ciastka razowe z czekoladą Owsiano-daktylowe kulki mocy Owsiane ciasteczka z czekoladą i masłem orzechowym (bez cukru) Miękkie owsiane ciasteczka z czekoladą Składniki (na ok 25 sztuk): 2 duże banan (mocno dojrzałe) 1 jajko 3 łyżki masła kokosowego albo zwykłego 1/3 szklanki mąki pełnoziarnistej 1,5 szklanki płatków owsianych górskich 2 łyżki brązowego cukru(...)cukrem i roztopionym masłem kokosowym. Płatki owsiane zmielić w młynku do kawy, wsypać do masy bananowej. Dodać mąkę, sodę, cynamon, wymieszać. Czekoladę posiekać, wsypać do ciasta, wymieszać. Ciasto powinno będzie klejące, miękkie. Blachę wyłożyć papierem. Za pomocą łyżki do lodów (lub zwykłej łyżki) nabierać ciasto i wykładać na blachę w odstępach. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 17-20 minut
Obiad gotowyCiasto: 300 g mąki orkiszowej 200 g masła 2 łyżki śmietany 30 g cukru szczypta soli Masa serowa: 1 kg sera na sernik 150 g puree z dyni 30 g budyniu waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka 100 g białej czekolady 4 łyżki cukru kokosowego lub zwykłego Do miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, cynamon, cukier oraz
365 dni dookoła kuchniBardzo proste, wilgotne i sycące muffinki bez mąki, cukru i mleka. Muffinki zrobiłam z mielonych w blenderze płatków owsianych - można je zmiksować do konsystencji mąki albo zostawić troszkę większe części tak jak ja. Można również użyć gotowej mąki owsianej. Zamiast cukru użyłam dojrzałych bananów, które przy okazji dodają też wilgotności, a w środku umieściłam truskawkę, która nadaje świetnej orzeźwiającej(...)szybko, są pyszne, a jeśli dodamy jeszcze jedno jajko, ciasto będzie bardziej puszyste. Bardzo polecam :) Składniki (około 10 muffinek): 2 bardzo dojrzałe banany 1 szklanka zmielonych na mąkę płatków owianych lub mąki owsianej 1 jajko 2 kopiate łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego kilka sztuk truskawek Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180ºC. Płatki zmiksować
Healthy food explorerbudynie waniliowe * Wiórki kokosowe 70 g Masa serowa * ser z wiaderka 1 kg * 3/4 szklanki cukru * 4 jajka * 2 łyżki śmietany 18 % * 100 g masła w temp. pokojowej * budyń waniliowy Sposób przygotowania: W misce wymieszać łyżką wszystkie składniki masy makowej tzn. mak, jajka budynie i wiórki. Przygotowaną masę makową przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. ( użyłam blaszki 25x35(...)wtedy ciasto wyjdzie po prostu niższe ale równie pyszne ) W misce ubijamy białka na sztywno. W osobnej misce miksujemy żółtka z cukrem i masłem. Do masy z żółtkami dodajmy ser, śmietanę, oraz budyń i chwilę miksujemy na koniec dodajemy białka. Zmiksować na najmniejszych obrotach i przelać do blaszki na masę makową. Pieczemy w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu przez
Kulinarne przygodymąki ziemniaczanej - 2 jajka - 30 g oleju kokosowego - 70 g miodu - 8 g przyprawy do piernika - 2 łyżeczki kakao - 1 łyżeczka sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia Wykonanie W rondelku rozpuszczamy olej oraz miód. Na stolnicę wysypujemy mąkę owsianą i ziemniaczaną wymieszaną z sodą/proszkiem do pieczenia. Robimy zagłębienie w które wsypujemy kakao oraz przyprawę oraz wbijamy(...)jajka. Na koniec wlewamy rozpuszczony olej z miodem. Całość bardzo dokładnie zagniatamy. Następnie zawijamy ciasto w folię i wkładamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie wyciągamy ciasto z lodówki. Dzielimy na mniejsze części. Każdą z nich rozwałkowujemy dowolną grubość ( w zależności jak chcemy). Następnie wykrawamy dowolny kształt. Układamy na blasze i pieczemy w piekarniku nagrzanym
