ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1594/2705)

Ślimaki twarogowe z nadzieniem twarogowym 136

Chyba zdążyliście zauważyć, że ja uwielbiam wypieki z dodatkiem twarogu. Dziś polecam wypróbować przepis na przepyszne bułeczki- ślimaki twarogowe z nadzieniem. Tak naprawdę możecie je nadziać

Smaki Armine
Ślimaki twarogowe z nadzieniem twarogowym 120

Chyba zdążyliście zauważyć, że ja uwielbiam wypieki z dodatkiem twarogu. Dziś polecam wypróbować przepis na przepyszne bułeczki- ślimaki twarogowe z nadzieniem. Tak naprawdę możecie je nadziać

Smaki Armine
Gryczana pizza z patelni 137

chyba, że takiej prawdziwej w pizzerii w Neapolu… ;) Uwielbiam za to różne wariacje na jej temat, które nie tylko świetnie smakują ale przy okazji są dużo zdrowszą wersją, bez białej mąki czy tony sera. Eksperymentowałam już z bardzo różnymi wersjami spodów do pizzy i opcjami przygotowania – czy to w piekarniku czy na patelni. Może przygotuję kiedyś wpis poświęcony wszystkim(...)wody Dodatki Pasta warzywna (jako sos na spód) Papryka Pomidor Ogórek konserwowy Kukurydza Feta Zioła Jajko wymieszać dokładnie z mąką i wodą, doprawić ziołami Przygotowane ciasto wylać na rozgrzaną patelnię (ja smażę na teflonowej bez dodatku tłuszczu) Smażyć pod przykryciem na średnim ogniu 5-7 minut Po tym czasie odwrócić na drugą stronę Nie zdejmując pizzy z patelni posmarować

HealthyCreations
Ciasto Szajbusek – pyszne, lekkie i kolorowe 497

szpinakiem. Następnie zmniejsz obroty miksera i wsyp powoli mąkę. Miksuj do połączenia się składników. Ciasto przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (25 × 30 cm) i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 C. Piecz przez około 35 minut w trybie góra dół. Następnie ciasto wyjmij z piekarnika i odstaw do wystudzenia.   Pianka Galaretki rozpuść w osobnych miseczkach, każdą(...)wierzch ciasta i włóż je z powrotem do lodówki przynajmniej na 2 godziny.     Ciasto Szajbusek – pyszne, lekkie i kolorowe   Ciasto Szajbusek – pyszne, lekkie i kolorowe   Zobacz inne przepisy na ciasta z owocami: Ciasto Zielone Jabłuszko – pyszny i orzeźwiający wypiek Jogurtowe ciasto Pewniaczek z budyniem i owocami – zawsze się udaje Ciasto Ślicznotka z malinami i bezą – pyszne

e-PrzepisyKulinarne
Krokiety ziemniaczane z brokułem 60

diety mnóstwo innych warzyw. Zajrzyjcie do przepisów na: Kopytka z fasoli z pokrzywą i podagrycznikiem Kopytka z batatów Kopytka gryczane Zielone kopytka Kopytka z kaszą jaglaną i pieczonym burakiem Kluski bez jajek buraczkowe Kluski z dyni Kluski owsiane Po więcej inspiracji zapraszam was na moje konta Instagram oraz TikTok . PRZEPIS NA KROKIETY ZIEMNIACZANE Z BROKUŁEM Składniki: 300g ugotowanych ziemniaków(...)krokiety ziemniaczane z brokułem: Zaczynamy od zmiksowania ziemniaków i brokułów na puree. Następnie do ziemniaków wbijamy jajko, dodajemy mąkę i szczyptę soli. Potem mieszamy wszystko i zagniatamy delikatne, miękkie ciasto ziemniaczano-brokułowe. W kolejnym kroku odrywamy kawałki ciasta i formujemy płaskie, podłużne krokieciki. Następnie krokiety obtaczamy w bułce tartej. Finalnie smażymy na oleju na złoto z obi stron. Artykuł Krokiety

