ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:178/352)

Ciasto śnieżny puch 166

To ciasto zna już chyba każdy, nie mogło go więc zabraknąć i u mnie :) Tym bardziej, że jest to idealne ciasto na tą porę roku, szybkie

Malinowo w kuchni
Cytrynowa tarta jaglana z rabarbarem 144

Pyszna tarta z jaglanym kremem. Nie wymaga pieczenia, a jedynie cierpliwości w oczekiwaniu na schłodzenie. Dodatek cytryny i rabarbaru sprawia, że jej smak jest wyjątkowo rześki i soczysty. Nadzienie idealnie przełamuje słodycz daktyli użytych do wykonania spodu. Można ją podać zarówno na deser, jak i na śniadanie. Jest niezwykle pożywna i pełna zdrowych kalorii. Tartę należy chłodzić minimum(...)godziny, jednak najlepsza jest na drugi dzień.   Cytrynowa tarta jaglana z rabarbarem Danie Ciasto , Słodkie przekąski Kuchnia Bez glutenu , Słodkości , Wege Porcje 8 porcji Porcje 8 porcji Składniki Spód 200 g orzechy nerkowca lub inne 100 g daktyle 30 g wiórki kokosowe 1 łyżka skórka z cytryny z połowy cytryny Nadzienie jaglane 200 g kasza jaglana 1 łyżka

Kucharzyca
Holenderskie kruidnoten. Bez glutenu, bez laktozy i bez jajek 92

W Holandii pomocnik Św. Mikołaja, Zwarte Piet obsypuje dzieci małymi ciasteczkami, tzw. kruidnoten. To typowy holenderski przysmak, szczególnie w okresie świątecznym. Kruidnoten Składniki: 1 szklanka mąki

nietadieta
PRO-BIO - żywność ekologiczna :) 150

dzięki czemu charakteryzuje się większą zawartością składników odżywczych niż ta z ryżu białego. Idealna do sporządzania zawiesiny do zagęszczania sosów, zup, mieszanek warzywnych. Można ją wykorzystać do pieczenia słodkich wypieków, naleśników, ciast, ciasteczek, a także chlebów, pizzy. MĄKA OWSIANA PŁATKI OWSIANE MUSLI ORZECHOWE Musli orzechowe to mieszanina czterech rodzajów płatków zbożowych - owsa, pszenicy, jęczmienia, żyta oraz orzechów - laskowych, migdałów(...)woda, soja i sól morska.  NAPÓJ RYŻOWO-KOKOSOWY Napój z pełnoziarnistego ryżu włoskiego z domieszką mleka kokosowego. Naturalnie bezglutenowy, bezlaktozowy. Skład: woda, ryż włoski, mleko kokosowe (4%), naturalny aromat kokosowy, sól morska.  KREM/ŚMIETANKA RYŻOWA Bezmleczna, wegańska śmietanka ryżowa do pieczenia i gotowania. Świetny substytut powszechnej śmietany. Sprawdzi się jako zagęstnik zup i sosów. do warzyw, makaronu

Zdrowie na języku :P
Czekoladowy sernik z okary z malinami - przepysznie wegański :) 136

zniknął w niecałe 10 minut! Dobrze, że chwilę przed zdążyłam zrobić zdjęcia :) Ciasto nazwałam sernikiem, bo bardzo dobrze go odzwierciedla, choć tak na prawdę nie zawiera sera! Jego głównym składnikiem jest okara , czyli pozostałości po robieniu mleka sojowego. Pozostałe dodatki nie są tak wyszukane, także myślę, że bez problemów uda Wam się go przygotować. Jest niebiańsko pyszny(...)foremki, wyrównaj i na wierzch ułóż maliny.  Wstaw do nagrzanego na 180*C piekarnika i piecz przez 35 minut, następnie piecz przez jeszcze 5 minut przy uchylonych drzwiczkach. Po upieczeniu wyciągnij po chwili z foremek i postaw na podstawce z dziurkami, aby ciasto mogło odparować.  Sernik jest gotowy do spożycia, kiedy całkowicie wystygnie lub będzie jedynie lekko ciepły

Zdrowie na języku :P
Domowy snickers paleo, bez glutenu bez cukru 396

Warstwa kokosowo-orzechowa ½ szklanki orzechów nerkowca 1 szklanka mąki kokosowej albo zblendowanych migdałów ¼ szklanki płatków kokosowych 2-3 łyżki miodu 2 łyżki oleju koksowego 2 łyżki kremu kokosowego (z góry puszki kokosowej) Warstwa karmelu 1szklanka migdałów (namoczonych w ciepłej wodzie przez 45 minut) 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki kremu kokosowego szczypta soli ½ szklanki orzechów nerkowca (namoczonych w wodzie) dodatkowe(...)uzyskania jednolitej masy. Wlewamy do blachy do pieczenia lub keksownika, wyłożonej papierem do pieczenia( ja używałem takiej do wypieku chleba 20x10cm). Odkładamy do lodówki na około 30 minut do godziny, aby stwardniało. Przygotowanie warstwy karmelowej. Blendujemy wszystkie składniki do uzyskania kremowego karmelu. Wyciągamy formę z lodówki, a następnie wylewamy nasze ciasto na pierwszą warstwę. Jeśli chcemy użyć też

