Składniki: Na 23 pierogi Farsz: 140g szpinaku ( ja miałam świeży), 50g bekonu, 1 woreczek kaszy gryczanej (100g), 1/2 cebuli, kilka suszonych pomidorów z zalewy, sól, pieprz, smalec. Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej (najlepiej tortowej), 1 jajko, 1 łyżka oleju, niepełna szklanka gorącej wody, szczypta soli. Ponadto: 1/2 cebuli, 75g bekonu, smalec, sól i ciut oleju do gotującej się wody(...)robisz pierogi z grubym ciastem zrób z większej ilości mąki) Wszystkie składniki razem połączyć i zagnieść ciasto - należy uważać by się nie oparzyć wodą (najlepiej na początku składniki łączyć łyżką). Ciasto cieńko rozwałkować, podsypując delikatnie spód mąką by się nie przykleiło do stolnicy. Szklanką wykrawać krążki. Nakładać farsz i dobrze zlepiać pierogi. Zagotować wodę, osolić i dodać
W kuchni u Monikitraktujemy jak deser. Do tej pory kluski robiliśmy z przepisu na ciasto pierogowe, przy okazji przygotowywania pierogów z kapustą i grzybami. Mąka, woda i trochę soli. Część ciasta szła na pierogi, a część (znacznie mniejsza) na kluski z makiem. Ciasto rozwałkowywało się cieniutko i kroiło na małe kwadraciki. Po ugotowaniu mieszało ze słodką, bakaliową masą makową. Przeglądając stare
Posadzone i zjedzonejedno z najlepszych dań, którego smakiem zachwyca się każdy, ponieważ takie pierogi nie goszczą zbyt często w naszym domu. Oczywiście czas od czasu przygotowuję pierogi z kapustą i grzybami w zwykły dzień, jednak nie tak często, jak tradycyjne pierogi ruskie czy pierogi z mięsem . Pierogi z kapustą i grzybami z przepisu, który Wam zaprezentuję(...)oleju zeszklić cebule, dodać do farszu. Składniki dobrze wymieszać , ponownie doprawić do smaku. Jeśli lubicie pikantne dania możecie dodać szczyptę chilli. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na ciasto znajdziecie tutaj: Idealne Ciasto na Pierogi (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pierogi z Kapustą i Grzybami pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.plPomysł na śniadanie – jajecznica i szparagi to pożywne i bardzo smaczne danie, które możemy być świetnym pomysłem na weekendowe, późne śniadanie. Najlepiej jest je przygotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!proponuję Wam pierogi z serem i jagodami. Część z nich wylądowała w naszych brzuchach, druga - została zamrożona, na zimowe wieczory ;) 'pierogi z serem i jagodami' Składniki: - ciasto na pierogi zrobione wg tego przepisu (połowa porcji) - 250g białego sera półtłustego - 2 szklanki świeżych jagód - cukier waniliowy - cukier drobny - sól Jagody dokładnie umyć i wysuszyć. Ser rozgnieść dokładnie(...)cukrem i cukrem waniliowym. Połączyć z jagodami. Ciasto rozwałkować i wycinać krążki (wycinałam krążki kieliszkiem od wina, dzięki czemu uzyskałam pierożki na jeden kęs ;)). Pierogi nadziać i wrzucać na gotujący i osolony wrzątek. Od wypłynięcia gotować ok 2 minut. Podawać z jogurtem naturalnym lub śmietanką. Smacznego
CookYourselfpół łyżeczki sody 150 ml. jogurtu naturalnego pół łyżeczki soli 1 jajko Przygotowanie; Do miski należy dodać wszystkie składniki i wyrobić z nich ciasto. Jego konsystencja powinna być nieco luźniejsza niż ciasto na pierogi. Po wyrobieniu wałkujemy ciasto na grubość około 1,5 - 2 cm i szklanką wykrawamy koła. (Stolnice podsypując delikatnie maką) Patelnie rozgrzewamy
Radość kipiąca uśmiechem.Nadzienie przygotowane na pyrach w mundurkach ma pełniejszy smak, z racji większej ilości skrobi.… Czytaj dalej Ruskie pierogi na pyrach w mundurkach
Pij soki wyciskanePuszyste ciasto z rabarbarem to szybkie sezonowe ciasto, które przygotujecie w niecałą godzinę. Ciasto będzie puszyste, delikatnie słodkie… Rabarbar ma wiele właściwości zdrowotnych. Przede wszystkim
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kanapka z awokado i jajkiem to kolejna propozycja na szybkie, zdrowe i bardzo dietetyczne śniadanie. Przepis jest bardzo szybko, a posiłek smaczny z całą masą zdrowych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Domowa beza Pavlova to klasyczna beza, krem z bitej śmietany z dużą ilością owoców. Pięknie wygląda i smak to niczym rozkosz dla podniebienia. Nie jest to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sobą łączyć. Kiedy składniki pomału schodzą się w całość małymi strużkami dodawać letnią wodę. Dodać tyle wody aby ciasto miało miękką konsystencję coś w rodzaju tej jaką ma ciasto na pierogi. Bardzo dokładnie wyrobić ciasto po czym odstawić na 30 minut. Kiedy ciasto skończy już leżakować, podzielić je na małe kulki o średnicy trzech centymetrów każda. Kulki rozwałkowywać bardzo
mecooksJajko sadzone to szybka i bardzo pożywna propozycja na śniadanie. Jajko w swoim składzie ma dużo białka są budulcem mięśni ale również są źródłem minerałów i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!