Dorota Smakuje
Oponki Jogurtowe 64

Oponki z jogurtem greckim bez drożdży . Pyszne , mięciutkie i kolorowe . Udekorowane białą czekoladą , kandyzowaną skórką cytrynową  i kolorową posypką cukrową .  Przygotowanie oponek jest łatwe i pełne radości. Wystarczy kilka składników, odrobina czasu i gotowe! Najlepszą frajdą oprócz ich dekoracji jest oczywiście ich smakowanie. Są rewelacyjne w smaku i można je wcinać bez umiaru! Gotowi na kulinarne(...)kuchni i ciesz się niezapomnianym smakiem każdej kolorowej oponki! 🌈✨ Przepis na Oponki Jogurtowe SKŁADNIKI: na 13 sztuk CIASTO: mąka pszenna (350 g) jogurt grecki (200 g) jajko (1 duże)  cukier (50 g) ekstrakt waniliowy (1 łyżeczka) proszek do pieczenia (2 łyżeczki) olej lub smalec do smażenia (1 litr) DEKORACJA: biała czekolada (100 g) olej kokosowy ( 2 łyżki) skórka

Rita creative
Przekąski na Tłusty Czwartek 45

Alle Dobre (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Oponki w polewie czekoladowej Przepis na: Prosta Kuchnia 4. Faworki z ciasta francuskiego Przepis na: Kulinarne Cuda 5. Pączki z jabłkami Przepis na: Kulineo 6. Mini pączki jogurtowe Przepis na: Przepis Dnia 7. Pączki pieczone Przepis na: Kulinarny Blog 8. Churros Przepis na: Słodka Strona 9. Zakręcone pączki Przepis na: Me Cooks 10. Mini

BabskiePorady.pl - Przepisy
Orkiszowa tarta z jabłkami, śliwkami i bananem 73

mąki orkiszowej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie 250 g obranych jabłek 100 g śliwek bez pestek 100 g banana bez skórki 20 g mąki ziemniaczanej 20 g erytrytolu odrobina wody 10 g płatków migdałowych Sposób przygotowania: Tarta Do miski wbić jajo, wsypać mąkę, proszek do pieczenia i erytrytol. Dodać olej kokosowy - całość wymieszać. Włożyć(...)pokroić w kostkę. Banana rozgnieść widelcem. Całość wrzucić do garnka, dodać odrobinę wody i erytrytol. Prażyć do uzyskania musu. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną - dokładnie wymieszać. Z lodówki wyjąć ciasto. Wyłożyć do formy. Na wierzch nanieść nadzienie. Posypać płatkami migdałowymi. Piec przez 45 minut w 180 stopniach. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Drożdżówki z jabłkami i kruszonką 76

również cukier, i szczyptę soli, wszystkie składniki mieszamy i zaczynamy wyrabiać ciasto drożdżowe, możemy to robić ręcznie lub za pomocą robota kuchennego. W trakcie wyrabiania dodajemy rozpuszczone i ostudzone masło. Ciasto wyrabiamy do momentu aż będzie gładkie i sprężyste. Wyrobione ciasto odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. W czasie gdy ciasto wyrasta przygotowujemy prażone jabłka. Dwa jabłka obieramy ze skórki, kroimy(...)kruszonka  Wyrośnięte ciasto przekładamy  na stolnicę i chwilę wyrabiamy, po czym dzielimy na 7 kawałków po około 100g każdy z których formujemy kulki. Każdą kulkę ciasta wałkujemy na placki o średnicy około 12 cm. Wewnątrz każdego placka tworzymy zagłębienie do którego nałożymy prażonych jabłek. Uformowane placki  układamy na brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia, każdy placek smarujemy

Księga-Smaku
Calzone z ciasta francuskiego z łososiem 50

Prawie calzone tylko w cieście francuskim zamiast drożdżowym. Listkujące się ciasto francuskie nadaje lekkości temu pierogowi, a cytrynowy łosoś idealnie współgra z ciągnącą się mozzarellą. Bez drożdży i czekania na wyrośnięcie ciasta, dla zapracowanych i zabieganych 2 porcje sycącego obiadu lub 4 podwieczorku. Składniki: ? 1 opakowanie ciasta francuskiego ? 150 g łososia surowego ? 2 łyżki soku z ctrtyny ? sól, pieprz(...)cytrynowy do smaku ? 2 kulki mozzarelli po 100g Wykonanie; ? Na połowie prostokątnego ciasta francuskiego rozłożyć pokrojoną w plastry mozzarellę. ? Łososia pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem cytrynowym. ? Rybę położyć na serze. ? Przykryć drugą połową ciasta i posklejać dookoła brzegi. ? Piec 30 minut w temperaturze 180 st.C

