ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:237/734)

Ciasto czekoladowo-orzechowe 224

Bardzo proste, mocno czekoladowe, lekko wiglotne i chrupiące od orzechów takie właśne jest to ciasto. To ciasto w sam raz dla miłośników czekolady i dla osób, które nie przepadają za ciastami z kremem. Kilka akcentów świątecznej dekoracji i mamy  fajne ciasto na świąteczny stół. Inspiracje na to ciasto zaczerpnęłam ze strony MojeCiasto.pl. składniki: 4 jajka 100 g cukru

Monia miesza i gotuje
Świąteczny misz-masz 214

   Coraz bliżej Święta, coraz bliżej Święta.... Juhuuuu! Cieszycie się tak jak ja? A macie zaplanowane już menu? Czy raczej potrzebujecie pomysłów lub planowanie zostawiacie

Gotowanie to kochanie
Brownies z owocami 214

Miłośników czekolady, zapraszam na baardzo czekoladowe brownies. Nuta owoców przebijająca się przez czekoladę zadowoli chyba każdego.  Ciasto robi się szybko I prosto. Zaczynamy :)  Składniki:110 gr ciemnej czekolady- gorzkiej85 gr kakao225 gr masła450 gr brązowego cukru5 jajek110 gr self raising mąki*ok 200 gr owoców- np. jagód I truskawek*self raising - odpowiada 2 łyżeczkom proszku do pieczenia

Smaki Edyty
Sernik czekoladowy 223

kremówki 50 g masła 1 budyń czekoladowy o smaku trufli 100 g gorzkiej czekolady 3/4 szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 2 łyżki rumu Dekoracja: polewa czekoladowa posiekane orzechy włoskie Sposób przygotowania Ciasto: Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia, masło posiekać na kawałki wrzucić do mąki dodać łyżeczkę śmietany, żółtka, cukier, szczyptę soli i siekaczem do ciasta kruchego(...)ręką połączyć składniki.Na koniec zagnieść ciasto i wylepić dno wyłożonej pergaminem tortownicy. Masa serowa: Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę dodać kremowy twarożek, zmiksować . Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej dodać do masy serowej wlać śmietankę dodać miękkie masło oraz wsypać budyń, wlać rum i krótko zmiksować aby nie napowietrzać zbytnio masy.Wylać na kruchy spód, wstawić do nagrzanego

Wanilia i Kardamon
Czekoladowe muffiny 179

dokładnie mieszamy.Jajko wraz z mlekiem i olejem mieszamy. Łączymy składniki mokre i suche. Formę do pieczenia muffinów wykładamy papilotkami i nakładamy do nich po dwie łyżki ciasta. Wierzch muffinów posypujemy kilkoma kropelkami czekoladowymi (ok. 2 łyżeczki). Pieczemy w 200C przez 20 minut. Studzimy na kratce

Emcia Pichci
Ciasta razowe z cynamonem dla diabetyków (na mące orkiszowej razowej) 198

szczypta soli (dość duża) 130g mąki orkiszowej razowej (może być pszenna razowa) 1/2 łyżeczki cynamonu 60g cukru brzozowego Dodatkowo: 1-2 łyżki mleka (gdy ciasto jest za suche) Opcjonalnie: dla dekoracji użyłam płatków czekoladowych Delecta Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę. Dodać sól, wbić jajko i powoli (stopniowo) wsypać mąkę.  Na końcu ciasto połączyć z cynamonem. (Jeśli ciasto(...)mleka.) Całość owinąć w folię spożywczą i odłożyć na około 20 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować i wykrawać z niego dowolne kształty. (Można podsypywać mąką.) Ciastka ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. (Dodatkowo ciastka delikatnie posypałam płatkami czekoladowymi.) Piec (w rozgrzanym piekarniku) 15-17 minut w 190 stopniach. (Brzegi powinny być lekko zarumienione.) Po ostudzeniu

Di gotuje
Murzynek z masą truskawkową 416

wody 2 duże śmietany kremówki 30% lub 36% (ok. 700 ml) 5 łyżek cukru pudru ok. 400 g truskawek Polewa czekoladowa: 100 g czekolady mlecznej 50 g czekolady deserowej 2 łyżki oleju * odmierzamy szklanką o poj. 250 ml Przygotowanie: Ciasto: 1. Masło, wodę i cukier (zostawić 2 łyżki cukru do białek) przełożyć do rondelka i zagotować. Przelać do misy miksera(...)dolny blat ciasta. Powtykać umyte i odszypułkowane truskawki (jak na zdjęciu obok, można gęściej) i przykryć pozostałą masą. Na koniec całość przykryć drugim blatem ciasta. Wstawić na parę godzin lub na noc do lodówki. Polewa czekoladowa: Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem 2 łyżek oleju, dokładnie wymieszać i odstawić na chwilę do przestygnięcia. Polać wierzch

Domowa Cookierenka Agi
Mocno czekoladowy "łaciaty" sernik z wiśniami 188

masę. Tak przygotowaną masę serową wylewamy na czekoladowy spód, na górze "układam" łatki z masy czekoladowej, która jest dość gęsta. Dodatki: 250 g wydrylowanych wiśni - świeżych lub mrożonych Na sernik z łatkami równomiernie wykładam wiśnie lekko wciskając je do masy.   W tym cieście sprawdzą się właściwie wszystkie owoce sezonowe, które są kwaskowe w smaku. Można wykorzystać także truskawki(...)masy serowej i czekoladowej. Pieczenie: Temperatura - 170ºC Czas - 45-60 minut, do ścięcia masy twarogowej  Sernik jest pyszny, nieprzesadnie słodki, ale naprawdę MOCNO czekoladowy. Wiśnie dodają kwaskowatości, dzięki czemu równoważą słodycz ciasta.    To ciacho to idealne rozwiązanie na poniedziałkową chandrę i nie tylko. Wierzcie mi, po nim świat wydaje się piękniejszy, nawet gdy mieliście naprawdę parszywy dzień

Cooking Monster
Sernik na jabłkach 174

Pyszny sernik pieczony na cieście kruchym z jabłkami z 1,5 kg twarogu. Pyszne połączenie jabłek, kruchego ciasta, skórki pomarańczowej, oraz polewy czekoladowej polewy. Piekłam w formie o wymiarach 24 cm x 36 cm. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Królewiec mojej mamy 1009

mieszamy. Studzimy budyń. W misce miksujemy masło, dodajemy po 1 łyżce budyniu nadal miksujemy.   Przekładamy ciasto następująco: ciemne ciasto, 1/2 budyniowej masy, biszkopt, 1/2 budyniowej masy, ciasto białe. Można polać polewą czekoladową.   Artykuł Królewiec mojej mamy pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
CIASTO HIT 185

chyba osoby, która nie znałaby markiz HIT o smaku czekoladowym. Mnie osobiście ciasteczka te kojarzą się z dzieciństwem...chrupiące herbatniki a pomiędzy nimi czekoladowy krem. Postanowiłam zrobić domowe ciasto bez pieczenia zainspirowane markizami HIT. Wyszło naprawdę dobre a wykonanie zajęło mi niecałe 30 min.! Polecam-szybki i prosty przepis na domowe markizy 😉 Ciasto to jest też znane pod nazwami Stefanka

Kuchnia MagdaLeny
PIERNICZKI Z MARMOLADĄ + FILMIK 137

składniki się rozpuszczą i połączą. Po zagotowaniu masę odkładamy aż ostygnie. Mąkę z proszkiem i sodą wsypujemy do misy robota lub na stolnicę, dodajemy jajko, wlewamy masę czekoladową i wyrabiamy elastyczne, miękkie ciasto. Zawijamy je w folię i odkładamy do lodówki na 2 godziny aby trochę stwardniało. Na posypaną mąką stolnicę wykładamy ciasto na około 3 mm, i wycinamy pierniczki

Kulinarne Fantazje Marioli
Brownie orzechowe 168

drugi dzień jeszcze jedną porcję, gdyż w tajemniczych okolicznościach znikały kolejne kawałki i zabrakłoby tego przysmaku dla gości. Na szczęście przygotowanie go zajmuje dosłownie chwilkę. Ciasto jest zbite i mocno czekoladowe, może nie aż tak zakalcowate jak typowe Brownie, ale równie pyszne. Składniki: 300 g gorzkiej czekolady 300 g cukru 6 jajek 150 g mąki 200 g masła

My sweet a life
Kruche ciasteczka z żurawiną 174

wanilinowym ucieramy na białą, puszystą masę. Następnie dodajemy do niej jajko, sól i przesiewamy mąkę wraz z sodą. Dokładnie ucieramy. Na koniec dodajemy żurawinę i posiekane groszki czekoladowe. Wszystko dokładnie mieszamy. Z ciasta formujemy kuleczki, mniej więcej wielkości orzecha włoskiego, układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i spłaszczamy dłonią. Ciasteczka układamy w dość sporych odstępach ponieważ sporo urosną podczas

PatiGotuje
Muffinki waniliowe z kremem orzechowym 151

pośpiechu, proszę. Cały czas mieszając stopniowo wsypywać mąkę z proszkiem. Gotową masę przełożyć do foremek, do połowy wysokości. Na to chlapnąć po niepełnej łyżce kremu czekoladowego, a kolejno przykryć warstewką ciasta. Nie musi być to dokładne przykrycie. Piec w temperaturze 160-170°C przez ok. 15-20 minut. Chciałam je udekorować czekoladą, ale nie warto. Spróbujcie sami. Może polubisz mnie

Kocham Czekoladę