ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:580/932)

Lżejszy aniołek 348

Pyszne.Ten przymiotnik określa idealnie ten placek.Puszysty, delikatny, leciutki jak puch.Przygotowany w troszkę zdrowszej wersji, bo z mąką pełnoziarnistą, ciemnym cukrem i jogurtem naturalnym. Jeden z moich

Czarnawisienka
Tarta Rafaello 437

wykorzystać do zrobienia kremu. Więc jeśli lubicie odrobinę alkoholu w ciastach zalejcie tę część wiórek, która jest przeznaczona do kremu alkoholem i pozwólcie im się macerować przez noc. Następnym razem dodam też kapkę alkoholu do kremu. Tarta Rafaello Składniki: Spód 100 g roztopionego masła 320 g wafelków kokosowych 70 g wiórków kokosowych Masa 250 g serka mascarpone 330 ml kremówki

Kulinarne przygody Gatity
Coś pysznego na deszczową niedzielę - kokosowy chlebek. 245

łyżeczki cukru waniliowego;1/4 szkl. cukru (w książce: 1/2 szkl.);Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni, małymi porcjami. Studzimy. Mąkę, sól i proszek do pieczenia mieszamy ze sobą. W osobnej misce mieszamy mleko, jajka, roztopione masło, cukier i cukier waniliowy. Po wymieszaniu dodajemy do suchych składników i mieszamy. Ciasto przekładamy do foremki, ja użyłam keksówki 21 x 12 cm. Pieczemy

Miksturownik
Bezglutenowe odwrócone ciasto limonkowe z bananami, 197

proponuję ciasto odwrócone na białkach z limonką i bananami. Ciasto jest bezglutenowe.Cechą tego wypieku jest jego puszysta konsystencja oraz cytrusowy smak, który dobrze komponuje się z bananami. Wykonanie ciasta jest szybkie i nie przysparza kłopotów podczas pieczenia, pomimo użycia mąki ryżowe. Przepis świetnie sprawdza się w sytuacjach, gdy zostają wam same  białka do wykorzystania. Zatem zapraszam(...)soli  0,5 szklanki drobnego cukru do wypieków  0,5 szklanki mąki ryżowej skórka starta z jednej limonki  sok z połowy limonki  1 łyżka oleju kokosowego lub rzepakowego 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia  1/4 łyżeczki sody oczyszczonej  Ponadto :  1 banan dojrzały sok z limonki lub cytryny 2 łyżki rodzynek  4-5 sztuk

vaniliowoczekoladowa
Sernik ze słonecznikiem i polewą z palonej białej czekolady 110

warto zadbać o odpowiednią wilgotność w piekarniku, by ciasto równomiernie urosło i nie popękało. Gdy nie posiadacie piekarnika parowego, to wystarczy włożyć na dno piekarnika naczynie wypełnione wodą. Zapraszam też do innych przespisów na moje serniki: Sernik bardzo czekoladowy Sernik chałwowy Kawowe sernikobrownie Sernik z jagodami Sernik z brzoskwiniami i bezą kokosową Orzechowy sernik gotowany Sernik z jagodami i białą(...)dodajemy cukier. Mieszamy i czekamy, aż cukier się rozpuści. Następnie dodajemy słonecznik i prażymy go na małym ogniu, aż cały pokryje się karmelem. Studzimy. Zimnym, karmelizowanym słonecznikiem posypujemy wierzch ciasta. Przechowujemy w lodówce