Health-Fit-Lifepewnie unikat? Ciasto kokosowe z fioletowych ziemniaków tortownica o średnicy 26 cm 650 g ugotowanych lub upieczonych fioletowych ziemniaków 1 puszka mleczka kokosowego 4 jajka 180 g ksylitolu lub erytrytolu 2 łyżki mąki kokosowej skórka otarta z 2 cytryn 1 budyń śmietankowy (65 g) 0,5 szklanki mleka roślinnego (u mnie kokosowe) Ziemniaki zblendować dokładnie z mleczkiem kokosowym (konsystencja jest(...)dość kleista) i roślinnym. Jajka ubić z ksylitolem, połączyć z masą ziemniaczaną. Dodać skórkę z cytryny, mąkę kokosową i budyń. Piec około godzinę w 180 stopniach (jeśli za bardzo się zarumieni, przykryć wierzch folią aluminiową). Pianka jogurtowa: 1,5 łyżeczki żelatyny 100 ml mleka skondensowanego niesłodzonego + 3-4 łyżki do rozpuszczenia żelatyny 2 łyżki ksylitolu zmielonego na puder
Fitkotpewnie unikat? ;) Ciasto kokosowe z fioletowych ziemniaków tortownica o średnicy 26 cm 650 g ugotowanych lub upieczonych fioletowych ziemniaków 1 puszka mleczka kokosowego 4 jajka 180 g ksylitolu lub erytrytolu 2 łyżki mąki kokosowej skórka otarta z 2 cytryn 1 budyń śmietankowy (65 g) 0,5 szklanki mleka roślinnego (u mnie kokosowe) Ziemniaki zblendować dokładnie z mleczkiem kokosowym (konsystencja jest(...)dość kleista) i roślinnym. Jajka ubić z ksylitolem, połączyć z masą ziemniaczaną. Dodać skórkę z cytryny, mąkę kokosową i budyń. Piec około godzinę w 180 stopniach (jeśli za bardzo się zarumieni, przykryć wierzch folią aluminiową). Pianka jogurtowa: 1,5 łyżeczki żelatyny 100 ml mleka skondensowanego niesłodzonego + 3-4 łyżki do rozpuszczenia żelatyny 2 łyżki ksylitolu zmielonego na puder
FitKotcukru 60 g kakao 135 ml oleju kokosowego BIO z pierwszego tłoczenia - dostępny w Lidlu 2 jajka 1 łyżka ekstraktu z wanilii 80 ml jogurtu owocowego 125 ml mleka dodatkowo: 200 g truskawek 3 łyżki ziaren kakao Przygotowanie: W jednej misce musimy połączyć mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao. Do drugiej miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, ekstrakt(...)mieszamy chwilę drewnianą łyżką do ponownego połączenia składników. Formę do babeczek wyłożyć papilotkami. Nałożyć ciasto, powinno wyjść 12 dużych babeczek. Do każdej babeczki wcisnąć pokrojone na mniejsze kawałki truskawki, a następnie wszystkie posypać ziarnami kakao. Pieczemy w temperaturze 175 º C, góra-dół bez termoobiegu przez 25 minut. Studzimy na kratce
Życie zaczyna się w kuchniDziś przepis na ciasteczka bez cukru z mąką owsianą i pszenną pół na pół. Ciasteczka orzechowe 20 dag daktyli 5 dag rodzynków 1 szklanka mleka lub wody szczypta soli 2 jajka 3 łyżki masła lub oleju kokosowego 1 szklanka błyskawicznych płatków owsianych (lub mąki) 1 szklanka maki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu(...)olej kokosowy - mieszaj do chwili rozpuszczenia tłuszczu. Rozgnieć daktyle widelcem, dodaj rodzynki i cynamon. Przestudź masę. Do letniej masy dodaj płatki owsiane, jaja i szczyptę soli. Wymieszaj ponownie. Dodaj na końcu mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i kakao. Wymieszaj. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia nakładaj za pomocą łyżeczki niewielkie placuszki ciasta. Na każdy placuszek
