ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:503/932)

Drożdżówki z budyniem i kruszonką 99

jajek i BEZ mleka, ale za to ZE smakiem i DLA KAŻDEGO. Tak samo jak przy ostatnim cieście z borówkami , zdecydowałem się również drożdżówki udekorować niezawodną kruszonką. Drożdżówki z budyniem – KĄCIK PORAD Kruszonkę możesz zrobić z masłem roślinnym, margaryną lub olejem kokosowym. Dodatkowo drożdżówki możesz udekorować lukrem, ale nie jest to konieczne. Upieczone i przestudzone drożdżówki możesz przechowywać maksymalnie

Blendman
Tort kokosowy "Rafaello" 133

Tort urodzinowo-imieninowy który zrobiłam dla mojej mamy.Biszkopty przełożone  dżemem malinowym i puszystym kremem kokosowym.  Wszystkim bardzo smakował.Palce lizać! Składniki: biszkopt z 6

Przepisy mojej mamy
Lekkie ciasto ananasowe 194

Zazwyczaj na Tłusty Czwartek wyciągamy ciężkie działa i robimy pączusie, faworki, oponki itd, wszystko po to by tradycji stało się zadość. A ja na Tłusty Czwartek

Tylko pysznie
Najlepsze brownie bananowe bez mąki. Ciasto czekoladowe FIT. 183

rozgnieść widelcem na purée. 3) Do purée z bananów dodać jajka, miód oraz przestudzoną czekoladę z olejem kokosowym i dokładnie wymieszać. 4) Na koniec dodać kakao wymieszane z sodą oczyszczoną oraz solą i ponownie wymieszać, tym razem do połączenia składników. 5) Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać, a na wierzchu ułożyć plasterki banana. 6) Piec

Fitsweet.me
Jaglanka z nutellą i bakaliami 165

przepis na pyszną i szybką jaglankę z nutellą i bakaliami Helio. Bakalie  Helio polecają się do ciast, deserów i szybkich śniadań. Zapraszam :) Składniki : 100 g ugotowanej kaszy jaglanej w woreczku 1 kopiasta łyżka nutelli lub do smaku 1 łyżka mleczka kokosowego morele, rodzynki i sezam do posypania Helio http://www.helio.pl/produkty/bakalie-helio Wykonanie : Ugotowaną kasze przekładamy do blendera, dodajemy nutellę

Sama słodycz i szczypta chili
SZYBKIE CIASTECZKA WYSOKOBIAŁKOWE (ŻYTNIE) 118

olej kokosowy (50 g) - woda - 1 szklanka Wykonanie: Płatki żytnie wymieszać z otrębami i olejem kokosowym, zalać gorącą wodą i pozostawić na około 30 min aż płatki wchłoną wodę. Wymieszać ponownie. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wykładać równe porcje (ciasto powinno być rzadkie). Piec w rozgrzanym piekarniku w 180 stopniach C około 20 min, kiedy ciasteczka będą zarumienione, przełożyć

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Najlepsze brownie bananowe bez mąki. Ciasto czekoladowe FIT. 163

rozgnieść widelcem na purée. 3) Do purée z bananów dodać jajka, miód oraz przestudzoną czekoladę z olejem kokosowym i dokładnie wymieszać. 4) Na koniec dodać kakao wymieszane z sodą oczyszczoną oraz solą i ponownie wymieszać, tym razem do połączenia składników. 5) Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać, a na wierzchu ułożyć plasterki banana. 6) Piec

Fitsweet.me
POMARAŃCZOWO - CZEKOLADOWE BABECZKI W WAFELKU 158

powoli wlewam sok mąkę mieszam z proszkiem stopniowo dodaję mąkę do masy mieszając wszystko łyżką nakładam ciasto w wafelki do około  połowy wysokości Piekę  20-25 minut do suchego patyczka. SKŁADNIKI NA KREM BIAŁY: tabliczka białej czekolady 2 łyżki oleju kokosowego opakowanie serka kanapkowego ( u mnie Bieluch) SKŁADNIKI NA KREM CIEMNY: tabliczka mlecznej czekolady 2 łyżki oleju kokosowego

Upiecz sobie babeczkę
Placki kokosowe z porzeczkami 190

szkl. maki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 garści owoców czarnej porzeczki 2 łyżki wiórków kokosowych olej do smażenia do podania: cukier puder i owoce Jajka miksujemy z cukrem na jednolitą masę, dodajemy jogurt oraz przesiana make z proszkiem. Ciasto mieszamy z owocami i wiórkami. Smażymy na patelni na rozgrzanym oleju, z obu stron na rumiano. Podajemy z owocami

Dzieje kuchennej Wiewióry
Klasyczne, cienkie naleśniki 220

odpoczywać w temperaturze pokojowej. po tym czasie sprawdzamy jego konsystencję, jeśli zgęstniało dolewamy nieco wody. Powstałe ciasto powinno swobodnie spływać z łyżki, to zagwarantuje, że naleśniki będą cienkie.  Smażymy na patelni delikatniej posmarowanej tłuszczem. My używamy do smażenia zwykle oleju kokosowego. Twardym olejem po prostu smarujemy patelnię. Gwarantuje to, że tłuszcze jest minimalna ilość, a naleśniki się nie przypalają

Kuchnia od dwojga
Gryczane placki z makiem :) 168

łyżka maku  100 ml mleka roślinnego lub krowiego  1 jajko 10 g cukru kokosowego  1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka masła klarowanego Przygotowanie: Wszystkie składniki wymieszaj za pomocą łyżki.  Na patelni rozgrzej masło i nakładaj porcję ciasta. Przewróć placki na drugą stronę, kiedy pojawią się pęcherzyki.  Podawaj z owocami, masłem orzechowym lub dżemem

Zdrowie na języku :P
Muffiny marchewkowe 123

przyprawy: cynamon, kardamon, imbir, gałka muszkatałowa. Sposób przygotowania: 1. Mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, wiórki kokosowe i cukier. 2. Mieszamy jajko, mleko i olej. Dodajemy tartą marchewkę. 3. Łączymy składniki suche z mokrymi i delikatnie mieszamy. 4. Foremki napełniamy ciastem do ¾ wysokości. 5. Pieczemy w temperaturze 190ºC przez około 35 minut. 6. Roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej i polewamy

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Knedle z ricotty na mleku. 210

wanilii mango do nadziania duże jajko 65 g mąki pszennej typ 1850 (pół szklanki) 350 ml napoju kokosowego do podania owoce, plastry kokosa i kasztany jadalne Ricottę zblenderować z jajkiem, syropem i solą. Przełożyć do miski i stopniowo dodając mąkę, zagniatać ciasto. Oprószonymi mąką dłońmi formować kuleczki i kłaść je na gotujące się mleko. Gotować około 5 minut na małym

Poranek na słodko
Kopytka z sosem z suszonych pomidorów i cukinii z dodatkiem rukoli i sera cheddar 159

ziemniaków, jedne są suche inne mniej, więc musimy sami dojść do tego ile tej mąki dodamy. Gotowe ciasto dzielimy na porcje, formujemy tzw "węża" i kroimy. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju około 10 minut.  Na patelni grillowej roztapiamy olej kokosowy (niewielką ilość), wrzucamy na nią suszone pomidory, pokrojoną cukinię, cebulę i ząbki czosnku. Chwilę podsmażamy. Przekładamy

kruche babeczki