11 Odstawiam do ostygnięcia do lodówki na 2-3 godziny. 12 Kroję w kostkę, dekoruję owocami i podaję. 13 Smacznego! Spodobał Ci się przepis? Masz pytania, chcesz

Book of spells
Bananowiec na orzechowym biszkopcie 102

jednak powód do niepokoju :) Dżem morelowy lekko podgrzać i rozsmarować na upieczonym biszkopcie. Banany pokroić na plasterki i skropić sokiem z cytryny (aby nie ściemniały), a następnie ułożyć na cieście. Budyń ugotować według wskazówek na opakowaniu. Żelatynę dokładnie rozpuścić w 4 łyżkach gorącej wody i dodać 1-2 łyżki budyniu. Wymieszać do połączenia. Potem powoli dolewać żelatynę do reszty budyniu(...)mikserem. Schłodzoną kremówkę ubić, dodając pod koniec kakao i cukier puder. Wymieszać z wystudzonym budyniem. Tak powstałą masę rozsmarować na owocach i schłodzić w lodówce przez 20 min. Gdy krem zastygnie, przykryć go resztą bananów i zalać zastygającą galaretką pomarańczową rozpuszczoną w 2 szklankach wody. Ciasto wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego

MyCookBook.pl
Spis sprawdzonych przepisów na Wielkanoc 257

WIELKANOC Ciasta: Ciasto z makiem na maślance Ciasto Cappucino Ciasto styropian Ciasto kokosowe z chałwą i jabłkami Szarlotka klasyczna Szybki jabłecznik na oleju Kawowy jabłecznik z budyniem Jabłkowiec z budyniem Ciasto cytrynowe warstwowe Piankowa szarlotka Ciasto Milky Way  Budyniowiec z owocami Szarlotka sypana Ciasto z makiem i serem na kruchym cieście Ciasto serowa pianka Ciasto budyniowiec Jabłecznik na kruchym

W Moim Magicznym Domu
Ciasto z twarogiem i nadzieniem czereśniowym 158

cukru 3 kopiaste łyżeczki mąki ziemniaczanej 100 g czereśni z kompotu Masa serowa: 400 g zmielonego twarogu sernikowego 2 jajka 1/2 szkl cukru 1/2 op. budyniu śmietankowego bez cukru (20 g) Ciasto kakaowe: 125 g miękkiego masła 90 g cukru pudru 2 duże jajka kilka kropel aromatu śmietankowego 150 g mąki pszennej tortowej, przesianej 1/2 op. budyniu śmietankowego bez cukru(...)całkowitego wystudzenia (podczas studzenia budyń dodatkowo zgęstnieje). Masa serowa: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! To ważne! Jajka i twaróg powinny być wyjęte z lodówki minimum na dwie godziny przed użyciem. Do dużej miski  przełożyć mielony twaróg, wbić jajka, wsypać cukier oraz proszek budyniowy. Całość zmiksować, aż składniki się połączą (nie za długo). Ciasto kakaowe: Składniki ciasta

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto orzechowe z wiśniami – kuchnia podkarpacka 189

Rozwoju i Promocji Podkarpacia „Pro Carpathia”. Ciasto orzechowe z wiśniami - kuchnia podkarpacka Składniki na ciasto (na 2 blaty wielkości 25x35 cm): 8 jajek 200 g cukru 200 g mielonych orzechów włoskich 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę: 2 budynie w proszku 3 szklanki mleka 200 g masła 1 kieliszek rumu (lub innego mocnego alkoholu(...)nagrzanym do 175 stopni C (grzałka góra-dół). Ciepłe ciasto obracamy i delikatnie ściągamy z niego papier do pieczenia. Studzimy. W ten sam sposób z pozostałych składników pieczemy drugie ciasto. Budynie wsypujemy do 1 szklanki mleka i mieszamy. Jeśli są bez cukru, dodajemy 4 łyżki cukru. Pozostałe 2 szklanki mleka zagotowujemy, a następnie wlewamy do nich mieszankę budyniową. Zagotowujemy ciągle

Trzeci talerz
Wspólne pieczenie i ciasto „Babałuch” 252

masło i łączyłam z budyniem. Tutaj wygląda to troszkę inaczej, na pewno dużo szybciej. Do gotowego ciepłego budyniu wrzuca się kostkę margaryny i miksuję do momentu jej rozpuszczenia i połączenia z resztą składników. I taką masę teściowa od razu wylała na ciasto. Szykowanie masy budyniowej Masa przekładamy na ciasto Ostatni krok to polewa kakaowa, która była dla mnie największą zagadką(...)czas mieszając doprowadzamy do wrzenia. Masa powinna zgęstnieć. Ściągamy z gazu i od razu dodajemy do masy całą margarynę. Miksujemy, aż się ona rozpuści i połączy z budyniem. Masę wylewamy na ciasto i odstawiamy do ostudzenia. Dopiero wówczas wstawiamy blachę do lodówki i szykujemy polewę kakaową. Polewa kakaowa: – 2 jajka – 6 łyżek cukru – 4 łyżki kakao

