ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:195/352)

Ciasto daktylowe 150

Wilgotne, aromatyczne i przepyszne ciasto daktylowe.  Szybkie w przygotowaniu! Składniki: - 250g daktyli bez pestek - 250ml wody - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 150g masła - 4 jaja - 2 szklanki mąki - 3 łyżeczki budyniu waniliowego - 2 łyżki ksylitolu/cukru Polewa: - 4 łyżki miodu - 50g masła - 6 łyżek wiórek kokosowych - 50ml mleka sojowego/ryżowego/krowiego Sposób przygotowania: - daktyle bez pestek zalej wodą(...)ostygnięcia, - do miski i pozostałych w niej składników dodaj roztopione masło oraz ostudzoną masę daktylową - wszystko zmiksuj na gładką masę - masa powinna być gęsta, niezbyt twarda, nie bardzo płynna, - piec w temperaturze 160 stopni ok. 40 minut, a w między czasie przygotuj polewę (wszystkie wyżej wymienione składniki zagotuj w rondelku), następnie na chwilkę wyjmij i polej kokosową polewą - znowu włóż

MintTaste
Ciastka z AMARANTUSEM I KREMEM CZEKOLADOWYM (bez mąki, bez cukru, wegańskie, bezglutenowe) 228

ciastka pod każdą postacią? Na pewno spodoba Ci się ich dzisiejsza odsłona. Przygotowałam przepis na pyszne, szybkie i zdrowe ciasteczka bez dodatku mąki i cukru. Ciasteczka są też bezglutenowe i wegańskie. Miękkie i słodkie dzięki bananom oraz daktylom ciasto w połączeniu z czekoladowym kremem. Zapraszam do obejrzenia przepisu //   Składniki – ciastka: 2,5 szklanki ekspandowanego amarantusa(...)oleju (1/4 szklanki) Składniki – mus: 100 g musu kokosowego (lub twardej części mleczka kokosowego) 3 łyżki mleka (roślinnego) 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka oleju kokosowego Sposób przygotowania: Banany i daktyle zblenduj. Powstałą masę wymieszaj z amarantusem, płatkami jaglanymi, sodą oczyszczoną, kokosem i olejem. Następnie uformuj ciastka. Piecz je 15 – 20 minut w 180 stopniach Celsjusza. Aby przygotować

Via Gusto
Przepis #79 Domowe wafelki z kremem kakowym 195

Kruche wafelki z nadzieniem kakaowym to świetna przekąska. Zdrowe i bez białego cukru oraz białej mąki. Z podanej porcji wyszło mi 6 wafelków. Jeden wafelek to: 151 kcal w tym: B: 5,3 g; W: 13,6 g; T: 8 g.   Składniki:   - 20 g oleju kokosowego - 100 ml jogurtu greckiego - 1 łyżka cukru/słodzika - 100 g mąki(...)roztrzepujemy. Następnie wlewamy do niego bardzo powoli przestudzoną masę. Na koniec wsypujemy mąkę i dokładnie łączymy składniki na jednolitą masę.  Tak przygotowane ciasto wykładamy na blachę ( ja użyłam takiej o wymiarach 24x24 cm) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170-180 stopni przez około 15 minut. Wyciągamy wafle z piekarnika i dzielimy na prostokąty. Następnie zostawiłam moje wafle jeszcze

Health-Fit-Life
Kakaowy tort z marchewką (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 131

zajączkowi 🐼 🐰 Składniki: Kakaowy biszkopt (śr:18cm) -4 duże jajka -40g mąki gryczanej -25g skrobi z tapioki/kukurydzianej -35g gorzkiego kakao -8 łyżek ksylitolu -3 łyżki oleju kokosowego (płynny w temp. pokojowej) Jaglane marchewki -65g kaszy jaglanej + ¾ szkl. wody -1 małe pomarańcze -1 średnia marchewka -2-3 łyżki ksylitolu Polewa daktylowa -80g daktyli -3 łyżki gorzkiego(...)samo dodawać po łyżce oleju. Obie mąki wymieszać razem z kakao i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka

Candy Pandas
Ciasto 4 w 1 162

mama, bez mas, troszkę pracochłonne, ale warto :)) Trzymajcie się :))) Składniki ciasto jasne: 13 dkg masła 20 dkg cukru pudru 7 żółtek 30 dkg mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki śmietany zapach cytrynowy (nie musi być) Masło ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami na puszystą białą masę. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, śmietanę(...)ewentualnie zapach. Mieszamy. Ciasto przekładamy na spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Nie pieczemy ! Wkładka makowa: 30 dkg maku sparzonego i przemielonego 1 łyżeczka masła 15 dkg cukru pudru 3 jajka zapach migdałowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masło ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami, do utartych dodajemy mak, zapach migdałowy, proszek do pieczenia i pianę ubitą

kruche babeczki
Domowe Bajaderki 142

Pora na przerobienie niedojedzonych ciast na coś pysznego do kawki albo herbatki ;) Baza (suchy placek lub niski biszkopt z którym nie mamy co zrobić + paczka biszkoptów + paczuszka petti brue) Ja piekłam specjalnie taki płaski suchy biszkopt z 2 jajek żeby powstały bajaderki, ale czasami się zdarza, że mamy taki który się nie udał lub mamy babkę która się zeschła(...)dobrego ciemnego kakao w proszku 2-3 łyżki alkoholu, może być bez jeśli dla dzieci 2 łyżki cukru 80-100 gr dżemu wiśniowego (powidła śliwkowe, dżem z porzeczek ważne aby było kwaskowe) 2-3 łyżki masła lub margaryny posiekane orzechy, zapach rumowy, kilka posiekanych okienek czekolady wiórki kokosowe do obtaczania 1. Bazę (suche składniki) rozdrobnić w misce dość wysokiej

Gotowanie...to proste !
Pierniczki bez glutenu, wegańskie 233

również WEGAŃSKI torcik tiramisu BEZ GLUTENU (klik) .     Składniki na około 20 ciasteczek: 2 łyżki skrobi kukurydzianej 1/4 szklanki mąki kokosowej BIO 2 szklanki mąki migdałowej BIO 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (lub cukier waniliowy BIO ) 2-3 duże łyżki miodu (można zastąpić syropem klonowym) 1/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego BIO 2 łyżeczki zmielonego cynamonu(...)miski i wymieszać mikserem na średnich obrotach, powstanie kruszonka. Ciasto jest bardzo sypkie, ale jeśli będzie suche i po ściśnięciu nie będzie pozostawało w kształcie, proszę dodać jeszcze 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego. Ciasto wstawić do lodówki na około 30 minut. 2. Ciasto krótko zagnieść, przełożyć na papier do pieczenia i ściskając je rękoma, uformować kopczyk. Następnie trochę

Mała Cukierenka
Jaglane muffinki z dynią, żurawiną i orzechami 168

postanowiłam zrobić muffiny bez mąki. I wyszły, piękne i słodkie. Cu-do-wne! Składniki: 3/4 szklanki mielonych migdałów 1 i 1/4 szklanka zmielonej na mąkę kaszy jaglanej (można użyć gotowej mąki jaglanej) szklanka puree z upieczonej dyni 1/2 szklanki świeżej żurawiny 50 gram posiekanych orzechów włoskich 2 jaja 3 łyżki miodu 2-3 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka sody(...)jednej misce mieszamy jaja z miodem, rozpuszczonym i ostudzonym olejem kokosowym oraz puree z dyni. W drugiej misce mieszamy mąkę jaglaną z mąką z migdałów, sodę i przyprawy. Dodajemy posiekane orzechy, żurawinę oraz zawartość pierwszej miski. Całość dokładnie mieszamy i wlewamy ciasto do foremek na muffiny. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 25 minut, następnie studzimy. Gotowe

Mango Papaja
Murzynek z truskawkami 365

Murzynek z truskawkami to proste ciasto, do którego wykonania nie potrzeba miksera, a jedynie kilka podstawowych składników, a w nich między innymi kefir, który wpływa na

Smakołyki Bereniki
Jagodzianki bez cukru i białej mąki 115

Ponieważ sezonowe owoce kończą się zdecydowanie zbyt szybko śpieszę podzielić się z Wami fajnym przepisem na jagodzianki. Nie są to jednak takie klasyczne jagodzianki, ale upieczone

HealthyCreations
Bezglutenowe bounty domowej roboty 157

najlepiej namocz w 1,5 szkl wody na noc) 1,5 szkl wiórków kokosowych 4 – 5 łyżek oleju kokosowego lub masła syrop klonowy lub miód (4 łyżki do masy i 1 łyżeczka do polewy) 2 czubate łyżki karobu lub kakao  Przygotowanie: Kaszę i wiórki kokosowe ugotuj pod przykrywką w 1,5 szklanki wody. Najpierw na dużym ogniu, a kiedy(...)zamieszać. Kasza powinna być lekko rozgotowana. Po ugotowaniu dodaj 1 łyżkę oleju kokosowego (lub masła) i 4 łyżki syropu klonowego/miodu. Spróbuj i zobacz czy masa jest wystarczająco słodka. Rozgrzej piekarnik do 180*C na termoobiegu. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i wylej masę formując łyżką prostokąt. Piecz 15 min w 180*C na termoobiegu. Zostaw jeszcze w wyłączonym piekarniku

