ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:730/1509)

Churros 148

Hiszpański przysmak - churros. Zrobiłam z ciasta parzonego, smażonego na głębokim tłuszczu do chrupkości, a następnie posypałam cukrem i podałam z sosem czekoladowym. Bardzo takie nam smakowały. Składniki: 240 ml wody 50 g masła 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki cukru 3 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii szczypta soli Dodatkowo: olej do smażenia opcjonalnie cukier puder do oprószenia  Przygotowanie(...)dodaniu. Ciasto powinno być gładkie i gęste. Ciasto przełożyć do przygotowanego rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie wciętej gwiazdki.  Olej rozgrzać do temperatury 175ºC. Na olej wyciskać churros długości ok 12 cm, smażycpo 2 minuty z każdej strony do złotego koloru. Osuszyć na papierze, obsypać cukrem pudrem. Podawać z sosem czekoladowym. Sos czekoladowy:  50 g masła

Słodka Strefa
Churros 153

Hiszpański przysmak - churros. Zrobiłam z ciasta parzonego, smażonego na głębokim tłuszczu do chrupkości, a następnie posypałam cukrem i podałam z sosem czekoladowym. Bardzo takie nam smakowały. Składniki: 240 ml wody 50 g masła 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki cukru 3 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii szczypta soli Dodatkowo: olej do smażenia opcjonalnie cukier puder do oprószenia  Przygotowanie(...)dodaniu. Ciasto powinno być gładkie i gęste. Ciasto przełożyć do przygotowanego rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie wciętej gwiazdki.  Olej rozgrzać do temperatury 175ºC. Na olej wyciskać churros długości ok 12 cm, smażycpo 2 minuty z każdej strony do złotego koloru. Osuszyć na papierze, obsypać cukrem pudrem. Podawać z sosem czekoladowym. Sos czekoladowy:  50 g masła

Słodka Strefa
PIERNIK STAROPOLSKI ETAP II 214

pierniczki . Ja z ciasta upiekłam trzy pierniki w keksówkach oraz dużą ilości pierniczków.  Piernik piekłam 40 minut w nagrzanym piekarniku w  temperaturze 180 C Po upieczeniu piernik przekroiłam na 3 części każdy blat posmarowałam powidłami a następnie obciążyłam piernik dość grubą książką i tak ponownie odpoczywał 2 dni. Dzisiejszego dnia polałam polewą czekoladową. Piernik jest miękki puszysty rozpływa(...)następny 1. słoik powideł śliwkowych 2. galaretka brzoskwiniowa 3. polewa czekoladowa Powidła podgrzać dodać galaretkę, dokładnie wymieszać odstawić aż powidła zaczną tężeć. Piernik przekroić na 2-3 część posmarować powidłami. Obciążyć piernik dość grubą książką i pozostawić aby   odpoczywał 2 dni. Po tym czasie można już ciasto dowolnie udekorować i się nim delektować. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Bezglutenowe i wegańskie brownie z czarnej fasoli z sosem malinowym 76

zbędnego wstępu - to brownie jest ciastem idealnym - nie ma w nim mleka, jajek, orzechów czy mąki, więc prawie każdy będzie mógł je zjeść. Poza tym składa się głównie z fasoli i poza ogromną przyjemnością wynikająca z jego jedzenia, czujemy, że nasz organizm cieszy się(...)dostarczanego razem z fasolą białka, błonnika, witamin i minerałów. Do tego jest cudownie chrupiące z wierzchu i mięciutkie w środku, i mocno czekoladowe, co znakomicie przełamują maliny... Składniki (na formę o średnicy 23 cm): Ciasto  - 2 łyżki siemienia lnianego + 6 łyżek zimnej wody - 1 puszka czarnej fasoli (lub trochę ponad pół szklanki suchej) - 60 g kakao - 45 g oleju

Roślinożerni urlopowicze
bajaderkowe Szyszki z płatków czekoladowych 35

amaretto opcjonalnie: 50-100 g posiekanych orzechów włoskich lub dowolnych bakalii 2 łyżki kremu czekoladowo orzechowego (smarowidła do chleba) olejek migdałowy lub rumowy do smaku dodatkowo: czekoladowe płatki śniadaniowe w kształcie muszelek wykonanie: Rodzynki lub żurawinę siekamy na drobne kawałki, zalewamy likierem amaretto i odstawiamy. Ciasto i herbatniki kruszymy jak najdrobniej. Do osobnego naczynia wkładamy masło, cukier, kakao oraz mleko(...)następnie wlewamy do pokruszonego ciasta. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Gdyby masa wyszła za rzadka dodajemy więcej pokruszonego ciasta lub herbatniki a gdy będzie za twarda dodajemy więcej powidła śliwkowego. Gotową masę schładzamy w lodówce. Schłodzoną dzielimy na ok. 20-25 części (lub więcej mniejszych), z których formujemy stożki. Do każdego stożka wbijamy czekoladowe płatki, zaczynamy wbijać od dołu

Domowy Smak Jedzenia
Czekoladowe Brownie z masą serową 127

masy jajecznej przesiewamy mąkę, kakao i sodę. Dodajemy rozpuszczona masę czekoladowo maślaną i wszystko mieszamy mikserem, do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu wrzucamy posiekana czekoladę i RĘCZNIE mieszamy. Tak przygotowana masę przelewamy do tortownicy i wstawiamy do piekarnika na 30 min. Jeżeli po ruszeniu tortownicy ciasto trzęsie się w środku, należy pozostawić je w piekarniku przez kolejne(...)masę serową. Wkładamy na 10 min. do lodówki. Po wyjęciu z lodówki, układamy na zastygajacej masie połówki truskawek. Tak wykończone ciasto wkładamy ponownie do lodówki przynajmniej na 2 godz. Przechowujemy w lodówce! Smacznego!!! Brownie z masą serową The post Czekoladowe Brownie z masą serową appeared first on Domowe Torty

Domowe Torty
Tort dynia (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 191

Karmelizowane pestki dyni -4-5 łyżki pestek dyni -2 łyżki syropu klonowego Polewa morelowo- czekoladowa -50g moreli niesiarkowanych -2 łyżki gorzkiego kakao -2 łyżeczki oleju kokosowego -1/4 szkl. ciepłej wody -1 płaska łyżeczka żelatyny + ¼ szkl. wody lub prostsza wersja to rozpuszczona czekolada ;) DYNIOWE CIASTO Dynie, olej, ksylitol, żółtka, napój roślinny zmiksować razem na gładką masę.  Dodać mąki(...)wyrównać u góry tak aby po złożeniu stały na sobie równo. Kremem dyniowym posmarować i połączyć ciasta, udekorować kwiatkami kremu dookoła oraz posmarować w środku. Karmelizowane pestki dyni wsypać do środka, na górze również posmarować je kremem dyniowym. Następnie całość polać polewą morelowo-czekoladową a wafelkiem (u nas sojowym) wykonać ogonek :) POLEWA MORELOWO- CZEKOLADOWA Morele namoczyć w gorącej wodzie

Candy Pandas
Ciastka orzechowe na kruchym spodzie 116

kochanych .... serduszka orzechowe na kruchym spodzie z czekoladowym rantem. Wybaczcie, ale nie miałam czasu wcześniej Wam tego opisać. Oczywiście kształt serca nie jest konieczny i można na inną okoliczność zrobić kwadraty, prostokąty lub kółka. Ciastka są smaczne (niestety już dawno zjedzone) więc możecie  przepis wypróbować. Ciastka orzechowe na kruchym spodzie ciasto: około 30 dag mąki 20 dag masła(...)białka  1 łyżeczka octu jabłkowego 20 dag posiekanych orzechów lub wiórków orzecha kokosowego do dekoracji stopiona czekolada lub polewa czekoladowa Masło posiekaj z 25 dag mąki. Dodaj cukier, sól, żółtka i śmietanę po czym zagnieć szybko kruche ciasto dosypując trochę mąki, by ładnie się skleiło. Wstaw  ciasto do lodówki na pół godziny. Rozwałkuj ciasto podsypując je lekko maką

Gotuj Sam!
Muffinki z bakaliami Helio 140

Razem z bakaliami tworzą idealny duet – idealny deser, czyli muffunki z bakaliami. Można je dowolnie udekorować – bitą śmietaną (rozpusta!), polewą czekoladową lub dowolnie kolorowym lukrem. Dziś u mnie muffinki z bakaliami, puszyste i delikatne ciasto, wspaniałe na kilka kęsów Zapraszam Składniki: 2 szklanki mąki pszennej łyżka lekko posiekanej suszonej miechunki Helio 3 łyżki suszonej morwy białej Helio ½ szklanki