To co kocham
Chleb żytni na zakwasie 84

ciasto będzie bez grudek. Przykryj ściereczką i zostaw na 14 godzin nawet, a najlepiej na noc. Na drugi dzień dodaj wszystkie składniki z listy składników na ciasto. Wyrób ciasto np. za pomocą robota z hakiem. Przykryj ściereczką i zostaw do wyrośnięcia około 4-6 godzin. Keksówkę o długości 30 cm np. wysmaruj olejem i wyłóż do niej ciasto, wyrównaj(...)posyp ziarnami. Zmocz dłoń i wyrównaj chleb, przykryj ściereczką. Zostaw do wyrośnięcia, około 2 godzin. Nagrzej piekarnik do 200 stopni, piecz chleb godzinę i max.20 minut. Upieczony wyciągnij z formy na kratkę. Chyba nie muszę dodawać, że z masłem najlepszy ? Chleb żytni na zakwasie Chleb żytni na zakwasie

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto śmietanowe ze śliwkami 67

bardziej, że teraz sezon na śliwki, a ciasto w oryginale jest ze śliwkami właśnie. Jeśli chodzi o proporcje to trzymałam się oryginału, ale jak dla nas okazało się ciut zbyt mało słodkie. Następnym razem pozostawię ciasto bez zmian, ale do masy śmietanowej dodam 1-2 łyżki cukru więcej. Kruche ciasto: 350 g mąki pszennej 200 g masła 1 jajko(...)budyniu śmietankowego bez cukru 3 jajka 3 łyżki cukru pudru (lub więcej, jeśli wolisz, by ciasto było słodsze) około 400-500 g śliwek Mąkę przesiewamy na blat, dodajemy zimne masło, siekamy nożem. Formujemy kopczyk, na środek którego wlewamy zimną wodę oraz jajko, składniki siekamy nożem, po czym wyrabiamy gładkie ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na dwie porcje

Smaki Na Talerzu
Jagodzianki 124

będzie gładkie i elastyczne. Ciasto drożdżowe przykryć ściereczką i zostawić w ciepłym miejscu na około 60 minut, aż podwoi swoją objętość. 4. Jagody lub borówki umyć pod bieżącą wodą. Owoce przełożyć na cedzak aby usunąć nadmiar wody. Dodatkowo owoce osuszyć ręcznikiem papierowym. 5. Wyrośnięte ciasto przełożyć na oprószoną mąką stolnicę i chwilę zagniatać. Ciasto drożdżowe podzielić na 10 części(...)układać na blaszy z wyposażenia piekarnika, łączeniem do domu, zachowując przy tym odstępny, ponieważ bułki urosną jeszcze podczas pieczenia. Bułeczki przykryć ściereczką i pozostawić do podrośnięcia na 15 minut. 6. W międzyczasie piekarnik nastawić na 175 stopni, góra – dół, bez termobiegu. 7. Jagodzianki posmarować odrobiną mleka i wstawić do nagrzanego piekarnika do 175 stopni. Bułki piec przez

Gotuj z Prezesem
Cytrynowo- malinowe z prażonym kokosem 83

kawowego pobudzenia, więc dziś coś w przeciwnym kierunku: cytrynka- czyli owocowe orzeźwienie :) Ten przekładaniec w formie tortu jest bardzo delikatny- będzie smakował nawet dzieciom. Ma w sobie coś z ciasta Venus, ale jest zdecydowanie bardziej kremowy, wilgotny i subtelnie owocowy. Cytrynowy biszkopt nasączony ponczem herbacianym earl grey, przełożony prostym malinowym kremem i posypany prażonym kokosem będzie zdecydowanym faworytem w kategorii(...)mnie L, wiejskie) 1 szklank a cukru sok z połowy cytryny 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier oraz sok cytrynowy, ubijamy na sztywną bezę. Następnie dodajemy stopniowo żółtka i dalej ubijamy na najniższych obrotach. Potem przesiewamy mąki i lekko, ale dokładnie mieszamy. Pieczemy ok. 35 minut w temp