Smiling Shrimp
Bezglutenowy biszkopt z gruszką i jabłkiem w galaretce :) 169

krótką chwilę.  Teraz dodaj ubite białka i na średnich obrotach całość dokładnie zmiksuj.  Wlej masę do tortownicy (średnica 16 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego na 180*C. Piecz 30 minut, w termoobiegu.  Po upieczeniu od razu wyciągnij z piekarnika i upuść na podłogę z 1/2 metra wysokości (taką czynność wykonuje się(...)Biszkopt podziel na dwie części. Jeżeli podczas pieczenia powstała charakterystyczna "górka" także i ją zetnij.  Blaty nasącz mlekiem i odrobiną sokiem z cytryny.  Na pierwszy blat wyłóż większą połowę masy owocowej, przykryj drugim blatem i wyłóż pozostałą część musu. Na wierzchu możesz dodać posiekane kawałki zciętego wierzchu.  Ciasto włóż do lodówki na kilka godzin

Zdrowie na języku :P
CIASTO BARDZO CZEKOLADOWE Z MALINAMI 380

   Dla wszystkich czekoladoholików ale nie tylko przepis na przepyszne, bardzo wilgotne i meeega smaczne ciasto bardzo czekoladowe. Stworzone na bazie rozpustnego ciasta czekoladowego (które

Smaczne Zdrowe
Czekoladowa tarta z awokado (bez pieczenia) 224

Próbowaliście już tarty z awokado? Smakując ją nigdy nie zgadli byście, że jest tam ten zielony owoc, bo smakuje bardzo kremowo-czekoladowo A któż nie lubi

Lamarida.pl
Wegański makowiec 135

postanowiłam zrobić wersję uproszczoną - bez ciasta 😉 Wegański makowiec - przepis Do przygotowania makowca będziesz potrzebować: 200g mielonego maku, 100g nieobłuszczonego sezamu, szklankę mleczka kokosowego, 2 banany, 50g rodzynek, 50g płatków migdałowych, 200g wiórków kokosowych, 5 daktyli, 250ml soku z pomarańczy. Do przygotowania polewy będziesz potrzebować: tabliczkę wegańskiej gorzkiej czekolady, łyżkę oleju kokosowego, 2 łyżki wiórków kokosowych.   1. Do garnka(...)wsyp mak i sezam, zalej mleczkiem kokosowym i gotuj na małym ogniu przez 20 minut często mieszając, żeby zawartość nie przywarła do dna. Po tym czasie odstaw ją do przestudzenia. 2. Banany i daktyle zblenduj z sokiem pomarańczowym. 3. Do zblendowanej masy dodaj rodzynki, płatki migdałowe, wiórki kokosowe i masę makową - wszystko dokładnie wymieszaj. 4. Gotową masę makową przełóż

Z notatnika dietetyka
Wielkanocne babeczki kokosowe 133

cukier kokosowy (15g) 1 szklanka mąki ryżowej 40g budyniu waniliowego miarka izolatu białkowego o smaku białej czekolady i ananasa (opcjonalnie) 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Przygotowanie: Do jednej miski przesypujemy składniki suche - mąkę, budyń waniliowy, izolat białkowy i proszek do pieczenia. W drugiej misce ubijamy jajka ze szczyptą soli i cukrem (zwykłym i kokosowym) do uzyskania(...)piany. Następnie do jajek dosypujemy stopniowo składniki suche. Na koniec dodajemy twarożek grani i miksujemy jeszcze przez chwilę. Do silikonowych foremek na babeczki rozlewamy ciasto. Babeczki pieczemy przez ok. 25-30 minut w temp. 180 stopni C. Gotowe i przestudzone dekorujemy wg uznania.          Smacznego! 🐣 ✩✩✩    Instagram  |  Facebook  |  YouTube

Kuchnia Ellie
RUSTYKALNE CIASTKA BEZ CUKRU I JEGO SUBSTYTUTÓW 182

płatków lub wiórek kokosowych (opcjonalnie), 2 łyżki masła kokosowego,  1 łyżka cynamonu, 150 ml wody. Wykonanie: Umieszczamy w misce mąkę, rodzynki, płatki kokosowe i cynamon. Wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy masło kokosowe i zalewamy gorącą wodą. Odstawiamy na 10-15 minut. Następnie wyrabiamy ciasto. Ewentualnie dodajemy trochę więcej wody lub mąki dla lepszej zwartości. Gdy ciasto zacznie odchodzić od palców(...)dłoni,  to znak, że można formować ciasteczka. Mamy do wyboru dwie metody: ● odrywamy po kawałku ciasta i formujemy ciasteczko  lub ● rozwałkowywujemy całość lub większą część ciasta i wykrawamy wybrane kształty.  Ciacha wykładamy na blachę do pieczenia i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Pieczemy 15 minut w funkcji termoobieg. Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
Przepis #128 Ciasteczka "Markizy" z kremem czekoladowym (FIT) 196

