ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:716/1509)

Sernik nowojorski – przepis na puszyste i aksamitne ciasto 236

bardziej delikatnego, aksamitnego i kremowego ciasta niż sernik nowojorski. Przepis można dowolnie modyfikować o polewy czekoladowe czy krówkowe, jednak ja zdecydowałam się na tradycyjną formę, czyli spód z herbatników i wykończenie ze śmietany i cukru pudru. Sprawdź, jak przygotować sernik nowojorski. Sekret tkwi w pieczeniu, czyli jak przygotować sernik nowojorski? Największy problem podczas pieczenia sernika dotyczy szybkiego wyrośnięcia i równie(...)piekarniku będzie generować się para, a temperatura pieczenia jest niska, sernik urośnie idealnie równy. Trzeba też pamiętać o tym, żeby składniki miały temperaturę pokojową . >> Zobacz też: Przepisy na ciasta Przepis na sernik nowojorski Składniki: Na spód: 200 g herbatników, 80 g masła. Na masę serową: 1 kg twarogu do sernika (możesz go przygotować samodzielnie, czyli zmielić dwu- lub trzykrotnie albo

Rozdomowiona
Brownie 183

roztapiamy masło i czekoladę. Następnie pozostawiamy masę by lekko ostygła. W misce mieszamy jajka z cukrem, dodajemy mąkę, a na koniec porcjami masę czekoladową. Mieszamy, a następnie przelewamy do tortownicy i pieczemy ok 35 minut. Ciasto powinno być wilgotne w środku i lekko chrupiące z wierzchu. Można podać z owocami i bitą śmietaną lub z solonym karmelem. Dla minimalistów oczywiście

Kuchnia Pani Wiosny
Pleśniak z wiśniami z nalewki 258

zakończenie września upiekliśmy ciasto pleśniak z wiśniami z nalewki . Dla jednych ulubione ciasto jesienne to szarlotka , dla drugich to placek ze śliwkami lub czekoladowe z gruszkami . A dla mnie jesień to czas na pieczenia pleśniaków. Dlaczego zapytacie? Otóż koniec sierpnia i wrzesień, to czas zlewania soków z owoców z nalewek, które są moim zdaniem idealne do owocowego wkładu do pleśniaka(...)nalewki oraz cały litrowy słoiczek wiśni w spirytusie, będzie więc pieczone, a potem jedzone. Udostępnij Składniki na pleśniak z wiśniami z nalewki 200 g wiśni z nalewki Kruche ciasto: 6 żółtek 2 1 / 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 kostka margaryny (250 g) 1 / 2 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego (8 g) 1 łyżka kakao

niecodziennikpary
Tiramisu paleo, bez pieczenia, glutenu i cukru. 125

naszych warunków z wykorzystaniem składników, które już miałem w domu. Muszę Wam powiedzieć, że wyszło rewelacyjne. Czekoladowo-waniliowa słodycz z nutą kawową, aż sam poczułem się zaskoczony. Chociaż najlepsze i tak są miny gości, jak dowiadują się z czego to ciasto zostało przygotowane :). Teraz już wiem, że nie ma chyba rzeczy, której nie da się przygotować lub zastąpić(...)diecie paleo. Samo przygotowanie jest szybkie. Wymaga głównie blendera i formy do ciasta (19 cm średnicy). Składniki: Spód ciasta: ¾ szklanki daktyli 1 szklanka orzechów laskowych 1 łyżeczka espresso ¼ szklanki oleju kokosowego ½ łyżeczki wanili ¼ szklanki wody szczypta soli Warstwa czekoladowa: ¾ szklanki daktyli ¾ szklanki orzechów nerkowca ¾ szklanki orzechów laskowych 2-3 łyżeczki miodu 6 łyżek mleka migdalowego ⅓ szklanki oleju kokosowego 3 łyżki

PaleoLife
Piernik domowy 164

nadzieje, że już tak zostanie, bo czaka na publikację wiele zaległych przepisów. Dzisiaj przepis na wspaniały piernik z powidłami w polewie czekoladowej. Z podanego przepisu wyszła mi średniej wielkości blacha. Przepis pochodzi z książki „Ciasta domowe smaczne i zdrowe” W oryginale   piernik jest bez powideł i polewy. Składniki: 1 szklanka płynnego miodu 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody(...)margaryny 4 jajka 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 szklanka wrzącej wody ¾ szklanki cukru 1 opakowanie przyprawy korzennej do pierników ( 40g) Dodatkowo do przełożenia: 1 słoiczek powideł śliwkowych Polewa czekoladowa: 3 łyżki masła lub margaryny 3 łyżki mleka 3 łyżki kakao 1 szklanka cukru pudru Sposób wykonania Kawę zaparzyć w szklance wody. Miód podgrzać w rondelku i dodać do niego jeszcze

Na słodko lub wytrawnie
Piwne muffiny 204

praktycznie niewyczuwalny, a piwo ma kluczowy wpływ na konsystencję ciasta :) Składniki (ok. 18 sztuk): ½ szklanki cukru 4 jajka 200 ml jasnego piwa 150 ml oleju 400 g mąki tortowej (2 1 / 3 szklanki) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 słoiczek dżemu/powidła/etc. (u mnie dżem truskawkowy) polewa czekoladowa Wykonanie: Piekarnik nagrzej do 180°C i wyłóż blachę(...)przelej do formy na muffiny (jeśli robisz z nadzieniem to wlej do 1 / 3 wysokości papilotek, dodaj nadzienie i zalej ciastem do ¾ wysokości papilotek). Muffinki piecz około  30 minut (do suchego patyczka). Gotowe i wystudzone muffiny polej polewą czekoladową. Gotowe

Kulinarna (nie)codzienność
Kruche ciasteczka na piwie (z kremem czekoladowym) 149

być marmolada) cukier puder do posypania   Margarynę z mąką posiekać. Dodać sól, cukier i piwo. Całość dokładnie i szybko zagnieść. Ciasto cienko rozwałkować i wycinać z niego kwadraty (użyłam foremki). Na środku każdego kawałka nałożyć porcję kremu czekoladowego (nie za dużo, bo lekko puchnie) a boki złożyć do środka i delikatnie posklejać. Ciastka ułożyć na blasze wysłanej papierem

Di gotuje
Czekoladowo-jagodowe pierogi ^^ 111

sól +150g jogurtu naturalnego, cynamon Mąkę przesiewamy przez sitko, dodajemy, szczyptę soli, wodę i mieszamy drewnianą łyżką na gładką masę. Ciasto rozwałkowujemy i szklanką wykrawamy kółka. Na środek każdego kładziemy jagody, kawałki pokruszonej czekolady (może być krem czekoladowy) i zlepiamy rogi. Pierogi wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy przez 3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Pierogi kładziemy

Kuchenny Skrawek Nieba
Cheescakesticks czyli serniczki na patyku 60

Cheescakesticks czyli serniczki na patyku Ciasto inne niż wszystkie, bo bardzo efektownie podane i mega pyszne. A tak naprawdę to upieczony sernik, oblany polewą czekoladową i ładnie przyozdobiony. Prawdziwa uczta dla oczu i podniebienia. Wszyscy goście będą tymi deserkami oczarowani. Polecam!   UWAGA! Z podanych składników otrzymamy dwa serniki o średnicy 22 cm (pieczemy je razem), czyli aż 24 kawałki(...)blat lub do miski wsypujemy mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia. Dodajemy jajko i pokrojone w kostkę zimne masło *** *** Wszystko siekamy nożem *** *** A następnie zagniatamy, aż powstanie jednolite ciasto *** *** Dwie tortownice lub ranty cukiernicze o średnicy 22 centymetry wykładamy papierem do pieczenia – tylko spód *** *** Ciasto dzielimy na pół i wykładamy równomiernie na spodzie blaszek *** *** W misie miksera umieszczamy

Blog z Apetytem
Babeczki z michałkami 216

Czekoladowe i rozpływające się w ustach babeczki z michałkami to słodki pomysł na poprawę nastroju :). Gdy znalazłam przepis na te babeczki wiedziałam, że najlepszą okazją, aby je upiec będą imieniny mojego męża Michała. W ostateczności upiekłam je trochę przed czasem – dokładnie w dniu jego urodzin, jako słodki dodatek(...)całość za pomocą szpatułki. Następnie wlewamy kawę i mleko. Mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Na końcu dodajemy posiekane cukierki i mieszamy całość. Gotowe ciasto przekładamy łyżką do papilotek umieszczonych w formie do muffinek. Wypełniamy je do ¾ ich wysokości. Pieczemy ok 20-25 minut w 170°C (bez termoobiegu