Gotuj Sam!łyżeczka wanilii w proszku, 1/4 szklanki kandyzowanej skórki pomarańczowej EKO, bez syropu glukozowo - fruktozowego! (nie znalazłam takiej, więc pominęłam ten składnik). Masa "serowa": 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej, 1 szklanka mleka roślinnego (u mnie - kokosowe domowej roboty), sok i starta skórka z jednej cytryny (ekologicznej), 1/2 szklanka wiórków kokosowych, 1 łyżeczka wanilii w proszku, 5 łyżek syropu daktylowego, klonowego(...)łyżeczki agar-agar, 1 łyżka ksylitolu. Polewa: 7 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego, 3 łyżki kakao, 4 łyżki karobu, 1 łyżeczka wanilii 1 łyżeczka syropu daktylowego. Wykonanie: Spód: Mąki i ksylitol mieszamy. Dodajemy posiekany olej kokosowy w formie stałej oraz wodę. Wyrabiamy ciasto, którym wylepiamy formę. Pieczemy 25 minut w temperaturze 190 stopni. Masa makowa: Mak mielimy. Następnie dodajemy posiekane migdały
Jeść, by żyć w zdrowiu240g ekologicznej mąki żytniej typu 720 chlebowej SYMBIO - 125ml mleka (u mnie kokosowe) - 20g syropu klonowego/z agawy - 3 łyżki masła orzechowego - 2 łyżki ksylitolu - 1 łyżka przyprawy do piernika (najlepiej domowej) - skórka otarta z 3/4 pomarańczy (uprzednio sparzonej wrzątkiem!) - 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej - 1 łyżeczka kakao bez cukru - szczypta soli Mleko, syrop klonowy, ksylitol oraz skórkę z pomarańczy(...)całości ugniatamy elastyczne ciasto. W międzyczasie łatwiej będzie nam przerzucić ciasto na stolnice i tam kontynuować wyrabianie. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Ciasto dzielimy na 3 równe części, każdą z nich rozwałkowujemy. Grubość ciasteczek zależy od naszych upodobań. Wykrawamy ciasteczka przy pomocy foremek. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Pieczemy 8-12 minut, w zależności
Be Fit Be Strongwcześniej upieczonymi pandkami a drugą do drugiej tortownicy. Obie piec w 180’C ok 15-20 minut (zawsze należy sprawdzić ciasto patyczkiem czy jest dopieczone!). Po tym czasie wyciągnąć ciasta i uderzyć nimi oblat aby nie opadły, pozostawić do ostudzenia. Uwaga!: 1) Nie zdzierać papieru od strony pand jeśli ciasto nie wystygło! 2) Jeśli nie macie dwóch tortownic(...)pandkami, uwolnić go od obręczy za pomocą noża i ostrożnie wyjąć z formy, do której włożyć nowy papier do pieczenia i upiec drugą część ciasta. 3) Szpinakowe ciasto jest dość wilgotne i nie trzeba go później namaczać ale jeśli pieczemy je dzień wcześniej należy trzymać je we worku aby nie obeschły KREM JAGLANO-WANILIOWY Kaszę 3 razy przepłukać
Candy PandasNa pewno zorientowaliście się, że jestem pasjonatką mąki kokosowej w wypiekach :-) Przepis na bezglutenowy biszkopt kokosowy zamieściłam tutaj klik . Ponieważ święta za pasem a w
Marta próbujeWiem, dobrze wiem, że uwielbiacie tę FIT SERIĘ! Dziś wpadam do Was z kolejnym FIT przepisem. Przygotowałam tym razem nie FIT ciasto, ale deser jedno-porcjowy
Ostra na SłodkoŚwięta Wielkanocne już tuż tuż. Dlatego dziś zapraszam Was na szybkie zestawienie przepisów wielkanocnych. Mam nadzieję, że każdy znajdzie coś dla siebie. Aby przejść do przepisu
