ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1681/2671)

Pieczony naleśnik – Dutch Baby 41

zrobiłam go po to, żeby na niego patrzeć. Pokroiłam go, rozdzieliłam, zjadłam. W smaku i konsystencji bardzo przypominał mi ciasto z karpatki lub eklerków. Dla mnie bomba. My, mimo oporów związanych z deserami, zjadł śniadanie bez problemów. Myślę, że to zasługa świeżych owoców, jogurtu i faktu, że Dutch Baby nie wyszedł za słodki. Był taki jak trzeba. Zróbcie(...)mlekiem. Dodajemy do nich mąkę, cukier i sól, mieszamy aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto powinno być dość lejące. Odstawiamy je na 15 minut. Podgrzaną patelnię wyciągamy z piekarnika (nie poparzcie się), wrzucamy na nią masło, rozpuszczamy je. Następnie wylewamy na to gotowe ciasto. Pieczemy 20-25 minut, aż się podniesie i zarumieni. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Podajemy

Kardamonovy
Gofry z jeżynami i mango – domowy przepis, prosty i szybki! 35

sera, bez mąki i cukru i podać z pysznymi dodatkami jak awokado, wędzony łosoś, ser feta, jajko sadzone lub boczek. Wybór między goframi na słodko a wytrawnie zależy od Twojego nastroju i okazji. Gofry na słodko są doskonałe na deser lub leniwe weekendowe śniadanie, natomiast wytrawne wersje sprawdzą się świetnie jako elegancki brunch lub szybka kolacja. Bez względu(...)domu jest proste i szybkie, a efekt końcowy z pewnością zachwyci Twoich bliskich. Pamiętaj, że kluczem do sukcesu są smaczne dodatki i odpowiednio przygotowane ciasto i dobrze rozgrzana gofrownica. Nie posiadasz gofrownicy piecz gofry na patelni grillowej ! Gogry z jeżynami i kremem mascarpone Drukuj Ilość porcji: 12 Czas przygotowania: 25 min. Czas gotowania: 45 min. 45 min. Nutrition facts

codojedzenia
Ciasto ucierane z jabłkami i kruszonką 46

Ciasto ucierane z jabłkami i kruszonką to jedno z tych najprostszych ciast które znajdziecie na blogu. W ogóle ciast ucieranych z kruszonką jest u mnie sporo

Relaxtime
Jak zrobić kruche ciasto z owocami 51

zrobić kruche ciasto z owocami , szybkie, łatwe i pyszne. Moje kruche ciasto z owocami sezonowymi to prosty przepis na pyszny deser do kawy lub herbaty. W ramach owocowego nadzienia możemy wykorzystać dowolne sezonowe owoce, albo mrożoną mieszankę owoców. W tym cieście są jabłka i dodatkowo mrożone owoce: maliny, porzeczki czerwone i czarne, truskawki, jeżyny, ale równie dobrze sprawdzą się czereśnie(...)owocami możemy podać z gałką lodów waniliowych lub kleksem bitej śmietany. Można też przygotować ciasto kruche w klasycznych proporcjach 3:2:1, czyli mąka : masło : cukier, oraz szczypta soli bez jajka. Jak przygotować idealne ciasto kruche bez jajka Jak zrobić kruche ciasto z owocami, składniki na tortownicę o śr. 25-26 cm: 300 g mąki, 150 g cukru

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chleb razowy z żurawiną i orzechami włoskimi 39

związku z tym, że od roku piekę chleby sama w domu, sprawiamy sobie przyjemność takimi małymi rzeczami. Bardzo Wam to polecam. Dzisiejszy przepis jest jednym z prostszych. Łączymy ze sobą dwa rodzaje mąk, jest tutaj ciepła woda, suszone drożdże, dodatki. Tutaj nie ma żadnej filozofii. Później czekamy aż chleb wyrośnie, do pieca, wyciągamy go z foremki, studzimy i wciągamy(...)tego oba rodzaje mąk, sól, mieszamy tylko do połączenia składników. Wsypujemy orzechy i żurawinę, znowu mieszamy. Keksówkę cienko smarujemy olejem (możecie ją dodatkowo wyłożyć papierem do pieczenia, ja tego nie robię), ciasto przekładamy do keksówki i lekko wyrównujemy. Nie dociskajcie go za bardzo, żeby nie utrudnić drożdżom roboty. Następnie ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce i przykrywamy je wilgotną ściereczką

