Pyszne i zdrowe ciasto, którego składniki należy tylko przez chwilę zblendować, a potem upiec, czy to możliwe, żeby to było takie proste? Tak, to jest bardzo proste. Brownie z ciecierzycy właśnie tak szybko przygotujemy. Jest wilgotne i dosyć ciężkie, pięknie pachnie bananem, a ciecierzycy w nim nie czuć wcale. To kolejny fajny sposób na wykorzystanie strączkowych na słodko. Brownie(...)pekan płatki kokosowe Wykonanie: Ciecierzycę odcedzamy na sitku i następnie dokładnie blendujemy z pozostałymi składnikami. Masę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przed wyjęciem robimy test drewnianego patyczka. Gdyby był mokry pieczemy jeszcze kilka minut. Po wyjęciu z piekarnika dekorujemy kokosem i orzechami. Ciasto kroimy, gdy całkiem
Kulinarne przygody Gatityprzepisów na bezcukrowe słodkości znajdziesz tutaj . Przepis na krem daktylowo-czekoladowy Składniki szklanka suszonych daktyli (130 g) 4 łyżki oleju kokosowego (100 g) 3 łyżki kakao (30 g) Opcjonalnie 3 łyżki orzeszków ziemnych (30 g) 4 łyżki wiórków kokosowych (24 g) Czas przygotowania: 15 minut + 1-8 godzin moczenia Liczba porcji: 10 porcji (około 300 g) Przygotowanie Daktyle zalewamy wodą(...)mocy (wegańskie) Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Kruche rogaliki z nadzieniem Trufle kokosowe (keto) Puszyste placki bananowe Jeszcze więcej wegańskich przepisów Chałwa bez cukru Ciasteczka cynamonowe Pulpety jaglane Warzywa z tofu w sosie orzechowym satay Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Makaron w sosie szpinakowym Tortilla przepis na ciasto Krem dyniowy Kulki mocy Zobacz również #słodkości #wegańskie #wegetariańskie #słodkiesmarowidła #bezcukru
WegePrzepisjest trochę pracy dlatego często przygotowuję go trochę więcej. Część użyłam do ciasta, kaszki dla dziecka a część wykorzystałam jako dodatek do puddingu chia. Kokos i rabarbar okazał się dobrym połączeniem a całość została zwieńczona kruszonym ziarnem kakaowca i czekoladą. Składniki na 2 porcje: 1/4 szklanki wiórków kokosowych 1/4 szklanki nasion chia 1,5 szklanki mleka (krowie lub pochodzenia roślinnego
wysmienityoleju 1,5 łyżeczki soli czarnuszka do posypania odrobina masła lub oleju kokosowego Robimy! Mąki wsypujemy do miski, sól i mieszamy. W osobnej misce kruszymy drożdże i zasypujemy cukrem, zalewamy ciepłą wodą i dajemy olej. Mieszamy, odstawiamy na 5 minut Dodajemy zaczyn do mąk z solą. Wyrabiamy ciasto i odtawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na minimum pół godziny
Latosiowydomsię zwariować. W dalszym ciągu jest to zdecydowanie zdrowsza opcja od sklepowych ciast pełnych cukru, ciężkich śmietanowych mas czy tłuszczów trans. Jeśli więc słodzić, to tylko w taki sposób. TARTA MILKY WAY Czas przygotowania 30 minut Składniki na małą tortownicę 16 cm Spód Banan 2 łyżki mąki kokosowej 3 łyżki płatków owsianych 2 łyżki płatków jaglanych Warstwa biała
HealthyCreationsCiasto czekoladowe z cukinią Wilgotne, gęste, zdrowe i pyszne! Składniki: - 2 średnie cukinie - 2 gorzkie czekolady najlepiej powyżej 70% - 200g jogurtu naturalnego - 100g masła - 1 łyżeczka proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej - 1/2 szklanki mąki kokosowej - 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej - 2 łyżki kakao - 2 łyżki miodu - 1 dojrzały banan - 5 jaj Sposób przygotowania: - masło rozpuść w rondelku
MintTastepokroić w bardzo drobną kostkę.W misce wymieszać ze sobą jajko, olej kokosowy, miód oraz masło orzechowe. W osobnej misce wymieszać mąkę, płatki, proszek do pieczenia, sól oraz cynamon. Delikatnie przesypać suche składniki do mokrych i wymieszać do połączenia się składników. Na koniec wsypać pokrojone kawałki jabłka. Ciasto nabierać łyżką i nakładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, tworząc kształt