Kuchnia MagdaLeny
Czekoladowe babeczki z kawowym kremem 142

Cudowne połączenie ciasta a'la murzynek z intensywnie kawowym, ale niezbyt ciężkim kremem.  Te babeczki idealnie sprawdzą się na weekendowe pieczenie! Polecam, zwłaszcza jeśli wybieracie się na jakieś spotkanie w gronie znajomych czy rodziny. Te maleństwa pokocha każdy!  Nie zapomnijcie też ich odpowiednio ozdobić - ja akurat dałam po plasterku banana i obsypałam  wiórkami czekoladowymi. Myślę jednak(...)kokosowy rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłej wody, a gorzką czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w mleku - albo w garnuszku, albo w mikrofalówce, albo w kąpieli wodnej.  Jajka ubijamy ze szczyptą soli, dodając stopniowo cukier trzcinowy . Miksujemy do czasu aż cukier się całkowicie rozpuści. Stopniowo dolewamy składniki mokre, a następnie suche, nie przestając miksować. W razie gdyby ciasto było

Kuchnia Ellie
Rozwiązanie konkursu PYSZNE.NA SŁODKO! 167

miski. I już ostatecznie wyrobić masę , która będzie odchodzić od ręki. Ciasto gotowe odstawić na MINIMUM tydzień w miejscu o pokojowej temperaturze, przekryte ręcznikiem. 6. Po upływie czasu, rozwałkować ciasto na grubość 0,5 cm . Po wycinać różne kształty i upiec w temperaturze 160 stopni , w 15 minut. 7. Ostudzone pierniczki udekorować według własnej fantazji Aneta za Słodkość, która(...)moje pyszne i zdrowe kokosowo – pandanowe muffinki z gruszkami. Potrzebujemy: – 2 szklanki mąki tortowej – 2/3 szklanki cukru – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 1 łyżeczka pasty pandanowej – 1 szklanka mleka kokosowego (250 ml) – 1/3 szklanki oleju roślinnego – 2 świeże gruszki (lub z kompotu) Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski, dodać cukier i wymieszać. Do suchych składników dodać kokosowe mleko

Z Kuchni Do Kuchni
Smoothie ananasowe z kurkumą 157

także jako dodatek do ciast i słodkich deserów. W towarzystwie kurczaka czy owoców morza idealnie prezentuje się w daniach głównych. Smakuje wyśmienicie również na ciepło. Można go grillować lub opiekać w piekarniku.” Smoothie ananasowe z kurkumą. Składniki: - 1/2 świeżego dojrzałego ananasa – 1 dojrzały, zamrożony banan – 1 pomarańcza – 1/2 puszki mleka kokosowego – 1/2 łyżeczki kurkumy – kilka

mojewypiekiinietylko
Wyniki konkursu! 155

Agnieszka - Ciasto pomarańczowo-dyniowe z pianką czekoladową ( przepis ) bez glutenu, cukru białego, laktozy  Dynie wielbimy nie tylko za kolor ale głównie za smak i uniwersalność. Podobnie jest z ciastami fasolowymi ale nigdy nie pomyślałyśmy aby to połączyć. Nasza dynia Hokkaido idealnie zgrała się ze strąkami a pomarańczowa nuta nadała całości super odświeżającego smaku mimo, że nie przepadamy za cytrusami(...)jaglano-kokosowa masa jest przepyszna i dostałyśmy na nią kolejne zlecenie ale nie byłybyśmy sobą gdybyśmy nie nadały im nowego pandziego wyglądu :P Wyszło cudnie więc musicie ten efekt zobaczyć niebawem! 6. Zestaw batonów od Bombusenergy Kasia - Warzywne Brownie z Karmelizowanymi Orzechami Włoskimi ( przepis ) bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie Przepisów na Brownie miałyśmy aż 8! Jednak ciasto od Kasi

Candy Pandas
Czekoladowe muffinki z bananem 159

aromat kokosowy (nie koniecznie) 1 łyżka wiórków kokosowych 1 banan około 30  kropel stewii firmy SteviGold Sposób przygotowania: Fasolę przepłukujemy starannie wodą, a następnie blendujemy na puree miksujemy ze sobą wszystkie składniki (poza bananem) banana kroimy w kostkę wykładamy na blaszkę silikonowe papilotki na muffinki nakładamy do każdej po łyżce ciasta, następnie po kilka kostek banana

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kokosanki. Przepis krok po kroku. 181

soli 300 g wiórków kokosowych 50 g rozpuszczonego masła   Białka ubij z cukrem i solą na sztywną pianę.   Następnie do ubitej piany dodaj wiórki kokosowe cały czas mieszając na wolnych obrotach.   Gdy wiórki będą już wymieszane z białkami dodaj rozpuszczone, ale nie gorące masło. Wymieszaj razem. Kokosanki uformuj dowolnie. Możesz(...)przez 20-25 minut. Po upieczeniu kokosanki powinny być złociste i chrupiące!   Smacznego!   Oto więcej moich przepisów na  Ciasta i ciastka Artykuł Kokosanki. Przepis krok po kroku. pochodzi z serwisu Jakub Kuroń

kuron.com.pl
Ciasto pijak z galaretką 6201

dzięki temu ciasto było bardziej orzeźwiające i mniej słodkie. Nam bardzo zasmakowała taka wersja. Może i komuś z was też posmakuje? Czekam na opinie. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Blat kokosowo-makowy: 7 białek 250 g cukru 300 g wiórek kokosowych 150 g maku(...)silikonową łopatką. Blachę o wymiarach 35*24 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia, wylać masę jajeczną, równomiernie rozsmarować i piec w 180 stopniach około 25-30 minut. Blat kokosowy: Zimne białka ubić na sztywno stopniowo dosypując cukier. Gdy białka będą sztywne, gładkie i lśniące wsypać kokos wymieszany z makiem i wymieszać na jednolitą masę. Blachę o wymiarach

Ala piecze i gotuje
Keks 127

jest keks. Miał być na Święta Wielkanocne ale czasu zabrakło, a bakalie ostatnio podpadły mi pod rękę, więc postanowiłam go upiec. Wyszedł pyszny z dużą ilością bakalii obtoczonych delikatnym ciastem. Keks 1 kostka miękkiego masła 1,5 szklanki cukru pudru 5 dużych jajek ( żółtka i białka oddzielnie ) 1 łyżka proszku do pieczenia 225 g mąki 1 łyżka ekstraktu z wanilii(...)bakalii ( rodzynki, figi, daktyle, suszone wiśnie i zurawiny, skórka pomarańczowa, grubo posiekane orzechy i migdały ) – u mnie kostka ananasa, moreli suszonej, chipsy bananowe, żurawina, chipsy kokosowe, kostka mango, kostka czerwonej i zielonej papai, rodzynki, skórka pomarańczowa, cukinia, czereśnie i orzechy Wąskie foremki keksowe dobrze posmarować masłem i wysypać mąką a piekarnik rozgrzać do temperatury 180stopni. Masło dobrze rozetrzeć, dodać

Pieguskowa Kuchnia
Tort mega cytrynowy 232

kremówki 30%  Poncz: ¾ szklanki przegotowanej wody 1 czubata łyżka cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki rumu Dekoracja: 300 ml bitej śmietany z cukrem pudrem Wiórki kokosowe Roztopiona czekolada Dowolne ozdoby Plasterki cytryny  Tort zaczynamy od przygotowania dzień wcześniej kisielu  cytrynowego: Z dobrze wyszorowanych cytryn zetrzeć skórkę, wycisnąć sok, połączyć razem, dopełnić zimną wodą(...)partiami cukier, zmiksować do gładkiej lśniącej masy, dodać żółtka, zmiksować, powoli  miksując na najniższych obrotach miksera wsypywać przesiane przez sitko mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Tak przygotowane ciasto wylać do wyłożonej papierem tortownicy-samo dno, boków niczym nie natłuszczać, piec 30 minut w temp 180*c. Wyjąć z piekarnika. Po wystudzeniu, całkiem zimny  przekroić wzdłuż dwa razy

Wanilia i Kardamon