Melancholia wdziera się przez okna. Poprzez zachmurzone niebo. Poprzez porywisty wiatr. Poprzez smętną aurę. Stare kawałki brzmią w głośnikach radia... Na blogu jest już jeden przepis na orzechowiec ( klik ). Ten różni się przede wszystkim tym, że orzechy są na spodzie, a nie na wierzchu ciasta, dzięki czemu o wiele lepiej się kroi. Jak to bywa w przypadku ciast miodowych najlepiej przygotować je na dwa-trzy dni przed podaniem, aby smaki się przegryzły i nawzajem dopełniły. Bardzo polecam to ciasto wielbiciel... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...