Przepis na : śniadanie
Dawno nie było gofrów, prawda? Dzisiaj mój debiut z drożdżami, bo gofrów typu belgijskiego jeszcze nigdy wcześniej nie robiłam. Orkiszowe gofry na drożdżach świetnie się komponują ze słodkimi dodatkami (ja użyłam kremowego serka i owoców), ale są na tyle neutralne, że możecie spróbować zjeść je też na słono ze świeżymi warzywami. Gofry zrobiłam oczywiście z razową mąką orkiszową, a samo przygotowanie jest proste. Trzeba jedynie trochę poczekać, aż ciasto wyrośnie (teraz najlepiej postawić miskę z surowym ci...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...