ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:32/932)

Pani Walewska – pychotka na dużą blachę 177

ciasta. Ciasto Pani Walewska wydawało mi się stosunkowo trudne do wykonania ale okazało się, ze to tylko pozory. Dobra organizacja pracy na pewno ułatwi nam zrobienie tego ciasta. Dlatego najlepiej przeczytać przepis do końca. Do wykonania ciasta będą nam potrzebne dwie blaszki o wymiarach około 26×35 cm (duża blacha) . Jeśli posiadamy tylko jedna blaszkę to ciasto możemy zrobić(...)porzeczkowego płatki migdałowe Ciasto po schłodzeniu wyjęłam z lodówki. Blaszki wyłożyłam papierem do pieczenia. Jeśli mamy jedną blaszkę to wyjmujemy tylko jedną połowę ciasta i nią wylepiamy dno ciasta. Ja najpierw lekko rozwałkowałam ciasto na dopasowanym wcześniej papierze do pieczenia a następnie przełożyłam papier z ciastem do blaszki i tam docisnęłam ciasto do brzegów blaszki. Wyłożone ciasto posmarowałam dżemem porzeczkowym

Ania gotuje
Szarlotka Tutti - Frutti 346

cukru, mąki wymieszanej z proszkiem i tłuszczem szybko zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części, 2 z nich zamrozić. Ubić pianę z białek, dodać szklankę cukru i mąkę ziemniaczaną ciągle mieszając.  Odstawić. Niezamrożonym ciastem wyłożyć blachę. Na ciasto nałożyć jabłka - wierzch można posypać cynamonem. Na jabłka wlać ugotowany budyń. Następnie zetrzeć na to 1 część zamrożonego wcześniej

Słodkie Przyjemności
Rolada Żyrafa 382

łyżeczki olejku waniliowego lub łyżeczka cukru waniliowego  3 łyżeczki niesłodzonego kakao Ciasto czekoladowe- Etap 2: 4 białka 4 łyżki cukru pudru szczypta soli Ciasto na wzór: 1 białko 2 łyżeczki cukru pudru szczypta soli łyżka mąki pszennej 2 łyżki ciasta czekoladowego- z etapu 1. zanim dodamy kakao    Nadzienie: szklanka śmietany 36% śmietan(...)wzór. Pieczemy około 2-3 minuty. Ciasto czekoladowe- etap 2.: Gdy wyjmiemy już upieczony wzór, zwiększamy temperaturę do 190 stopni. Do ciasta czekoladowego z etapu 1. dodajemy kakao i mieszamy. Przechodzimy do etapu 2.- Białka ubijamy na sztywna pianę z odrobiną soli. Następnie dodajemy cukier. Gdy mamy już gęstą pianę, mieszamy ją z ciastem kakaowym. Ciasto wylewamy

Czerwona Porzeczka
Pychotka kokosowo- cappuccinowa 1459

SKŁADNIKI: Biszkopt: 6 jajek, 1 szklanka cukru, 1,5 szklanki mąki, 8 łyżek oleju, 1 płaska łyżka proszku do pieczenia, 1 łyżka octu, 1,5 łyżki kakao, Ciasto kokosowe: 5 białek, 1/2 szklanki cukru, 6 łyżek wiórków kokosowych, 1,5 łyżki mąki pszennej, 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Masa cappuccino: 2 opakowania budyniu(...)oraz żółtka. Nie przerywając ubijania dodawać olej, mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz ocet. Ciasto wyłożyć na blaszkę o wymiarach 24cm 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzone ciasto przekroić na dwa blaty.  2. Ciasto kokosowe: Białka ubić na sztywno. Nadal ubijając dodawać cukier oraz mąki wymieszane z proszkiem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Oczy Carycy . 57975

Zapraszam :)       Składniki na ciasto jasne : 6 białek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 210 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 łyżka octu 100 ml oleju Ciasto ciemne : 6 żółtek  2 jajka 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 86 g mąki tortowej 2 łyżki kakao 100 ml oleju 2 łyżeczki(...)nasączenia ciasta : 100 ml przegotowanej wody  1,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka cukru 2 tabliczki czekolady 2 łyżki śmietanki  Mała paczuszka biszkoptów Wykonanie ciasta jasnego : Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym , następnie dodać olej i ocet delikatnie wymieszać, następnie stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia , wymieszać. Wykonanie ciasta ciemnego : Żółtka utrzeć z jajkami

