Babka kokosowa z białek powstała, podobnie jak piegusek z białek, z ich nadmiaru w lodówce. Jest to proste w wykonaniu ciasto ucierane, wiórki kokosowe są lekko wyczuwalne w strukturze babki oraz jej smaku, a ciemna polewa czekoladowa pięknie komponuje się z jej jasnym wnętrzem.Babkę z poniższego przepisu najlepiej wykonać w keksówce o wymiarach 200x110x75 lub 260x110x75, ja upiekłam ją w małej foremce z połowy składników. Zamiast polewy czekoladowej możemy oprószyć ciasto cukrem pudrem, dla wzmocnienia smaku... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Cudownie wygląda. Jak mój ulubiony michałek kokosowy i to w rozmiarze XXXXLZapraszam do konkursu, nie trzeba gotować, http://piernikowa-chata.blogspot.com/2014/03/ksiazkowy-konkurs-smaczna-polska-magdy.html
Zgadzam się, że kolor babki fajnie kontrastuje z kolorem polewy, to mnie tu przyciągnęło:)