Healthy food explorerWaszymi prośbami od teraz będę podawała wartości odżywcze na całe ciasta i desery;) Wartości odżywcze na całość: 1467 kcal w tym: B: 40,7 g; W: 203,5 g; T: 46,3 g. Składniki - 4 bardzo dojrzałe banany - 40 g gorzkiej czekolady - 20 g wiórek kokosowych - 200 g płatków owsianych - 200 g malin Wykonanie Banany obieramy i dzielimy
Health-Fit-Lifepotrawy na blogu z truskawkami, i z truskawek: Pierogi z truskawkami Puszyste ciasto maślane z truskawkami Truskawkowe chipsy Truskawkowo waniliowa zebra Knedle z truskawkami Rolada bezowa z truskawkami Jogurtowo śmietankowy truskawkowiec Truskawkowiec Placek jogurtowy – truskawkowo morelowy Drożdżówki z truskawkami i lukrowaną kruszonką migdałową Jogurt granatowo truskawkowy Muffiny kokosowe z truskawkami i jagodami goji Tort piankowo truskawkowy Domowe lody truskawkowe Biszkopciki
mojewypiekiinietylkoół około 70 minut, wystudzić przy uchylonych drzwiczkach czekoladę białą z kokosowymi chrupkami stopić ze śmietaną w kąpieli wodnej i polać wierzch seromakowca, schować w chłodne miejsce najlepiej na całą noc - połączenie maku z twarogiem jest bardzo smaczne, aromatyczne i przy małym nakładzie pracy mamy świąteczne ciasto...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępłatków jaglanych 1 łyżka kakao 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 łyżeczka miodu szczypta przyprawy piernikowej i cynamonu inne ulubione słodzidło do smaku lub sam miód Płatki zalewamy w miseczce ciepłą wodą i odstawiamy do napęcznienia. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie zagniatamy na jednolite ciasto. Odrywamy niewielkie fragmenty i wykładamy nimi spody foremek na babeczki. Podpiekamy
Kuchnia Elliecynamonem i miodem. Całość dokładnie mieszamy i zagniatamy na jednolite ciasto. Wykładamy nim spód natłuszczonej wcześniej formy. Podpiekamy przez ok. 10-15 minut w temp. 200 stopni C. na masę cytrynową 1,5 szklanki płatków ryżowych 1 szklanka mleka (może być roślinne) kilka łyżek wiórków kokosowych 150 g serka wiejskiego (lub chudego twarogu) 2 białka z jajek
Kuchnia Elliekokosowy) 100 ml mleka roślinnego ( u mnie było to akurat ryżowo-kokosowe) Przygotowanie: Na gładką masę zblenduj banana, olej, mleko i cukier. Cytrynę wyszoruj, potraktuj wrzątkiem, skórkę zetrzyj na drobnych oczkach tarki, a sok wyciśnij i dodaj do do masy bananowej. Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie. Powstałe ciasto jest gęste, ale lekko klejące, dlatego teraz umieść je w lodówce
greenscarfokoło 0,5 cm warstwę ciasta. Smażymy do lekkiego ścięcia warstwy wierzchniej (ciasto uzyska lekko ciemny kolor). Musisz być cierpliwy, inaczej naleśniki będą się rozrywać podczas obracania. Gotowe. Smacznego! Naleśniki możemy podawać w wersji wytrawnej lub na słodko. U mnie podane z masłem orzechowym i posypane wiórkami kokosowymi ale równie dobrze sprawdzą się z owocami, konfiturą itp. Według tego przepisu
Gar Zdrowiapoziomem kasz. Miksujemy, dodajemy sól. Patelnię rozgrzewamy i wylewamy ciasto. Gdy brzegi naleśnika zaczną lekko odchodzić - przekręcamy na drugą stronę. Zacznijcie od małych naleśników, by wyczuć, jaka konsystencja będzie najlepsza. Mniejsze naleśniki łatwiej przewrócić na drugą stronę. Podajemy na słodko z owocami, bitą śmietaną kokosową, itp., lub na słono z ulubionym farszem. Dziś u nas - z czekoladowym tahini (przepis
Jeść, by żyć w zdrowiu