zwykłych, my mamy bezglutenowe) a cukierki jako noski. Oczęta natomiast możecie zastąpić czekoladowymi groszkami 🎄 Składniki (śr: 21 cm) Makowy spód -30g maku mielonego -50g mąki kokosowej -50g mąki ryżowej -1 jajko -mleko/woda Czekoladowy sernik -400g serka homogenizowanego -200g twarogu -100g gorzkiej czekolady z maltitolem Torras -2 pełne łyżki kakao -ksylitol -przyprawy korzenne(...)wody Dodatkowo -bezglutenowe precelki -czerwone cukierki MAKOWY SPÓD 1. Suche składniki wymieszać, dodać rozmieszane jajko z ok 1/2 szkl. wody lub mleka. Całość zagnieść, można dodać więcej wody/mleka aby ciasto nie było suche. 2. Ciastem wyłożyć spód tortownicy i wyrównać. Piec w 170’C ok 15-20 minut do zarumienienia, wystudzić. CZEKOLADOWY SERNIK 3. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej
Candy Pandastwarogu sernikowego 150 g ugotowanego batata 35 g waniliowego proszku budyniowego duże jajko szczypta soli kilka kropel ekstraktu migdałowego 2 drobno pokruszone ciasteczka migdałowe bez dodatku cukru łyżeczka oleju kokosowego do natłuszczenia formy 4 kostki tagatozy łyżka musu truskawkowego truskawka do dekoracji Twaróg i batata zmiksować na gładką masę z jajkiem i solą. Dodać proszek budyniowy, ekstrakt i rozkruszone kostki(...)pokruszone ciasteczka i wymieszać. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni. Naczynie do zapiekania natłuścić i przelać doń masę serową. Wierzch udekorować musem truskawkowym. Piec około 20 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator). Jeść na ciepło lub zimno :) Smacznego! *** Produkty wyróżnione kursywą możecie kupić w sklepie internetowym podobnie jak moją ulubioną stewię Natusweet w kryształkach. :) Jeśli jeszcze nie próbowaliście tagatozy
Poranek na słodkolaktozy Łowicz -30g oleju kokosowego -rozpuszczonego (lub masła) -80g słodu ryżowego (lub miodu) -duża łyżeczka pasty waniliowej -1 jajko -odrobina kurkumy (my nie dodałyśmy ale można podkręcić kolor) Wszystkie składniki zagnieść, uformować kulkę, owinąć ją folią spożywczą i wstawić na ok 30 minut do lodówki. Następnie wyciągnąć część ciasta (resztę pozostawić w lodówce), rozwałkować między foliami (sprawdza
Candy Pandasimbiru łyżeczka skórki otartej ze sparzonej pomarańczy szczypta kardamonu 1/4 łyżeczki kurkumy propozycje dodatków do podania: jogurt naturalny + prawdziwe kakao + odrobina słodzidła prażone pestki dyni orzechy i rodzynki, wiórki kokosowe świeże owoce, np. jabłka, pomarańcza, gruszki, śliwki itp. konfitury owocowe posiekana czekolada deserowa Czas przygotowania 15 minut Liczba porcji 8-10 placuszków (2 porcje) Wartości odżywcze w jednej porcji(...)sposób przywierania i problemu z rozpadającym się ciastem. Po usmażeniu papier bez problemu odejdzie od papieru. Usmażone placuszki dyniowe podajemy z ulubionymi dodatkami. Ja najczęściej podaję je z jogurtem wymieszanym z połową łyżeczki prawdziwego kakao i odrobiną miodu oraz świeżymi owocami. Do tego orzechy włoskie i wiórki kokosowe i jest mega! A jakie będzie Wasze ulubione połączenie? Smacznego! Artykuł Placuszki
