ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1690/2671)

Ryba zapiekana z porami pod sosem jogurtowo-koperkowym i placki z cukinii 119

Wykładamy podduszonego pora, a na to rybę, solimy lekko, pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny. Polewamy sosem przygotowanym z jogurtu, posiekanego koperku, soli i pieprzu. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni, bez przykrycia. A teraz placuszki: Potrzebujemy: 1 cukinię 2 jajka 1 szalotkę 1 ząbek czosnku 2 łyżki jogurtu 5 łyżek mąki orkiszowej 3 łyżki posiekanego koperku(...)miski. Wbijamy 2 jajka, dodajemy posiekaną drobno szalotkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Łączymy z jogurtem, mąką i koperkiem i doprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli wydaje się nam, że ciasto jest za rzadkie, możemy dodać więcej mąki. Smażymy na rumiano z obu stron. A jogurt oczywiście możecie zrobić sami, np. w ten sposób: KLIK Proste, prawda? A jakie lekkie

Marder&Marder Manufacture
“Chlebek” bananowy z orzechami 256

innych rodzajów mąki niż pszenna). Koniecznie spróbujcie tego ciasta w oryginale lub według naszej modyfikacji :) SKŁADNIKI: Na foremkę o wymiarach 23 x 13 cm. 100 g orzechów włoskich, drobno posiekanych 200 g masła 250 g cukru trzcinowego 4 jajka 300 g mąki pszennej (u mnie orkiszowa) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka mielonego cynamonu ½ łyżeczki mielonych goździków ½ łyżeczki

W kuchni Katie
Beza z kremem czekoladowo-orzechowym 79

Składniki na 5 bez: 3 białka jajek (około 70 g) w temperaturze pokojowej 130 g cukru opakowanie cukru waniliowego Krem: 100 g gorzkiej czekolady 50

Moja Galeria Smaku
Mazariner - szwedzkie tartaletki migdałowe 156

lodówce przez min. 30 min. W międzyczasie przygotować nadzienie : Migdały w łupinkach zalać wrzątkiem i odstawić na 10 min. Po tym czasie odlać wodę i usunąć łupinki (powinny bez problemu odchodzić). Migdały osuszyć ręcznikiem papierowym i zmielić na mąkę - ja to robię w malakserze. W rondelku roztopić masło i odstawić do przestygnięcia. Jajka ubić z cukrem do białości (miksować(...)rozgrzać do temp. 205 stopni C. Metalowe foremki do babeczek przetrzeć ręcznikiem papierowym zwilżonym olejem.Wyjąć ciasto z lodówki, odrywać po kawałku i wylepić foremki do babeczek. Foremki przenieść na blachę z piekarnika. Następnie uzupełnić je nadzieniem migdałowym (1 łyżka na foremkę). Piec przez ok. 15 minut. (do momentu, kiedy na górze będą lekko zrumienione). Po wyjęciu z piekarnika poczekać

Domowa Cookierenka Agi
Orzechowiec II 194

łyżki zimnej wody Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto (gdyby się mocno kleiło podsypać mąką). Podzielić je na dwie części i wstawić do lodówki na pół godziny. Blaszkę wysmarować masłem i wysypać mąką. Wyłożyć na nią jedną część ciasta i piec w temperaturze 180 stopni przez około 10-15 minut (aż góra będzie złota). Drugą częścią ciasta również wyłożyć blaszkę(...)wylać na wierzch masę orzechową. Piec nieco dłużej, około 20 minut. Masa orzechowa: Cukier masło i miód rozpuścić w garnuszku. Dosypać orzechy. Całość zagotować. Gorącą masę wylać na drugą część ciasta. Krem waniliowy: Mleko wlać do garnka. Odlać 1/2 szklanki. Laskę wanilii przeciąć wzdłuż na pół, wyskrobać ziarenka i dodać do mleka. Zagotować. W pozostałym mleku rozprowadzić proszek budyniowy

My simple kitchen
A na deser szarlotka z wiśniowego sadu, czyli słodkich chwil u Mamy czar 127

pieczenia należy wymieszać. Mama odkąd pamiętam wszelkie ciasta robi na wyszorowanym wcześniej, kuchennym stole. Tak Jej najwygodniej. Do wymieszanych sypkich składników Mama starła masło na swojej ulubionej tarce Dodała olej, ocet, śmietanę i żółtka. Wymieszała i zagniotła ciasto. Wyrobione ciasto Mama podzieliła na dwie części. Tę trochę większą wyłożyła na posmarowaną tłuszczem blachę. Jako, że ciasto jest niezwykle wilgotne(...)wstawić do rozgrzanego piekarnika i przez jakąś godzinę piec w 180 stopniach, żebyśmy wszyscy mogli rozkoszować się przepysznie słodko - kwaskową wiśniową szarlotką. Oczywiście już jakiś czas temu podchwyciłam od Mamy ten przepis. Tak samo jak kiedyś Mama przechwyciła go od Cioci Czesi ;) Ciasto robi się prosto. Doskonale smakuje jako tradycyjna szarlotka, ciasto ze śliwką czy morelami. Miałam zamiar niedługo

Kuchnia po mojemu
Rogaliki ziemniaczane z dżemem pomarańczowym i czekoladą (pyszne!) 306

łyżeczka proszku do pieczenia  Dodatkowo: 1 białko ulubiony dżem (u mnie pomarańczowy) czekolada (mleczna lub biała) ewentualnie lukier   1. Ziemniaki zmielić w maszynce do mięsa lub przepuścić przez praskę.  2. Do ziemniaków dodać cukier puder, jajka i masło, utrzeć wszystko mikserem.  3. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, ręką wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką

Kto ugości moich gości?
Szybkie bułeczki drożdżowe 144

sól i wyrobić elastyczne ciasto, jeżeli by się zbytnio kleiło dodać jeszcze nieco mąki. Ciasto podzielić na 12 porcji, każdą spłaszczyć, położyć śliwkę i zlepić bułeczkę. Gotowe bułeczki układać na blacie wysypanym mąką. Składniki kruszonki ze sobą połączyć. Bułeczki posmarować żółtkiem wymieszanym z odrobiną mleka i posypać kruszonką, odstawić na ok. 30 min do wyrośnięcia. Piec w temperaturze

Mix smaku
Chlebek dyniowy 148

poszukiwaniu przepisu na małą ilość dyni i wybór mój padł na chlebek dyniowy znaleziony u Kasi na Bakeandtaste . Dla mnie ten chlebek dyniowy bardziej smakował jak ciasto i zajadaliśmy go bez żadnych dodatków. W smaku najbardziej przypominał mi piernik i był tak smaczny, że jeszcze nie raz go upiekę :)! Chlebek dyniowy – składniki: 1 szklanka puree z dyni(...)cynamon i sodę. 2. Puree wymieszać z jajkami i olejem a następnie przelać masę do suchych składników. Wymieszać łyżką. Przełożyć do foremki keksowej wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia lub wysypanej bułką tartą. Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut- do suchego patyczka. Smacznego Post Chlebek dyniowy pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Jagodowe naleśniki z mleka w proszku z serem – bez mąki! 154

Racuszki z mleka w proszku tak Wam się spodobały , że postanowiłam przygotować dla Was kolejny przepis z jego wykorzystaniem – w sam raz na upalne dni

Ostra na Słodko
Proziaki z dżemem malinowym 186

Podkarpacia , gdzie mieszkam. Można podawać zarówno na słono jak i na słodko, wówczas do ciasta należy dodać cukier. Czasem do ciasta dodaje się też jajko, ja przygotowałam bez. Szczerze polecam proziaki na śniadanie, świetnie smakują z dodatkiem dżemu z gorącym mlekiem lub kawą . Składniki: 500 g mąki pszennej, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1/2 łyżeczki cukru, 1/2 łyżeczki soli(...)mieszamy. Następnie wlewamy maślankę cały czas wyrabiamy do powstania jednolitego ciasta. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste należy dodać nieco maślanki. Konsystencja ciasta powinna być podobna do ciasta na pizzę Następnie wałkujemy je na stolnicy . Placek ma mieć grubość około 1 cm. Z ciasta kroimy np. prostokąty. Placki pieczemy na suchej patelni z każdej strony po 3-4 min., pilnując

