ciasto kokosowe - 14467 przepisów (strona:566/965)

Makowiec z masą kajmakową 263

własny przepis na smaczne świąteczne ciasto. Nie ukrywam, że byłam bardzo dumna z siebie jak po wyjęciu z piekarnika okazało się,  że makowiec jest naprawdę bardzo dobry. Składniki: - puszka gotowej masy makowej (około 850g) - 5 jajek - 2 budynie czekoladowe - 100g cukru brązowego - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 60 ml mleka - 1/2 szklanki wiórek kokosowych - 3 łyżki skórki pomarańczowej - 100g rodzynek(...)masy kajmakowej - łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia - 3 łyżki masła Sposób przygotowania: Rodzynki zalewamy wrzątkiem  i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie wylewamy wodę i studzimy. Wiórki kokosowe smażymy chwilę na maśle. Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy je na gładką masę stopniowo dodając brązowego cukru.  Białka ubijamy mikserem na sztywno.  Do masy z żółtek dodajemy

Pan i Pani Smith w kuchni
Ciasto kokosowe- z masą jagodową 279

kokosem z masą jagodową – składniki 4 jaj ka duże osobno dajemy żółtka ,osobno białka ubić na pianę 9 łyżek cukru kryształu ,proszek do pieczenia kakao

Moje Wyroby
Dyniowe babeczki z jabłkiem 187

mleko (mo\u017ce by\u0107 ro\u015blinne)","100 g erytrol","2 \u0142y\u017ceczka proszek do pieczenia","150 g m\u0105ka ry\u017cowa","1 szt jajko","1 \u0142y\u017cka olej kokosowy","1 \u0142y\u017ceczka cynamon"],"recipeInstructions":["Puree z dyni mo\u017cemy otrzyma\u0107 poprzez zmiksowanie dyni: pieczonej przez ok. 30 minut w 180 st. C lub ugotowanej do mi\u0119kko\u015bci(...)recipeCuisine":"Bez glutenu"} Dynioe babeczki Danie Ciasto , Słodkie przekąski Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 12 babeczek Porcje 12 babeczek Składniki 200 g puree z dyni 160 g jabłka 250 ml mleko może być roślinne 100 g erytrol 2 łyżeczka proszek do pieczenia 150 g mąka ryżowa 1 szt jajko 1 łyżka olej kokosowy 1 łyżeczka cynamon Sposób przygotowania Puree

Kucharzyca
Zdrowe czekoladowe muffinki z cukinią. 131

drugiej miski zetrzyj cukinię, dodaj jajka, wanilię, mleko, syrop z agawy i olej kokosowy. Wymieszaj dokładnie. Mokre składniki przelej do suchych i wymieszaj łyżką. Dodaj kawałki czekolady i ponownie wymieszaj całość. Piekarnik nastaw na 170˚C. Do formy na babeczki wsadź papilotki i wypełnij je ciastem. Umieść je teraz w piekarniku i piecz przez około 20 minut. Z jednej porcji

Zdrowy Styl Joanny
Serniczek z gruszką, śliwką, orzechami i jagodami goji 51

Banalnie prosty, rozpływający się w ustach serniczek z dodatkiem gruszki, śliwki, orzechów ziemnych i nerkowca, cukru wanilinowego, wiórków kokosowych oraz jagód goji, a to wszystko od

Truskawkowa Fiesta
Bajaderki z nutellą. 105

Bajaderki to pyszne ciasteczka przygotowane z resztek ciast, które nie zostały  zjedzone i  herbatników. Nie mogą to być jednak ciasta z kremem, czy galaretką.  Można natomiast wykorzystać tu nieudane ciasto z zakalcem.  Do bajaderek można też dodać orzechy, lub suszone owoce.  Powinny też zawierać rum, oczywiście jeśli nie będą jadły ich dzieci.  Moje bajaderki(...)przestudzonej masy czekoladowej, dodać krem czekoladowy. Wymieszać. Tak przygotowaną masę, wlać do miski z ciastem i herbatnikami. Dobrze wymieszać, żeby wszystko ładnie się połączyło. Z powstałej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i od razu,  obtaczać je w tartych orzechach. Mogą to być wiórki kokosowe, lub drobno  posiekane orzechy. Co macie pod ręką.  Bajaderki przechowywać w lodówce

