Sernik z likierem truskawkowym smakuje po prostu bosko. Od razu przywołuje wspomnienia świeżych truskawek i beztroskiego lata. Idealny na jesienne chłodne wieczory. Składniki: (foremka 23cm
Gotowanie i blogowanieDeser! Mniammmm! Zimny i mocno truskawkowy sernik. Idealny na upalne dni. Serniki na zimno dość często robię w domu, z kilku powodów, po pierwsze są dużo
SMYKWKUCHNIzabrakło czasu...ale, nie dlatego, że się leniliśmy... po prostu było tyle pytań, tyle porad, opowieści.... Udało nam się przygotować dwa ciasta i napój. Oprócz ciasta z morelami i orzechami nerkowca przygotowaliśmy tartęszpinakowo-truskawkową oraz koktajl arbuzowo-melonowy. Bardzo dziękuję za miło spędzony czas. Zdjęcia Lidl i królestwo garów
królestwo garówPyszne ciasto owsiane z dodatkiem daktyli i kokosa, z lekkim truskawkowym puddingiem, idealne na zbliżające się upały, kiedy nikt nie ma ochoty nawet otwierać piekarnika, idealnie chłodzi i smakuje pysznie, a do tego jest bez dodatku masła, jajek, mąki pszennej i innych niepotrzebnych składników:) Składniki : Na spód : - 2 szklanki płatków owsianych - 200 g daktyli - 3-4 łyżki
zdrowa vege kuchniaPozostajemy nadal w truskawkowym, gorącym klimacie. Temperatura wysoka bo prawie 30 stopni - w cieniu. Pomimo tego, że za oknem leje się żar z
Krakowskie smaki AniPrzypomniało nam się ciasto naszej Mamy. Kojarzy się przede wszystkim z sezonem truskawkowym. Udało nam się kupić truskawki z polskich upraw, prosto z pola, z piaskiem, ale za to o niepowtarzalnym smaku. Składniki: -ok. 1/2 kg truskawek -2 galaretki -ok. 700 ml kwaśnej śmietany 18 % -2 łyżki żelatyny -cukier do smaku -wanilia -a na biszkopt
Maminek kulinarnyskładniki mieszamy i wyrabiamy ciasto przez ok 8 minut. Odstawiamy do wyrośnięcia na 1-1,5 godziny Gdy ciasto wyrośnie krótko je zagniatamy i dzielimy na 10 kawałków. Z każdej formujemy placuszek, nakładamy po łyżeczce konfitury truskawkowej lub dżemu. Zawijamy jak pączka i układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia łączeniem do dołu. Zostawiamy
Dzieje kuchennej Wiewióryblogerom 11 pytań:) Jest mi strasznie miło, że do mnie zaglądacie i to już jest największa nagroda. Oto moje odpowiedzi na pytania Julii: 1.Moje ulubione ciasto owocowe to CUSZIMA wg Siostry Anastazji z musem truskawkowym 2.Bloga prowadzę od trzech miesięcy 3.Bloga założyłam, gdyż chciałam mieć taką moją własną Książkę Kucharską:) 4.Inspiruje mnie wiele rzeczy, czasem jakiś inny blog, czasem jakiś
Bea(u)ty kitchenSezon truskawkowy przeminął, ale malinowy trwa w pełni, dlatego dziś zaprezentuje Wam wypiek z malinami w tle. Babeczki przygotowane z kruszonki, krem z twarogu i słodycz
Słodkie PrzyjemnościSkładniki: 5 galaretek o smakach: truskawkowa, owoce leśne, mohito, blue curacao, brzoskwiniowa 5 serków homogenizowanych waniliowych (po 150 g) Dodatkowo: 170 g śmietanki kremówki 30% 1
Emcia PichciZ racji tego, że sezon truskawkowy trwa powstał czekoladowy tort z bitą śmietaną i truskawkami. Jeśli o mnie chodzi tort wyszedł rewelacyjny. Wierzch
