ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:725/1509)

Ciasteczka Renifery 161

szklanka cukru 200 g masła 1 łyżka tłustej śmietany 3 jajka + cytryna, cukier puder, Lentilki lub M&Msy , czekolada lub polewa czekoladowa Jak zrobić ciasteczka renifery?     Z opakowania wybieramy czerwone cukierki. Ciasto przygotowujemy według przepisu . Masło wyciągamy wcześniej z lodówki, kroimy na małe kawałeczki i odstawiamy, żeby zmiękło. Suche składniki mieszamy razem w misce. Dodajemy masło, śmietanę

Ciastkozercy
Brownie czereśniowe (Jamie Oliver)... 107

garnkiem goracej wody, albo w mikrofali. Wmieszaj do masy czereśnie. W osobnej misce wymieszaj cukier, kakao, makę i proszek do pieczenia. Przesyp do masy czekoladowej i wymieszaj. Roztrzep jajka w miseczce i wmieszaj do ciasta. Przelej do przygotowanej blaszki i piecz 15-20 minut - środek powinien być jeszcze nieco lepki. Zostaw do ostudzenia w blaszce i krój na porcje

Lejdi of the house
Czekoladowy budyń jaglany 125

olej, sól i kaszę. Gotujemy kaszę dodając daktyle i połamaną czekoladę. Kaszę blendujemy z dodatkiem mleka (dolewamy mleko partiami), do uzyskania ulubionej konsystencji. Artykuł Czekoladowy budyń jaglany pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ciasto "Mleczno-orzechowa kanapka" 400

Pyszne słodziutkie ciasto bez pieczenia na herbatnikach z cieniutką warstwą kremu czekoladowo-orzechowego i puszystą mleczną warstwą na bazie śmietanki,   niesolonego masła orzechowego i mleka w proszku, kaloryczna bomba ale bardzo dobra i na mały kawałek na pewno każdy sobie pozwoli z filiżanką kawy, polecam na słodki poczęstunek również na świąteczny czas. Znika szybko. Foremka 23/29 cm lub podobna

Wanilia i Kardamon
Walentynkowe Serce 205

keksówce ciasto wylewamy ok. 2 cm masy śmietanowej, układamy na środku serduszkowe formy (szpicem do góry), zalewamy resztą masy. Chłodzimy ok 2 godzin. Ciasto wykładamy na płytki i szeroki talerz, górę oblewamy polewą czekoladową i układamy orzeszki w czekoladzie

Moje Słodkie Piekiełko
Przepis #180 Bezglutenowe herbatniki - bez cukru i laktozy (wegańskie) 138

nagrzanym do 180 stopni około 13-15 minut. Pozostawiamy do wystudzenia.  Herbatniki dobrze sprawdzą się do po południowej herbatki oraz jako spód do ciasta. Można je podawać z domową konfiturą lub FIT kremem czekoladowym. Smacznego! Weronika

Health-Fit-Life
Tort straciatella z malinami 186

Pyszny deser z malinami, masą śmietankową i czekoladą. To idealne połączenie z pewnością skradnie serca i podniebienia Waszych najbliższych. Idealny na wszelkiego rodzaju imprezy - urodziny, imieniny

Czekoladowa muffinka
Sernik szachownica – kuchnia podkarpacka 1161

leżały nad przestrzeniami wypełnionymi masą serową, a nie nad ciastem. Pozostałą masą serową wypełniamy miejsca między paskami biszkoptu i rozsmarowujemy równo na wierzchu ciasta. Pieczemy około 50-60 minut. Po ostygnięciu dekorujemy polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Sernik szachownica - kuchnia podkarpacka Zapraszam do zakłądki KUCHNIA PODKARPACKA po inne regionalne przepisy Szczególnie polecam przepisy na serniki: Sernik biały - kuchnia podkarpacka Sernik

Trzeci talerz
Serniko-brownie 125

Święta zbliżają się dużymi krokami czas na wymyślne słodkości. Dzisiaj zaprezentuję ciasto, które może zastąpić tradycyjny mazurek. Na dość cienkim mocno czekoladowym spodzie. Jeżeli dodamy proszek do pieczenia( w oryginale nie ma ) to będzie nieco wyższe i bardziej puszyste. Próbowałam jedną i drugą wersję, obydwie są bardzo dobre. Zapraszam do przepisu 🙂 Składniki … Czytaj dalej Serniko-brownie

gotuj ze mną
BATONIKI BOUNTY W KSZTAŁCIE PISANEK 122

Domowe batoniki bounty to niebo w gębie! Te oryginalne ze sklepu nie umywają się do nich. Do tego są łatwe w przygotowaniu, a jedyny minus jest

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK WIEDEŃSKI (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu i cukru) 554

ciasto jest gotowe. Ewentualnie piec przez kolejne 10-15 minut. Po upieczeniu ciasto zostawić na chwilę w lekko uchylonym piekarniku do wystygnięcia. Wystudzone ciasto można posypać słodzikiem w formie pudru lub przygotować polewę czekoladową. Smacznego! — BTW całości: 1960 g, 4349 kcal, B 275 g, T 336 g, W 44 g. W 100 g: 222 kcal

Ola la LCHF
Polewa lustrzana / Mirror Glaze 166

Ostatnio miałam bardzo ważne zadanie do wykonania, a mianowicie zrobić tort krówkowy dla mojego 3 letniego chrześniaka. Niby wszystko jasne tylko nie do końca było wiadomo

Rusty Fork
Sernik na piernikowym spodzie z piernikową kruszonką 178

cukrem waniliowym na puszystą masę. Mąkę, zmielone pierniki i proszek do pieczenia przesiać przez sito i połączyć z ubitymi jajkami i przestudzoną masą czekoladową. Całość przelać do formy posmarowanej masłem i opruszonej mąką. Ciasto piec w temperaturze 170 stopni przez 30 minut. Wykonanie – kruszonka: Zmielone pierniki wymieszać z mąką, cukrem, cukrem waniliowym, masłem i przyprawami do piernika.  Wykonanie – masa

Kuchnia Bon Appetit
Tarta żurawinowa z bezą 144

Pięknie prezentujące się, zimowe ciasto z żurawiną. Kwaśne owoce są świetnym dodatkiem, który równoważy słodkość bezy. Tarta idealna do porannej kawy lub jako ciasto deserowe na

Czekoladowa muffinka
Fale Dunaju z Wiśniami 514

stopniowo dodajemy po łyżce budyniu. Jeżeli masa będzie zbyt rzadka możemy ją na chwilę umieścić w lodówce do lekkiego stężenia. Na ostudzone ciasto wykładamy przygotowaną masę, wyrównujemy wierzch i umieszczamy w lodówce na minimum 2 godziny. Polewa czekoladowa: Kremówkę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia). Następnie zdejmujemy z ognia i wrzucamy drobno połamaną czekoladę oraz wódkę. Mieszamy do otrzymania gładkiej, jednolitej

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania