pośpiechu, proszę. Cały czas mieszając stopniowo wsypywać mąkę z proszkiem. Gotową masę przełożyć do foremek, do połowy wysokości. Na to chlapnąć po niepełnej łyżce kremu czekoladowego, a kolejno przykryć warstewką ciasta. Nie musi być to dokładne przykrycie. Piec w temperaturze 160-170°C przez ok. 15-20 minut. Chciałam je udekorować czekoladą, ale nie warto. Spróbujcie sami. Może polubisz mnie
Kocham Czekoladęwyczerpania. SKŁADANIE CIASTA : Po ostygnięciu ciasta kroimy na plastry. Smarujemy kremem na zmianę plaster jasny i ciemny. Składamy. Pozostałą masą smarujemy wierzch ciasta i wyrównujemy. Polewamy polewą czekoladową. Chowamy do lodówki. Kroimy pod kątem 45 stopni. Smacznego
Pani na desertrzech podstawowych plusach Chorwackiego zakwaterowania Wam wspomniałam ale nie wspomniałam o gratisie najlepszym. Cudowna, starsza Pani smażąca nam rano naleśniki z dżemem morelowym i kremem czekoladowym. Pobudki zapachem świeżo upieczonego ciasta z wiśniami, które czekało na tarasie na nas kiedy tylko otworzyliśmy oczy. Niesamowita dobroć serca i ta zdolność porozumiewania się z nami, pomimo tego, że każde z nas mówiło
Mango Papajautrzeć do otrzymania jasnej, puszystej masy, dodać zimną masę kokosową w 3 turach, i zmiksować po każdym dodaniu. Na koniec dodać zapach, wymieszać. Krem wyłożyć na ciasto, wyrównać, schłodzić w lodówce. Polewa czekoladowa: 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej 50 g masła Czekolady połamać. Masło rozpuścić, zdjąć z palnika, do ciepłego dodać czekolady, wymieszać do ich roztopienia
kulinarnyswiatdomimasy dokładnie się połączą. Blaszkę smarujemy masłem i wykładamy na to nasze ciasto, pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut aż się zarumieni na wierzchu. Ja swoje ciasto dodatkowo po ostudzeniu polałam czekoladowym ganache na które przepis znajduje się tutaj - - - > Ganache
Delusional Trinedeser z wykorzystaniem dostępnych i wskazanych produktów Gellwe objętych promocją. Wykorzystałam ciasto Czarny Las na znany wiedeński tort. • Z mieszanki na ciasto upiekłam babeczki. • Z kremu czekoladowego zrobiłam na babeczkach kopułki. • Z fixu na bitą śmietanę wycisnęłam ozdobne rozety. • Całość posypałam drobnymi cukiereczkami
To co kochammaślane. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec 70-75 minut. Jeśli po 50 minutach ciasto mocno się zarumieni przykryć je folią aluminiową. Po wyjęciu z piekarnika ciasto ostudzić i polać polewą czekoladową lub ja ja lukrem. Dziękuję Gosiu. Buziak
Kuchnia Pokoleńposiekane orzechy.Wszystko mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 175/180 stopni do suchego patyczka,moje ciasto piekło się około 5o minut. Ciasto polewamy lukrem lub polewa czekoladową, ja polukrowałam gotowym lukrem Dr. Oetkera. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliWitajcie :) Przyszedł czas na prezentację bardzo prostego przepisu na ciasto marchewkowe. Przygotowanie zajmuje ok.1h (przy czym 50-55 min. to pieczenie) także jak sami widzicie robi
Czekoladowa muffinkaPierwsze urodziny bloga już za nami, ale na tort nigdy nie jest za późno. Poza tym dziś inna ważna uroczystość - Dzień Chłopaka. Wszystkim Panom życzę wszystkiego