Domowe ciasta
Ciasteczka z serduszkiem 113

żółtka, 2 łyżki ksylitolu, łyżeczkę proszku do pieczenia, 3-4 łyżki jogurtu naturalnego, ok. pół słoiczka dżemu truskawkowego. 1. Do malaksera wsyp semolinę, wymieszaj z proszkiem do pieczenia, dodaj masło pokrojone w kostkę, żółtka, jogurt i ksylitol, po czym miksuj wszystko tak długo, aż utworzy się jednolita kula ciasta. 2. Wyjmij ciasto na blat oprószony mąką i zagnieć

Z notatnika dietetyka
Ciasteczka owsiane 107

włoskich, żurawiny i siemienia lnianego. Ciasteczka te posmakują wszystkim, nie tylko tym którzy nie spożywają glutenu. Najlepiej sprawdzą się jako przekąska podana na lunch, śniadanie bądź kolację. Ciasteczka owsiane piekę kiedy mam ochotę na coś zdrowego z dodatkiem ziaren, orzechów i suszonych owoców. W tych ciasteczka możecie np. orzechy włoskie zastąpić orzechami laskowymi, nerkowca, makadamia. Również siemię lniane oraz suszona(...)pieczenia 5 dkg suszonej żurawiny 5 dkg orzechów włoskich 2 łyżki siemienia lnianego Jak zrobić ciasteczka owsiane. Do miski włożyć miękkie masło, cukier puder oraz miód. Utrzeć na puszystą, kremową konsystencję. Kolejno dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz płatki owsiane. Wymieszać. Następnie dodać żurawinę, siemię lniane oraz orzechy pokrojone na średniej wielkości kawałki. Zagnieść ciasto. Z ciasta

MeCooks
Sernik z mlekiem w proszku 3329

przelewamy masę serową na ciastka. Ciasto pieczemy w kąpieli wodnej w temperaturze 170 stopni przez ok 1 h. ( Blaszkę z ciasto wkładam do większej blaszki lub naczynia żaroodpornego. Do większej blaszki wlewamy gorącą wodę do połowy wysokości sernika. Wkładamy bo nagrzanego piekarnika i pieczemy tak przez ok. 60 minut). Jeśli sernik w trakcie pieczenia zacznie się mocno rumienić przykrywamy(...)lekko piekarniku przez 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy blaszkę z wodą zostawiając sernik w piekarniku do całkowitego przestudzenia. Gotowy sernik posypać pudrem lub przygotować polewę. Smacznego! Sernik można piec bez kąpieli wodnej w takiej samej temperaturze. Należy jednak pamiętać, że wtedy szybciej zacznie się przypiekać, a konsystencja sernika może być troszkę inna. Przygotowanie sernika każdym sposobem będzie poprawna

Kulinarne przygody
Biszkopt z pianką matcha i malinami 115

najmniej opadła. Ciasto przelać do przygotowanej formy , wyrównać wierzch, wstawić do nagrzanego piekarnika, biszkopt piec 30-40 min (opcja górnej i dolnej grzałki) lub do tzw. suchego patyczka. Kiedy ciasto jest już upieczone wyjąć z piekarnika i z wysokości 60 cm upuścić (w formie) na podłogę (rzucanie zapobiega opadaniu ciasta, naprawdę działa, wyrównuje jego powierzchnię. Formę z ciastem odstawić(...)koniec dodać śmietanę i ponownie wymieszać. Polewą polać wierzch przygotowanego ciasta, na koniec zetrzeć odrobinę czekolady , można zrobić to przy pomocy tarki do warzyw lub obieraczki. Ciasto przed podaniem można dodatkowo udekorować rozkruszonymi bezami . Smacznego! Artykuł Biszkopt z pianką matcha i malinami pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl
Biszkopt z pianką matcha i malinami 127

najmniej opadła. Ciasto przelać do przygotowanej formy, wyrównać wierzch, wstawić do nagrzanego piekarnika, biszkopt piec 30-40 min (opcja górnej i dolnej grzałki) lub do tzw. suchego patyczka. Kiedy ciasto jest już upieczone wyjąć z piekarnika i z wysokości 60 cm upuścić (w formie) na podłogę (rzucanie zapobiega opadaniu ciasta, naprawdę działa, wyrównuje jego powierzchnię. Formę z ciastem odstawić(...)koniec dodać śmietanę i ponownie wymieszać. Polewą polać wierzch przygotowanego ciasta, na koniec zetrzeć odrobinę czekolady, można zrobić to przy pomocy tarki do warzyw lub obieraczki. Ciasto przed podaniem można dodatkowo udekorować rozkruszonymi bezami. Smacznego