Słodkie okruszkirobiłam bez spodu, bo po co komu spód ;-), lubię w serniku - ser, dlatego często robię serniki właśnie bez spodu, takie są przecież najlepsze! Sernik dodatkowo polałam grubą warstwą karmelu, co dodatkowo wzbogaca smak! Polecam Wam ten serniczek, myślę, że będzie też super sprawą na np. Halloween. W poście, podam Wam też kilka zasad, jak piec(...)wykładam papierem do pieczenia, Tortownicę smaruję masłem wylewam masę na sernik. Tortownicę od spodu zabezpieczam dodatkowo folią aluminiową, bo sernik zawsze pieczemy w kąpieli wodnej. Na duża blachę w piekarniku ustawiam tortownicę wlewam na blachę ciepłą wodę, tak aby tortownica stała około 2-3 cm w wodzie ( w kąpieli wodnej). Uruchamiam piekarnik, sernik pieczemy zawsze w temp
SMYKWKUCHNIteż dobrze się sprawdziła) 100 g płatków owsianych górskich 100 g wiórków kokosowych 90 g miodu 130 g masła lub oleju kokosowego 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Sposób wykonania: W misce wymieszaj mąkę z płatkami owsianymi i wiórkami kokosowymi. W rondelku rozpuść miód z masłem lub olejem kokosowym. Po rozpuszczeniu odstaw na chwilę. Sodę wymieszaj z łyżką gorącej wody i szybko(...)dodaj do ciepłego masła i miodu. Następnie mokre składniki dodaj do składników suchych i dokładnie wymieszaj drewnianą łyżką. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Z ciasta formuj niewielkie kulki, układaj je na blasze i delikatnie spłaszcz, formując ciasteczka. Ciasteczka piecz w temperaturze 160 stopni przez ok. 14 minut, aż ładnie się przyrumienią. Po upieczeniu zostaw je na 5 minut
365 dni dookoła kuchnikakao 1 czerwony kisiel ( u mnie nie było nic) 1/2 szklanki suchego maku 1/2 szklanki wiórków kokosowych Margarynę utrzeć z cukrem,dodając stopniowo żółtka,oliwę,mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu wmieszać ubitą na sztywno pianę z białek. Ciasto podzielić na 4 części. Do jednej dodać kakao,do drugiej mak, do trzeciej kokos,do czwartej(...)Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i układać kupkami naprzemiennie wszystkie rodzaje ciasta. Piec ok 40-45 min w 180 st.C . Gdy ostygnie ciasto przekroić na 2 części. Masa serowa: 80 dag mielonego białego sera ok 1 szklanki cukru 25 dag masła 4 żółtka 1/2 szklanki mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru Masło roztopić,dodać ser wymieszany
Niespełnione zdolności kulinarnekokosowych (od biedy może być mąka kokosowa) Przygotowanie : Masło lub olej rozpuszczamy. Mieszamy rozpuszczone masło/olej w misce z wiórkami kokosowymi. Białka ubijamy na sztywno. Stopniowo dodajemy cukier. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Białka mieszamy z wiórkami kokosowymi. W ręce formujemy kulki (bylejakie) i układamy na blaszce. Pieczemy ok. 20 min (aż się zezłocą(...)Inne pomysły na wykorzystanie białek: Dietetyczne ciasto biszkoptowe z pianką jogurtową Mini Pavlova Inne przepisy z kategorii NIE MARNUJĘ
Czarnawisienkaklarowanego rozpuszczonego Sposób przygotowania Pączki Wymieszać mąkę kokosową z gumą guar i babką płesznik. Wodę zagotować z olejem, erytrytolem i solą. Zmniejszyć gaz i dodawać po trochu suchej mieszanki ciągle mieszając aż powstanie elastyczne ciasto, które odchodzi od ścianek garnuszka. Odstawić do lekkiego przestygnięcia (ok. 5 - 7 minut). Po tym czasie ciasto miksować dodając jajka jedno po drugim. Dodać ekstrakt(...)minuty. Odstawić ciasto na ok. 15 minut. Po tym czasie przełożyć do rękawa cukierniczego i wypełnić nim foremki do donutów lub zwilżonymi dłońmi formować kule. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni w trybie termoobiegu. Piec ok. 15 minut aż wierzch się lekko przyrumieni. Wyłączyć piekarnik i pozwolić im ostygnąć w środku bez otwierania drzwiczek. Polewa Składniki polewy dobrze