Sama słodycz i szczypta chili
Pleśniak z rabarbarem 183

delikatny różowy kolorek). Dużą, prostokątną blachę wykładamy papierem.  Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C.  Wyjmujemy ciasta z lodówki. Na dół blaszki ścieramy na tarce (grube oczka) pierwszą część ciasta. Na to wylewamy mus. Ścieramy ciasto z kakao. Wylewamy pianę z białek. Na górę ścieramy kolejną część jasnego ciasta. Piec ok.40min.  - See more at: http://www.dusiowakuchnia.pl(...)ziemniaczanej Dużą, prostokątną blachę wykładamy papierem do pieczenia.  Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C.  Wyjmujemy ciasta z lodówki. Na dół blaszki ścieramy na tarce (grube oczka) pierwszą część ciasta. Na to wylewamy rabarbar. Ścieramy ciasto z kakao. Wylewamy pianę z białek. Na górę ścieramy kolejną część jasnego ciasta. Piec ok.40min.  Źródło 4 szkl. mąki

Smaki Natalii
Kokosek 199

łyżki kakao* 4 łyżki wody* 4 łyżki cukruSposób przygotowaniaCiasto KakaoweMargarynę, cukier i żółtka utrzećDodać cukier wanilinowy, mąkę wymieszaną z proszkiem, mleko, kakao i dokładnie wymieszaćZ białek ubić pianę, dodac do ciasta, delikatnie wymieszaćCiasto kokosoweBiałka ubić na sztywną pianęDodać cukier, cukier wanilinowy, mąkę, wiórki kokosowe, sok z cytryny, śmietanę i lekko wymieszaćBlaszkę o wymierasz 24x40 cm yłożyć papierem

Mix smaku
Bezglutenowe odwrócone ciasto limonkowe z bananami, 186

białkach z limonką i bananami. Ciasto jest bezglutenowe.Cechą tego wypieku jest jego puszysta konsystencja oraz cytrusowy smak, który dobrze komponuje się z bananami. Wykonanie ciasta jest szybkie i nie przysparza kłopotów podczas pieczenia, pomimo użycia mąki ryżowe. Przepis świetnie sprawdza się w sytuacjach, gdy zostają wam same  białka do wykorzystania. Zatem zapraszam(...)ubijać białka dodając po 1 łyżce cukier wymieszać do rozpuszczenia.  3. Mąkę przesiać z proszkiem oraz sodą i delikatnie dodać do białek mieszając szpatułką.  4. Do ciasta dodać skórkę z sokiem z limonki oraz wlać olej. Wymieszać delikatnie jedynie do połączenia inaczej piana zacznie opadać.  5. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia

vaniliowoczekoladowa
Francuskie paluchy z serem i szynką szwarcwaldzką 182

ciasto francuskie. Na wierzch ścieramy żółty ser na tarce na małych oczkach i przyciskamy delikatnie do ciasta. Oprószamy całość papryką mieloną wędzoną.  Na wierzch pod ukos układamy plastry szynki szwarcwaldzkiej – delikatnie oprószamy czarnuszką. Kroimy ciasto na paski około 1,5-2 cm.  Paseczki zwijamy w spirale i przekładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia – smarujemy białkiem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tarta rustykalna z owocami lata 254

nożem do pizzy lub pozostawić nierówne, tarta rustykalna nie musi być idealnie równa i symetryczna - jeśli ciasto mocno zmiękło, należy je ponownie krótko schłodzić - pomijając kilkucentymetrowy brzeg, ciasto posmarować częścią białka i posypać równą warstwą bułki tartej - owoce wymieszać z cukrem i mąką ziemniaczaną, wyłożyć na placek, pozostawiając wolny brzeg - brzeg zagiąć do środka na owoce, przyciskając(...)przejmujcie się tym; wystarczy je skleić palcami, a cały brzeg od góry i z boku posmarować białkiem, dzięki temu podczas pieczenia nic nie wycieknie z tarty - brzeg tarty posypać cukrem - tartę piec w 190 stopniach przez 35-45 minut do zrumienienia ciasta - upieczoną tartę wyjąć razem z blachą z piekarnika, pozostawić do ostygnięcia - przed podaniem owoce oprószyć cukrem pudrem

