ciasto truskawkowe - 5919 przepisów (strona:114/395)

Sernik z polewą rabarbarową i truskawkowymi czipsami 198

Niedawno ususzone czipsy truskawkowe [ klik ] i jeszcze świeży i pyszny rabarbar, co z tego powstało? Pyszne ciasto i jest to mój ukochany sernik. Popróbujcie koniecznie, połączenie składników idealne. Użyłam tutaj serków homogenizowanych osączonych na sicie, ale można użyć sera z wiaderka. Sernik z polewą rabarbarową i truskawkowymi czipsami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
NALEŚNIKI TIRAMISU 585

smaku (około 4 łyżeczki) WYKONANIE: NALEŚNIKI: Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj na gładkie ciasto i smaż placki z obu stron, aż do wyczerpania ciasta. Naleśniki pozostaw do ostygnięcia. NADZIENIE: Wszystkie składniki zmiksuj krótko na gładko. SOS TRUSKAWKOWY: Do rondelka z grubym dnem wrzuć truskawki (mrożonych nie rozmrażaj wcześniej), dodaj cukier i gotuj  aż się lekko rozpadną (około 10 minut) . Wlej

Słodko-Słony Świat Ilony
MINI PĄCZKI z ciasta francuskiego 466

Przepis na pączki z ciasta francuskiego jest idealny dla osób, które nie robią pączków ze względu na czasochłonne przygotowanie ciasta. Pomysł, który Wam dzisiaj przedstawiam może przekona Was do robienia pączków? Do nadzienia użyłam truskawkowej marmolady, jednak możesz zdecydować jakiego nadzienia użyjesz – może to być na przykład budyń, albo krem czekoladowy, Zapraszam // Składniki (12 sztuk): 1 opakowanie ciasta francuskiego

Via Gusto
,,Pawi ogon pod bezą” 168

litr mleka, 6 łyżek cukru, 1 budyń waniliowy, 1 cukier waniliowy, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki mąki tortowej, 1/2 kostki margaryny Dodatkowo: powidła truskawkowe 20 dag orzechów 5 dag bakalii 3 galaretki malinowe Wykonanie: Ciasto miodowe Mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier puder przesiewamy na stolnicę. Dodajemy margarynę i siekamy nożem. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Gotowe

Podróż w kulinaria
Dorsz pieczony, z salsą truskawkową i szpinakowymi kluseczkami 149

jednym kawałki fileta, ponownie oprószamy przyprawami, układamy po wiórku masła i zawijamy w szczelny pakuneczek. Tak przygotowane wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Salsa truskawkowa: Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek i przekładamy na patelnię. Posypujemy cukrem (ilość wg uznania, ja dałam 2 płaskie łyżki), skrapiamy sokiem z cytryny i octem balsamicznym i chwilę przesmażamy, następnie dodajemy serek(...)lekko solimy i wlewamy łyżkę oleju. We wrzątku maczamy łyżkę, następnie gorącą nabieramy małe porcje ciasta i zanurzamy w wodzie, postępujemy tak z całym ciastem. Gotujemy minutę od wypłynięcia na wierzch. Rybę polewamy sosem truskawkowym, podajemy z kluseczkami i dekorujemy ziarenkami granatu, listkami świeżej mięty oraz połówkami truskawek. Cała dekoracja jest do zjedzenia. Smacznego :) RADY: Użyłam szpinaku mrożonego, bo tylko

Kolorowy Przepisownik
Naleśniki z Musem Truskawkowym w Serze Malinowym (najprostsze ciasto na naleśniki) 204

soli 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią DODATKOWO: ok. 2 łyżki Musu z Malin Mus Truskawkowy (w formie dżemu, jaki co roku robię) ale spokojnie możesz dodać inny dżem listki mięty do dekoracji cukier do smaku 250 g sera białego Wykonanie: Tak wiem do ciasta naleśnikowego dodaje się też wodę mineralną gazowaną, ale tak jak napisałam to ciasto najprostsze(...)konsystencji. Naleśniki smażę  na patelni, nie używam tłuszczu już, bo dodałam do ciasta rozpuszczone masło. Jeśli uważacie, że naleśniki przykleją się do Waszej patelni, to proponuję na rozgrzaną wlać odrobinę oleju, rozprowadzić po patelni za pomocą ręcznika papierowego i smażyć. Usmażone naleśniki posmarowałam musem truskawkowym i zwinęłam w rulony. Każdy rulon pocięłam na grube kawałki.  Ser? Wrzuciłam kostkę

