ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:9/932)

Ciasto Smakosz 656

ciasto. Podzielić je na dwie części . Jedną pozostawić jasną, a do drugiej dodać kakao i zagnieść, a następnie zawinąć w folię i schować do lodówki. Jasna część ciasta 4 białka 1/2 szklanki cukru kryształu 100 g startej gorzkiej czekolady 100 g rodzynek 100 g wiórek kokosowych 1 szklanka krojonych orzechów 1 słoik powideł (dałam śliwkowe) Ciasto wyłożyć(...)rodzynki, wiórki kokosowe i posiekane na drobno orzechy.Wymieszać wszystko szpatułką i rozłożyć na powidłach. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 40-45 minut. Ciasto ciemne 4 białka 1/2 szklanki cukru kryształu 1 kisiel wiśniowy Ciasto, które chłodziło się w lodówce wyłożyć na blaszkę o wymiarach 23x38 cm . Białka ubić z cukrem

O kuchni z uczuciem
Babka wielkanocna + film 173

ucieramy. Cały czas ucierając dodajemy cukier oraz  sok z cytryny. Do masy jajeczno- maślanej wsypujemy mąkę, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia i całość miksujemy na gładkie ciasto. Białka ubijamy na sztywną pianę. Ubite na sztywno białka przekładamy do miski z ciastem i bardzo delikatnie mieszamy łyżką. Gdy wszystkie składniki się połączą ciasto przekładamy

Smakowite Dania
Podwójne ciasto z morelami 321

białka, ani żółtka. Ciasto dodatkowo można polać polewą czekoladową. CIASTO KRUCHE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 żółtka 100 g masła 1 łyżka śmietany kwaśnej KREM MORELOWY: 1 kg moreli 1/2 szklanki cukru 3 budynie śmietankowe 1/2 szklanki wody CIASTO NA BIAŁKACH: 4 białka(...)cukrem. Podgrzewać na małym ogniu, aż owoce puszczą sok i zaczną się rozpadać. Budynie rozpuścić w zimnej wodzie i wlać do moreli. Gęsty krem przełożyć na podpieczone ciasto kakaowe. W międzyczasie białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Ustawiając mikser na najwyższych obrotach wsypywać porcjami cukier. Kiedy się rozpuści, zmniejszyć obroty miksera na średnie i wlać cienkim strumykiem

https:KKuchniaMniam
Babka kokosowa z białek 768

ciasta ostudzone masło, delikatnie wymieszać do połączenia się składników - ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką - piec w 180 stopniach przez 40-45 minut - upieczone ciasto wyjąć z formy i studzić na kratce - wystudzoną babkę udekorować polewą czekoladową - czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej, dodać kilka łyżek mleka i dokładnie wymieszać, od razu rozsmarować na cieście(...)ciasto pozostawić do zastygnięcia czekolady, można schłodzić w lodówce Babka kokosowa z białek to delikatne ciasto, które mogę zaproponować nie tylko wielbicielom kokosowych smaków (dla nich zamieściłam w poprzednim poście przepis na biszkopt z masą kokosową ), ale przede wszystkim osobom, które nie mają dużo czasu na przygotowanie ciasta. Babki ucierane są bardzo szybkie w przygotowaniu, a ładnie udekorowane

Smakołyki Bereniki
Strucla Drożdżowa Z Budyniem I Jagodami Goji 193

ciasto następnie do wyrośnięcia na około 1 h. 4. Po tym czasie zagniatam - odgazowując ciasto i wałkuję je na prostokąt. Ja zawsze smaruje białkiem ciasto aby nie tworzył sie zakalec, ale jeśli zawsze robicie bez białka i wam się udaje to możecie ten krok pominąć. 5. Następnie wykładam budyń wymieszany z jagodami. Zwijam w roladę i umieszczam(...)blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiam do podrośnięcia na około 30-40 min. Po tym czasie smaruje górę ciasta roztrzepanym jajkiem i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stop i piekę przez około