Czekoladowa muffinkaWyjątkowo nic nie zmieniałam. Brownie powstało w całości odwzorowane z oryginalnego przepisu. Jakie są nasze odczucia...? Ciasto jest bardzo smaczne, mocno czekoladowe tak jak przystało na brownie. Niestety jak dla nas za słodkie. Następnym razem dodamy mniej cukru. Składniki: - 200g masła - 300g gorzkiej czekolady - 3 jajka - 2/3 szklanki cukru (wersja
Pan i Pani Smith w kuchnipodobnie do tego, co w pudełku. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania: smakuje podobnie, tylko.. dużo lepiej 🙂 Jest wiele przepisów na ptasie mleczko (głównie na ciasta), ale ten jest […] Artykuł Czekoladowe ptasie mleczko pochodzi z serwisu Wiszniówka
WiszniówkaPrzy okazji wpisu o naleśnikach czekoladowych wspomniałam o tym, że ciasto myślę wykorzystać też na gofry. Tak też się stało. Trochę obawiałam się czy gofry wyjdą chrupiące. Biorąc pod uwagę, że moja gofrownica ma słabą moc, a my lubimy chrupiące gofry starałam się, by ciasto było gęste, ale przy okazji smaczne. Udało się. Pomysł z dodaniem zmielonych migdałów spodobał się
Niebieski kubek z kawaBiszkopt, budyniowy krem, brzoskwinie, bita śmietana i wiórki czekoladowe - a jakże efektowny rezultat. Ciasto jest pyszne i orzeźwiające. Po prostu palce lizać! Składniki: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 torebka cukru waniliowego 1 szklanka mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia brzoskwinie w puszce 2 torebki budyniu śmietankowego (każdy na dwie szklanki mleka) 2 szklanki
Pyszności Słodkościutrzeć z jajkami (każde jajko osobno dodawać), do tego dodać przestudzoną, rozpuszczoną czekoladę, dobrze wymieszać. Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia, dodać do masy czekoladowej i wszystko wymieszać łyżką. Ciasto przelać do foremki, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C. Piec około 30-40 minut. Przestudzić na kratce. Polewa: Polewę zrobiłam według swojego pomysłu. Zrobić lukier
Zrób to smacznierondelku rozpuścić masło, cukier i czekoladę, chwilkę gotować aż zgęstnieje. Warstwy ciasta : * spodni blat ciasta kakaowego nasączonego kawą * połowa kremu cappuccino * ciasto kokosowe * krem cappuccino * ciasto kakaowe nasączone kawą * polewa czekoladowa * wiórki czekoladowe lub kokosowe Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilijeszcze kilka minut. Połączyć obie masy, dodać mąkę i bakalie, wymieszać. Ciasto rozsmarować na papierze w tej samej formie co ciasto kruche, piec ok 20-30 min . Ciasta przełożyć marmoladą polać polewą czekoladową i udekorować owocami. Polewa czekoladowa. 3/4 szkl cukru zalać niewielką ilością wody, ugotować syrop (do nitki) dodać łyżkę masła i 3 łyżeczki kakao. Chwilę jeszcze gotować
Gotowanie jest łatweskomplikowane dania, np. słynny burgundzki gulasz wołowy czy kurczaka po baskijsku. Ale znajdziemy również przepisy na dania słodkie i proste w przygotowaniu, np. popularne we francuskie ciasto tarte tatin i mus czekoladowy. Sałatka nicejska, według autorki książki, nie zawiera gotowanych warzyw, ale nic złego się nie stanie, jeśli dodamy ugotowane ziemniaki, kukurydzę czy groszek. Otrzymamy wtedy tzw. salade
bistro mamamakaronowa z indykiem Sałatka z kurczaka i awokado Desery na Sylwestra Śliwka w czekoladzie Deser gino Snikers bez pieczenia Pieczywo Oliwkowe zawijańce Bułki ala pizza Nadziewane bajgle Ciasta i ciasteczka Faworki Krajanka czekoladowa Brownie z kawałkami czekolady …I na koniec mój ulubiony drink mohito . Szczęśliwego Nowego Roku 2016 The post Przepisy na Sylwestra – wesołej zabawy! appeared first
codojedzeniadobrej klasy czekolady mlecznej kilka łyżek śmietany słodkiej (18 lub 30%) Czekoladę wraz ze śmietaną rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dokładnie mieszamy i dekorujemy schłodzone ciasto. Wierzch posypujemy cukrowymi lub czekoladowymi ozdobami. Gotowe! https://www.youtube.com/watch?v=ShqT4DMtPY4 Przepis dodaję do akcji
Rozpustne gotowaniemoże być podany na wiele różnych sposobów- w zależności od tego z jakimi dodatkami go połączycie. Ma konsystencję bardzo gęstego budyniu- zatem świetnie nadaje się do przekładania ciast i tortów, zwłaszcza tych czekoladowych SKŁADNIKI NA KREM BANANOWY: ( na 4 pucharki / miseczki lub do przełożenia 1 tortu) 250 ml. śmietany kremówki 36% 250 g. serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru
Domowe Tortyblaszki...prosto i szybko..tak szybko, że zapomniałam o oleju...ale i tak zostało szybko zjedzone..Po upieczeniu i wystudzeniu patykiem do szaszłyków zrobiłam w cieście dziurki i polałam polewą czekoladową. 5 jaj 3/4 szkl.cukru cukier waniliowy 3/4 szkl.oleju 2 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu [ dałam mniej
Moje domowe kucharzenieherbatką na popołudniową sjestę ;) Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka kwaśnej śmietany 18% 1 kostka margaryny (ważne! nie masła!) 1 cukier waniliowy marmolada/ powidła/ krem czekoladowy Składniki posiekać nożem. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na co najmniej pół godziny. Schłodzone ciasto rozwałkować bardzo cieniutko. Uformować w prostokąt. Na koniec ciasta nałożyć pasek marmolady o szerokości
Cakes By Kejtwylewamy ciasto naleśnikowe i dokładnie rozprowadzamy po całej patelni. Jeśli smażycie naleśniki na teflonowej patelni nie trzeba dodatkowo dodawać żadnego tłuszczu – wystarczy ten, który jest w cieście. Gotowe naleśniki smarujemy kremem czekoladowym (np. Nutellą ;) i układamy pokrojone na kawałki banany – warto je skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercybyło wykonać jedną z potraw/wypieków z bloga Basi. Rzuciłem szybko okiem i znalazłem coś co baaaardzo lubię czyli makaroniki wiec mogłem zacząć działać Składniki na czekoladowe francuskie makaroniki są następujące: Ciasto: - 90 g zimnych białek jajek (podobno bardzo ważne) - 250 g cukru pudru - 25 g kakao - 125 g mielonych migdałów - szczypta soli Krem: - 100 ml śmietany kremówki
Kuchenne Wariacjefelerną gofrownicę albo po prostu nie umiem tego ogarnąć;/ macie jakieś patenty? ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, pozostałe ciasto na gofry przerobiłam na czekoladowy omlet z kokosowym sosem ;) Składniki: 2 jajka 1 łyżka budyniu czekoladowego bez dodatku cukru 0,5 łyżeczki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki stewii
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćjakościowo czekolady, który kruszymy na drobne kawałki. Ze względu na słodycz bananów ilość cukru można zmniejszyć do 3/4 szklanki. Reszta składników, proporcji i procedur pozostaje bez zmian. Ciasto puszyste, słodziutkie, wilgotne z czekoladową nutką. Polecam
Kuchnia po mojemurazie pomarzyć, więc siedzę w domu przy kawie i ciachu, które polecam z całego serca. Lekko wilgotne, makowo-białkowe z masą, moczonymi biszkoptami i polewą czekoladową:) Niebo w gębie:D Ciasto: 15 dag maku 15 dag wiórek kokosowych 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 białek 1 szklanka cukru 2 szklanki mleka Masa: 1/2 litra
Ciasteczkowy Potwórdelikatnie wymieszać. Przygotowane ciasto wyłożyć do wyłożonej papierem pergaminowym formy do pieczenia ( 20cm x 30 cm). Piec w temperaturze 180 o C przez około 1 godzinę. Upieczone ciasto wystudzić i polać polewą czekoladową
In my kitchenWykonanie: Wszystkie składniki ciasta energicznie mieszamy i formujemy w kulę, zawijamy w folie i chłodzimy w lodówce przez ok godzinę. Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkowujemy pomiędzy dwoma pergaminami (podobnie jak w przypadku mazurka czekoladowego ) i przekładamy na blaszkę. Rękoma formujemy małe ranty z ciasta i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto po wyjęciu z piekarnika studzimy
Taste Of My Daypowidła i kakao , lekko podgrzać. Ciasto wyjąć z lodówki, nakłuć widelcem. Piec 12-15 minut w 200*C, do lekkiego zarumienienia ciasta. Wyjąć wystudzić. Na wystudzone ciasto wyłożyć masę śliwkowo-czekoladową i wyrównać. Ozdobić płatkami migdałowymi i całymi migdałami. Smacznego
Chocolate Muffin Blogstopni. Ciasto powinno lekko się zarumienić. Wyjąć blachę z piekarnika, nałożyć kolejnych 4-5 łyżek masy i znowu podpiec. Czynność tę powtarzać do całkowitego zużycia ciasta. Ciasto ostudzić. Podawać z masą czekoladową lub z miodem. Smacznego
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!wypiekach i deserach jest niezastąpiona. Ale któż wyobraża sobie dobry deser bez aromatycznej kawy? W moim serniku ten aromat kawy jest delikatny, nie przeszkadza w delektowaniu się ciastem. Polecam Sernik kawowy na czekoladowym spodzie składniki na spód: 250 g czekoladowych ciastek owsianych 50 g gorzkiej czekolady 70 g masła składniki na masę serową: 600 g twarogu śmietankowego 5 jajek
Przysmaki KarolkiBiszkopt, budyniowy krem, brzoskwinie, bita śmietana i wiórki czekoladowe - a jakże efektowny rezultat. Ciasto jest pyszne, lekkie i orzeźwiające. Po prostu palce lizać! Składniki: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 torebka cukru waniliowego 1 szklanka mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia brzoskwinie w puszce 2 torebki budyniu śmietankowego (każdy na dwie szklanki mleka) 2 szklanki soku pomarańczowego z kartonu
Salonik smakówLubicie Snickersy...? :) Ja - bardzo! Dzisiaj zaproponuje bardzo proste w wykonaniu ciasto, na bazie skruszonych markiz czekoladowych z bitą śmietaną, masą kajmakową - dopełnione drobno pokrojonymi batonikami Snickers. Poezja smaku :) Składniki na spód: 300 g markiz czekoladowych z nadzieniem czekoladowym 50 g gorzkiej czekolady (połamanej) 50-60 g masła (w temperaturze pokojowej) Składniki na nadzienie: 250 g serka mascarpone 1 puszka dulce
Świat Ciastaprzygotowanej blachy, Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 50 minut w temperaturze 180 stopni C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się upiekło. Upieczone ciasto wystudzić i polać polewą czekoladową. Składniki na polewę czekoladą: 1 tabliczka czekolady. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać babkę. Smacznego
Na słodko lub wytrawnieMałe czarne ciasto, bardzo wilgotne i mocno czekoladowe.Do tego kilka truskawek zatopionych w środku i kilka na wierzchu oprószonych cukrem pudrem.Moje małe prywatne przyjęcie pożegnalne dla
bistro mamaskładników. Zmiksuj wszystko dokładnie, ale krótko. Wlej esencję waniliową. Wymieszaj.Posiekaj na drobne kawałeczki czekoladę (możesz również użyć gotowych groszków czekoladowych) i wmieszaj szpatułką do ciasta.Blachę do muffinek wyłóż ozdobnymi papilotkami i nałóż do każdej z nich porcję ciasta, mniej więcej do 3/4 wysokości papilotki.Babeczki piecz około 15-20 min, do tzw. suchego patyczka. Powinny być pięknie zrumienione
Słodko-Słony Świat IlonyGruszka pieczona w kakaowym cieściez kremem karmelowo-czekoladowym; jogurtem naturalnymWczorajsza 18-nastka jak najbardziej udana, nocne powroty, dużo śmiechu, tańca, pomimo, że to nawet
More food, love and dreamsCiasteczka owsiane są jednym z moich ulubionych deserów. Są słodkie i nie mają dużo kalorii, a jedzenie ich sprawia mi zawsze ogromną przyjemność. Przygotowanie ich jest
Niezły Młynekdodajemy cukier puder . Następnie wrzucamy po jednym żółtku i letnią czekoladę. Białka ubijamy na sztywną pianę z 100 g cukru. Do masy czekoladowej dodajemy przesianą mąkę i stopniowo ciągle mieszając, pianę. Tortownicę pokrywamy papierem do pieczenia , wylewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 C . Pieczemy ok. 1 godziny. Wystudzone ciasto , przecinamy wzdłuż na dwa placki. Przekładamy połową podgrzanej
Słodkości i nie tylkomisce, nad garnkiem z gotującą się wodą. Masło roztapiamy, ostudzamy, następnie dodajemy czekoladę i mleko. W osobnej misce mieszamy wszystkie suche składniki, następnie łączymy je z masą czekoladowo, maślano mleczną i wyrabiamy ciasto :) Powstałą masą napełniamy foremki i pieczemy w temteraturze ok 180 - 200 stopni przez +/- 30 minut. Upieczone ciasteczka oprószamy cukrem pudrem i jemy :) Smacznego
Taste Of My Daymiski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, wbijamy jajka i dodajemy miękkie masło. Ucieramy mikserem. Następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy i wlewamy mleko. Na koniec wsypujemy płatki czekoladowe i mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto przelewamy do keksówki wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką. Ciasto pieczemy ok godziny w 180 stopniach. Polewa: Rozpuszczamy kawałki czekolady z mlekiem w rondelku, stale mieszając. Polewą polewamy
Aga w kuchniTen przepis to moja wariacja w zabieganym dniu. Nie myślałam, że wyjdzie tak fajnie więc jest się czym pochwalić i jest czego spróbować :D Połączenie
Niezły Młynekwykorzystania nadprogramowych białek. Po przygotowaniu należy je kroić tak, by jeden herbatnik na wierzchu i jeden na spodzie ciasta stanowiły kanapkę.Jeśli chcemy przygotować bogatsze w smaki ciasto, wierzch można udekorować polewą czekoladową
Smakołyki Berenikiciasta. Formę do babki wysmarować masłem, wylewać po kolei warstwę kakaową, kawową i waniliową. Piec w temperaturze 180°C przez ok 60 min (piekłam 70 min). Ciasto można polać lukrem, polewą czekoladową lub obsypać cukrem pudrem. Smacznego
coolinarnastrefa.blogspot.comRoladka z kurczaka w cieście naleśnikowym deser: Gruszka w czekoladowej kąpieli z lodami Ryżowe szyszki
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałanależało odpowiednio skonfigurować aparaty. Polegało to przede wszystkim na ustawieniu optymalnych wartości różnych parametrów. Na zdjęciu poniżej zamieszczam obiekty, które fotografowaliśmy, czyli cynamonowe ślimaczki, czekoladowe muffiny, włoski stół oraz ciasto. Kuba już wcześniej przygotował dla nas kompozycje, które musieliśmy uchwycić na zdjęciach. Ponadto, podpowiedział jak w prosty, a zarazem ciekawy sposób dobrać w zaciszu domowym dodatki