Blondynka Gotuje
Drożdżówki [ z olejem rzepakowym] z masą rabarbarowo-truskawkową 215

Zachciało mi się bułeczek drożdżowych..i oto są..pyszne ...z truskawkami, rabarbarem i jabłuszkiem..pycha..do ciasta drożdżowego dodałam olej rzepakowy który  jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni. Przydałoby się trochę głosików na te pyszne bułeczki..każda zalogowana osoba może codziennie oddać trzy głosy..tak więc do dzieła..Zapraszam(...)ogniu przez 1 minutę. Odstawić do ostygnięcia. Ciasto rozwałkować , pokroić radełkiem w paseczki o szerokości około 1 cm.Paski ciasta skręcić, a następnie zwinąć ślimaczki i układać na blaszce.Na środku ślimaczka małym kieliszkiem zrobić wgłębienie , włożyć w nie masę rabarbarowo-truskawkową i odstawić na kilka minut do wyrośnięcia.Posmarować roztrzepanym jajkiem i piec w temperaturze 220 stopni przez około

Moje domowe kucharzenie
ciasto z serkiem mascarpone i truskawkami 819

masa. Serek mascarpone miksujemy w osobnym garnku dodajemy do niego utartą na parze masę i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. składniki na wierzch ciasta: ok. 200 g świeżych truskawek 350 ml gorącej wody 1 galaretka truskawkowa dodatkowo: woda różna do nasączenia biszkoptów lub zimna woda wymieszana z cukrem i cytryną wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto truskawkowe 190

roku przygotowuję słodkie musy, które świetnie się przydają zimową porą do deserów i ciast. Latem ciasto najlepiej jest przygotować ze świeżych truskawek. Składniki: - 500 ml śmietanki kremówki 36% -  350g herbatników czekoladowych - 200g masła - 2 śmietan fix - cukier wanilinowy - 3 galaretki truskawkowe - około 600g truskawek  Sposób przygotowania: Herbatniki rozkruszamy a masło rozpuszczamy. Płynne masło dodajemy do herbatników i dokładnie(...)mieszamy. Do wysmarowanej masłem formy dodajemy herbatniki i bardzo mocno ugniatamy tworząc spód ciasta. Śmietankę ubijamy mikserem na najwyższych obrotach powoli dodając cukier wanilinowy a pod koniec ubijania śmietan fixy. Pilnujemy aby nie "przebić" śmietany. Jeśli nie posiadamy gotowych musów truskawkowych to całe truskawki blendujemy. Zmiksowane owoce dodajemy do garnka i zagotowujemy. Odstawiamy i wsypujemy galaretki. Bardzo dokładnie mieszamy. Jeśli

Pan i Pani Smith w kuchni
Keto sernik kokosowo – rabarbarowy (Paleo, LowCarb, bez nabiału) 154

głowie także pomysł na jego wykorzystanie… W związku z tym, że nie znam zbyt wielu zastosowań rabarbaru , poza ciastami, konfiturą, ewentualnie kompotem, padło więc na ciasto . Tym razem takie bardziej orzeźwiające – spód to biszkopt , a masa składa się z rabarbaru , galaretki truskawkowej i kokosa . Wyszło coś w rodzaju sernika na zimno. Jeśli lubicie rabarbar sam lub w połączeniu z truskawką(...)wymienić na allulozę lub ksylitol (uwaga na zawartość węglowodanów!). Myślę, że dobrze w tym przepisie sprawdzi się także spód z ciasta kruchego albo wegański spód migdałowy bez pieczenia z tego przepisu . Rabarbar Główny bohater dzisiejszego odcinka. Częsty składnik wiosennych ciast . Jest kwaskowaty w smaku i nie zawiera zbyt wielu węglowodanów, co czyni go perfekcyjnym składnikiem niskowęglowodanowych potraw. Jest

Modern Cave Girl
Ciasto porzeczkowy raj. 246

dżemów u mnie dostatek. Pomyślałam, że będzie okazja na wykorzystanie. W końcu lato, zbliża się wielkimi krokami i przyjdzie czas na robienie nowych :) Ciasto wyszło naprawdę dobre. Syn już sobie zażyczył następne, ale truskawkowe :) Zachęcam do wypróbowania tego ciacha, bo jest proste w wykonaniu, dobrze smakuje i efektownie wygląda. Składniki: Na biszkopt: 6 jajek szczypta soli 1 szklanka cukru(...)wsypywać cukier. Dodać żółtka, ubijać jeszcze chwilę. Wsypać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Zmiksować na najniższych obrotach, tylko do połączenia składników. Wsypać wiórki kokosowe i wymieszać łyżką. Gotowe ciasto, przełożyć na prostokątną blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, 25-30 minut. Zostawić do wystudzenia. Śmietankę ubić na krem, dodać mascarpone i cukier puder

