
W składnikach moich słodkich przetworów zazwyczaj znajduje się pektyna do dżemów zamiast popularnych środków żelujących, które w sezonie letnim zalewają półki sklepowe. W tym wpisie znajdziecie odpowiedź na pytanie, dlaczego tak jest 🙂 Powód jest prosty – dla mnie domowy dżem ma być lepszy niż ten ze sklepu . Oczywiście rozumiem, że ważny jest główny surowiec, czyli owoce i kiedy tworzymy domowe przetwory, znamy ich pochodzenie, widzimy je przed obróbką i selekcjonujemy z dbałością o szczegóły. Super... czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...
To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...