Smakołyki Bereniki
OCZY CARYCY 362

efektowne ciasto, które zachwyci każdego   SKŁADNIKI Ciasto białe: 6 białek,  1/2 szkl. cukru,  1 szkl. mąki ziemniaczanej,  1 łyżka octu,  4 łyżki oleju Ciasto ciemne: 5 żółtek,  2 jajka,  6 łyżek cukru,  5 łyżek mąki pszennej,  1 łyżka proszku do pieczenia,  4 łyżki oleju,  2 łyżki(...)pudru Polewa kakaowa: 3 łyżki margaryny, 3 łyżki kakao, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mleka Dodatkowo: 1 galaretka kiwi, paczka biszkoptów 1 szkl. mocnej posłodzonej herbaty WYKONANIE Ciasto białe: Ubijamy białka z cukrem, dodajemy resztę składników. Ciasto ciemne: żółtka i jajka ubijamy z cukrem, dodajemy resztę składników. Blaszkę o wymiarach 22x38 cm wykładamy pergaminem. Na przemian wykładamy ciasto

słodki bratek
Ciasto Kora Dębu z truskawkami 26963

pyszne ciasto bakaliowe z delicjami, galaretką i truskawkami. Do nasączenia delicji użyłam  kawy  VASPIATTA ESPRESSO, którą otrzymałam do testowania od sklepu:  www.sklep.coffea.pl. SKŁADNIKI: Ciasto bakaliowe: 6 białek, 2 żółtka, 1/2 szklanki cukru, 15 dag drobno posiekanych orzechów włoskich, 8 dag kokosu, 8 dag rodzynek, 1,5 łyżki mąki, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, Masa(...)sztuk delicji o smaku wiśniowym, 1/2 szklanki mocnej parzonej  kawy  VASPIATTA ESPRESSO ze sklepu www.sklep.coffea.pl , 40 dag truskawek, 2 opakowania galaretki truskawkowej. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto bakaliowe: Białka ubijam na sztywną pianę. Nadal ubijając dodaję cukier, żółtka, mąkę oraz proszek do pieczenia. Na końcu do ciasta dodaję orzechy włoskie, kokos i rodzynki. Mieszam ciasto łyżką. Ciasto dzielę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto owocowe a'la skubanek 214

śliwek, jabłek i brzoskwiń zalanych puszystą pianką to smak nadchodzącego lata... (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto: 4 szklanki mąki 5 jajek 3 łyżki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru 1 kostka margaryny ewentualnie 1 łyżka śmietny Piana: 5 białek  3/4 szkl cukru 1 kisiel ( proszek) Dowolne owoce jabłka(...)śliwki węgierki itp Z wymienionych składników ( oprócz białek) zagniatamy ciasto. Dzielimy na 2 części ( mniejszą i większą). Większą wykładamy na blaszkę i podpiekamy ok 15 min, mniejszą wkładamy do zamrażalnika. Owoce np. jabłka , śliwki pokroić w mniejsze kawałki, rozłożyć na podpieczonym cieście, zalać ubitą pianą z białek , na wierzch porwać lub zetrzeć ciasto z zamrażalnika. Piec

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto owocowe a'la skubanek 193

miksem owoców - śliwek, jabłek i brzoskwiń zalanych puszystą pianką to smak nadchodzącego lata... Ciasto: 4 szklanki mąki 5 jajek 3 łyżki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru 1 kostka margaryny ewentualnie 1 łyżka śmietny Piana: 5 białek  3/4 szkl cukru 1 kisiel ( proszek) Dowolne owoce jabłka(...)śliwki węgierki itp Z wymienionych składników ( oprócz białek) zagniatamy ciasto. Dzielimy na 2 części ( mniejszą i większą). Większą wykładamy na blaszkę i podpiekamy ok 15 min, mniejszą wkładamy do zamrażalnika. Owoce np. jabłka , śliwki pokroić w mniejsze kawałki, rozłożyć na podpieczonym cieście, zalać ubitą pianą z białek , na wierzch porwać lub zetrzeć ciasto z zamrażalnika. Piec

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto oczy Carycy 1286

powtórka na święta. Może z innym kolorem galaretki...  Dodam nowe fotki, bo to ciasto kroiłam mało schłodzone i wyszły takie sobie :D Na jasne ciasto: 7 białek ½ szklanki cukru 1 szklanka skrobi ( u mnie kukurydziana) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu 1/3 szklanki oleju (80 ml) ( u mnie z pestek winogron)  Na ciasto(...)łyżki wody 4 łyżki cukru 5 dag margaryny (Kasia) Dodatkowo: Biszkopty okrągłe ( 15 sztuk) 100 ml kawy Inki  2 galaretki ( u mnie wiśniowe) + 750 ml wody Ciasto białe: Ubijam białka ze szczyptą soli na sztywno, pod koniec ubijania dodaję po trochu cukier. Zmniejszam obroty miksera i wlewam powoli olej i ocet . Skrobię i proszek do pieczenia przesiewam

Takie tam pichcenie

Proponowane wyszukiwania