Agusiowe smakołyki
Sernik na zimno z musem truskawkowym 249

Uwielbiamy serniki, a takie na zimno są doskonałym deserem na letnie popołudnia.  Jako że sezon truskawkowy dobiega końca, polecam serniczek na zimno z musem truskawkowym

Takie tam pichcenie
Poduszeczki z ciasta francuskiego z pomidorkami koktajlowymi, prosciutto i mozzarellą 186

Cześć! Dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na błyskawiczną przekąskę. Co powiecie na poduszeczki z ciasta francuskiego? Fajne jest to, że nadzienie możemy dowolnie modyfikować. Ja na przykład do środka włożyłam – pomidorki koktajlowe truskawkowe, szynkę prosciutto i mozzarellę. Całość doprawiłam świeżo mielonym pieprzem. To fajna przekąska, która szybko znika. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego kilka pomidorków koktajlowych

Moja pasja smaku
Biszkopt z truskawkami inaczej 501

jajka (żółtka i białka oddzielnie)1 szklanka cukru1 szklanka mąki (w tym 2 łyżki mąki ziemniaczanej)2 płaskie łyżeczki proszku do pieczeniamasło i bułka tarta do wysypania tortownicyWarstwa truskawkowa:500 g truskawek1 galaretka truskawkowaWarstwa śmietankowa:300 ml śmietany kremówki1 paczka ciastek OreoDo dekoracji:300 g truskawek1 galaretka truskawkowaDo nasączenia:0,5 szklanki wody, sok z połowy cytryny, cukier waniliowy(...)wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Piec w temperaturze 170 stopni około 30 minut (do suchego patyczka). Po wystudzeniu ciasto podzielić na 3 części. (Można biszkopt podzielić na dwie części i wtedy na zastygniętą warstwę truskawkową należy wyłożyć warstwę śmietankową) 2. Warstwa truskawkowa: Truskawki obrać i umyć. Zmiksować, wlać do rondelka i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z gazu i dodać

UgotujmyTo.pl
Kasztanowe pierogi leniwe z truskawkami 231

roku jedynie dwa razy udało mi się kupić naprawdę aromatyczne, pyszne i... truskawkowe truskawki. Nie liczę oczywiście tych ogródkowych, które są nieporównywalnie lepsze ;) Te drugie zakupione truskawki udało mi się upolować w tym tygodniu, już właściwie na samym końcu sezonu. Okazały się pysznym dodatkiem do pierogów leniwych w wersji fit :) Występują w dwóch rodzajach: zblendowanego sosu i naturalnej postaci ;) Mąka(...)mąkę i otręby, wyrobić gładkie ciasto. Formować ruloniki i kroić około centymetrowe kopytka. Gotować w osolonej wodzie około 5 minut lub odrobinę więcej, aby ciasto nie było ani surowe, ani rozgotowane. Podawać z sosem truskawkowym (zblendowane świeże truskawki, które można dosłodzić stewią lub ksylitolem) i świeżymi owocami

FitKot
Sernik z truskawkami 138

Sernik na zimno na biszkopcie z dużą ilością truskawek. Pyszne i bardzo wciągające ciasto nie jednemu przypadnie do gustu tym bardziej, że sezon truskawkowy w pełni i trzeba go maksymalnie wykorzystać. Składniki: na biszkopt: 3 jaja 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki drobnego cukru masa serowa: 0,5 kg białego sera 400 ml śmietany 30% 3-4 łyżki mleka(...)proszku 2-3 łyżki cukru pudru łyżeczka pasty waniliowej płaska łyżka żelatyny ponadto: 0,5 kg truskawek 3 galaretki truskawkowe Wykonanie: biszkopt: Białka ubić na sztywno. Stopniowo wsypać cukier. Dodawać po jednym żółtku i po każdym dobrze zmiksować. Małymi porcjami dodać przesianą wcześniej mąkę ale wmieszać ją na bardzo małych obrotach miksera lub ręcznie szpatułką. Wylać na blaszkę

Pysznie & Pięknie