Kardamonovy
Babka marchewkowa z lukrem cytrynowym (przepis bez glutenu, bez cukru, bez laktozy) 53

Leci do Was kolejny przepis na Wielkanoc! Mamy nadzieję, że lubicie ciasto marchewkowe, bo ta babka marchewkowa to must have na świątecznym stole. Koniecznie spróbujcie zrobić

Candy Pandas
Paszteciki z kapustą i grzybami 62

ciasta drożdżowego, a jak nie mamy czasu to na bazie ciasta francuskiego. Na wigilię paszteciki przygotowuję z suszonych grzybów, natomiast na inne okazje, jak nie macie pod ręką grzybów to możecie wykorzystać pieczarki. Paszteciki z kapustą i grzybami składniki Do przygotowania tego ciasta wykorzystuję świeże drożdże. Ciasto na nich znacznie lepiej wyrasta. Drożdży suszonych używam przede wszystkim do ciasta(...)następnie rękami bardzo dokładnie wyrabiamy ciasto. Białka, które Wam zostaną możecie wykorzystać na przykład do przygotowania Bezy Pavlova z kremem i malinami. Ciasto wyrabiamy dość długo około 7 minut, powinno być elastyczne i jednolite. Zostawiamy je do wyrośnięcia w misce podsypanej mąką. Po wyrośnięciu ciasto powinno podwoić swoją objętość. Następnie dzielimy ciasto na 2-3 części i rozwałkowujemy. Powinno mieć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chleb razowy z żurawiną i orzechami włoskimi 53

związku z tym, że od roku piekę chleby sama w domu, sprawiamy sobie przyjemność takimi małymi rzeczami. Bardzo Wam to polecam. Dzisiejszy przepis jest jednym z prostszych. Łączymy ze sobą dwa rodzaje mąk, jest tutaj ciepła woda, suszone drożdże, dodatki. Tutaj nie ma żadnej filozofii. Później czekamy aż chleb wyrośnie, do pieca, wyciągamy go z foremki, studzimy i wciągamy(...)tego oba rodzaje mąk, sól, mieszamy tylko do połączenia składników. Wsypujemy orzechy i żurawinę, znowu mieszamy. Keksówkę cienko smarujemy olejem (możecie ją dodatkowo wyłożyć papierem do pieczenia, ja tego nie robię), ciasto równomiernie przekładamy do keksówki i lekko wyrównujemy. Nie dociskajcie go za bardzo, żeby nie utrudnić drożdżom roboty. Następnie ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce i przykrywamy je wilgotną

Kardamonovy
Ciasto daktylowe 66

Szybkie i proste ciasto daktylowe bez mąki i z niewielką ilością cukru. Ciasto jest delikatne i daje dużo możliwości serwowania Uwaga: szklanka 200 ml Składniki: 6 jajek 1/3 szklanki cukru 2,5 szklanki mielonych orzechów laskowych 150 g daktyli 2 łyżki rumu ½ cytryny Żółtka ubijam z cukrem na puszystą masę. Daktyle kroję w drobną kostkę, dodaję do nich(...)połowy cytryny. Następnie daktyle dodaję do ubitych żółtek i mieszam łopatką. Białka ubijam na sztywną pianę i mieszam delikatnie z żółtkami i daktylami. Ciasto wykładam do wyłożonej papierem tortownicy o średnicy 20 cm i piekę 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciasto daktylowe można podawać z konfiturą, czekoladą, bitą śmietaną lub innymi ulubionymi dodatkami. Smacznego Artykuł Ciasto daktylowe