Ala piecze i gotujeIdealne wiosenne ciasto- delikatny maślany spód, kwaskowy rabarbar i słodka beza. Proste i pyszne zarazem. Następnym razem zamienię tylko konfiturę malinową na truskawkową, jakoś bardziej mi pasują do rabarbaru truskawki, ale to już rzecz gustu... Inspiracją był ten przepis Piekłam w dużej ciemnej formie, o wym. 37,5x24,5 cm Składniki: kruche ciasto: - 200g mąki pszennej (u mnie orkiszowa typ700(...)zagniatamy kruche ciasto. Gotowym ciastem wyklejamy dno blaszki, wyłożone wcześniej papierem do pieczenia. Nakłuwamy widelcem i umieszczamy blachę w lodówce na czas nagrzania się piekarnika. Podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 170*C ok. 20 minut, na programie z termoobiegiem. Rabarbar: - 600g rabarbaru - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 1/2 łyżeczki cynamonu - ok. 180g konfitury/ dżemu malinowego, truskawkowego lub innego (u mnie domowa
Smaczne Zdrowemojprzepisna.pl | Tort ombre jogurtowo-truskawkowy Tort został upieczony z okazji 2 urodzin Antosia, synka naszych przyjaciół. Tort w 100% jadalny i przeznaczony jak najbardziej dla dzieci, delikatny, lekki krem jogurtowo-truskawkowy, do tego puszysty biszkopt z przepisu na biszkopt rzucany . Całość przystrojona kremem maślanym na bazie bezy szwajcarskiej w stylu ombre, przepis na krem jest ze strony Moje wypieki . Solenizant(...)bardzo delikatnie wymieszać szpatułką, mieszać tylko do połączenia składników, w jednym kierunku, od dołu do góry. Ciasto podzielić na 1/3 i 2/3. 1/3 surowego ciasta przełożyć do formy 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno, boków niczym nie smarować) wyrównać, pozostałe ciasto przełożyć do formy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno, boków niczym nie smarować) wyrównać. Piec
moj przepis namojprzepisna.pl | Tort ombre jogurtowo-truskawkowy Tort został upieczony z okazji 2 urodzin Antosia, synka naszych przyjaciół. Tort w 100% jadalny i przeznaczony jak najbardziej dla dzieci, delikatny, lekki krem jogurtowo-truskawkowy, do tego puszysty biszkopt z przepisu na biszkopt rzucany . Całość przystrojona kremem maślanym na bazie bezy szwajcarskiej w stylu ombre, przepis na krem jest ze strony Moje wypieki . Solenizant(...)bardzo delikatnie wymieszać szpatułką, mieszać tylko do połączenia składników, w jednym kierunku, od dołu do góry. Ciasto podzielić na 1/3 i 2/3. 1/3 surowego ciasta przełożyć do formy 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno, boków niczym nie smarować) wyrównać, pozostałe ciasto przełożyć do formy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno, boków niczym nie smarować) wyrównać. Piec
moj przepis naTort ombre jogurtowo-truskawkowy Tort został upieczony z okazji 2 urodzin Antosia, synka naszych przyjaciół. Tort w 100% jadalny i przeznaczony jak najbardziej dla dzieci, delikatny, lekki krem jogurtowo-truskawkowy, do tego puszysty biszkopt z przepisu na biszkopt rzucany . Całość przystrojona kremem maślanym na bazie bezy szwajcarskiej w stylu ombre, przepis na krem jest ze strony Moje wypieki . Solenizant był(...)kolei dodawać żółtka, jedno po drugim. Wyłączyć mikser, dodać wymieszane i przesiane mąki, bardzo delikatnie wymieszać szpatułką, mieszać tylko do połączenia składników, w jednym kierunku, od dołu do góry. Ciasto podzielić na 1/3 i 2/3. 1/3 surowego ciasta przełożyć do formy 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno, boków niczym nie smarować) wyrównać, pozostałe ciasto przełożyć do formy
moj przepis na