Gotowanie...to proste !
Sernik murzynek 209

proszku do pieczenia 6 żółtek  2 łyżki kakao masa serowa: 1 kg serka z wiaderka 2 budynie śmietankowe bez cukru 1 szklanka cukru 1/2 kostki margaryny 6 białek Ciasto wyrobić ręką i 2/3 jego części rozkruszyć na blaszce o wymiarach około 25x35 cm.   Białka ubić na sztywno, następnie powoli dodać 1/2 szkl. cukru(...)końcu dodać budynie i lekko wymieszać.   Ser zmiksować z 1/2 kostki rozpuszczonej margaryny oraz z 1/2 szklanki cukru, następnie powoli dodawać białka i delikatnie mieszać. Gotową masę wyłożyć na ciasto, równomiernie rozprowadzić i na to wysypać resztę kakaowego ciasta. Piec 45 minut w 170 stopniach

Jadło i czytadło
Ucierane ciasto z sezamem 237

łyżki miodu 1/4 szklanki cukru 2 łyżki mąki 2 białka Rozpuścić margarynę, dodać miód, cukier i sezam, zagotować. Wystudzić, połączyć z mąką i pianą z białek. Ciasto: 5 jajek 25 dag margaryny 35 dag mąki 25 dag cukru 0,5 szklanki gęstej śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru wanilinowego Dodatkowo: powidła lub krem(...)czekoladowy cukier puder do posypania Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodawać powoli śmietanę, a następnie partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Z białek ubić pianę, delikatnie połączyć z ciastem. Połowę ciasta rozprowadzić w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować powidłem (użyłam czekopowidła domowej roboty). Wyłożyć warstwę sezamową, a następnie delikatnie łyżeczką nakładać pozostałą część ciasta. Upiec

Praktyczna pl
Kruche ciasto 255

jest kilka opcji. Po pierwsze, możemy dodać albo jako całe, albo tylko żółtko. Niektórzy są zdania, że białko doda ciastu chrupkości i spójności, a żółtko – delikatności. Jest to zasadniczo prawda, jednak nie przesadzajmy z ilością białek, ponieważ ciasto może nadmiernie stwardnieć. Inną sprawą jest ilość. Zwykle dodajemy 1 lub 2 jajka lub same żółtka. Czasem jednak(...)wybory w tym zakresie są pochodną czegoś zupełnie innego. Jeśli np. pieczemy słodką tartę, do której wypełnienia potrzebujemy kilku białek, to zapewne ze względów pewnej ekonomii skończy się tym, że w cieście wyląduje kilka pozostałych nam żółtek. I zazwyczaj będzie to zupełnie w porządku. Temperatura i technika wyrabiania Jeśli chodzi o temperaturę składników oraz otoczenia podczas wyrabiania

Kulinarna Pokusa
Czekoladowa babka na białkach 182

Ciasto genialne w swojej prostocie, ekspresowo się je robi, zawiera mało składników, jest przepyszne, lekko wilgotne, czekoladowe ale nie przytłaczające. Ma to coś, co sprawia że człowiek chętnie do niego wraca. Ciasto można przygotować z owocami lub bez, u mnie jest to czarna porzeczka z nalewki, w oryginalnym przepisie wykorzystane są śliwki maczane w brandy. Ciasto robiłam również(...)znajdziecie tu . listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='25 g kakao 100 g gorzkiej czekolady (70%) 50 g masła 120 g drobnego cukru do wypieków 4 duże białka 85 g mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu'; document.write(" "); Składniki na formę do babki 1,5 litra: 25 g kakao 100 g gorzkiej czekolady (70%) 50 g masła