Agusiowe smakołyki
Puszyste rogaliki drożdżowe z marmoladą 135

wyrabiam ciasto, aż uzyskam gładką konsystencję. Na początku mieszam drewnianą łyżką, a potem ręcznie przez około 10 – 15 minut . Możesz także użyć miksera z hakami do wyrabiania ciasta. Ciasto powinno być przede wszystkim gładkie i sprężyste . Warto poświęcić czas i energię na wyrobienie ciasta drożdżowego, ponieważ będzie to miało duży wpływ na końcowy smak rogalików. Wyrobione ciasto drożdżowe przykrywam(...)było miejsce w misce na wyrośnięcie i ewentaulanie przenieść kulę ciasta do większej miski 🙂 Wykonuje rogaliki. Ciasto drożdżowe po wyrośnięciu układam na stolnicy lub blacie wysypanym mąką i przez chwilę wyrabiam ręcznie. Następnie dzielę na 3 równe części i przykrywam ściereczką, aby nie obsychały . 1 część ciasta rozwałkowuję na okrąg o średnicy około 30 – 32 cm. Dzielę

Ania gotuje
Kokosowy pudding chia z musem z papai 121

Szykujecie coś na pysznego na Walentynki? Może super prosty i egzotyczny kokosowy pudding chia z musem z papai i jogurtem o smaku matchy? Jego przygotowanie nie

Flymetothespoon
Potrójnie musowy jogurtowy torcik truskawkowo-rabarbarowy FIT 129

mojprzepisna.pl | Potrójnie musowy jogurtowy torcik truskawkowo-rabarbarowy FIT Kolejna propozycja na ciepłe dni, torcik bez pieczenia z truskawkami i rabarbarem. Torcik zrobiłam na bazie jogurtu naturalnego

moj przepis na
Potrójnie musowy jogurtowy torcik truskawkowo-rabarbarowy FIT 128

mojprzepisna.pl | Potrójnie musowy jogurtowy torcik truskawkowo-rabarbarowy FIT Kolejna propozycja na ciepłe dni, torcik bez pieczenia z truskawkami i rabarbarem. Torcik zrobiłam na bazie jogurtu naturalnego

moj przepis na
Chleb paleo z ziarnami i orzechami. 153

jajka, olej rzepakowy, sól, syrop klonowy, ocet jabłkowy, nasiona chia, sodę oczyszczoną oraz mąkę kokosową. Włączamy robot i czekamy aż masa dobrze się połączy. Wsypujemy słonecznik i dynię. Mieszamy. Formę o wymiarach 11×29 cm wykładamy papierem do pieczenia i umieszczamy w niej nasze ciasto na chleb. Wierzch chleba posypujemy słonecznikiem i dynią. Piekarnik nastawiamy

Zdrowy Styl Joanny
Migdałowo kokosowy sernik bezglutenowy 158

Sernik w którym zakochałam się. Chrupiący czekoladowy spód z migdałów, do tego świeże owoce, biała czekolada, mleczko kokosowe. Jest obłędny. Nie mogłam oderwać się od niego

wesoła kuchnia
Potrójnie musowy jogurtowy torcik truskawkowo-rabarbarowy FIT 219

mojprzepisna.pl | Potrójnie musowy jogurtowy torcik truskawkowo-rabarbarowy FIT Kolejna propozycja na ciepłe dni, torcik bez pieczenia z truskawkami i rabarbarem. Torcik zrobiłam na bazie jogurtu naturalnego

moj przepis na
Kokosowe ciastka z kaszy manny 153

kilkanaście minut aby trochę napęczniała i wchłonęła cały płyn. Następnie do kaszy dodałam wiórki kokosowe, mąkę tortową, cukier zwykły i waniliowy, miękkie masło i żółtko. Dokładnie wymieszałam wszystko mikserem na najniższych obrotach. Pozostałe białko ubiłam ze szczyptą soli na sztywną pianę i dodałam do ciasta. Teraz wymieszałam już ciasto delikatnie łyżką. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyłam papierem do pieczenia. (adsbygoogle

Waniliowe Improwizacje

Proponowane wyszukiwania