ciasto czekoladowe - 21638 przepisów (strona:722/1443)

Muffiny szarlotkowe – muffiny z jabłkiem 47

Jeśli nie masz czasu zrobić dość pracochłonnych ciast z jabłkami, zrób takie pyszne i zdecydowanie bardziej ekspresowe muffiny. Wystarczy wymieszać osobno składniki suche, osobno składniki mokre i dodać tarte jabłka Pieczenie jest szybciutkie i już można cieszyć się fantastycznymi muffinkami o obłędnym szalotkowym smaku! @import url(https://static.mailerlite.com/assets/plugins/groot/modules/includes/groot_fonts/import.css?version=1643283); .ml-form-embedSubmitLoad{display:inline-block;width:20px;height:20px(...)także na kilka przepisów na inne muffiny: –  jogurtowe muffiny z borówkami –  muffiny malinowe –  muffiny ananasowe –  róże z ciasta francuskiego –  muffiny dyniowe z figami –  muffiny z nutellą –  muffiny piernikowe –  blok czekoladowy –  muffinki z borówkami MUFFINY Z JABŁKAMI Ilość porcji: 12 muffinek Przygotowanie: 40 minut Składniki: – 250 g mąki pszennej lub orkiszowej

nietylkopasta.pl
Piernik staropolski długo dojrzewający 489

przed świętami upiekłam piernikowe blaty, przełożyłam powidłami i zostawiłam na 4 dni żeby dobrze zmiękły. Później tylko pokroiłam na mniejsze porcje, posmarowałam czekoladową polewą i przybrałam. W sumie niedużo przy tym pierniku roboty a mnóstwo pysznego ciasta, którym podzieliłam się z rodziną. Zapach i smak takiego piernika są niesamowite i wiem, że będę go przygotowywać już na każde Boże Narodzenie.Jak

Smaczna Pyza
Galette pomidorowo - bazyliowe 175

manny ( u mnie manna ) 1/4 łyżeczki soli 113 g zimnego masła, pokrojonego w kostkę 75 ml maślanki i trochę do posmarowania ciasta 2-3 duże pomidory, najlepiej w różnych kolorach ( u mnie malinowy, żółty i czekoladowy ) 100 g pesto (własne lub ze słoika) Przygotowanie: W dużej misce wymieszałam mąkę, cukier, kaszkę mannę i sól. Następnie dodałam kosteczki masła i rozcierałam

Chilli Czosnek i Oliwa
TORT MARCHEWKOWY Z ORZECHAMI 104

łyżeczki) + gorąca woda (1/4 szkl.) Dekoracja: sos karmelowy (pozostały) migdały (około 100 g) posiekane nożem.  wiórki czekoladowe do ozdobienia brzegu torcika. Potrzebne gadżety: mikser szpatułka  papier do pieczenia  tortownica 26 cm. szklanka 250 ml. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1.) Ciasto . Do dużej misy przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, cynamon i gałkę muszkatołową.  Odstawiamy(...)wyłączamy mikser. Dodajemy posiekane orzechy włoskie,  startą marchewkę i mieszamy szpatułką. Przelewamy ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra dół w 180°C ~ 45 min. do tzw. suchego patyczka. Upieczone i wystudzone ciasto przekrawamy na 2 blaty. 2.) Sos karmelowy : Do rondelka o grubym dnie wsypujemy cukier, wlewamy wodę

RITA food channel
Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa 172

ciasto ciemne, zalać resztą jasnego ciasta. Na górę ciasta jasnego pokruszyć pozostałości ciasta ciemnego. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30 min. Ciasto wyjąć, potrzymać w formie 30 min, wyjąć z formy całkowicie ostudzić na kratce. Polać polewą czekoladową (u mnie bez polewy). Smacznego! Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa listonic

