Zdrowy deser owocowy i maślane placuszki + recenzja blendera Silvercrest 356szybki . Dzięki niemu nie muszę już czekać, aż młodsze dziecko się obudzi (lub tak jak to zazwyczaj bywało, gdy syn spał używać łyżki i siły rąk podczas robienia ciasta). Blender jest dostępny w różnej kolorystyce (3 do wyboru). Mój jest zielony, co bardzo podoba się córeczce. Mi podobają się zabezpieczenia np. nie ma obawy, że podczas blendowania pokrywka nam się(...)wbijamy całe jajko, dodajemy cukier, mąkę i sodę. Całość dokładnie miksujemy przy użyciu blendera. Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy. Placuszki smażymy na małym ogniu na złoto z obu stron (jak zaczynają pojawiać się pęcherzyki przekręcamy placki na drugą stronę). Jedna łyżka ciasta = 1 placuszek. Placuszki podajemy np. oprószone delikatnie cukrem pudrem z połówkami truskawek. Smacznego
Słodkie okruszki
Napoleonek 90Przepis na to ciasto mam z zeszytu mojej mamy. Jest bardzo proste, stosunkowe tanie i nie zawiera jajek. O jego walorach smakowych rozpisywać się
Cynamonowe szczęście
Bułeczki pełnoziarniste bez drożdży 116cukru kokosowego 60 g. miodu 2-3 łyżki jasnego sezamu garść prażonych i posiekanych orzeszków ziemnych 2 garści pestek dyni Sezam, pestki dyni oraz orzeszki połącz w miseczce. Piekarnik rozgrzej do 180°C. Do mąki dodaj cukier kokosowy i proszek do pieczenia, wymieszaj. Dodaj jogurt, jajko rozbełtane z żółtkiem i miód. Dokładnie wymieszaj. Nabieraj po 1 dużej łyżce ciasta (może
Delicious Place
Naleśniki zapiekane z serem i brzoskwiniami – naleśniki na słodko 171Przepis na naleśniki zapiekane z serem to pomysł na pyszne danie na słodko! Naleśniki przygotowałam z farszem z twarogiem i brzoskwiniami, a całość zapieczona jest w
Via Gusto
Miękkie owsiane ciasteczka z czekoladą 168łyżeczki cynamonu 100g gorzkiej czekolady Banany obrać i rozgnieść widelcem, wymieszać z jajkiem, cukrem i roztopionym masłem kokosowym. Płatki owsiane zmielić w młynku do kawy, wsypać do masy bananowej. Dodać mąkę, sodę, cynamon, wymieszać. Czekoladę posiekać, wsypać do ciasta, wymieszać. Ciasto powinno będzie klejące, miękkie. Blachę wyłożyć papierem. Za pomocą łyżki do lodów (lub zwykłej łyżki) nabierać ciasto i wykładać
Obiad gotowy
ZDROWE "PĄCZKI" WEGAŃSKIE Z PIEKARNIKA 201szklanki cukru kokosowego, 9 g suchych drożdży, Dodatkowo: 15 łyżeczek konfitury (u mnie truskawkowa), 8 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego lub oliwy. Wykonanie : Mąkę mieszamy z drożdżami i cukrem. Dodajemy "mleko" podgrzane do temperatury 40 stopni i olej (100ml). Zagniatamy ciasto. Pozostawiamy do wyrośnięcia na 1 h lub dłużej. Następnie rozwałkowujemy ciasto między arkuszami papieru do pieczenia na grubość
Jeść, by żyć w zdrowiu
MUFFINKI Z CZEKOLADĄ I RODZYNKAMI 144cukru 1 jajko 1/4 szkl. oleju 150 ml jogurtu naturalnego 3 łyżki czekoladowych kropelek, 3 łyżki wiórek kokosowych, 3 łyżki rodzynek WYKONANIE W 1 misce łączymy suche składniki. W 2 mokre. Do płynnych składników dodajemy suche i mieszamy. Ciasto przekładamy do papilotek do wysokości 3/4 i pieczemy w 180 stopniach
słodki bratek