Moniki Smakołyki
Babka Tiramisu 68

tego przepisu jest miękka, pulchna i długo zachowuje świeżość. Moja babka Tiramisu została polukrowana, ale można ją też posypać cukrem pudrem, jak kto lubi. Oczywiście możecie ją także przygotować bez okazji w ciągu roku, bo babka Tiramisu jest tak łatwa do zrobienia, że warto ją zrobić chociaż kilka razy. Mi i moim domownikom bardzo zasmakowała, więc na zbliżające się(...)proszek do pieczenia (15 g) 2 płaskie łyżki kakao 2 łyżki rumu 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżka masła do wysmarowania formy 2 łyżki bułki tartej do posypania formy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Babki Tiramisu: Kawę wsypać do szklanki, zalać niewielką ilością gorącej wody. Pozostawić do ostygnięcia. Mąkę pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia. Jajka wbić do miski

Danka Pichci
Sernik ze słonecznikiem i polewą z palonej białej czekolady 83

warto zadbać o odpowiednią wilgotność w piekarniku, by ciasto równomiernie urosło i nie popękało. Gdy nie posiadacie piekarnika parowego, to wystarczy włożyć na dno piekarnika naczynie wypełnione wodą. Zapraszam też do innych przespisów na moje serniki: Sernik bardzo czekoladowy Sernik chałwowy Kawowe sernikobrownie Sernik z jagodami Sernik z brzoskwiniami i bezą kokosową Orzechowy sernik gotowany Sernik z jagodami i białą(...)nagrzanego do 160 stopni (najlepiej z funkcją pary) i pieczemy około 70-80 min. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Zimny sernik wkładamy do lodówki na kilka godzin. Polewa: Czekoladę białą drobno siekamy i wykładamy na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i pieczemy około 10-13 min., aż czekolada zbrązowieje. Uważamy jednak

Kuchnia MagdaLeny
Chleb tostowy z wodą z gotowania ryżu / Rice Water White Bread 85

pokazywałam Wam jakiś czas temu. Tamten chleb był chrupiący i pieczony bez formy, ten jest łatwiejszy (bo pieczony w foremce keksówce) i ma delikatniejszą skórkę. Dzięki dodatkowi wody z gotowania ryżu, chlebek jest mięciutki i delikatny, w sam raz do tostów i nie tylko.  Ja gotuję ryż bez woreczków, a kiedy mam ochotę przygotować ten chleb, wrzucam(...)minut, pod koniec dodając olej  - jeśli w trakcie zagniatania ciasto będzie się mocno kleić, dodać więcej mąki - tyle, by dało się zagnieść w gładką kulę. Odstawić na 60-90 minut w ciepłe miejsce. Po wyrośnięciu uformować w podłużne bochenki i przełożyć do blaszek wyłożonych papierem do pieczenia. Odstawić do podrośnięcia na 40 minut lub do podwojenia objętości. Piec

Lekcje w kuchni
LConcept 13 Kraków 114

Restaurant and Bar Część restauracyjna choć tak naprawdę niewielka, jest bardzo przytulna i elegancka. Zawsze ładnie nakryte stoły, śnieżnobiałe, czyściutkie i nie wymięte serwetki, wypolerowane szkło i ładne sztućce bez odcisków palców. Do tego bardzo zadbana, otwarta kuchnia, która daje poczucie „więzi” z kucharzem i już czujemy się jak miło oczekiwani goście. Krótka, sezonowa karta, znakomite produkty(...)LConcept 13 Restaurant and Bar Przy pierwszym podejściu moje serce absolutnie skradły dwie pozycje, a mianowicie ravioli z pieczoną dynią i orzechami laskowymi oraz tortellini z kaczką w bulionie. Zakochuję się niezwykle rzadko, ale te dania są warte tego słowa. Delikatne ciasto, idealnie doprawione farsze, maślany sos i pyszny aromatyczny bulion. Fantastyczne! Dzięki szerokiemu wyborowi win na kieliszki do delikatnych

Kate's Kitchen

Proponowane wyszukiwania