ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:235/932)

Panceksy z dodatkiem dżemu i bitej śmietany 138

białek dodajemy szczyptę soli i miksujemy na sztywną pianę. Składniki z miski również miksujemy na gładką masę. Łyżką delikatnie przekładamy pianę z białek do masy i dokładnie mieszamy. Gotowe ciasto małymi porcjami wylewamy na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju (dosłownie kropelka) i smażymy z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami (u mnie dżem i bita

ChilliJemy
Pierniczki świąteczne 193

powinno mieć grubość około 1-2 cm. Pierniczki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 8-10 minut (w zależności od grubości ciasta) w temperaturze 180 stopni. Lukier: 1 białko 1 szklanka cukru pudru Białko należy ubić na sztywną pianę. Po ubiciu dodawać stopniowo cukier.  Bon appetit

Garniec Magalie
Gofry M.Roux 152

Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Do miski wsypać mąkę, cukier puder, dodać żółtka i mleko. Zmiksować na gładką masę. Dodać, delikatnie białka i wymieszać. Gofrownicę rozgrzać. Wylewać porcjami ciasto i piec, aż gofry będą złote. Smacznego! * przepis pochodzi z książki "Jajka" M. Roux

CookYourself
Mleczny deser z truskawkami 142

deser z dodatkiem truskawek. Sezon na te owoce zbliża się wielkimi krokami, a ja już teraz nie mogę się powstrzymać przed dodawaniem truskawek do wszystkich ciast i deserów ;) Deser pełen smaku i białka ;) Połączenie mleka, twarogu i jogurtu greckiego, ukoronowane musem truskawkowym. Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin

Domowa cukiernia Ewy
Sernik niskokaloryczny bez tłuszczu 213

przemielony ( 3 razy ) twaróg, aromat waniliowy, jogurt, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, łyżeczkę proszku do pieczenia i wszystko razem zmiksować na gładką masę. Dodać ubite wcześniej białko i delikatnie wymieszać.  Wyłożyć formę do ciasta papierem do pieczenia a następnie herbatnikami lub pokruszonymi suchymi ciasteczkami.  Na tak przygotowany spód sernika wylać powoli masę sernikową posypać cukrem pudrem i piec

zielonacukinka
Serowo-czosnkowe gofry, z sadzonym jajkiem i bekonem 146

sztywno ze szczyptą soli. Do miski wsypać mąkę, cukier puder, granulowany czosnek, starty ser żółty, dodać żółtka i mleko. Zmiksować na gładką masę. Dodać, delikatnie białka i wymieszać. Gofrownicę rozgrzać. Wylewać porcjami ciasto i piec, aż gofry będą złote. Na każdego gofra położyć podsmażony na złoto bekon i jajko sadzone. Przykryć drugim gofrem i podawać. Smacznego

CookYourself
Babka z limonką 133

soli, wanilią i cukrem aż podwoją swoja objętość. Dodajemy stopniowo mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę sody. Na końcu dodajemy sok z limonki i mleko. Białka ubijamy na pianę i dodajemy do ciasta. Całośc przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej mąką. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 ° C Po wystudzeniu babkę lukrujemy według uznania. U mnie

Przysmaki Karolki
Babka pomarańczowa 158

Żółtka oddzielić od białek. Masło utrzeć z cukrem. Dodawać po jednym żółtku ciągle ucierając. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.  Białka ubić ze szczyptą soli. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać aby składniki połączyły się.  Przelać do formy i piec około 50min w 180C. Dobrze wystudzić. Lukier : do miseczki wsypać cukier puder dodać

Amatorka kuchenna
Babka ucierana na Wielkanoc 230

cukrem i dodajemy po jednym żółtku, po każdym dobrze miksując. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia, naprzemiennie ze śmietaną. Z białek ubijamy pianę i delikatnie mieszamy z ciastem. Do 1/3 ciasta dodajemy kakao i delikatnie mieszamy. Piekarnik  nagrzewamy do 180 stopni. Do przygotowanej foremki wlewamy jasne ciasto a następnie ciemnie - delikatnie dociskając

Anioły w kuchni
Sernik FIT na otrębowym spodzie 305

wody, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie miksujemy z serkiem i wylewamy na wystudzony spód. dekorujemy truskawkami i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Całe ciasto zawiera: 1039 kcal, 50,6 g białka, 30,3 g tłuszcze, 154,6 g węglowodany, 33,3 g błonnik

Powiedz dietom nie
Najlepsze Klasyczne Domowe Pączki 175

pudrem na parze. Wlewamy do wyrośniętego rozczynu, dodajemy pozostałą część mąki, cukier waniliowy i dobrze wyrabiamy. Pod koniec dodajemy roztopione masło, pianę ubitą z dwóch białek i szczyptę soli. Następnie znów wyrabiamy ciasto do momentu jego zmatowienia i "odchodzenia" od rąk (w tym celu można również użyć miksera z końcówką do ciasta drożdżowego ponieważ ciasto będzie "luźne"). Przykrywamy

Słodka Strona
Pączki z Nutellą, Czekoladową Polewą i Orzechami Laskowymi 239

parze. Wlewamy do wyrośniętego rozczynu, dodajemy pozostałą część mąki, cukier waniliowy i dobrze wyrabiamy. Pod koniec dodajemy roztopione masło,  pianę ubitą z dwóch białek i szczyptę soli. Następnie znów wyrabiamy ciasto do momentu jego zmatowienia i "odchodzenia" od rąk. Ciasto powinno być luźne. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do podwojenia objętości (ok. 1,5 h). Po tym czasie

Słodka Strona
Pączki - Krówki (Pączki z Masą Krówkową - Kajmakową i Orzechami Włoskimi) 230

pudrem na parze. Wlewamy do wyrośniętego rozczynu, dodajemy pozostałą część mąki, cukier waniliowy i dobrze wyrabiamy. Pod koniec dodajemy roztopione masło, pianę ubitą z dwóch białek i szczyptę soli. Następnie znów wyrabiamy ciasto do momentu jego zmatowienia i "odchodzenia" od rąk. Ciasto powinno być luźne. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do podwojenia objętości

Słodka Strona
Baba wiśniowo-orzechowa 160

dodałam uprażone wcześniej na patelni mielone orzechy oraz mąkę z proszkiem do pieczenia, oraz sok który wypłynął z wiśni w procesie ich drylowania. Następnie wymieszałam ciasto z ubitą na sztywno pianą z białek i wiśniami. Masę przełożyłam do formy. Piekłam w 180 stopniach przez około 1 godzinę

Zapiski Młodej Żony

Proponowane wyszukiwania