Szybkie ciasteczka z tahini 182przesiej mąkę owsianą, następnie dodaj proszek do pieczenia, ksylitol oraz płatki kokosowe (możesz zamiast nich użyć po prostu wiórków kokosowych). Następnie do mąki dodaj tahini oraz kila kropel olejku migdałowego. Składniki dokładnie wymieszaj, aby dobrze się połączyły i powstało zwarte ciasto. Z ciasta uformuj kulkę wielkości orzecha włoskiego. Podobnie postępuj z pozostałym ciastem. Potem każdą z nich rozpłaszcz, otocz
365 dni dookoła kuchni
Ciasto kawowe z daktylami 209Bardzo słodkie i pyszne ciasto o smaku kawy i daktyli. Idealne do popołudniowej herbaty. Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytrytolu lub ksylitolu 1 łyżka oleju kokosowego 3 łyżki kawy zbożowej np. "O Poranku" 2 łyżka sproszkowanych daktyli szczypta proszku do piecznia aromat Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z erytrytolem lub ksylitolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Całość dokładnie miksujemy
Truskawkowa Fiesta
Mój lutowy Health Box + propozycje przepisów 160ksylitol zaczął gościć w mojej kuchni od bardzo dawna i stale go stosuję, często na zmianę z cukrem kokosowym. Używa się go w taki sam sposób, co zwykłego cukru, który w dużym stopniu ograniczyłam, choć często dodaję jedynie do ciast. Produkty z cukrem brzozowym można mrozić i gotować. Zalety: - jest naturalny i nie fermentuje w przewodzie pokarmowym
Di gotuje
EGZOTYCZNY SERNIK Z MANGO I MLEKIEM KOKOSOWYM 184Długo szukałam przepisu na idealny sernik. No i znalazłam! Tropikalny sernik z mlekiem kokosowym i musem z mango. I wiecie co? Zakochałam się! To jest mój
Słodki Zakątek
Kokosowe babeczki a la bounty 235wsypujemy wiórki, miksujemy do połączenia składników. W osobnej misce mieszamy obie mąki z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do naszej kokosowej masy na przemian z mlekiem. Składniki mieszamy łyżką tylko do połączenia. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Przekładamy do niej nasze ciasto. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 25 minut (do tzw. suchego patyczka, grzanie góra-dół). Babeczki dekorujemy przed
Słodkie okruszki
Mini torcik dla zakochanych 122Super prosty i szybki torcik na romantyczną kolację we dwoje :-) Idealne połączenie bitej śmietany, wiórków kokosowych i gorzkiej czekolady.. A do tego świeże owoce.. Muszę się Wam przyznać, że ten torcik upiekłam całkowicie spontanicznie. Ciasto w ogóle nie było planowane. Na blacie kuchennym leżały wiórki, czekolada, konfitury i jajka, które wyjęłam wcześniej z lodówki
AniaGotuje.pl
4 pomysły na wegańskie gofry 228Połącz suche składniki i dokładnie wymieszaj. Dodaj wodę, mleczko kokosowe i mieszaj do uzyskania jednolitej masy (mąka kokosowa pochłonie cały płyn, dlatego masa nie będzie miała płynnej konsystencji). Po wymieszaniu odłóż masę na ok. 5 minut. Rozłóż równomiernie ciasto na rozgrzanej i posmarowanej olejem gofrownicy i piecz ok. 10 minut. Gofry po upieczeniu przypominają ciasto, dlatego ostrożnie
wegujemy
ciasto z masą serową 316stopniowo żółtka. Na końcu wsypujemy przesianą mąkę z kakao oraz proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy ok. 30- 40 min. w 180 st.C. składniki na placek kokosowy: 80 g wiórek kokosowych 5 białek 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu sok z cytryny odrobina proszku
Domowy Smak Jedzenia