ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:184/352)

Ciasto rajskie z rabarbarem 149

wyłącznie jej zasługa, no może moje chęci J Rajskie ciasto   na herbatnikach bez pieczenia jest bardzo pyszne , warstwa z rabarbarem i galaretką oraz serowa ze śmietanką kremówką i galaretką, całość polana lukrem w kolorze soczystej zieleni i posypana wiórkami. Godne uwagi wiosenne ciasto. Blaszka 25/30 cm Składniki: 40 dag herbatników maślanych Warstwa rabarbarowa: 1 kg rabarbaru(...)łyżki cukru pudru 1 cytrynowa galaretka 1 szklanka gorącej wody Lukier: 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki mleka 1 łyżeczka soku z cytryny Opcjonalnie zielony barwnik Dodatkowo: Wiórki kokosowe do posypania-białe Sposób przygotowania: Masa rabarbarowa: Rabarbar opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki przełożyć do rondla zasypać cukrem, podlać wodą i doprowadzić do wrzenia, gotować na wolnym ogniu pod przykryciem

Wanilia i Kardamon
Drożdżówki z marmoladą, skórką pomarańczową i kruszonką 97

oprószonej mąką miski i odstawiam na 1,5 godziny do podwojenia objętości. Piekarnik nagrzewam do temp. 190 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Blaszkę z wyposażenia piekarnika wykładam papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkowuję na większy prostokąt, smaruję równomiernie marmoladą, posypuję skórką pomarańczową. Zwijam w roladę i kroję nożem na około 2 cm plastry. Układam na papierze(...)smaruję jajkiem roztrzepanym z 1 łyżką mleka i posypuję kruszonką. Piekę ok. 20 minut lub do złotego koloru. Jeśli wybraliście lukier to po upieczeniu i lekkim wystudzeniu drożdżówek polukrujcie je. Zasmakuj Kuchni Inspiracja: tutaj . Do drożdżówek można wykorzystać smakową kruszonkę lub kolorowy, smakowy lukier, polecam wpisy: Kruszonka – tradycyjna, kokosowa i migdałowa Jak zrobić domowy lukier? Lukry – smakowe

Zasmakuj Kuchni
Ciasto owsiane z borówkami (wegańskie, bezglutenowe) 154

Pyszne, lekkie i puszyste ciasto owsiane, słodzone syropem daktylowym i suszonymi owocami. Delikatne i mięciutkie dzięki dodatkowi Muszynianki, poza tym bardzo proste do przygotowania, więc jeszcze

Domowa Cookierenka Agi
Owsiany wegański chlebek bananowy 188

ciasto, którym śmiało można przywitać gości. Bardzo polecam. Składniki  (forma 24 x 13 cm) : 3 duże dojrzałe banany  2 szklanki płatków owsianych  2 łyżki mielonego siemienia lnianego  1/3 szklanki mleka migdałowego  1/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego  1 łyżka ekstraktu waniliowego   1/4 szklanki ksylitolu  1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Healthy food explorer
Ciasto z truskawkami i budyniem jaglanym 159

robiłam też bezglutenowy biszkopt z mąki ryżowej i ziemniaczanej i jestem nim zachwycona, wyszedł idealny - lekki i puszysty. Góra to już tradycyjnie i bez zmian - mnóstwo dużych, czerwonych i słodkich truskawek oraz orzeźwiająca galaretka. Takie ciasto świetnie sprawdzi się na letni deser nie tylko dla osób, które nie spożywają nabiału czy glutenu. Pycha! Składniki: Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki(...)jaglanej 2 szklanki wody lub mleka roślinnego 1 puszka gęstego mleka kokosowego (trzymanego w lodówce)* 1 szklanka ksylitolu 1/2 łyżeczki mielonej wanilii 3 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: ok. 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe Wykonanie: Spód: Piekarnik nagrzać do 1 80ºC. D no tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia.** Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli

Healthy food explorer
RAW brownie proteinowe (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 158

