ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:168/932)

CZEKOLADOWIEC Z BAKALIAMI 99

łyżeczka proszku do pieczenia 100 g gorzkiej czekolady 100 g suszonych śliwek 40 g orzeszków ziemnych 100 g rodzynek sułtańskich Dodatkowo: 50 g gorzkiej czekolady wiórki kokosowe do posypania wierzchu ciasta Przygotowanie: Śliwki i orzeszki ziemne pokroić w drobno. Margarynę rozpuścić i odstawić do lekkiego schłodzenia. Mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao przesiać. Jajka z cukrem i cukrem waniliowym(...)papierem do pieczenia, zaś boki smarujemy masłem. Piec ok. 45 - 60 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C do tzw "suchego patyczka" Wystudzone ciasto polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekolady gorzkiej i wierzch posypać wiórkami kokosowymi

Ciastka - domowe słodkości
CIASTA Z TRUSKAWKAMI 118

Sezon na truskawki w pełni. Kilka moich propozycji na ciasta z nimi w roli głównej. truskawkowe usta Adama czekoladowo truskawkowy sernik na zimno ciasto truskawkowo-kokosowe   truskawkowy tunel torcik serowy czekoladowo-truskawkowy truskawkowy przekładaniec fale dunaju z truskawkami muffinki z truskawkami tartaletki z truskawkami pod kruszonką

słodki bratek
Murzynek 166

otrzymuje przepysznego murzynka. Dodatkowo polewa z tego przepisy jest bardzo uniwersalna i znajduje zastosowanie wielu innych wypiekach np. Fale Dunaju  lub w przepysznym czekoladowym cieście z  kulkami kokosowymi

RAROSSA
GRYCZANE CIASTECZKA Z PISTACJAMI 118

skorupki i drobno siekamy. W misce mieszamy ze sobą mąkę gryczaną z kakao, cukrem kokosowym oraz posiekanymi orzechami pistacjowymi i proszkiem do pieczenia. Dodajemy olej kokosowy oraz śmietankę kokosową i zagniatamy ciasto. Formujemy z niego kulę, owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na min. 30 min. Po tym czasie, odrywamy kawałki ciasta i formujemy z niego kulki wielkości

Kuchnia MagdaLeny
Chatka Baby Jagi 128

garnuszku i podgrzać w kąpieli wodnej aż składniki się połączą do gorącej czekoladowej masy dodać spęczniałą żelatynę mieszać do momentu uzyskania gładkiej lśniącej masy. Przestudzoną polewą oblać schłodzone ciasto. Posypać wiórkami kokosowymi, chłodzić całą noc w lodówce

Wanilia i Kardamon
Krewetki z czosnkiem, chili i kolendrą 268

miłośnikom owoców morza Jak wiecie, bardzo lubię dania z krewetkami, dlatego też zachęcam Was do odwiedzenia innych smacznych przepisów z ich użyciem. Przepisy z użyciem krewetek: Krewetki w cieście piwno-kokosowym Czosnkowe krewetki z ryżem Risotto z krewetkami i cukinią Szaszłyki z krewetkami i ananasem grillowane na patelni Potrawka z krewetek Jeżeli nie możesz przekonać się do krewetek, przygotuj

Kuchnia Bazylii
Placuszki z białek 132

Wykonanie: Białka ubijać ze szczyptą soli na sztywną pianę. pod koniec dodać ksylitol i jeszcze przez chwilę ubijać. Dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Patelnie rozgrzać i posmarować olejem kokosowy. Nakładać łyżką ciasto, tworząc okrągłe placuszki. Smażyć z dwóch stron aż do zarumienienia. Podawać z ulubionymi dodatkami

Healthy food explorer
GRYCZANE CIASTECZKA Z PISTACJAMI 144

skorupki i drobno siekamy. W misce mieszamy ze sobą mąkę gryczaną z kakao, cukrem kokosowym oraz posiekanymi orzechami pistacjowymi i proszkiem do pieczenia. Dodajemy olej kokosowy oraz śmietankę kokosową i zagniatamy ciasto. Formujemy z niego kulę, owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na min. 30 min. Po tym czasie, odrywamy kawałki ciasta i formujemy z niego kulki wielkości

Kuchnia MagdaLeny
Domowe lody jogurtowo-truskawkowe bez jajek 89

Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Kokosowy deser z truskawkami Sorbet truskawkowy Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe Lody jogurtowo-truskawkowe Koktajl truskawkowo-jogurtowy Koktajl truskawka-melon-jogurt Koktajl truskawki-ananas

Kulinarne przygody Gatity
Risotto z krewetkami i cukinią 222

dwoje… w końcu owoce morza to afrodyzjak Także smacznego i miłych wieczorów Zobacz też: Risotto z suszonymi pomidorami i natką pietruszki Risotto z groszkiem cukrowym Krewetki w cieście piwno-kokosowym Czosnkowe krewetki z ryżem Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 40 minut Składniki 250 g krewetek średnia cukinia średnia cebula szklanka ryżu do risotto 100 ml białego wytrawnego wina

Kuchnia Bazylii
Jaglane gofry z orzechami - bez cukru i glutenu 179

posmarowania gofrownicy  Przygotowanie: Gofrownicę nagrzewamy. Jajka ubijamy. Dodajemy kawałki banana i miksujemy na gładki krem. Dodajemy mąkę jaglaną i orzechową, ponownie miksujemy. Nagrzaną gofrownicę smarujemy olejem kokosowym. Nakładamy połowę ciasta i zapiekamy około 12/13 minut

Szkrab Je Sam
Bezglutenowe placuszki na mące kokosowej 118

innym naczyniu ubić białka ze szczyptą soli na śnieżnobiałą sztywną pianę. Dodać do niej mieszankę z żółtek, króciutko zmiksować tylko do połączenia składników. Na rozgrzaną patelnię natłuszczoną olejem kokosowym nakładać porcje ciasta (1 łyżka masy = 1 placuszek). Smażyć na małym ogniu z obu stron do zarumienienia. Uwaga! Placuszki szybko nabierają kolorku, więc bądźcie czujni. Są bardzo delikatne, przewracanie

Nastoletnie Wypiekanie
Orkiszowy omlet z bananem 145

plastry. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Żółtka, banana i mąkę zmiksować blenderem na gładką masę i połączyć z białkami. Na patelni rozgrzać olej kokosowy i wylać ciasto. Kiwi ułożyć na omlecie. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Smacznego

Trufelkowo
"Pilnuj cukru" Siostra Maria 140

pierożki, schab pieczony, smażony łosoś z sałatką z kalafiora i kolorowych warzyw. Desery to sernik jogurtowy na zimno z mandarynkami, malinami, jeżynami, truskawkami i galaretką, mus z mleka kokosowego z owocami, ciasto pistacjowe, powidła, dżemy, serniki, naleśniki. Kolacje zacznę od pizzy z łososiem i pomidorkami cheryy, omlet z pieczarkami, awokado i fetą, żółte pomidory faszerowane serem ricotta, jajka z pastą

kruche babeczki
Lekkie placuszki fistaszkowe :) 168

mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatki: mix bakalii śniadaniowych (Bakal) Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie ze sobą wymieszaj.  Na patelni rozgrzej olej kokosowy, wylej porcję ciasta i smaż do pojawienia się pęcherzyków, a następnie przewróć placki na drugą stronę i smaż jeszcze ok. 1 minuty.  Podawaj z owocami i bakaliami

Zdrowie na języku :P