Słodki sentyment
Jak przyrządzić zdrowy obiad jesienią? 58

krem czy przygotowana w naczyniu żaroodpornym pyszna zapiekanka lub tarta i ciasto kruche , ale o tym w kolejnych akapitach. Jesienny obiad, okraszony świeżą natką pietruszki Niezwykle cennym produktem jest natka pietruszki. Nie warto z niej rezygnować, kiedy kończy się lato. Jej właściwości pomogą bowiem przetrwać sezon jesienno-zimowy bez infekcji wirusowych. Działa antyseptycznie, zawiera bardzo dużo witaminy(...)zimą. Pietruszkę można hodować także w domu, dzięki czemu przez okrągły rok będziemy mieć świeżą natkę pietruszki. Można ją stosować jako przyprawę w zasadzie do wszystkiego. Okrasić nią zapiekankę, pieczone ziemniaki, dodawać do zup i sosów, posypać posiekaną natką pietruszki ugotowane ziemniaki. Ząbki czosnku – naturalny antybiotyk na jesień i zimę Kolejnym wartym przemycenia w jesiennych posiłkach produktem jest czosnek. Wspomaga

jakszef.pl
Pizza ze szpinakiem i orzechami. 76

mangan. Składniki jakie będą nam potrzebne: Ciasto: – 345 g mąki pełnoziarnistej – 1 łyżka cukru – 1 szklanka bardzo ciepłej wody – ¼ szklanki startego wegetariańskiego parmezanu – 1 łyżeczka soli himalajskiej – 1 łyżka oliwy – 2 ¼ łyżeczki drożdży instant Sos do pizzy: – 1 łyżka oliwy z oliwek – 1 ząbek czosnku – ½ łyżeczki suszonego oregano – ½ łyżeczki soli himalajskiej – 3 pomidory bez skórki Dodatki: – 1 cebula(...)powoli wlewamy mieszankę z wody, czekamy aż utworzy się jednolite ciasto. Wyciągamy ciasto z robota i kładziemy je na posypany mąką blat. Szybko zagniatamy ciasto, które kroimy na pół. Ciasto za pomocą wałka rozwałkowujemy na taką grubość jaka nam odpowiada. Ostrożnie przenosimy krążki ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wszystkie składniki do wykonania sosu umieszczamy w pojemniku

Zdrowy Styl Joanny
Ciasteczka z masłem orzechowym 71

waniliowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 szczypta soli Sposób przygotowania: Połącz cukier brązowy, cukier biały, masło, masło orzechowe i esencję waniliową i zmiksuj do połączenia się składników. Następnie dodaj jajko, mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i szczyptę soli. Ucieraj do czasu, aż składniki się połączą Gotowe ciasto owiń folią i wstaw

365 dni dookoła kuchni
Kruche orzechowe pierścionki 64

gładką masę. Można ręcznie, można posłużyć się mikserem. Wbijamy żółtko, wlewamy mleko i alkohol. Wsypujemy orzechy i ponownie mieszamy dokładnie. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, solą, wsypujemy cukier waniliowy i wyrabiamy ciasto. Powinno być gładkie, plastyczne. Jeśli wydaje Wam się zbyt wilgotne, dosypcie odrobinę mąki. Zawijamy w folię i na około 30 min wkładamy do lodówki. Po wyciągnięciu(...)długości około 6 cm i grubości około 0,5 cm. Łączymy ich końce tworząc pierścionki. Układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem, w niewielkich odstępach, smarujemy pozostałym rozbełtanym białkiem. Pieczemy na rumiano, w temperaturze 160 stopni około 20 minut ( bez termoobiegu ). Wyciągamy i chwilkę studzimy, po czym zanurzamy kółeczka w przygotowanym wyłącznie z cukru pudru i soku cytrynowego

Kronika Piekarnika
Muffinki bez cukru (nadziane owocami) 115

życia. Poniższe mini słodkości przygotujcie z dzieckiem na ręku i bez miksera. Jeżeli lubicie nieco słodsze wypieki to upieczone muffinki możecie posypać cukrem pudrem. Składniki na 12 sztuk: 2 szklanki mąki pszennej (300 g) 1 duży, dojrzały banan 1 szklanka mleka 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 kostki roztopionego masła(...)wymieszać ze sobą. Dodać do nich roztopione, ostudzone masło, masę bananową z jajkiem i wlać mleko. Za pomocą trzepaczki wszystko ze sobą wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Przełożyć ciasto, a na wierzch wcisnąć po jednej truskawce i borówce. Piec przez około 25 minut w  180°C  stopniach  (do zarumienienia ciasta i suchego patyczka) . Podawać po ostudzeniu

Ugotować
Pavlova z figami 75

Czas czytania: 3 min Pavlova z figami jest bardzo eleganckim tortem , przepięknie się prezentuje i z pewnością będzie ozdobą każdego przyjęcia . Deser Pavlova jest prostym deserem

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania