ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:496/932)

Naleśniki ryżowo kokosowe 115

Naleśniki na mące ryżowej z dodatkiem mąki kokosowej. Uwielbiam naleśniki i stanowczo za rzadko je wykonuje! Mam już na tyle wprawy, że wychodzą mi z praktycznie każdego rodzaju mąki, dlatego dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na ich słodką kokosową wersję i przy okazji bez glutenową. Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki ryżowej (można całość zrobić z pszennej(...)szklanki mleka ( dodawałam na oko, może wyjść nieco więcej) 2 jajka 3 łyżki mąki kokosowej lub wiórek kokosowych 2 łyżki oleju *1 szklanka = 600 ml (taka od piwa) Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie miksujemy ze sobą, aby powstała lejąca konsystencja. Odstawiamy ciasto na 10 minut i smażymy naleśniki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
Cynamonowe keto pączki (bułeczki) z czekoladą 287

składników zawierających babkę jajowatą bardzo ważne jest przyjmowanie dużej ilości płynów. Wykonanie: Jajka lekko ubijam, dodaję śmietankę/mleko kokosowe. Mieszam dokładnie. Dodaję proszek do pieczenia, cynamon, słodzidło i łupinę. Dokładnie łączę składniki. Odstawiam na 10-15 minut, aż łupina napęcznieje, a ciasto zrobi się gęste. Z ciasta formuję 9 kulek. Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę w nagrzanym

Saganek
Jak wykorzystać białka? Lekkie kokosanki 137

sztywno. Stopniowo dodajemy cukier. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Białka mieszamy z wiórkami kokosowymi. W ręce formujemy kulki (bylejakie) i układamy na blaszce. Pieczemy ok. 20 min (aż się zezłocą). Inne pomysły na wykorzystanie białek: Dietetyczne ciasto biszkoptowe z pianką jogurtową Mini Pavlova Inne przepisy z kategorii NIE MARNUJĘ

Czarnawisienka
Fit placuszki bananowe 137

zabrania ze sobą do pracy, czy szkoły. Składniki: 4 banany 5 jajek 150g płatków owsianych 2 łyżeczki oleju kokosowego Przygotowanie: Wszystkie składniki rozdrabniamy ze sobą w wysokim naczyniu, za pomocą blendera, na gładką masę. Na suchej patelni, smażymy małe placuszki, nakładając ciasto za pomocą łyżki do lodów, dzięki temu każdy placuszek będzie jednakowej wielkości i grubości. Smażymy placki około

NiePieprz.pl
FAWORKI, CHRUSTY, CHRUŚCIKI 150

można pominąć) Dodatkowo: - puder lub mielony ksylitol do przyprószenia chrustów - ok.0,5l oleju do smażenia (u mnie bezzapachowy kokosowy) W misie miksera umieszczamy mąkę, żółtka, puder, sól, spirytus, kwaśną śmietanę i proszek do pieczenia (gdy dodajemy). Przy pomocy haka zagniatamy kruche ciasto. Kilka, kilkanaście razy ubijamy ciasto wałkiem , a następnie zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki

Smaczne Zdrowe
NALEŚNIKI WYSOKOBIAŁKOWE 152

SKŁADNIKI: (6 szt.) ciasto: - jaja - 2 szt. (100 g) - mąka kukurydziana - (50 g) - odżywka białkowa - (50 g) - proszek do pieczenia - 2 szczypty - woda - (120 ml) - olej kokosowy - (12 g) farsz: - twaróg chudy - (250 g) - miód pszczeli - (45 g) - cynamon - 1/2 łyżeczki WYKONANIE: Jaja wymieszać z wodą, dodać mąkę kukurydzianą i proszek do pieczenia, wymieszać, dodać odżywkę białkową i ponownie wymieszać

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Fit kulki orzechowo - kokosowe 117

kuleczek): 1/2 szklanki masła orzechowego 1 szklanka płatków owsianych 1/2 szklanki wiórków kokosowych 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) 1/2 łyżeczki cynamonu Wykonanie: Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać w misce. Nabierać łyżka ciasto i za pomocą dłoni formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Bardzo mocno dociskać, a gdyby się lepiły zwilżyć dłonie wodą

Healthy food explorer
CIASTKA KOKOSOWE Z CUKREM KOKOSOWYM 140

około 20 ciastek: * 1 szklanka mąki pszennej * 1 szklanka wiórek kokosowych (użyłam  Skworcu ) * pół szklanki cukru kokosowego (użyłam  Skworcu ) * 1 jajko * 1 łyżka masła w temperaturze pokojowej * 2 łyżeczki proszku do pieczenia (użyłam  Skworcu ) Wykonanie: Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia w dość dużych odstępach. Każdą

Zrób to smacznie
Wegańskie BROWNIE W DWÓCH KOLORACH z soczewicy 210

pewno często spotykacie się z przepisem na brownie z fasoli. Spróbowałam zrobić podobne ciasto z dodatkiem czerwonej soczewicy i udało się! Brownie zrobiłam w dwóch kolorach – jedna część jest z kakao, a druga z dodatkiem mleczka kokosowego. Zapraszam! //   Składniki: Ciemna część: 1 puszka czerwonej soczewicy (400 g z zalewą) 50 g mąki 5 łyżek kakao 3 łyżki masła

Via Gusto
Chlebk bananowy (banana bread) 174

szczyptę soli. Banany obieramy i kroimy na małe kawałki. Blendujemy na gładko. Dodajemy jajko i chwilę blendujemy. Olej kokosowy rozpuszczamy i dodajemy do bananów. Blendujemy do połączenia się składników. Masę bananową stopniowo dodajemy do suchych składników i mieszamy, aż powstanie gładkie ciasto. Formę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej ciasto. Wierzch wyrównujemy łyżką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

My Chcemy Jeść
Naleśniki z pełnoziarnistej mąki żytniej 161

jogurtu naturalnego, łyżeczką płynnego miodu naturalnego oraz z truskawkami. Niestety kompletnie nie potrafię podać Wam proporcji na ciasto naleśnikowe. Zawsze robię je na oko, bazując na odpowiedniej gęstości.  Składniki użyte to: Mąka pełnoziarnista żytnia Mleko 2% Odrobina cukru Odrobina oleju kokosowego do smażenia 1 jajko Wszystko dobrze mieszamy i gotowe.   Artykuł Naleśniki z pełnoziarnistej mąki żytniej pochodzi

Rusty Fork
Orkiszowe pierniczki z karobem bez cukru 175

mąki kokosowej 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 2 łyżki przyprawy korzennej 2 łyżeczki karobu 2 jajka Olej kokosowy podgrzać z erytrytolem i melasą. Gotować do rozpuszczenia i uzyskania jednolitej konsystencji, przestudzić, mieszając co jakiś czas. Do miski przełożyć pozostałe składniki ciasta: mąkę, sodę, sól, przyprawę i karob. Dodać płynne składniki, a na końcu jajka. Połączyć do uzyskania gładkiego ciasta. Zawinąć

Fitkot
Kokosowe naleśniki z miodem lub syropem klonowym (deser z Bangkoku) 145

zrobić dołek, w który należy wbić jajko i wlać mleko kokosowe.  Jajko połączyć (widelcem) z mlekiem kokosowym, a następnie powoli rozmieszać z resztą składników - aż powstanie się jednolita masa.  Na patelni rozgrzać olej i szybkim ruchem rozprowadzić cienką warstwę ciasta. Każdy placek smażyć (na dużym ogniu) przez około 1 minuty z jednej strony, po czym przewrócić i smażyć

Di gotuje
Tort lodowy jagodowo- kokosowy (bez glutenu, cukru, laktozy) 346

Lody nie zawsze muszą być podawane w formie gałek. 🍨 Torcik lodowy to idealny pomysł na stworzenie deseru i ciasta jednocześnie. Dodatkowo jest bez glutenu, laktozy oraz białego cukru czyli zdrowie w pysznej i pięknej odsłonie. Ryżowy biszkopt, kokosowo-ryżowe lody, kokosowe praliny a to wszystko z dodatkiem jagód. Gwarantujemy, że deser zniknie szybciej niż się rozpuści! No chyba, że macie

Candy Pandas