Zasmakuj Kuchni
Sernik czekoladowy na zimno z 'pijaną śliwką' 201

świątecznych potrawach miałam ogromną chęć na lekką zupę-  krem z papryki  i zamarzył mi się... serniczek czekoladowy, ale taki w wersji na zimno, gdyż jest on bardziej deserem niż ciężkim ciastem- jak np. tradycyjnie pieczony sernik.  Sernik, mimo, że z mlecznej czekolady jest słodki, ale nie jest przesłodzony ani mdły, o delikatnie przebijającej się nucie wanilii, przełamany

Kraina Miodem Płynąca
Sernik Czekoladowy kajmak, Straciatella 141

Spód owsiano-ciasteczkowy: 150 g płatków owsianych 1 łyżka miodu 50 g ciasteczek maślanych 40 g czekolady deserowej Masa serowa: 350 g sera twarogowego mielonego puszka kajmaku o smaku czekoladowym 40 g czekolady deserowej rozpuszczonej w kąpieli wodnej łyżeczka soku z cytryny 60-80 g cukru pudru- opcjonalnie- jeśli masa kajmakowa jest zbyt słodka, a twaróg kupny jest z zawartością(...)lodówki do całkowitego stężenia masy śmietanowej. Może to zająć od 30 minut do 2 h w zależności od stopnia chłodzenia lodówki. Stężałe ciasto obficie posypać grubo startymi wiórkami czekolady. Podawać schłodzone Smacznego :) Zobacz także: Sernik czekoladowy z malinami                            Sernik Blue Curacao

KreatywnePiny
Tort marchewkowy z masą jogurtowo-twarożkową 136

dość płynna i raczej nie da się z niej formować dekoracji, ale tort możecie ozdobić owocami lub posypką czekoladową. Dodatki: kilka łyżek brzoskwiniowej konfitury (dżem dopasujcie do smaku użytych owoców) sok z cytryny 1 opakowanie brzoskwiń w syropie 2 banany Gdy ciasto wystygnie zdejmujemy spód z papieru i układamy je na paterze. Ciasto przekrawamy wzdłuż na połowę. Dolną część nasączamy(...)Następnie wylewamy ok. połowę masy twarogowej na owoce, na górze układamy brzoskwinie.  Przykrywamy całość odciętą wcześniej częścią ciasta. Górę tortu także skrapiamy lekko sokiem z cytryny i smarujemy resztą masy twarogowej. Górę ozdabiamy wg własnego uznania - układamy owoce, posypujemy wiórkami czekoladowymi lub ozdabiamy literkami. Tort wstawiamy do lodówki do stężenia masy na przynajmniej 2-3 h, a najlepiej

Cooking Monster
dyniowe muffinki z czekoladą! Najlepsze! 119

dyni, bo one już królują na blogach i na targach. Teraz pora na dyniowe muffinki. Czekolada i dynia świetnie do siebie pasują. Babeczki wychodzą idealne, słodkie, pyszne i delikatnie czekoladowe. Do tego przyprawy które kojarzą się z jesienią i też idealnie pasują do dyni! Najwięcej czasu zajmuje zrobienie PURE. Jak nie wiecie jak je przygotować to zapraszam TUTAJ. Warto zrobić(...)pure z dyni i olejem kokosowym. Dodajemy przyprawy, mąkę kokosową i wszystko ponownie mieszamy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie wylewamy ją na nasze ciasto i dalej ponownie mieszamy najlepiej patyczkiem albo nożem, aby uzyskać czekoladowe “zawijasy”. Dyniowe muffinki pieczemy 20-25 minut, albo do czasu aż patyczek wbity w środek będzie wychodził czysty. Smacznego!     Artykuł dyniowe muffinki

PaleoLife
Zebra 498

minut (przed wyjęciem koniecznie sprawdźcie stan upieczenia za pomocą patyczka!). Wystudzoną zebrę można oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową białą lub ciemną (można też zrobić paski z obu czekolad, aby współgrały ze środkiem ciasta :)). Smacznego

MyCookBook.pl
Czekoladowy tort fasolowy 211

Moje pierwsze zetknięcie z ciastem fasolowym i na pewno nie ostatnie, bo ciacho jest: niezwykle łatwe do przygotowania, mocno czekoladowe,  wilgotne, więc nie potrzebuje nasączenia, bez grama mąki - idealne dla osób na diecie bezglutenowej, i co najważniejsze: jest przepyszne :) Fasola jest w ogóle niewyczuwalna. Z resztą przekonajcie się sami :) Składniki: Ciasto: 2 puszki po 400 g czerwonej fasoli

Domowa Cookierenka Agi

Proponowane wyszukiwania