owsianych), bez laktozy oraz jajek. Ich przygotowanie nie zajmuje wiele czasu a smakują wyśmienicie. Musicie ich koniecznie spróbować! Wartości odżywcze na 100 g: 247 kcal w tym: B: 6,8 g; W: 42 g; T: 3,7 g.   Składniki (ilość zależy od wielkości naszych foremek do wykrawania) Ciasto - 60 g mąki owsianej - 20 g mąki kokosowej(...)namoczonych daktyli -  2 łyżeczki kakao Wykonanie Do miseczki wrzucamy mąką owsianą i kokosową. Wlewamy słodzidło oraz mleko. Całość dokładnie mieszamy tak by powstała zbita masa (jeśli będzie zbyt lepka można podsypać mąką). Następnie rozwałkowujemy ciasto - najlepiej zrobić to przez papier do pieczenia - oraz wykrawamy kształt ciastek. Układamy na blasze do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego

Health-Fit-Life
Tort kokosowo- ananasowy, niskowęglowodanowy, bezglutenowy z kremem z fasoli. 201

pierwszym upiec ciasto, w drugim przełożyć kremem i ozdobić. Składniki na biszkopt (mała blaszka) 150g oleju kokosowego 3 jajka 150g stewii 100g wiórków kokosowych 50g orzechów włoskich Składniki na krem: 250g fasoli cannellini 4 łyżki stewii 80g wiórków kokosowych Dodatkowo: połowa świeżego ananasa Sposób przygotowania: Białka ubij na puszysta masę razem ze słodzikiem. Orzechy włoskie oraz wiórki kokosowe zmiksuj mikserem(...)młynku. Mikserem wymieszaj z żółtkami oraz olejem kokosowym. Następnie dużą łyżką lub szpatułką wymieszaj razem z białkami. Przełóż do małej natłuszczonej blaszki do pieczenia. Piecz około 40 minut w 180 º C. Następnie ostudź, przekrój na pół. Fasolę (ja użyłam z puszki) odcedź i zmiksuj ze słodzikiem oraz wiórkami kokosowymi. Ananasa obierz a następnie pokrój na bardzo cienkie plastry

wysmienity
DIETETYCZNA SZARLOTKA 217

jest puszysta, aromatyczna i jestem nią zauroczona. Ciasto jest bez cukru i ma w składzie tylko 3 łyżki mąki owsianej. Zapraszam! SKŁADNIKI: - 4 jajka - 3 łyżki mąki owsianej - 1 płaska łyżeczka budyniu waniliowego - cynamon 1/2 łyżeczki - ziarenka z laski wanilii - słodzik (ja zużyłam 7 tabletek) - 3 duże jabłka - płaska łyżka oleju kokosowego - 4 płaskie łyżki płatków migdałowych - 1/3 szklanki(...)zmiksuj blenderem na gładką masę. Obierz jabłka i pokrój na cienkie plastry. Naczynie wysmaruj olejem kokosowym. Przełóż jabłka, obsyp troszkę cynamonem. Masę z białek, połącz z masą z żółtkami, zrób to dość delikatnie, aby piana nie opadła. Zalej jabłka, na wierzch posyp płatkami migdałowymi. Piecz przez 40 minut na złoty kolor, temp 170 stopni, ostatnie 10 minut z termoobiegiem

SMYKWKUCHNI
Ekologiczne placuszki dyniowe z razowej kaszy manny Symbio 196

łyżka oleju kokosowego pół łyżeczki cynamonu pół łyżeczki startej gałki muszkatołowej kilka kropli ekstraktu z wanilii szczypta soli *puree z dyni - dynię (polecam hokkaido, ale może być też każda inna) ze skórą, bez pestek kroimy na kawałki, układamy na blaszce i skrapiamy lekko olejem roslinnym. Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez ok 30-40 minut(...)sztywną pianę, a resztę składników dodajemy do napęczniałej kaszy i mieszamy. Następnie łączymy kaszę z pianą z białka i delikatnie mieszamy, aby składniki dobrze się połączyły. Łyżką nakładamy porcje ciasta na rozgrzaną, lekko natłuszczoną patelnię i smażymy na średnim ogniu, aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza. Przekładamy na drugą stonę i smażymy ok pół minuty. Placuszki podajemy z ulubionymi

Zawsze głodna!