Brownie orzechowe

Brownie orzechowe

Brownie orzechowe

Brownie orzechowe Kiedy pierwszy raz robiłam Brownie, musiałam dorobić na drugi dzień jeszcze jedną porcję, gdyż w tajemniczych okolicznościach znikały kolejne kawałki i zabrakłoby tego przysmaku dla gości. Na szczęście przygotowanie go zajmuje dosłownie chwilkę. Ciasto jest zbite i mocno czekoladowe, może nie aż tak zakalcowate jak typowe Brownie, ale równie pyszne. Składniki: 300 g gorzkiej czekolady 300 g cukru 6 jajek 150 g mąki 200 g masła 100 g zmielonych orzechów włoskich (lub innych) szczypta s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My sweet a life

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

Mysweetalife

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, ciasto, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, brownie czekoladowe, masło orzechowe, ciasto z orzechami, ciasta z masa

Inne przepisy z My sweet a life

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.