Modern Cave Girlprzełożyć do formy wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 30-35 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone brownie ostudzić oraz pokroić na mniejsze kawałki. (Patyczek włożony do środka nie powinien posiadać śladów surowego ciasta, choć należy pamiętać, że czekolada może go zabrudzić. Za długo pieczone ciasto będzie zbyt wysuszone.) Przepis pochodzi z książki(...)finalny ciasta. Moje brownie wyszło wyższe i raczej na blaszkę podaną w przepisie byłoby za mało masy... Cóż, mimo wszystko zaprezentowaną recepturę powtórzę jeszcze niejednokrotnie! Wspomniana książka zawiera ponad 100 przepisów na pyszne wypieki, które sprawdzą się przy każdej okazji. Naprawdę jest z czego wybierać, ale problem to zdecydować się na coś konkretnego... Wszystkie ciasta, ciasteczka, tartletki, bezy i inne
Di gotujeplus czas studzenia ciasta) Składniki Biszkopt (forma 24x30 cm) - 4 jajka - 40 g mąki kukurydzianej/kokosowej - szczypta sody oczyszczonej - 2 łyżki miodu lub innego słodzidła Masa - 250 g sera twarogowego - stała część mleczka kokosowego z jednej puszki - 25 g wiórek kokosowych - 2 łyżki miodu lub innego słodzidła Dodatkowo - 20 g gorzkiej czekolady min 70% - 1 łyżeczka oleju kokosowego Wykonanie Biszkopt Białka(...)Białka ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy po kolei żółtka po każdym dokładnie miksując. Dodajemy słodzidło oraz mąkę i sodę oczyszczoną. Szybkim ruchem mieszamy wszystkie składniki. Wylewamy do formy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut. Po tym czasie wyciągamy i zwijamy jeszcze ciepłe ciasto przy pomocy ściereczki w rulon. Pozostawiamy do wystudzenia. Masa
Health-Fit-Lifewzbogacić o ulubione dodatki zarówno na słodko i na słono. Ja kilka zrobiłam z kawałkami gorzkiej czekolady i orzechami włoskimi, a kilka z mrożonymi owocami. Można też zrobić bez żadnych dodatków i później zjeść z miodem, czekoladowym kremem lub dżemem. Czyli do wyboru do koloru. Takie muffinki świetnie sprawdzą się na śniadanie albo jako szybka i oryginalna przekąska(...)pieczenia pół łyżeczki soli 1 łyżka ksylitolu* 1 i 1/4 szklanki mleka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 jajko 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego Wykonanie: Piekarnik nagrzać d o 180ºC. W misce wymieszać mąkę, proszek, sól i ksylitol. Zrobić wgłębienie na środku, wlać mle ko, ekstrakt, jajko i olej. Wymieszać do połączenia się składników (na gładkie ciasto). Nakładać ciasto
Healthy food explorermają to do siebie, że są bardzo delikatne, trudną się smażą bo nie mają glutenu, czyli czegoś co nadaje elastyczność ciastu. Dlatego musimy dodać coś co zwiąże masę i będzie ją trzymać w ryzach. Dlatego dodajemy babkę płesznik, jest bez smaku, możecie ją dodawać do wielu dań. Ma w sobie bardzo dużo błonnika, potrafi powiększyć swoją objętość chłonąc wodę(...)dziesięciokrotnie! W/w składniki zmiksuj w blenderze na gładką masę i odstaw na kwadrans. Smaż małe placuszki na minimalnej ilości oleju kokosowego lub rzepakowego. Czas smażenia placuszków z kaszy jaglanej jest około 30% dłuższy niż tych standardowych. Smażymy je na mniejszym ogniu. Placuszki podajemy ze świeżymi owocami, czekoladą lub syropem. Polecam