Relaxtime
Kruche ciasto z truskawkami 316

Przepyszne ciasto na upalne dni i nie tylko. Jest idealnie kruche i pełne truskawek, zaś budyń dodaje całości niezwykłego smaku. Aż trudno nie sięgnąć po kolejny kawałek. SKŁADNIKI Kruche ciasto: 500 g mąki pszennej tortowej szczypta soli 120 g cukru pudru 4 żółtka 200 g zimnego masła 2 łyżki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie: 700 g truskawek(...)kwaśnej śmietany 2 opakowania budyniu waniliowego z cukrem 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 białka szczypta soli 30 g cukru WYKONANIE Kruche ciasto: Do miski wsypać mąkę, dodać sól, cukier, żółtka, posiekane na mniejsze kawałki masło i wodę, po czym zagnieść jednolite ciasto. Ciasto podzielić na dwie równe części. Jedną zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki, zaś do drugiej

Passions hobbies life
czekoladowe ciasto z kremem budyniowym i orzechami 536

dodajemy czekoladę, mieszamy. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 30 min. Upieczone ciasto odstawiamy do wystudzenia i przekrawamy na 2 płaty. składniki na krem: 100 g masła 1 budyń waniliowy 1 i 1/2 szkl(...)mleka 3 łyżki cukru pudru wykonanie: Budyń gotujemy na mleku, bez cukru wg przepisu na opakowaniu i studzimy. Masło ucieramy z cukrem, ciągle ubijając dodajemy po łyżce budyniu. składniki na wierzch ciasta: 100 g łuskanych orzechów włoskich 2 łyżki masła 1/2 szkl cukru wykonanie: Orzechy siekamy. Masło roztapiamy na patelni, dodajemy cukier, karmelizujemy. Dodajemy orzechy, które rumienimy. Masę przelewamy

Domowy Smak Jedzenia
Bezglutenowe brownies z cukinii 136

brownie – mocno czekoladowy, o intensywnym zapachu kakao, głęboki w smaku i wilgotny. Aby uzyskać ten efekt okrągłym trzonkiem od drewnianej łyżki zrobiłam symetryczne “dołki” w cieście. Przygotowałam bezglutenowy budyń czekoladowy i po przestudzeniu do każdego otworu nałożyłam budyń a następnie polałam nim całe ciasto. Odstawiłam je do przestudzenia a później na 2-3 godziny do lodówki, żeby(...)Okrągłym trzonkiem od drewnianej łyżki robię w cieście otwory mniej więcej do 2/3 wysokości ciasta (jak na zdjęciu poniżej). 10 Do każdego otworu nakładam lekko ciepły budyń a następnie polewam nim całe ciasto. 11 Odstawiam do ostygnięcia do lodówki na 2-3 godziny. 12 Kroję w kostkę, dekoruję owocami i podaję. 13 Smacznego! Spodobał Ci się przepis? Masz pytania, chcesz

Book of spells
Bezglutenowe brownies z cukinii 136

brownie – mocno czekoladowy, o intensywnym zapachu kakao, głęboki w smaku i wilgotny. Aby uzyskać ten efekt okrągłym trzonkiem od drewnianej łyżki zrobiłam symetryczne “dołki” w cieście. Przygotowałam bezglutenowy budyń czekoladowy i po przestudzeniu do każdego otworu nałożyłam budyń a następnie polałam nim całe ciasto. Odstawiłam je do przestudzenia a później na 2-3 godziny do lodówki, żeby(...)Okrągłym trzonkiem od drewnianej łyżki robię w cieście otwory mniej więcej do 2/3 wysokości ciasta (jak na zdjęciu poniżej). 10 Do każdego otworu nakładam lekko ciepły budyń a następnie polewam nim całe ciasto. 11 Odstawiam do ostygnięcia do lodówki na 2-3 godziny. 12 Kroję w kostkę, dekoruję owocami i podaję. 13 Smacznego! Spodobał Ci się przepis? Masz pytania, chcesz

Book of spells
BUDYNIOWE Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ 361

lodówki ;)A , że słodkości nigdy za wiele , to resztki rabarbaru postanowiłam wykorzystać do zrobienia przepysznego kruchego ciasta budyniowego.To był strzał w dziesiątkę , gdyż mimo tego , że wszyscy byli objedzeni ciasto zniknęło w mgnieniu oka!Jak je zrobić?Zobaczcie!SKŁADNIKI: – masło – 200 g – cukier – 1 i 3/4 szklanki – mąka – 2 szklanki – żółtko(...)łyżki – rabarbar – 350 g – budyń waniliowy – 2 szt – mleko – 700 mlSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.Dodajemy jajko z żółtkami i cukry ( 3 łyżki cukru odkładamy do posypania rabarbaru ).Siekamy masło i dodajemy razem ze śmietaną.Zagniatamy gładkie ciasto , a następnie dzielimy je na 2 części ( 3/4 i 1/4 ).Mniejszą cześć zawiniętą

Ostra na Słodko