moj przepis na
Sernik czekoladowy na orzechowym spodzie bez pieczenia 119

Mocno czekoladowy z kawałkami czekolady i na orzechowo-orkiszowym spodzie sernik na zimno. Przygotowanie: 60 minut  Koszt: Tanie Nie wiem jak u Was, ale u mnie serniki pod każdą postacią są numerem 1. Czy to na zimno, czy pieczone, zawsze są przy większych i mniejszych okazjach, a nawet i bez okazji. Jako że jestem miłośniczką gorzkiej czekolady, musiałam połączyć(...)również zapraszam. Pieczona owsianka z bananem i truskawkami , Koktajl malinowy z płatkami , Chlebek żytni z foremki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W połączeniu z masłem orzechowym tworzy wspaniałą bazę pod każde ciasto na zimno. Świetnie się utwardza a smak bomba! Jak pewnie zauważycie na zdjęciach, w serze prześwitują białe granulki sera. Powód tego jest taki, że ja nie przepadam za gotowymi serami

zdrowo i aktywnie
Sernik czekoladowy na orzechowym spodzie bez pieczenia 125

Mocno czekoladowy z kawałkami czekolady i na orzechowo-orkiszowym spodzie sernik na zimno. Przygotowanie: 60 minut  Koszt: Tanie Nie wiem jak u Was, ale u mnie serniki pod każdą postacią są numerem 1. Czy to na zimno, czy pieczone, zawsze są przy większych i mniejszych okazjach, a nawet i bez okazji. Jako że jestem miłośniczką gorzkiej czekolady, musiałam połączyć(...)również zapraszam. Pieczona owsianka z bananem i truskawkami , Koktajl malinowy z płatkami , Chlebek żytni z foremki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W połączeniu z masłem orzechowym tworzy wspaniałą bazę pod każde ciasto na zimno. Świetnie się utwardza a smak bomba! Jak pewnie zauważycie na zdjęciach, w serze prześwitują białe granulki sera. Powód tego jest taki, że ja nie przepadam za gotowymi serami

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasto z kukułkami bez pieczenia 97

którego nie trzeba piec faktycznie robi się błyskawicznie, jednak nie wzięłam pod uwagę jednego …. musi niestety poleżeć trochę w lodówce:D Samo ciasto jednak mnie zadowoliło. Czuć było, że masa to nie tylko budyń czekoladowy, ale i coś jeszcze. Dosyć słodkie. Z tego też powodu proponuję nie pomijać wiśni, które idealnie równoważą smak całości. 1 litr mleka 300g cukierków(...)kukułek 4 budynie czekoladowe 200g miękkiego masła 2 łyżki kakao 100ml likieru śmietankowego (u mnie „chlust” rumu) 350g herbatników typu petit beurre słoiczek 200ml wiśni z kompotu lub zalewy Do większego rondelka wlewamy pół litra mleka i na najmniejszym ogniu rozpuszczamy w nim kukułki. Co jakiś czas mieszamy. W pozostałym mleku rozrabiamy dokładnie budynie. Gdy cukierki się rozpuszczą

Smaki Na Talerzu
Co można zamrozić po świętach 42

dotyczącym mądrego gospodarowania nadwyżkami jedzenia. Mam nadzieję, że moje porady będą dla was pomocne. Zajrzyjcie też koniecznie do innych wpisów w temacie: Jak uniknąć strat po świętach? Jak mrozić ciasta? Czy sałatkę jarzynową można mrozić? Sposoby na niemarnowanie jedzenia Jak odświeżyć pieczywo Po więcej inspiracji zapraszam was na moje konta Instagram oraz TikTok . CO MOŻNA ZAMROZIĆ PO ŚWIĘTACH kiełbasę gotowane(...)gotowane ugotowane warzywa z rosołu bigos, kapusta z grochem, gulasz, strogonow, gołąbki pieczywo – najlepiej pokrojone w porcje pasztecik, kulebiaki ciasta np babki, mazurki, serniki, makowce oprócz tych z galaretką czy z kremem czekoladę – jeśli dostaniecie nadmiar czekoladowych zajączków pierogi, uszka śledzie surowe, śledzie w oleju pascha z twarogu hummus, guacamole ugotowane ziemniaki, ugotowany ryż, ugotowany makaron naleśniki Czego lepiej

