ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:566/932)

TORCIK OWOCOWY Z MASĄ BUDYNIOWĄ 173

ciemny:Białka oddzielamy od żółtek, miksujemy na sztywno.Stopniowo dodajemy po 1 żółtku,dalej miksujemy. Dodajemy po trochu cukier, miksujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia,oraz kakao dodajemy do ciasta, mieszamy łyżką. Wylewamy do wyłożonego papierem do pieczenia prodiża, pieczemy ok.25 minut. StudzimyMasa: Z mleka i proszku budyniowego przygotowujemy budyń, jeśli budyń jest niesłodzony dosładzamy 4 łyżkami cukru. Studzimy(...)dzielimy na 3 części, po 1 części wykładamy na placek biszkoptu, przykrywamy drugim, kolejna porcja masy itdOzdabianie:Boki i wierzch torta smarujemy serkiem mascarpone dość cienko. Boki obsypujemy wiórkami kokosowymi, przyczepiamy kolorowe perełki. Na wierzch układamy rząd pokrojonych w plastry kiwi,następnie truskawek i tak na zmianę do środka. Na środku kładziemy 3 całe truskawki, obkładamy plastrami cytryny

Z Majeczką w kuchni
Wegańskie KETO Krakersy z siemienia lnianego 45

Kiedy myślimy o przekąskach, które są nie tylko smakowite, ale także zdrowe, keto krakersy wyróżniają się jako idealna opcja. Dzięki użyciu mąki kokosowej i siemienia lnianego dostarczają one niezbędnych składników odżywczych, takich jak białko i błonnik, a jednocześnie są niskowęglowodanowe. To doskonały wybór dla osób stosujących dietę ketogeniczną, ponieważ są one produktem o wysokiej zawartości zdrowych tłuszczów, co wspiera utratę(...)szklanka siemienia lnianego (zmielonego) – 1/2 szklanki mąki kokosowej – 1/4 szklanki migdałów (zmielonych) – 1 łyżka sezamu – 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich – Szczypta soli – 1/2 szklanki wody Prosty przepis: Rozprowadzać suche składniki w misce. Dodaj wodę i mieszaj, aż masa stanie się gładka. Formować ciasto w kulkę, a następnie rozwałkować na cienki placek. Przenieść placek na wyłożoną

ZGruntuFit
Kakaowe muffinki z makiem i kokosem 131

Uwielbiam piec muffinki. Wystarczy wymieszać lub zmiksować składniki, do piekarnika i gotowe. Możliwości smakowych jest wiele. Tym razem upiekłam muffinki kakaowe z dodatkiem maku sypkiego i wiórek kokosowych. Wyszły idealne, trochę takie sypkie, bo z dodatkiem mąki krupczatki. Idealne na podwieczorek, poczęstunek czy na piknik. Upieczcie :) I dajcie znać czy smakowało :) Potrzebujemy: 3 jajka pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy(...)pieczenia 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżka sypkiego maku 2 łyżki wiórek kokosowych Wykonanie pysznych muffinek: 1. Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie wbijamy stopniowo po jednym jajku i dokładnie ucieramy. Wsypujemy suche składniki i całość dokładnie ucieramy. 2. Ciasto przekładamy do foremki do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami. 3. Pieczemy w temperaturze

Izabelawkuchni
Brownie fasolowe z daktylami 148

wielbiciel brownie, a na dodatek warzywnego! Ciasto z warzywa? Kiedyś to było nie do pomyślenia, ale teraz to jest największy hit! Daktyle, są doskonałym zamiennikiem cukru, to one dodają największej słodyczy. Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju kokosowego 3 łyżki mąki ryżowej (lub innej) 1 łyżka kakao 240g (jedna puszka) odsączonej fasoli 10 daktyli szczypta proszku

Truskawkowa Fiesta
Bezglutenowe batoniki owsiane 142

płatkami owsianymi, wiórkami kokosowymi i ogromną ilością bakalii. Całość łączy miód, olej kokosowy i masło orzechowe, a aromatyczny cynamon dodaje świetnego posmaku. Na stronie znajduje się również podobny przepis na batoniki owsiane, zachęcam do zapoznania się z nim. Bezglutenowe batoniki owsiane -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Naleśniki w sosie pomarańczowym + nowości w mojej kuchni 180

jajko  200 ml mleka szczypta soli  1 łyżeczka oleju kokosowego 1 kostka sera twarogowego  1 małe opakowanie jogurtu naturalnego  wybrany słodzik (np. erytrytol, ksylitol, miód, syrop daktylowy) 1 pomarańcza  Przygotowanie: W misce wymieszaj mąkę, jajko, mleko oraz sól. Najlepiej za pomocą trzepaczki, aby ciasto było jedwabiście gładkie.  Na patelni (użyłam specjalnej PATELNI do naleśników

