ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:498/932)

Jaglany makowiec z pomarańczą polany czekoladą 164

Witam Was serdecznie szerokim uśmiechem!😀 Dzisiaj jest mój dzień bo obchodzę urodziny 😜 A taki dzień bez ciasta nie może się obejść. Jako, że torów się ostatnio narobiłam i najadłam wystarczająco, na swoje święto przygotowałam mniej okazjonalne ciacho jakim jest makowiec. Powiem Wam, że to ciacho będzie w mojej pierwszej 5 najlepszych i najsmaczniejszych 😍 Szczerze, brałam co miałam pod ręką(...)miksujemy do połączenia składników. Następnie dodajemy banana, jajka i miksujemy. Potem wiórki kokosowe, pokruszone orzechy, skórkę oraz sok z pomarańczy, rodzynki i wszystko dokładnie miksujemy. 6. Przelewamy masę do formy wyłożonej papierem i pieczemy 80 min 180 stopni. 7. Czekoladę rozpuszczamy i polewamy na ostygnięte ciasto i posypujemy kokosem

Zdrowie i pysznie na talerzu
Pierniki 160

Składniki: - 1/2 kg mąki orkiszowej  - 150 g syropu daktylowego - 150g oleju kokosowego - 1 łyżeczka cynamonu   - 1 łyżeczka gałki muszkatołowej   - 1 łyżeczka eko proszku do pieczenia   - 1 jajko   Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Zagniecione ciasto wkładamy na minimum pół godziny do lodówki. Następnie cienko rozwałkowujemy (ok. 2-4 mm) i wycinamy ciasteczka. Pierniczki pieczemy w temperaturze

Szkrab Je Sam
Ciasteczka owsiane z jabłkiem 177

zetrzyj na tarce o grubych oczkach i dodaj je do suchych składników. W kubku wymieszaj jajka z mlekiem kokosowym, całość dodaj do miski z płatkami owsianymi. Całość dokładnie wymieszaj. Na blasze wyłóż papier do pieczenia. Wykładaj na niego niewielkie ilości ciasta, formując płaskie krążki. Ciasteczka piecz ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Smacznego

365 dni dookoła kuchni
Ciasteczka bakaliowe 496

Hej! Dzisiejszy wpis jest specjalnie dla mojej koleżanki, która bardzo lubi ciasteczka z płatkami owsianymi. Według niej dzień bez płatków owsianych jest dniem straconym. Ta propozycja

Tylko pysznie
Strucla z serem 199

cukier do smaku, łyżkę stopionego masła, proszek budyniowy i mieszamy. Jeśli masa jest zbyt rzadka możemy dosypać wiórki kokosowe. Do rozczynu dodajemy pozostały cukier, wanilię, mleko, szczyptę soli, 2 żółtka i jedno całe jajko, mieszamy,  stopniowo dodajemy mąkę i wyrabiamy ciasto. Dodajemy roztopione masło i wyrabiamy do momentu jego wchłonięcia. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Wykładamy na stolnicę. Wałkujemy

Maminek kulinarny
Chrupiące czekoladowe paluszki 152

Składniki (na 2 blaszki): 1 szklanka mąki pszennej 4 łyżki kakao 4 łyżki cukru brązowego 1 łyżka oleju kokosowego 5 łyżek mleka roślinnego Wykonanie: Mąkę i kakao przesiewamy przez sito do większego naczynia, dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ręcznie aż ciasto będzie jednolite. Formujemy kulkę. Kulkę wkładamy do worka foliowego lub plastikowej torebki. Następnie rozwałakowujemy na blok o grubości kilku