Ciasta bez pieczenia zawsze cieszą się dużym zainteresowaniem. Nie ma co się dziwić, ponieważ każdy z nas uwielbia oszczędzać czas! Tak jest właśnie z tym brownie ❤ Wystarczy, że na wieczór przed spaniem zmiksujesz odpowiednie składniki i zostawisz blaszkę na noc w lodówce a już rano możesz cieszyć się obłędnie czekoladowym ciastem rozpływającym się wręcz w ustach(...)łyżki melasy z karobu -4 łyżki kakao -2 miarki roślinnej odżywki białkowej Siła roślin ( u nas o smakudzikiej jagody ) -1/2 szkl. orzechów laskowych Dodatkowo do ozdoby -ubita śmietanka kokosowa z ksylitolem -mrożone maliny -orzechy laskowe -2 kostki gorzkiej czekolady RAW BROWNIE Daktyle namoczyć w gorącej wodzie na 30 minut pod przykryciem (świeżych nie trzeba). Płatki namoczyć w ciepłej wodzie

Candy Pandas
Aromatyczne, łatwe ciasto z rabarbarem 126

pokazać, że praktycznie każde ciasto ucierane,po ludzku, to takie w gdzie miesza się wszystkie składniki razem i wyrzuca bez zbędnych ceregieli na blachę, można upiec w formie muffinek, tak, tak moi drodzy, babeczki to żadna magia, tylko ciasto pieczone w mniejszych formach ps. Wykorzystajcie ten przepis jako bazę, bo rabarbar można zastąpić śmiało jabłkami, agrestem, porzeczkami czy gruszkami(...)cukru 2 średnie banany 400-500 g rabarbaru/agrestu/jabłek/gruszek 100 g orzechów (migdały, laskowe, włoskie) puszka 400 ml mleka kokosowego sok z jednej cytryny 120 g oleju kokosowego lub innego oleju roślinnego (polecam do pieczenie słonecznikowy lub rzepakowy) łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej łyżeczka cynamonu Przygotowanie: W misce zblenduj z gładką masę banany, całą zawartość

greenscarf
Tarteletki ryżowe z czereśniami 126

czereśni. Taka mała przekąska do kawy. Nie za słodkie więc można jeść bez wyrzutów. ciasto kruche: 120 g mąki pszennej typ 500 50 g mąki krupczatki 1 łyżka zimnej wody 80 g masła zimnego 2 żółtka nadzienie: 1 woreczek ryżu białego 2 łyżki gęstego mleczka kokosowego 1 łyżeczka cukru pudru Kisiel czereśniowy 1 kubek wydrylowanych czereśni 1 łyżeczka pełna(...)mięta Do miski przesiewam mąki, dodaję masło zimnie pokrojone, wodę, żółtka i zagniatam rękoma szybko ciasto. Wstawiam do lodówki na godzinę. Foremki do tarteletek smaruję tłuszczem, ciasto dzielę na cztery części i ugniatam w foremkach. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 190 stopi i piekę około 20 minut aż się zrumienią góra dół. Czereśnie przekładam do rondelka, dodaję 4 łyżki wody

wesoła kuchnia
Torcik oreo - bez pieczenia 216

bez pieczenia Przepis na małą blachę o średnicy 22 cm Potrzebujemy: 2 duże opakowania oreo - 32 sztuki ciastek (odkładamy z tego 4 ciasteczka do ozdobienia gotowego tortu!) 1 mleczko kokosowe w puszce 3/4 szklanki nieugotowanej kaszy jaglanej 8 daktyli suszonych 1 tabliczka gorzkiej czekolady olej kokosowy Przygotowanie: Kaszę jaglaną przelewamy wrzącą wodą, następnie zalewamy całą puszką mleczka kokosowego(...)się rozdzielaniem ciasteczek oreo - do jednej miseczki odkładamy część ciemną, do drugiej biały środek.  Wszystkie ciemne ciastka rozdrabniamy w blenderze - 3/4 z tego będzie wykorzystana do zrobienia spodu ciasta, 1/4 posłuży do posypania góry.  Spód ciasta: Daktyle zalewamy wrzątkiem i czekamy aż zmiękną. Bierzemy 3/4 rozdrobnionych ciastek i miksujemy na gładko razem z odsączonymi daktylami oraz 2 łyżkami

Bananowe Pole
Ananasowiec - z kokosem 169

Minęła połowa mojego urlopu. Nadal próbuję różności z innych kuchni. Tym razem dzielę się z Wami przepisem od mamy mojego męża. Wykonanie również nie moje, ale

W kuchni u Moniki
Ciasto jagodowe z kruszonką 155

waniliowej pasty lub extraktu 200 g mąki 1 łyżeczka proszku dopieczenia 400 ml jagód, u mnie świeże Kruszonka 50 g owsianych płatków, u mnie tradycyjne, nie błyskawiczne 50 g kokosowego cukru palmowego 50 g mąki 50 masła, zimnego ½ łyżeczki świeżo zmielonego kardamonu Wszystkie suche składniki na kruszonkę wymieszaj, a następnie dodaj pokrojone masło. Rozcieraj masło z resztą składników między palcami(...)mąkę z proszkiem, a następnie do wymieszaj delikatnie z maślaną masą. Wyłóż masę do formy pokrytej papierem do pieczenia, wygładź i posyp jagodami, które lekko dociśnij. Całość posyp kruszonką. Piecz ciasto w rozgrzanym piekarniku na 175ºC na termoobiegu (bez termoobiegu 185ºC ) przez 35 minut. Podaj ciasto z sosem waniliowym na szybko

codojedzenia
Styropian 185

DODATKIEM KOKOSU , NIEKTÓRZY NAZYWAJĄ GO SERNIKIEM BEZ SERA      składniki na ciasto : 1 kostka masła 5 żółtek 1 szkl. cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku 3 szkl. mąki masa kokosowa; 1 l jogurtu brzoskwiniowego 1/2 szkl cukru 1 budyń waniliowy 1 cukier waniliowy 250 g wiórek kokosowych 6 białek Sposób przygotowania 1. Do miski wsypać cukier(...)żółtka utrzeć mikserem , wsypać mąkę z proszkiem , wymieszać mikserem , grudkowate ciasto wyłożyć na stolnicę i zagnieść . 2. Odstawić na pół godziny do lodówki . 3. Ciasto podzielić na 2 części z tym że jedna jest troszkę większa . 4. Blaszkę o wymiarach 24/ 30 wyłożyć papierem do pieczenia , większą część ciasta zetrzeć równomiernie na grubych oczkach tarki do blaszki . 5. Jogurt

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto jogurtowe z rabarbarem i jabłkami 176

szklanki oleju - 3 szklanki mąki - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - 150 g rabarbaru - 1 średniej wielkości jabłko - cukier puder do posypania ciasta Przygotowanie: 1. Jogurt mieszamy z wiórkami kokosowymi. Rabarbar obieramy ze skórki, kroimy na nieduże kawałki, zasypujemy łyżką cukru i odstawiamy. Jabłko obieramy i kroimy w niewielką kostkę. 2. Jajka ubijamy mikserem przez kilka minut na puszystą masę(...)masy mąkę, cały czas miksując, ale również tylko aż składniki się połączą. 4. Przekładamy ciasto (jest dosyć gęste) do wyłożonej papierem do pieczenia formy i rozprowadzamy równomiernie. Na wierzch układamy jabłka i rabarbar. Uwaga! Rabarbar puści sok, dodajemy same kawałki rabarbaru, bez soku! 5. Wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na ok. 40 - 45 minut. Pod koniec

Kraina Tysiąca Smaków
Ciasteczka ryżowe 146

Te ciastka są dość popularne w internecie i okazało się, że przepis na nie skrywa również mój stary zeszyt. Piekłam je

To co kocham
Czekoladowe babeczki z kremem z batatów 85

świeżo wyciśniętego soku cytrynowego 1 szklanka (240 ml) zimnej wody z kranu Krem (jak w tym przepisie ): 2 średnie bataty 1 łyżka (15 ml) stałej części śmietanki kokosowej lub mleka kokosowego z puszki schłodzonego w lodówce przez co najmniej dobę syrop z agawy (lub klonowy lub cukier brązowy) do smaku Wykonanie: Nagrzewamy piekarnik do temperatury 175 stopni C. Do większej(...)mieszamy. W drugim naczyniu mieszamy zimną wodę, olej i świeżo wyciśnięty sok z cytryny. Zawartość wlewamy do miski z suchymi składnikami i mieszamy. Ciasto wykładamy do 12 foremek na babeczki wyłożonych silikonowym lub papierowym wkładem. Pieczemy w temperaturze 175 stopni C (ja używam termoobiegu) przez około 20-25 minut. Upieczone babeczki zostawiamy do przestygnięcia i przygotowujemy krem z batatów

Lamarida.pl