PaleoLife
Drożdżowe z jagodami i kokosową kruszonką - bardzo puchate 137

Wyrabiać hakiem do powstania gładkiego, jednolitego i lśniącego ciasta odchodzącego od brzegów misy (około 8 minut). Przykryć misę folią spożywczą i odstawić do podwojenia objętości wyrośnięte ciasto wyrzucić na stolnicę delikatnie podsypaną mąką i zagnieść powtórnie, celem odgazowania, następnie rozwałkować na wielkość foremki. Ułożyć ciasto w foremce wyłożonej papierem do pieczenia tak, by wypełniło całą formę, pomagając sobie dłońmi(...)ewentualnie naciągając ciasto. Przykryć ściereczką kuchenną do ponownego wyrośnięcia. Na podrośnięte ciasto równomiernie rozłożyć jagody delikatnie wciskając je dłonią w ciasto. Na jagodach rozsypać kruszonkę. Przykryć ściereczką i odstawić do ponownego wyrastania piec w 200`C 30-35 minut, do zrumienienia kruszonki. Nie przetrzymywać ciasta bez potrzeby dłużej w piekarniku, bo wyschnie. Studzić początkowo w foremce, następnie na kratce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wegańskie ciasto jaglane z truskawkami 195

delektujemy się wegańskim ciastem z kaszy jaglanej nadziewanym truskawkami. Jest to takie zwykłe, a jednocześnie niezwykłe ciasto Proste w składzie i wykonaniu, ma tylko kilka składników, ale nie ma w nim w ogóle oleju. Próbowałam je z olejem kokosowym, zrobiłam też i bez i, jak dla mnie, w ogóle go nie potrzeba. A zawsze to mniej kalorii do spalenia(...)mnie 24 cm średnicy), na wierzchu układamy truskawki pokrojone w ćwiartki delikatnie wciskając do środka. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 50-60 minut – sprawdzamy, żeby wierzch się nie przypalił. Po upływie tego czasu, wyłączamy piekarnik, uchylamy lekko drzwiczki i zostawiamy ciasto na około 10 minut. I dopiero wtedy wyciągamy je z piekarnika. Serwujemy schłodzone. Przed podaniem

Lamarida.pl
Placuszki jogurtowe 81

szklanki mąki orkiszowej, 2 łyżki płynnego oleju kokosowego, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Sposób przygotowania Przygotowanie tych placuszków jest szybkie i przyjemne Najpierw wbijamy do miski jajka. Następnie dodajemy jogurt naturalny, mąkę, olej kokosowy i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki miksujemy na gładkie ciasto. Rozgrzewamy patelnię i nakładamy ciasto łyżką delikatnie spłaszczając placuszki. Smażymy na małym ogniu(...)jajecznicy, to spróbuj serwować mu różnego rodzaju placuszki. Na moim blogu znajdziesz wiele przepisów na nie. Zapraszam do korzystania z nich! Spróbuj także: placuszki brzoskwiniowe dla dzieci, placuszki twarogowe bez cukru. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Placuszki jogurtowe pochodzi z serwisu

Natka Pietruszki
Ciasto czarno białe 147

upiec ciasto czarno białe? Mieszałam składniki ręcznym mikserem, ale można też trzepaczką rózgową, bez wykorzystania miksera. Jajko ubijamy trzepaczką z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jogurt i olej, łączymy składniki przez ubijanie. Mieszamy w jednej misce mąkę, proszek budyniowy, solą, sodą i proszkiem do pieczenia. Suche składniki dodajemy do mokrych. Łączymy całość dokładnie mieszając. Ja dodałam jeszcze

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zdrowe ciasteczka dla dzieci 253

cieście powinno dobrze się schłodzić i nieco stwardnieć, wtedy łatwiej będzie rozwałkować ciasto bez używania dużej ilości mąki. Moje ciasto po schłodzeniu w lodówce wciąż jeszcze się kleiło dlatego postanowiłam rozwałkować je między dwoma kawałkami folii (można też użyć do tego papieru do pieczenia), dzięki temu, nie trzeba używać dużej ilości mąki do podsypywania. Jeśli jednak nie macie(...)uformować w dłoniach i lekko rozpłaszczyć na blaszce – będą na pewno tak samo dobre. Ciasteczka pieczmy około 7 minut lub do czasu, kiedy zaczną lekko rumienić się na brzegach. Do dekoracji użyłam rozpuszczonej czekolady i białej polewy waniliowej (na bazie tłuszczu kokosowego – można kupić ją w Lidlu). Czekoladę i polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, kiedy nie są już

