LODY BUDYNIOWE W CIEŚCIE FRANCUSKIM
LODY BUDYNIOWE W CIEŚCIE FRANCUSKIM
Lubicie lody? Pewnie tak. A co powiecie na lody budyniowe? 1 op. budyniu do kremów i ciasta WINIARY 3 łyżki cukry brązowego garść pokruszonych płatków śniadaniowych 2 żółtka 500 ml mleka szczypta cynamonu 1 op. ciasta francuskiego 1 białko dżem Przygotować budyń do ciast i kremów wg przepisu na opakowaniu. Studzimy co jakiś czas mieszając w zimnej wodzie. Żółtka ubić z cukrem w parze wodnej na jasny krem. Studzimy. Budyń mieszamy z żółtkami małymi partiami. Przekładamy masę do pudełka plastikowego i wkłada... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia w oparach
Autor
Aneta Gwiner
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, ciasto francuskie, ciasto francuskie, budyń, ciasta z kremami, ciasto z kremem, desery, deser, ciasto budyniowe, ciasta z masa, ciasto z masą budyniową
Inne przepisy z Kuchnia w oparach
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję