ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:234/734)

Tort z pomarańczami i bitą śmietaną- Kuppeltorte i witaj przygodo :-) 159

Witajcie. Dzisiaj proponuję lekki czekoladowy biszkopcik z masą z bitej śmietany i pomarańczami. I tym ciastem chciałabym się z Wami na krótki moment pożegnać, ponieważ gdy będziecie czytać ten przepis, będę już na urlopie. Wyjeżdżam do Finlandii i obiecuję Wam skrzętnie notować nowe przepisy i próbować wszystkiego...no może oprócz kiełbasy z renifera :-) Wracając do ciasta: Składniki: Biszkopt

dolcevitainmykitchen
Imbirowe gwiazdki z kremem czekoladowym 289

mąki pszennej1/4 łyżeczki soli1/2 łyżeczki sody oczyszczonej2 łyżeczki cynamonu2 łyżeczki imbiru1/2 łyżeczki kardamonuMasa czekoladowa:100 g czekolady125 g mascarpone w temperaturze pokojowej2 łyżeczki domowej esencji waniliowejWykonanie:Mąkę przesiewamy razem ze wszystkimi przyprawami, dodajemy cukier, żółtko, pokrojoną w kosteczkę margarynę i śmietanę. Zagniatamy ciasto, jeśli będzie zbyt suche można dodać więcej śmietany. Po wyrobieniu

Kulinarne przygody Gatity
Morze Czarne - ciasto czekoladowe pod bezą 794

Morze Czarne to ciasto, którego powinni spróbować wielbiciele czekolady, szczególnie gorzkiej. Kakaowy biszkopt przełożony jest masą czekoladową na bazie mascarpone z kremem orzechowym i rozpuszczoną gorzką czekoladą. Od delikatnego kremu śmietankowego i bezy oddziela go, a właściwie łączy, warstwa wiśni w żelu i starta gorzka czekolada. Słodycz bezy i kremu śmietankowego przełamana jest goryczką kakao, dzięki czemu ciasto staje się(...)czekolady startej na tarce (1/2 tabliczki) 50 ml ajerkoniaku do nasączenia (lub innego alkoholu, lub herbaty, lub soku z cytryny, lub… :)) Składanie ciasta: 1. Dolny blat biszkoptowy nasączyć ajerkoniakiem i wyłożyć na niego cały krem czekoladowy. 2. Całość przykryć drugim blatem, na który wyłożyć wiśnie w żelu i startą gorzką czekoladę. 3. Na wierzch wyłożyć bitą śmietanę (można sobie

Trzeci talerz
Kakaowy torcik z kremem kajmakowym 198

wyśmienite połączenie. Przepis na tortownicę o średnicy 26cm: Składniki na ciasto: 1 i 1/3   szklanki mąki 6 jajek 2 czubate łyżki kakao ½ szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru ½ łyżeczki olejku waniliowego. Składniki na krem: ½ puszki kajmaku 300 ml śmietany kremówki Składniki na polewę czekoladową: 3 łyżki kakao 3 łyżki masła lub margaryny 3 łyżki mleka(...)koniec dodać kajmak i wszystko dokładnie wymieszać. Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż. Nasączyć jedną część ciasta połową ponczu, posmarować całym kremem, ułożyć na to drugi kawałek ciasta i   także nasączyć ponczem. Przygotować polewę czekoladową: Masło lub margarynę rozpuścić, dodać mleko, kakao i cukier puder. Całość podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając do momentu, aż cukier się rozpuści a składniki

Na słodko lub wytrawnie
Przekładaniec czekoladowo-śmietankowy 174

Połączenie czekoladowego biszkoptu i masy śmietankowej to sposób na pyszny i delikatny deser. Ciasto jest po prostu pyszne!!! Polecam :) Biszkopt: 12 jaj 2 szklanki cukru 1 szklanka mąki  2 łyżki kakao Masa śmietankowa: 500 ml śmietany kremówki 36% 200 ml śmietany 18% 2 łyżki żelatyny 1/2 szklanki cukru pudru Polewa: 1 kostka masła 1 szklanka cukru 4 łyżki mleka(...)jednym żółtku i po trosze cukru. Mąkę przesiewam z kakao i delikatnie łącze z masą jajeczną. dwie jednakowej wielkości blaszki wykładam papierem do pieczenia, dziele ciasto na dwie części i piekę dwa biszkopty czekoladowe. Wyjmuję, zimne kroję kroję na - w sumie - cztery blaty i odstawiam. Śmietankę kremówkę ubijam na sztywno.Dodaję cukier i miksuję do rozpuszczenia się cukru.  Żelatynę

Ciasteczkowy Potwór
Brak tytułu 165

plecaka bez konieczność używania woreczka śniadaniowego - szybko i wygodnie. Drożdżówki nie zawierają środków konserwujących, dlatego termin ich przydatności do spożycia jest krótki. Ślimaczki to wyrób z ciasta drożdżowego z dodatkiem budyniu czekoladowego lub waniliowego - w zależności od wariantu smakowego. Tak właśnie pakowane są bułeczki. Małe, poręczne i bardzo smaczne. MOJA OPINIA: Drożdżówki są puszyste i delikatne. Dzięki pakowaniu w osobną

kolorowotorcikowo
Grzybki 255

margaryny 2 szklanki cukru pudru 2 jajka 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany ponadto 3 jajka 50g  maku 6 łyżki cukru pudru polewa czekoladowa Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą, dobrze wygniatając, następnie urywamy ciasto i robimy kulki wielkości orzecha włoskiego, w którym robimy dziurkę i kładziemy dziurką do blaszki wyłożonej papierem pergaminowym(...)miejscu gdzie robiliśmy dziurkę. Odkładamy do wystygnięcia. Białka ubijamy na sztywną pianę razem z cukrem pudrem. W białku maczamy korzonek a następnie w maku. Zostawiamy do wyschnięcia. Polewę czekoladową rozpuszczamy i maczamy kapelusiki naszych grzybków, zostawiamy do wyschnięcia. Smacznego

kgwjanczewo
PIERNIK SUŁTAŃSKI 250

kaszy manny750 ml mleka 12 dag cukru20 dag masła10 dag cukru pudrucukier waniliowyPONADTO 40 dag dżem z czarnej porzeczki25 dag bakalii1-2 kieliszki rumupolewa czekoladowa, lub roztopiona czekolada PRZYGOTOWANIECiastoWszystkie składniki, zagnieść na jednolite gładkie ciasto. Podzielić na cztery równe części, każdą część ciasta rozwałkować przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku 10-15 minut

RAROSSA
Babka czekoladowa z likierem cherry 162

Lekka, puszysta czekoladowa babka z wyrazistą alkoholową nutą z wiśniowym akcentem, oblana delikatną mleczną czekoladą to świetna propozycja na tradycyjną Wielkanocną babkę. Rewelacyjnie smakuje i z

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto potrójnie czekoladowe-bez pieczenia 410

Witam Kochani Dziś przychodzę do Was z bardzo pysznym ciastem na zimno,które jest potrójnie czekoladowe :)  Składa się z trzech warstw,każda z nich to inna czekolada-gorzka,mleczna oraz biała :)  Polecam,ciasto jest wspaniałe,łatwe i pięknie wygląda. SKŁADNIKI *przepis na tortownice 21cm WARSTWA 1 -1 czekolada gorzka 90-100g -250 ml mleka -100 ml śmietanki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik z musem malinowym 156

Sernik na czekoladowym spodzie, pieczony w kąpieli wodnej. Wygląda efektownie ze względu na wzory na wierzchu. Do sporządzenia musu można użyć również truskawek. Przepis widziałam na

Bullio
Tort czekoladowy z kremem czekoladowym, niepieczony 125

Tort czekoladowy z lekkim kremem czekoladowym. Bardzo prosty bezglutenowy deser, do którego przygotowania potrzebne jest tylko kilka składników: spód: 200 g masła w temperaturze pokojowej, 100

królestwo garów
Blok czekoladowy 211

Opis: Blok czekoladowy, ten smak zna prawie każdy z nas. Blok czekoladowy to słodycz, która robiła furorę w czasach PRL-u. Chociaż w dzisiejszych czasach półki

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
PRL-owski blok czekoladowy 224

Tego ciasta chyba nie trzeba przedstawiać, pewnie wszyscy je znają.  Jest to klasyk, który robił furorę w czasach, gdy na półkach w sklepach nie było

Ciasteczkowy Potwór
Syrop czekoladowy 114

Syrop czekoladowy...własnoręcznie zrobiony...pycha...do lodów, deserów..a nawet do podjadania bez niczego.. 1/3 szkl. kakao 1/2 szkl. wody 1 i 3/4 szkl.cukru 1

Moje domowe kucharzenie
Sernik z musem malinowym 176

Sernik na czekoladowym spodzie, pieczony w kąpieli wodnej. Wygląda efektownie ze względu na wzory na wierzchu. Do sporządzenia musu można użyć również truskawek. Przepis widziałam na

Bullio
Świąteczne muffinki choinki 195

Czekoladowe muffinki w formie choinek (no, przynajmniej miały je przypominać;) są moją słodką propozycją na święta. Wiadomo, że pierniki to klasyka na Boże Narodzenie, ale zapewniam

pink envelope
Czekoladowy migdałowiec bez mąki 383

Ponieważ miało być fit to nie ma mąki, jednak bez czekolady nie było by takie fajne hehe. Hmm ciasto wyszło obłędnie, do kawy idealne i nie

Niezły Młynek
Sernik z musem malinowym 326

Sernik na czekoladowym spodzie, pieczony w kąpieli wodnej. Wygląda efektownie ze względu na wzory na wierzchu. Do sporządzenia musu można użyć również truskawek. Przepis widziałam na

Bullio
664. Tost trochę inaczej.. w panierce! 209

Pieczony czekoladowy tost francuski w panierce z płatków śniadaniowych(lion)z truskawkami i jagodami (potem jeszcze jogurtem z mascarpone)(inspiracja)Gdy tylko zobaczyłam tego tosta, wiedziałam

More food, love and dreams
Strzępiaki 185

powstały "tulipankowe zagniecenia papieru". Tulipankowe, gdyż Strzępiaki pieczemy na wzór babeczek tulipanów.Przygotowanie do pieczenia:Wyjmujemy ciasto z lodówki. Bierzemy foremkę wyłożoną papierem i wykładamy ją w środku ciastem. Spód normalnie, a boki wylepiamy na papierze ponad wysokość foremki silikonowej. W ten sposób tworzymy nasze strzępy. Każdą wyłożoną foremkę wkładamy na chwilę do lodówki. Gdy wszystkie będą gotowe wkładamy(...)rozpuszczoną żelatyną i przelej ją do reszty czekoladowego proszku. Szklankę wsadź do większego naczynia z zimną wodą, aby całość nieco przestudzić. Wymieszaj i znowu stopniowo dodawaj do ubijanego kremu.Gdy krem uzyska odpowiednio gładką konsystencję, włóż go do lodówki do stężenia.Wykonanie babeczek:przygotowane kruche spody1 bananprzygotowany krem czekoladowyprażony amarantusDo przestudzonego kruchego ciasta nakładaj małe kawałki bananów, lekko dociskając do spodu.Krem

Eat Shrimps
Pierogi czekoladowo - cynamonowe z borówkami 183

Trochę eksperymentu przy pierogach i wyszły pysznie pyszne :)  Coś dla łasuchów i dzieci, deser na ciepło podawany z lodami śmietankowymi ale i na zimno równie

Niezły Młynek
Czekoladowa kawa z cynamonem 197

Składniki: 100 g czekolady gorzkiej 50 ml wody 400 ml mleka 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka kakao 3 laski cynamonu GUSTUS 3 łyżeczki cukru (jeżeli

Niezły Młynek