SMYKWKUCHNIbabeczek): 60 g masła 130 g cukru 1 jajko pół szklanki wiórków kokosowych 3/4 szklanki + 1 łyżka mąki pszennej tortowej 2 łyżki skrobi ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 ml mleka 2 łyżki likieru kokosowego Mąkę pszenną, skrobię ziemniaczaną i proszek do pieczenia - przesiać, odłożyć. W naczyniu umieścić masło i cukier i utrzeć do powstania jasnej(...)zmiksować, do połączenia. Dodać wiórki, zmiksować. Dodawać przesiane suche składniki na zmianę z mlekiem, mieszać drewnianą łyżką tylko do połączenia. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Przelać do nich ciasto, do około 3/4 ich wysokości. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 25 minut. Wyjąć, wystudzić. Udekorować polewą czekoladową. Smacznego :) Polewa czekoladowa: 100 g mlecznej czekolady 75 ml kremówki W rondelku
Domowa cukiernia EwyCiastka bez glutenu, laktozy i jajek - kruche, chrupiące i obłędne w smaku. Banalne w wykonaniu, choć przy wałkowaniu i wykrawaniu trzeba trochę delikatności. Przepyszne z dodatkiem polewy czekoladowej. Spróbujcie, bo naprawdę warto! Przepis pochodzi z włoskiego magazynu "La Cucina Naturale". SKŁADNIKI na ok. 40 ciastek 140 g mąki ryżowej pełnoziarnistej 100 g skrobi kukurydzianej ( mazeiny) 40 g mąki(...)użyłam laskowych) 160 g margaryny roślinnej 2 łyżeczki proszku do pieczenia do dekoracji: czekolada deserowa, biała, mak, wiórki kokosowe, płatki migdałowe, posypki itd. mąka kukurydziana do podsypania W misce wymieszaj mąki z proszkiem do pieczenia, cukrem oraz kakao. Dodaj margarynę, mielone orzechy i wrób gładkie i elastyczne ciasto. Uformuj kulę, zawiń w folię spożywczą i odstaw do lodówki
Kuchnia bezglutenowamleko kokosowe jest w sobie tłuste. Porcja ciasta czyli 10 dag.ma 350 kcal. 2 szkl.mąki 7 g.suchych drożdży Szczypta soli brązowy cukier do smaku opcjonalnie pełna szklanka mleka kokosowego cynamon odrobina startej skórki pomarańczowej ************************************************** Mąkę wymieszać razem z drożdżami ,solą i cukrem ( 1/3 -1/2 szkl.).Dodać cynamon i mleko kokosowe wstrząśnięte.Wyrobić na gładkie ciasto przez(...)wyrośnięcia!. Po tym czasie wyrabiamy znów wyrabiamy ciasto mikserem przez 7 minut.Przekładamy do małej foremki 20x20 cm.wyłożonej ( to bardzo ważne!!!!) papierem do pieczenia.Wyłożyć ciasto do foremki , przykryć je ściereczką i zostawić tak jeszcze na 30 minut. Posypać cukrem 1 łyżeczką i startą skórką z pomarańczy i piec w 160-180 stopni przez 30 minut ( tak omkoło
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiopuszcza). Do tego miało być lekko strawne, jak najzdrowsze i bez cukru. I tak zrodził się pomysł na jaglany bananowiec. Będę szczera - udał się smakowicie! Zresztą sami spróbujcie. :) Składniki: CIASTO: - 1 szklanka kaszy jaglanej surowej (około 200g) - 3 bardzo dojrzałe banany - 4 łyżki mąki kokosowej - 4 łyżki mąki ziemniaczanej - 4 łyżki mielonych migdałów (można pominąć(...)nerkowca) POLEWA: - 1 szklanka daktyli namoczonych we wrzątku - 4 łyżki oleju kokosowego - 2 łyżki soku z cytryny Kaszę prażymy kilka minut, po czym zalewamy 2. szklankami wody i gotujemy pod przykryciem około 15-20 minut (aż wchłonie całą wodę). Po ostudzeniu mieszamy z rozgniecionymi bananami i resztą składników. Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut (u mnie tortownica o średnicy
Smakuje zdrowo