KUCHNIA POLSKA
Iszleki- turkmeńskie pierogi pieczone 111

wypróbować ten przepis, ponieważ te pierogi są przepyszne Składniki: – 500g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 250ml ciepłej wody – 1 jajko (można bez) – 1 łyżeczka soli – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – mięso mielone wg uznania (u mnie mięso z udek kurczaka) – 1 duży ziemniak – 1 duża cebula (u mnie czerwona(...)posmarowania pierogów – sezam do posypania Do ciepłej wody dodać jajko i sól i wymieszać dokładnie. Mąkę wsypać do miski, dodać proszek do pieczenia, wodę z jajkiem, wymieszać i zagnieść miękkie i elastyczne ciasto. Zagniecione ciasto włożyć do woreczka i odłożyć na około 10 minut. W tym czasie cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę, ziemniaka zetrzeć na tarce

Smaki Armine
Ciasto Marchewkowe Z Kremem Kubuś 121

dekoracji cukrowe, czekoladowe lub marcepanowe mini marchewki Wszystkie składniki na ciasto w temperaturze pokojowej ! Ciasto 1. Jajka wraz z cukrem ubijamy na puszysta masę. Następnie dodajemy mąkę z sodą, startą marchew oraz esencję pomarańczową i waniliową. Podczas mieszania dodajemy także olej. 2. Dno tortownicy wyścielamy papierem do pieczenia a boki smarujemy masłem i wysypujemy bułką. Ciasto pieczemy

Gotowanie...to proste !
Pieczeń wieprzowa na kanapki wg Aleex 123

ciasto drożdżowe z cynamonem, i kurczak w miodowej glazurze, i wreszcie pieczeń wieprzowa na kanapki. Pieczeń najbardziej przypadła do gustu Młodemu, który za ciastami nie przepada, a kurczaka nie zdążył zjeść. Pieczeń wieprzowa jest aromatyczna, soczysta i smakuje rewelacyjnie – na ciepło i na zimno. Jeśli lubicie domowe wędliny, gorąco ją polecam. Składniki: • 1 kg mięsa mielonego(...)cebula • garść natki pietruszki • 1 szklanka mleka 3,2% • 1 łyżka przyprawy uniwersalnej • sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. W malakserze, misie robota lub termomixie zemleć boczek pokrojony w kostkę, bez skóry. 2. Dodać natkę pietruszki, cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. 3. Zmiksować na gładką masę, ale niezbyt długo, bo zrobi się pasztet. 4. Do miski włożyć mięso mielone

W mojej kuchni
Placuszki z białym serem 1841

Jajka ubijać z cukrem do czasu aż powstanie gęsta puszysta struktura. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszać łyżką. Twaróg rozgnieść widelcem i wmieszać łyżką w masę z jajek, dodać również ekstrakt waniliowy, nie miksować. Miksowanie sprawi, że struktura ciasta będzie jednolita i po usmażeniu nie będzie tak bardzo wyczuwalny ser. Do placuszków polecam ser klinek(...)wiaderka jest mocno zmielony i ser nie będzie tak bardzo wyczuwalny. Placuszki smażyć na dobrze rozgrzanej patelni posmarowanej tylko delikatnie masłem. Placuszki z białym serem dobrze smakują bez dodatków zarówno na ciepło, jak i po wystudzeniu. Można oprószyć je cukrem pudrem lub podać z ulubioną konfiturą. * szklanka - 250 ml ** łyżka - 15 ml *** łyżeczka

Gotuj w domu
Racuchy jogurtowe z truskawkami 129

cukru pudru kilka truskawek 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: W misce mieszam mokre składniki, dodaję mokre, mieszam rózgą kuchenną do połączenia. Kilka truskawek myję, siekam w plasterki. Rozgrzewam olej na patelni. Nakładam ciasto jedną łyżką formując placuszka. Smażę na średnim ogniu. Gdy brzegi racuszka ładnie się zrumienią

Zasmakuj Kuchni