Piernik z orzechami w czekoladowej polewie

Piernik z orzechami w czekoladowej polewie

Piernik z orzechami w czekoladowej polewie

Przepis na : deser

Piernik chyba najbardziej kojarzy mi się ze świętami. Może poza niezniszczalnym sernikiem, który jest u nas pieczony na wszystkie większe okazje i święta. W domu także zagapiliśmy się i nie było już czasu na robienie piernika staropolskiego, musiał wystarczyć taki oszukany.  Przepis z książki "Boże Narodzenie. Kuchnia świąteczna" Marzeny Wasilewskiej Składniki: 50 dag mąki 20 dag miodu 15 dag cukru 15 dag masła 4 jajka 100 ml śmietany 100 ml mleka 2 łyżeczki sody oczyszczonej 15 dag... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasja Smaku

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Autor

PasjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

piernik, orzechy, polewa, polewa czekoladowa, czekoladowa, przepisy na święta, pieczenie, ciasto, cynamon, czekolada, miód, mąka, kakao, boże narodzenie, orzechy włoskie, świąteczne, świąteczne przepisy, cukier, włoska, piernik ze skórką pomarańczowa, desery, deser, jajko, sernik, ciasto na boże narodzenie, sernik pieczony, ciasto z orzechami, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto z białek

Inne przepisy z Pasja Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.