Ciastkozercy
Sernik gotowany na migdałowo-makowym spodzie z kakaowymi pingwinkami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, bez pieczenia) 142

naturalnego (u nas bez laktozy) -1-2 łyżki maku niemielonego -ksylitol (według indywidualnych preferencji) -1 płaska łyżeczka żelatyny + 1/4 szkl. wody Ciasteczka pingwinki -80g mąki gryczanej + 2-3 łyżki do wyrobienia ciasta przed wałkowaniem -60g mąki amarantusowej -30g kakao -50g ksylitolu -40g melasy z karobu (lub miodu) -40g oleju kokosowego -1 jajko -kilka(...)ozdoby -mąka dyniowa -drobne owoce SPÓD MIGDAŁOWO-MAKOWY Mąkę migdałową i mak wymieszać razem, dodać płynny olej i substancje słodzącą. Dokładnie wymieszać. Ugniatając wyłożyć spód tortownicy pokryty papierem do pieczenia. Spód umieścić w lodówce. MASA SEROWA Skrobie i wodę koksową wymieszać razem w szklance. Ser, ksylitol i śmietankę kokosową umieścić w garnuszku i zmiksować blenderem na gładką masę (można

Candy Pandas
Jabłecznik dietetyczny 364

migdałami ... pysznie ;)  Idealne ciasto dla tych co się odchudzają i są na diecie. Składniki - foremka "keksówka" : na spód ciasta: 2 jajka 6 łyżek mleka w proszku (odtłuszczonego) 8 herbatników maślanych - pokruszone 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia kilka kropli aromatu śmietankowego masa jabłkowa: 3 jabłka 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki miodu środek ciasta: 1 jajko 6 łyżek mleka(...)proszku (odtłuszczonego) 3 łyżki mleka 1,5% wierzch ciasta: serki homogenizowane waniliowe - ok. 250g płatki migdałów - ilość wg uznania dodatkowo: ok. 2 łyżki oleju kokosowego Przygotowanie: Przygotuj masę z jabłek. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce - wrzuć do miski, dodaj miód i cynamon - wymieszaj i odstaw. Piekarnik rozgrzej do temp. 180°C (opcja grzania góra/dół). Foremkę wysmaruj

Alutka-Gotuje
Ciasto kokosowo- kajmakowe 213

mnie dziś na szybko ucierane z truskawkami, ale Wy jeszcze jutro możecie przygotować takie bez pieczenia, bez brudzenia wielu garnków, misek itp. Wystarczy paczka herbatników, odrobina budyniu, kokosu, kajmaku i nawet orzechów jeśli nie macie gotowych batonów.  Ciasto jest słodkie, ale nie zapychające. Na pewno nie pogardzi nim nikt z Waszej rodziny czy znajomych. U mnie(...)biszkoptów 200g ciemnych herbatników 2 budynie śmietankowe   750ml mleka 2%   3 łyżki cukru kryształu 200g masła 150g kokosu 250g kajmaku 2 batony np snikers Sposób przygotowania Krem kokosowy: Na suchej patelni prażymy kokos. Ok 650ml mleka wraz z cukrem stawiamy na średnim ogniu. W pozostałej ilości rozpuszczamy proszki budyniowe i wlewamy na gotujące mleko. Zestawiamy

Kuchnia w czekoladzie
CHLEB BEZGLUTENOWY NA ZACZYNIE 177

łyżeczka miodu  1 łyżka oleju (użyłam rzepakowego , może być też kokosowy ) * Chleb można posypać ulubionymi ziarnami , ja swój posmarowałam odrobiną oleju . W dużej misce lub mikserze umieścić wodę , miód , sól i cały zaczyn , następnie wymieszać. Dodajemy resztę składników i miksujemy na wysokich obrotach , aż ciasto stanie się jednolite , a konsystencją będzie przypominało gęstą śmietanę ( w razie potrzeby dolać(...)płynne ). Przykrywamy miskę ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. 25-30 min . Po tym czasie ciasto mieszamy i przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy .Przykrywamy i pozostawiamy na chwilę .Ustawiamy  piekarnik na  200 st. C bez funkcji termoobiegu . Podrośnięty chleb wkładamy do nagrzanego piekarnika . Po 30 minutach zmniejszamy temperaturę

Marcepanowa kuchnia