Słodki Pomysł
Ciasto dyniowo- pomarańczowe Paleo, Keto 181

odtworzyć w obecnych okolicznościach. W moich najśmielszych oczekiwaniach nie przypuszczałam, że może wyjść z tego prawdziwy sernik, tylko że bez sera. Ciasto wyszło właściwie nawet lepsze niż oryginał. Mokre i puszyste. Polewa zaś dopełnia całości, dodając nutę czekoladową. W zasadzie ten sukces zachęcił mnie do dalszego eksperymentowania w niedługiej przyszłości. W mojej głowie już tworzą się przeróżne wariacje na temat

Modern Cave Girl
Babka czekoladowa 108

żółtek. Mąkę przesiać do miski z proszkiem i kakao. Żółtka utrzeć z cukrem na puszysty krem, stopniowo dodawać małymi porcjami masę czekoladową i mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao. Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do ciasta. Okrągłą formę do babki wysmarować masłem i wysypać kaszą manną. Wlać do niej przygotowane ciasto. Piec 45 minut w temperaturze 180 st.C

Pasja Smaku
wyjątkowa "tarta od serca" z jabłkami z budyniem czekoladowym... 154

cukier, przyprawę do szarlotki Delecta i pod przykryciem na średnim ogniu dusić z 10-15 minut, po tym czasie wsypać duży budyń czekoladowy Delecta i szybko wymieszać do zagęszczenia jabłek, wystudzić z podanych składników mikserem zrobić szybko ciasto na tartę, schować do lodówki na 30 minut forma do tarty z wysuwanym dnem 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia(...)ciasta rozwałkować cienko i powycinać foremką serduszka na podpieczone ciasto nałożyć masę jabłkową, ułożyć serca i piec dalej 45-55 minut wystudzoną tartę przełożyć na talerz, posmarować lukrem, posypac posypkami Decorada Delecta i schować w chłodne miejsce na 2-3 godziny tarta jest krucha, chrupiąca a masa jabłkowa z budyniem czekoladowym jest aromatyczna i smakuje wyśmienicie w takim połączeniu smaków

W Mojej Kuchni Lubię
Starsza kolejny rok. 184

dolałam oleju. Przesiałam mąkę z proszkiem i dodałam do płynnych składników. Wlałam sok z pomarańczy i dokładnie zmiksowałam. Na końcu delikatnie wmieszałam łyżką płatki czekoladowe.  Foremki (wedle już uznania piekącego, jakie duże) natłuściłam. Przełożyłam ciast, wypełniają foremki do 3/4 wysokości. Piekłam 20-25 minut w 175 stopniach. SMACZNEGO! nie tylko jubilatom

W kuchni Karmel-itki
Tort orzechowo - czekoladowy z gruszkowym akcentem i pralinkami Giotto 87

mieszamy dokładnie - łyżką lub trzepaczką.  Powstałę ciasto przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia  i pieczemy w 180 stopniach około 15 - 20 minut. Nie wyrasta wysokie. Studzimy i przekrajamy w połowie na dwa blaty. Masa: Do rozpuszczonej i przestudzonej czekolady  dodajemy łyżkę serka mascarpone i miksujemy.  ( Czekoladowy mascarpone kupiłam tak naprawde przez pomyłkę,  myśląc(...)połączenia w aksamitny krem. Do tortownicy wkładamy spodni blat biszkopta  i nasączamy go gorzką, czarną kawą. Wykładamy połowę masy z czekoladowego mascarpone.  Przykładamy drugim blatem, również go ponczujemy.  Wykładamy pozostałą masę i wyrównujemy powierzchnię. Wkładamy ciasto do lodówki  i w tym czasie przygotowujemy galaretkę gruszkową. Konfiturę podgrzewamy w rondelku, wsypujemy do niej galaretkę  i mieszamy

Kronika Piekarnika

Proponowane wyszukiwania