Lamarida.pl
Zdrowe ciasteczka BROWNIE | bez cukru, laktozy, bez glutenu| 171

zabrać ze sobą wszędzie swoje ulubione ciasto? Jest na to sposób... brownie w postaci ciasteczek! Pyszne, słodkie, mocno czekoladowe... Składniki na 15 ciastek: 150g gorzkiej czekolady 60g oleju kokosowego 60g migdałów 50g mąki (np. z amarantusa) 1 łyżka kakao 2 jajka  100g ksylitolu Przygotowanie: Olej kokosowy rozpuszczamy z gorzką czekoladą. Studzimy. Jajka ubijamy z ksylitolem. Dodajemy czekoladę i mieszamy

Czarnawisienka
„Sernikowe” placuszki z tofu 193

płatków owsianych 1/2 kostki naturalnego tofu 1/4 szklanki roślinnego mleka 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka oleju kokosowego do smażenia świeże owoce lub syrop klonowy do podania Wszystkie składniki, poza olejem, przełóż do kielicha blendera i zmiksuj na gładkie ciasto. Na patelni rozgrzej olej i wykładaj łyżką porcje ciasta. Smaż na średnim ogniu do momentu, aż brzegi przestaną być

Roślinna - blog wegański
Kruche zielone choinki z migdałami (bez sztucznych barwników i cukru) 192

migdałów 80 g ksylitolu 1/3 łyżeczki ekstraktu ze stewii w proszku 50 g masła 50 g oleju kokosowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego 2 żółtka 2 łyżki mleka  Migdały lub orzechy zmielić przy pomocy blendera. Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować,wycinać ciasteczka w formie choinek. Piec w 180 stopniach koło 12-15 minut. Ciasteczka przestudzić i dowolnie udekorować

FitKot
Bezglutenowy biszkopt z truskawkami i galaretką 269

wyśmienitej pogodzie! Nie ma nic lepszego niż wyjść na balkon, czy ogródek z kawą i kawałkiem takiego ciasta! Brakuje mi co prawda warstwy śmietankowej pomiędzy biszkoptem a galaretką, ale przymierzam się, żeby następnym razem pokombinować z budyniem na mleku kokosowym, albo mleku kokosowym z żelatyną... Przepis jest banalnie prosty. Możemy upiec wysoki biszkopt w okrągłej formie - np na tort - wtedy

Mama z Motylem
Muffinki z jabłkami i olejem kokosowym (długa świeżość) 163

posypania W pierwszej misce wymieszać mąkę, cukier, cynamon i proszek do pieczenia, w drugiej - jajko, roztopiony olej kokosowy oraz mleko. Suche składniki połączyć z mokrymi.   (Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.)   Na samym końcu do ciasta wmieszać jabłka - pokrojone w grubszą kostkę.  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek

Di gotuje
Bezglutenowe racuszki z twarogu 560

soli. Pianę dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką. Smażymy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju kokosowego, na średnim ogniu z obu stron, na rumiano (muszą być usmażone wewnątrz, a zbyt wysoka temperatura spowoduje za szybkie rumienienie się ciasta). Bezglutenowe racuszki z twarogu można oprószyć cukrem pudrem. Bezglutenowe racuszki z twarogu podajemy według gustu. Można z cukrem pudrem

mojewypiekiinietylko
Kukurydziane pieguski… 267

kalorii…   Składniki: 200g mąki kukurydzianej 1/2 tabliczki drobno pokrojonej gorzkiej czekolady 2 żółtka 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki miodu   Sposób przygotowania: W misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki prócz czekolady. Czekoladę drobno siekamy a następnie dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i kładziemy do zamrażarki na 30 min. Po wyjęciu ciasta

madamekuchnia.wordpress.com
Kokosowe ciasteczka z serkiem mascarpone 280

idealne do kawy, herbaty, czy szklanki mleka.   (około 25 sztuk) 120g mąki pszennej 50g wiórek kokosowych 70g cukru 40g masła/margaryny 30g serka mascarpone  1 jajko   Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.  (Ciasto jest lekko lepiące się - takie ma być.) Masę schłodzić w lodówce - przez około 30 minut. Po tym czasie

Di gotuje