Dorota Smakuje
Rogaliki drożdżowe z makiem. Przepis krok po kroku 225

Kwestia nadzienia   My przygotowaliśmy wersję z makiem ale równie dobrze, możecie przygotować inne nadzienie np. czekoladowe, czy orzechowe. Rogaliki drożdżowe z makiem to jedna opcja, kwestia nadzienia jest sprawą otwartą. Przepis na ciasto drożdżowe do rogalików jest optymalne, więc nie będzie sprawiało problemów. Będzie elastyczne i łatwe

kuron.com.pl
Racuszki z gruszkami na jogurcie 127

miksujemy. Gruszki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy. Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy, łyżką nakładamy porcję ciasta i smażymy na złoty kolor z obydwu stron. Usmażone racuszki układamy na talerzu i polewamy sosem czekoladowym

Bajeczna Kuchnia
Świąteczne ciasta w czekoladowych dekoracjach. 118

Dekoracja to jeden z najważniejszych elementów świątecznego ciasta.  Bez niej nie wyglądałoby tak apetycznie.  Formę na babkę możecie dostać w sklepie internetowym firmy Leduvel,  oficjalnego dystrybutora marki Nordic Ware. Podczas przygotowań do Świąt używałam czekoladowych dekoracji od Barry Callebaut.  Zapewne słyszeliście już kiedyś o tej firmie. Barry Callebaut jest wiodącym na świecie producentem wyrobów kakaowych(...)jest lekko gorzki, intensywnie czekoladowy z delikatnymi, owocowymi nutami. - czekolady mlecznej z miodem w kaletkach Są to mocnomleczne pastylki, które bardzo dobrze się rozpuszczają. W smaku i zapachu mocno wyczuwalny jest miód, co jest zdecydowanie na plus. Można rozpuścić je w mleku i w ten sposób uzyskać gorącą czekoladę. Ja jednak uwielbiam dodawać je do ciasta albo na wieżę gorących

Poranek na słodko
Ciasto Królewiec/Królewicz- miodowo biszkoptowe -mięciutkie, łatwe i przepyszne +FILM 239

Cześć, witam Was serdecznie po świątecznej przerwie i w nowym roku :)  Dziś zapraszam Was na jedno z moich ulubionych ciast-królewiec. Klasyczne ciasto miodowo biszkoptowe przełożone masą budyniową na gorąco, z powidłami i polewą czekoladową. Jest łatwe do zrobienia, pięknie wygląda. Wychodzi mięciutkie, wysokie i po prostu przepyszne. Zapraszam *zapraszam też na film z jego przygotowaniem krok po kroku(...)margaryny lub masła DODATKOWO powidła śliwkowe  SPODY Składniki na spody dajemy do miski, zagniatamy np robotem z hakiem lub rękami. Jeśli się klei podsypujemy troszkę mąką. Ciasto dzielimy na 2 części, pierwszą wałkujemy i wykładamy nią dno blaszki wyłożone papierem do pieczenia Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
karpatka z malinową wkładką 684

Karpatka od lat niezmiennie cieszy się u nas wielkim powodzeniem. Choćby nie wiem jakie ciasta stały na stole to ona zawsze znika jako pierwsza. Przeważnie robię ją w klasycznej wersji albo z czekoladowym kremem. Tym razem jednak przełamałam smak lekko kwaśną warstwą malin w galaretce. Połączenie smakowe wręcz idealne a i wizualnie  ładnie się prezentowała.  *foremka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Staropolski piernik dojrzewający - etap II 158

ciasto skruszało. Blaty piernikowe przekładamy podgrzanymi powidłami śliwkowymi, masą marcepanową, orzechową lub na grysiku. Wszystko wedle uznania. Przełożone ciasto należy obciążyć i odstawić na 3-4 dni. Następnie piernika dzielimy na 3 porcje, każdą oblewamy polewą kakaową lub czekoladową, ewentualnie dekorujemy. Piernik długo zachowuje świeżość pod warunkiem, że jest przechowywany np. w lnianej ściereczce i w chłodnym miejscu. Smacznego!!! Przypominam

Kuchnia domowa Ani