Zdrowie na języku :P
Kruche serca w czekoladzie (Keto, Paleo, LowCarb) 147

erytrytolu lub innego niskoweglowodanowego słodzidła 35 g masła klarowanego 35 g oleju kokosowego białko z jednego jaja 1/4 łyżeczki soli himalajskiej lub morskiej 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 4 kostki czekolady gorzkiej min. 85% kakao Sposób przygotowania Wszystkie składniki oprócz czekolady wyrobić w malakserze na gładkie ciasto. Rozwałkować je i wykrawać serca foremką do ciastek. Piec w piekarniku nagrzanym

Modern Cave Girl
Tort prawie oreo z pralinami kokosowymi 141

natłuścić (nie   natłuszczać rantu). Przełożyć ciasto i wyrównać. Tortownicę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok. 45 min do suchego patyczka. Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika i wystudzić. Wystudzony biszkopt przeciąć na trzy równe części. Poncz: 2 łyżeczki wody kokosowej liofilozowanej pół szklanki gorącej wody Krem: 500 gram mascarpone mleczko kokosowe

AZgotuj!
Bezglutenowe batoniki owsiane 162

płatkami owsianymi, wiórkami kokosowymi i ogromną ilością bakalii. Całość łączy miód, olej kokosowy i masło orzechowe, a aromatyczny cynamon dodaje świetnego posmaku. Na stronie znajduje się również podobny przepis na batoniki owsiane, zachęcam do zapoznania się z nim. Bezglutenowe batoniki owsiane -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
WIELKANOC- przepisy na sernik 169

tuż tuż, u mnie w domu sernik to obowiązkowe ciasto, które musi się znaleźć na stole na każdej uroczystości. Jeśli jesteście fanami serników tak jak ja, to zapraszam na kilka moich propozycji :) Udanych wypieków 😊           1. Sernik Krakowski  https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2018/04/sernik-krakowski.html 2. Sernik z kokosową chmurką  https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2018/05/sernik-z-kokosowa-chmurka.html 3. Sernik z pianką

kulinarne odsłony pati
Kakaowo-pomarańczowy pudding z tapioki – Świąteczny FIT deser 166

jędrnych kuleczek podbije serca wszystkich i będzie miłą odmianą od ciężkich potraw i ciast. A jeżeli nie możecie doczekać się Świąt, zróbcie go już teraz. Spróbujecie? W międzyczasie skoczcie również po przepis na aromatyczne p omarańczowo-piernikowe ludziki. Składniki (2 porcje): 1 puszka (400 ml) mleczka kokosowego 1/2 szklanki (125 ml) wody 1/4 szklanki (ok. 50-55 g) tapioki

Fitsweet.me
Mini babki jaglane z kawą i żurawiną 150

niewielką ilością mleka/dodajemy kilka łyżek mąki. Masa nie powinna być zbyt gęsta. Ciasto rozlewamy po 2 łyżki, do ok. 3/4 wysokości foremek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 20 minut. Upieczone zostawiamy do ostudzenia. Po ostudzeniu dekorujemy jogurtem naturalnym, żurawiną oraz wiórkami kokosowymi.    Smacznego! 🐰 ✩✩✩    Instagram  |  Facebook  |  YouTube

Kuchnia Ellie
Bezglutenowe naleśniki gryczane :) 184

wody gazowanej 1 łyżka cukru kokosowego  2 łyżki oleju kokosowego płynnego lub rzepakowego  szczypta soli Dodatki: Luzik Arbuzik oraz Truskawkowy Rabarbar ( Małe Szczęścia ) Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do miski i zmiksuj.  Patelnię dobrze rozgrzej (jeżeli chcesz możesz lekko natłuścić powierzchnię) i wylej porcję ciasta. Po kilku minutach przewróć na drugą stronę.  Podawaj z ulubionymi konfiturami

Zdrowie na języku :P
DOMOWE PALUSZKI GRYCZANO - ORKISZOWE 158

szklanki sezamu, 1/4 szklanki siemienia lnianego, 2 łyżki oleju (u mnie kokosowy), 200 ml gorącej wody, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka kminku mielonego, 1 łyżeczka suszonej papryki, 1/2 łyżeczki pieprzu. Wykonanie: Mąkę orkiszową mieszamy z gryczaną, przyprawami, sezamem i siemieniem. Zalewamy wodą. Dodajemy olej. Wyrabiamy ciasto. Posypujemy blat mąką. Wałkujemy ciasto na cieniutki prostokąt. Wycinamy prostokąty o wymiarach

Jeść, by żyć w zdrowiu
Owsiane placuszki z makiem i śliwkami 192

śliwki miód + olej rzepakowy do smażenia Do miseczki przesiej mąkę owsianą i kokosową, dodaj proszek dopieczenia i mak. W drugim naczyniu wymieszaj jajo z maślanką. Składniki płynne dodaj do składników suchych, całość dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Następnie wykładaj na nią niewielkie ilości ciasta. Na każdym placuszku połóż plasterki śliwki (lekko wciśnij je ciasto). Smaż

365 dni dookoła kuchni