Analiza Smakumianowicie na ciacha!W metalowej puszce mogą poleżeć nawet tydzień i nadal będą smakować rewelacyjnie! Składniki:- mąka – 180 g– cukier puder – 150 g– wiórki kokosowe – ok. 80-100 g– miękkie masło – 60 g– suszone daktyle bez pestek – 60 g– sok pomarańczowy – 1 łyżka– jajko – 1 małe(...)czasie wyciągamy ciasto i tworzymy z niego wałek o grubości ok. 3 cm i kroimy na plasterki (ok. 1 cm )Delikatnie spłaszczamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy około 20 min w 180 st. C.Z pozostałego cukru pudru pudru i soku pomarańczowego robimy lukier.Upieczone ciasteczka maczamy po bokach w lukrze i obtaczamy w pozostałych wiórkach kokosowych
Ostra na Słodkopojemności 1.5 l z kominem smarujemy olejem, posypujemy wiórkami kokosowymi. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli, dodajemy połowę cukru. Margarynę ucieramy z resztą cukru, dodajemy po 1 żółtku, następnie: mąki, proszek do pieczenia, sok pomarańczowy. Na końcu dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na 2 części, do 1 dodajemy kakao
słodki bratekniespełna dwa tygodnie Wielkanoc ( choć dzisiaj u mniej pogoda raczej Bożonarodzeniowa), dlatego zabrałam się za przygotowywanie świątecznych przepisów dla Was. Jako pierwszy postanowiłam zrobić Tofurnik. Zrobienie tego ciasta chodziło już za mną od dawna. Pomyślałam, że zbliżająca się Wielkanoc jest idealnym momentem by go w końcu zrobić. Postawiłam na połączenie migdałów i wanilii a także gorzkiej czekolady. Muszę Wam powiedzieć(...)oraz mąkę ziemniaczaną. Ponownie blendujemy. Potem dodajemy mleczko kokosowe oraz słodziło. Blendujemy na jednolitą masę. Na koniec wsypujemy płatki migdałowe i mieszamy dokładnie. Tak przygotowaną masę wylewamy na wcześniej przygotowany spód. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 45 minut a następnie przez 15 minut w temperaturze 150 stopni. Kiedy ciasto się upiecze pozostawiamy je do wystudzenia
Health-Fit-LifeNastępnie dodać startą cukinię i marchew, miód i olej kokosowy. Dokładnie wymieszać. 6. Na koniec dodać łyżkę octu, całość zamieszać i przełożyć do przygotowanej formy. 7. Piec przez ok. 25 min. - do suchego patyczka. 8. Blachę wyjąć z piekarnika i odstawić na kratkę do całkowitego wystudzenia. Ciasto dowolnie udekorować, np. jadalnym złotym brokatem, jak na zdjęciu poniżej. Jeśli masz
Domowa Cookierenka Agigęsty). Ozdabiamy sernik, według gustu, następnie wstawiamy go do lodówki. Do ozdoby, z braku świeżych jagód, użyłam borówki amerykańskiej, notabene… kupionej w Irlandii, a pochodzącej z Polski. RADY : - Ciasto na spód zawsze szykuję z minum ½ kg mąki (nawet z 1 kg), po podzieleniu na porcje zamrażam i zawsze mam gotowe pod ręką, nawet na ciasteczka. - Wszystkie składniki masy serowej(...)mleczkiem Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową Sernik krakowski Sernik ananasowo kokosowy Seromakowiec Sernik wiedeński bezglutenowy Sernik czekoladowy z wiśniami Sernik na zimno z owocami Tartaletki sernikowe ze śliwkami Mini serniczki cytrynowo czekoladowe Sernik z marakują Sernik tęczowy Sernik „Zebra” Sernik malinowy Chatka Puchatka W wydarzeniu Ciasto na niedzielę – Sernik , wraz ze mną uczestniczyły autorki niżej wymienionych blogów
mojewypiekiinietylkofolią będzie dobry do tygodnia). To fasolowe ciasto do złudzenia przypomina sernik, konsystencją, strukturą i smakiem. Żaden amator serników się nie domyśli, że to z fasoli, testowałam to wielokrotnie na wszystkożercach Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm: 500 g suchej fasoli Piękny Jaś ugotowanej do absolutnej miękkości 200 g gęstego mleka kokosowego 250 g cukru 250 ml ml mleka(...)Piecz w temp. 170-180 C na środkowej półce piekarnika przez 60 minut. Przestudzony „sernik” posmaruj dżemem. Marcepan uformuj w kulę, rozwałkuj cieniutko i połóż na wierzch ciasta. Smacznego! Artykuł Podwójnie migdałowy sernik pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfMoje ulubione, zdrowe, pożywne i szybkie śniadanie to ostatnio „ Granola z patelni, czyli domowe Musli Crunchy „. Uwielbiam ją za cynamonowy smak (wymieszana z mlekiem
Moja Delicjabardzo dumna. Smakuje każdemu i każdy nie potrafi mi uwierzyć, że nie ma w nim ani grama odzwierzęcego produktu. " Jak to nie ma jajek? To można zrobić ciasto bez jajek? ". Jasne, że można! I to takie, od którego jedzenia nie da się powstrzymać. Pysznie wilgotne, ze słodyczą żurawiny i banana przełamaną delikatną goryczą mocnego espresso i gorzkiej czekolady. Do kuchni(...)odmaszerować! Wegański niby-piernik: - 240g mąki (idealna będzie owsiana lub gryczana) - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 40g zmielonych orzechów włoskich (lub drobno posiekanych) - 40g oleju rzepakowego lub kokosowego - 70g gorzkiej czekolady Wawel - 1/4 łyżeczki soli morskiej - 100g cukru trzcinowego - 180ml mocnej kawy parzonej lub espresso - 240g dojrzałych (najlepiej sczerniałych) bananów - 1 łyżeczka aromatu waniliowego - 95g suszonej żurawiny (najlepiej nisko
Pland based filleroztopić olej kokosowy. Z mięsa uformować kulki i lekko spłaszczyć. Smażyć, aż do zarumieniania się mięsa. DODATEK: sałata masłowa pomidory oliwa z octem jabłkowym seler naciowy Cud oleju kokosowego polega na tym, że jest: Nietoksyczny dla ludzi i zwierząt, Nie ma żadnych szkodliwych skutków ubocznych, podczas jego stosowania Jest w 100% naturalny Zwiększa energię i wytrzymałość, idealny(...)łyżeczka zdrowego tłuszczu zamiast napoju energetycznego Ciekawy dodatek do herbat i kawy Idealny składnik każdego szejka z owoców i wody Wspomaga oczyszczanie organizmu z toksyn Idealny do surowych ciast, słodyczy - jako składnik 'masy' po schłodzeniu utrwali jej kształt i nada trwalszą formę, tak jak w tym lub w tym przepisie Stosowany jako zamiennik masła, oleju Na jego bazie można przygotować
ClauditteMissCookingłyżki granoli łyżka oleju kokosowego dostępnego w sklepie Centrum Sylwetki (podgrzanego do płynnej postaci) 1 łyżka mąki pszennej pełnoziarnistej łyżka cukru trzcinowego łyżeczka mleka Sposób przygotowania: Składniki na kruszonkę miksujemy granolę miksujemy jak najdrobniej dodajemy pozostałe składniki (poza borówkami), miksujemy formę wykładamy papierem do pieczenia, a na niej równomiernie rozsmarowujemy ciasto na wierzch wykładamy borówki i kruszymy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćciasto: 3 szkl. mąki pszennej 50 g świeżych drożdży 250 ml mleka 4 łyżki cukru 1 łyżka cukru z wanilią 2 żółtka 1 jajko 2 łyżki jogurtu naturalnego 4 łyżki oleju z pestek winogron szczypta soli kruszonka: 1 szkl. mąki pszennej 125 g masła 2 łyżki cukru 2 łyżki cukru z wanilią 3 łyżki wiórków kokosowych budyń: 3 szkl(...)łyżką mąki. Odstawić rozczyn do wyrośnięcia. Do miski wsypać mąkę,cukier,cukier waniliowy i szczyptę soli. Wbić jajko +żółtka,przemieszać,wlać rozczyn drożdżowy,olej i jogurt. Wyrobić ciasto,miskę nakryć ściereczką i odstawić na godzinę by ciasto urosło. Rabarbar umyć,pokroić w 1 cm kawałki i posypać cukrem waniliowym. Z mąki,masła,cukru i wiórków zrobić kruszonkę. Blaszkę
Kolorowa kuchnia Elki