Fabryka pomysłówłyżki konfitury z czarnej porzeczki 5-6 batoników marki Lusette o smaku Capuccino oraz o smaku czekoladowym garść orzechów włoskich don dekoracji tortu Składniki na biszkopt miksujemy do uzyskania gładkiej jednolitej masy. Nie należy miksować ciasta zbyt długo, jedynie do połączenia składników, aby nie powstał zakalec. Gotowe ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy(...)krem miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Batoniki Lusette kroimy w kostkę. Tych o smaku Capuccino użyjemy do kremu, natomiast tych o smaku czekoladowym do dekoracji tortu. Jeden z biszkoptów umieszczamy na talerzu. Ciasto smarujemy obficie konfiturą z czarnej porzeczki, następnie posypujemy całą powierzchnię pokrojonymi batonikami o smaku Capuccino. Nakładamy 3/4 kremu orzechowego i przykrywamy całość drugim biszkoptem
Mango Papajagodz. Rozwałkuj ciasto, przełóż do posmarowanej masłem formy, odetnij nadmiar ciasta, nakłuj dno widelcem, wstaw do lodówki na 15 minut. Wstaw ciasto do piekarnika nagrzanego do 180'C na 15-18 minut, wystudź w foremce. Krem czekoladowy z matcha Herbatę matcha wymieszaj z syropem z kwiatów czarnego bzu i sokiem z limonki. W małym rondlu zagotuj śmietanę i agar(...)przełóż do posmarowanej masłem formy, odetnij nadmiar ciasta, nakłuj dno widelcem, wstaw do lodówki na 15 minut. Wstaw ciasto do piekarnika nagrzanego do 180'C na 15-18 minut, wystudź w foremce. Krem czekoladowy z matcha Do czystego naczynia miksującego włóż białą czekoladę, rozdrobnij 10 s/obr.8. Dodaj śmietanę, agar, podgrzej 3 min/100'C/obr.1
SzczyptaSmaQporanki, chłodne i długie wieczory, niewątpliwie zagościła jesień. A na nią zdecydowanie najlepszym lekarstwem jest dobra książka, ciepły kocyk, blask świec, gorące kakao i... pyszne ciasto! Jedno z moich ukochanych, mocno czekoladowy spód i kremowa konsystencja z nutą suszonych owoców, po prostu sernik daktylowy! Przygotowanie tego nieziemskiego smakołyku nie wymaga wygórowanych zdolności kulinarnych i nie zajmie Wam całego(...)charakterystyczny posmak mieszam z mąką kukurydzianą, a sól wykorzystuję w postaci soli himalajskiej. Więcej na ten temat na pewno wkrótce pojawi się w kolejnych postach. Wróćmy do ciasta! Składniki na spód brownies: 100 g masła 3/4 szklanki ksylitolu - można użyć drobnego cukru do wypieków 2 jajka 1 łyżka ekstraktu z wanilii (1 buteleczka) 100 g mąki pszennej, jednak ja proponuję
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!łyżka Wykonanie: Ciasto zagniatamy, dzielimy na 3 części, każdy blat pieczemy osobno. Jeden blat pieczemy z wylanym na ciasto karmelem orzechowym. Karmel orzechowy: -1/2 kostki margaryny - 4 łyżki cukru brązowego - 2 łyżki miodu - 25 dkg orzechów Krem czekoladowy nr 1 - 150 g miękkiego masła o temp. pokojowej - 120 g kremu czekoladowego typu Nutella - łyżka mleka w proszku(...)koniec dodajemy żurawinę, mieszamy łyżką wykładamy na dolny blat. Krem budyniowy, nr 2 - 170 g masła o temp. pokojowej - 3 łyżki cukru pudru - 200 ml mleka - opakowanie budyniu czekoladowego (3/4 opakowania) Wykonanie: Przygotowujemy budyń (gęsty) studzimy. Budyń musi być całkowicie zimny. Masło ucieramy co najmniej 7 minut, dodajemy cukier ucieramy nadal, dodajemy po łyżeczce budyniu, ucieramy bardzo powoli, nie spieszymy
SMYKWKUCHNIŁasuchy ? - jesteście ? Dziś polecam torcik kruchy, z musem czekoladowym. Przyznać muszę, że torcik wart jest wypróbowania. Ciasto kruche: 3 szkl. mąki pszennej 1 szkl. mąki kukurydzianej 200 g masła 130 g margaryny 4 żółtka 1 szkl. cukru pudru 1 cukier waniliowy Mus czekoladowy: 150 g czekolady mlecznej 150 g czekolady gorzkiej 330 ml śmietanki kremówki powidła śliwkowe - słoiczek(...)Ciasto uformować w kulę, owinąć folią spożywczą i schłodzić min. 30 minut w lodówce. Zimne ciasto podzielić na 4 części, każą rozwałkować na okrąg średnicy 26cm. Piec 15 minut w 200 stopniach C. Blaty pozostawić do ostygnięcia. Przygotować mus czekoladowy: Obie czekolady połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej. Lekko ostudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Ubitą śmietanę dodawać partiami
kolorowotorcikowoCzekoladowy obłęd. przepis na cztery - pięć porcji NA KULE Z KRUCHEGO CIASTA 3/4 szklanki mąki 1/3 kostki masła 1/4 szklanki cukru 1 żółtko - które zostanie z bezy 2 łyżeczki jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. 2 łyżki suszonej żurawiny Z miękkiego masła , mąki , cukru , żółtka , jogurtu i proszku do pieczenia zarabiamy jednolitą masę pod koniec dodajemy(...)najpierw część przesianej mąki następnie drugą część i delikatnie łączyć składniki rózgą , wlać połowę czekolady z masłem - wymieszać rózgą i dolać drugą część - połączyć delikatnie składniki . Uzupełnić foremki ciastem , piec około 7-9 minut - środek ma mieć płynna konsystencję (można zrobić próbę i upiec dwa i wtedy określić ile piec - wszystko zależy w jakiej foremce będą pieczone - chodzi
na gaziemasła 1 jajko 1/2 szkl cukru 3/4 opakowania budyniu bez cukru 3/4 łyżki mąki ziemniaczanej Polewa czekoladowa: 6 łyżeczek cukru 3 łyżeczki kakao 25 g masła/margaryny Dodatki: dżem truskawkowy lub konfitura truskawkowa np. Łowicz garść siekanych orzechów Ciasto 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy na cztery równe części. Każda wałkujemy na szerokość blaszki. Blaszkę wykładamy papierem(...)serowej i tak postępujemy aż do wykończenia blatów. Ostatni blat na wierzchu zostawiamy bez masy. Polewa czekoladowa 5. W garnuszku umieszczamy wszystkie składniki na polewę czekoladową. Zagotowujemy i gotujemy do lekkiego zgęstnienia. Następnie polewamy ciasto i obsypujemy orzechami. Gotowe ciacho odstawiamy na co najmniej 24 h do zmięknięcia blatów. Smacznego !!! Przepis bierze udział w konkursie na stronie Durszlak.pl #lowicz #dzem
Gotowanie...to proste !dodatkowo zdjęcia… długo nie trzeba było mnie namawiać. Do tego syn prosił się pół dnia o upieczeniu z nim jakiegoś ciasta. Nie mogłam odmówić. Szybkie w wykonaniu, łatwe i proste a smakiem idealnie zadowalające. Wilgotne, gorzko-czekoladowe Brownie, serek kremowy i zatopione w nim chrupiące na swój sposób maliny. Bardzo polecam. Składniki: 100 g białej czekolady 100 g gorzkiej(...)Dodajemy maliny i delikatnie mieszamy. Blachę o wymiarach 24 x 25 wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciemne ciasto, wygładzamy i przykrywamy masą serową. Wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 50 minut. Wystudzone możemy posypać cukrem pudrem. The post Podwójnie Czekoladowe Brownie z Serkiem i Malinami appeared first on Made
Made By Mom And Son