moj przepis na
Tortellini ze szparagów z łososiem 136

farsz 500 g białych szparagów 180 g łososia wędzonego na ciepło 1 białko ciasto na pierogi: 300 g mąki pszennej „00”, 5 żółtek, 20 ml oleju, 1 łyżeczka od kawy soli, ciepła woda – około 70 ml, sos: 200 g zielonych szparagów, 3-4 łyżki zimnego masła Sos: zielone szparagi umyć, odłamać końcówki pokroić na mniejsze kawałki, zalać wrzącą wodą(...)ognia. Farsz: b iałe szparagi umyć, obrać , włożyć do garnka, zalać wrzącą lekko osoloną i pocukrzoną wodą. Ugotować al dente, odsączyć. Do szparagów dodać łososia i białko. Zmiksować. Proponuję pierogi w cieście z żółtkami, ale oczywiście można je zrobić ze zwykłego ciasta . Mąkę wsypać do miski, dodać sól, żółtka, olej, dokładnie wymieszać. Następnie stopniowo dodawać ciepłą wodę i zagniatać

królestwo garów
jabłecznik na cieście ucieranym 217

składników. 1/2ciasta wykładamy do natłuszczonej lub wyłożonej papierem do pieczenia formy. Podpiekamy w 170 st. C, przez ok. 20 min. W między czasie przygotowujemy nadzienie. Gdy ciasto się upiecze smarujemy je pozostałym białkiem. składniki na nadzienie(...)jabłek 150 g cukru 1/2 -1 łyżeczki cynamonu wykonanie: Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i smażymy z cukrem. Doprawiamy cynamonem. Gotowe nadzienie równomiernie wykładamy na wysmarowane białkiem ciasto. Na jabłka wykładamy pozostałą część ciasta (jeśli ciasto wyszło gęste to możemy przełożyć je do rękawa cukierniczego i wycisnąć równomiernie na jabłka). Całość pieczemy przez ok. 20 min., aż wierzch ciasta

Domowy Smak Jedzenia
Szarlotka pachnąca orientem 164

cienkie placki. Mój był ok o,5 milimetra. Rozłożyć na formie wysypanej bułką tartą. Blat ciasta wysmarować białkiem, rozłożyć jabłka, przykryć drugim blatem ciasta. Posmarować białkiem. Ponakłuwaj widelcem, aby para miała jak się wydostawszy podczas pieczenia 4. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok 45 minut(...)dodać ciastu jeszcze więcej zdrowia można dodać do mąki łyżkę otrąb pszennych. 6. Po wystudzeniu ciasta posyp cukrem pudrem z cynamonem

AZgotuj!
Pleśniak ” oszukany ” 360

szkl – margaryna – 180 g – cukier – 5 łyżek – jajka – 3 szt – cukier do białek – 3 łyżki – proszek do pieczenia – 1 łyżeczka – olejek do ciast śmietankowy – 3 łyżki – kakao – 1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mąkę, margarynę, żółtka, cukier i proszek do pieczenia przekładamy(...)miski i zagniatamy ciasto. Dzielimy na trzy części. Jedną część ciasta wykładamy na posmarowaną tłuszczem foremkę ( keksówkę ). Do drugiej części dodajemy kakao i ścieramy na tarce na rozłożone ciasto. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i dalej ubijamy, na koniec dodając olejek. Pianę wykładamy na kakaowe ciasto. Trzecią część ciasta ścieramy na pianę. Pieczemy ok. 35 minut

Ostra na Słodko
strzępiec z jabłkami 181

duża szczypta soli dodatkowo: 6-7 dużych jabłek 4 białka opakowanie kisielu wiśniowego 120 g cukru pudru+do posypania ciasta łyżeczka cynamonu  łyżka cukru 2 łyżki orzechów włoskich Składniki ciasta posiekać a następnie zagnieść. Podzielić ciasto na trzy części, do jednej dodać kakao. Każdą cześć osobno zawinąć w folię i wstawić na godzinę do zamrażalki.  Jabłka(...)grubych oczkach. Przesypać cukrem i cynamonem, dusić przez chwilę i przestudzić.  Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno zetrzeć jedną cześć jasnego ciasta i docisnąć.  Wyłożyć jabłka i wyrównać. Zetrzeć ciemne ciasto. Białka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę, dodać kisiel i zmiksować. Wyłożyć na ciasto.  Na wierzch zetrzeć jasne ciasto i posypać posiekanymi

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia