ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1599/2705)

Sernik dyniowy z Anią 201

nadaje ciastom cudownej wilgotności i ślicznego, słonecznego koloru (choć to ostatnie zależy od użytej odmiany). Lista dyniowych wypieków na ten sezon jest długa, i będę ją wcielać w życie, dopóki dynia zupełnie nam się nie znudzi, albo po prostu nie skończy. Na pierwszy ogień poszło coś, czego jeszcze nie próbowałam, a co intrygowało mnie od dawna. Sernik dyniowy piekłam(...)składników znajduje się sugar free cheesecake-flavored instatnt pudding . Hmm... Czyli że budyniowy proszek o smaku sernika bez cukru , prawda? Pomijając fakt, że w Danii takich cudów nie ma, to się zastanawiam, czy jakbym dała coś takiego do sernika bez pieczenia, to nie smakowałby mąką? Czy może amerykańskie puddingi nie mają w składzie mąki? Nie wiem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Buzia na kłódkę 155

ciasto. Wyrobiłam ciasto dokładnie na blacie bez mąki, przykryłam i pozostawiłam na 1,5 godziny. Po tym czasie podzieliłam ciasto na 8 równych części / ważyłam je, u mnie każda część to około121g /. Uformowałam z każdej części zgrabną kulę i pozostawiłam ponownie do wyrośnięcia na 20 minut. Rozwałkowałam każdą kulę ciasta na grubość około 1cm. Dobrałam odpowiedni kubek, umoczyłam jego(...)jednocześni i chociaż się nie posklejały to chyba było im za ciasno:) Po 7 minutach, kiedy wyjmowałam miseczkę z resztką wody, zmniejszyłam temperaturę do 200st. Piekłam w sumie około 20minut. Bułek nie smarowałam przed pieczeniem. Następnego dnia są jeszcze pyszniejsze

Leśny Zakątek
Pączki z różą 88

wyrabiając ciasto. Na końcu przelewamy delikatnie nasze przestudzone masło. Wyrabiamy kilka minut aż ciasto będzie elastyczne i dobrze napowietrzone. Jeśli nasze ciasto będzie się bardzo kleiło mimo iż użyliśmy sprzętu do wyrabiania ciasta nie przejmujemy się tym i nie podsypujemy mąką. Ciasto wyciągamy na stolnicę lub do miski i wyrabiamy energicznie ręką od 15 do 20 minut. Ciasto pięknie się(...)pieczenia pączków to ok. 170 stopni C. Gdy nasz tłuszcz osiągnie odpowiednią tempretaurę, możemy smażyć pączusie*. Zasada jest prosta, wrzucamy dolną częścią na rozgrzany olej i przykrywamy pokrywką (Ja wrzucam po ok. 3 pączki na raz). Po ok. 1 minucie ściągamy pokrywkę i przewracamy nasze pączki na drugą stronę. Pączki smażymy kolejną minutę ale już bez pokrywki

I LOVE LIFE
Pierniczki Halloween 56

Pierniczki dynie na Halloween. Ciastka bez proszku do pieczenia i bez mleka (ale jak kto może lub woli to zamiast margaryny używa zwykłego masła). Pierniki można dość długo przechowywać dzięki temu, że zaraz po upieczeniu robią się twarde.Wraz z upływem czasu miękną więc najlepiej schować je do pudełeczka czy puszki. Muszę przyznać, że zanim ozdobiliśmy kilka sztuk(...)miód, masło i jajko. Wyrabiamy szybciutko ciasto. Jeśli zajmie nam to zbyt dużo czasu i ciasto zrobi się byt ciepłe, papkowate trzeba je na na jakiś czas odstawić do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy. Ułatwimy sobie pracę smarując wałek olejem coby ciasto się nie przyklejało. Ciasto smarujemy rozmąconym jajkiem i wykrawamy foremkami kształty duszków. Pieczemy ok. 15 minut aż pierniczki się zarumienią

prawdziwe jedzenie
Niebieski tort 89

Jeżeli Jubilat uwielbia kolor niebieski, koniecznie przygotuj dla niego specjalny niebieski tort. Bez wątpienia zaskoczysz zarówno Jubilata, jak i wszystkich gości! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type

Bardzo Gruby Smok
Muffinki kukurydziane + truskawkowy milkshake 176

Sezon na truskawki czas zacząć ;) Jak nie wykorzystać 4,99 zł/kg?   Shake zapewnił mi śniadanie. Czułam się totalnie najedzona ;)   Przepis na mufinki kukurydziane

W kuchni bez szafek
Śniadaniowe burgery w towarzystwie czarnego bzu 247

pożądaną strukturę, dodać dwie łyżki dżemu z czarnego bzu oraz 40 ml czerwonego wina. Dusić na wolnym ogniu przez ok. 10 min, aż alkohol wyparuje i zostanie sam smak. Bez obawy, jeśli wasz chutney jest dość rzadki, po wystudzeniu zgęstnieje. Suszone pomidory pokroić w kostkę, szalotkę posiekać w kostkę, ząbek czosnku drobniutko posiekać. Całość przesmażyć chwilę na oleju(...)wyłożyć papierem do pieczenia i włożyć bułeczki na 5-7 minut do piekarnika. Ciepłe bułeczki przekroić na pół, na dolnej części ułożyć kolejno plasterek serea, jarmuż, chips z szynki, burgera, chutney i przykryć drugą częścią bułeczki. Podawać z filiżanką kawy lub herbaty earl grey. Bułeczki rewelacyjnie smakują również z dobrym masłem i dżemem Łowicz czarny bez lub innym

DefinicjaSmaku
Olej rzepakowy w dietetycznym TORCIE kakaowym z soczewicy i ryżu :) 132

końcu! Zrobiłam ciasto z soczewicy, które już dawno miałam w planach, a to dzięki odbywającemu się obecnie konkursowi „BLOGERZY ODKRYWAJĄ WALORY OLEJU RZEPAKOWEGO”. Wiecie o nim? Bierzecie udział? Główna nagroda jest moim, a także mojej Mamy wielkim marzeniem. Nie ukrywam, że taki sprzęt, jak KitchenAid Artistan bardzo by się przydał w naszej skromnej kuchni :) Od razu poszerzyłby się zakres możliwości(...)całości. Ostudzoną soczewicę i ryż również blendujemy na średnio gładką masę. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i blendujemu, do uzyskania jednolitej konsystencji. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik mocno nagrzewamy w 180*, gdzie ciasto będziemy piekli 45 minut. Po wyciągnięciu maksymalnie ostudzić. Masa budyniowa: - 400 ml mleka - 1 torebka budyniu śmietankowego/waniliowego - stewia/słodzik/cukier Gotujemy budyń według przepisu

Zdrowie na języku :P
Bułeczki śniadaniowe na zakwasie 161

wodą dodać mąki i dobrze wymieszać (bez soli). 2. Przykryć folią i zostawić na 45 min. 3. Dodać sól i dobrze wyrobić. 4. Przykryć folią i zostawić na 30 minut po czym złożyć ciasto kilka razy w kopertę. 5. Ponownie przykryć folią i zostawić na 30 minut po czym znowu złożyć ciasto kilka razy w kopertę. 6. Przykryć folią(...)Ciasto przełożyć na blat oprószony dobrze mąką i złożyć w kopertę. Zostawić na 10 minut i złożyć ponownie. Delikatnie odwrócić ciasto góra-dół i zostawić na 40-60 minut -oprószone mąką i przykryte ściereczką. 8. Pokroić ciasto ostrym nożem – lub specjalną szpachelką (zobacz np. bułki całonocne ) – na mniejsze kawałki i przełożyć na blachę oprószoną mąką i piec

UgotujmyTo.pl
Bezowy tort choinka na Święta! 104

piankowe w środku. Całość przełamałam kwaśnym smakiem domowej porzeczkowej konfitury. Przygotowanie takiego tortu jest proste, choć receptura może wydać Ci się pracochłonna, jednak wierz mi na słowo, że to ciasto robi się bardzo szybko i sprawnie. Zachęcam do wypróbowania! PRZEPIS Blaty bezowe: - 6 białek - 4 łyżki skrobi ziemniaczanej - łyżeczka soku z cytryny - 380 g cukru (zmiel w młynku na cukier(...)całość. Nagrzej piekarnik do temp. 150 stopni C, grzanie dół plus termoobieg lub sam termoobieg. Na blaszce ułóż papier do pieczenia. Na papierze uformuj dwa blaty, jeden większy drugi mniejszy. U mnie to kształt płatków śniegu. Wstaw bezy do piekarnika i piecz 5 minut w temp. 150 °C, kolejne 2 godziny i 20 minut w temp. 100°C. Blaszkę

SMYKWKUCHNI
Maślankowe gofry z leśnymi owocami i kiwi gold 100

type":"HowToStep","name":"Gofry piec na rozgrzanej gofrownicy, przesmarowanej lekko p\u0119dzelkiem z olejem rzepakowym. Pieczemy przez 5 minut, podczas pieczenia nie otwieramy gofrownicy, w innym wypadku gofry wyjd\u0105 gumowe. Po upieczeniu studzimy na kratce.","text":"Gofry piec na rozgrzanej gofrownicy, przesmarowanej lekko p\u0119dzelkiem z olejem rzepakowym. Pieczemy przez 5 minut, podczas pieczenia nie otwieramy gofrownicy(...)Deser Trudność: Średnie Porcje 10 porcje Przygotowanie 20 min. Pieczenie 20 min. Kalorie 320 kcal Doskonałe maślankowe gofry: puszyste i chrupiące jednocześnie. Ulubiony przepis na wakacyjne gofry ze słodką śmietanką i owocami lata. Składniki: CIASTO GOFROWE 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka od kur z wolnego wybiegu

ProstePesto.pl
Torta Caprese 212

Caprese. Największy dylemat miałam z migdałami. Niektóre przepisy wykorzystują migdały ze skórką, a inne bez. W jeszcze innych migdały należy sparzyć gorącą wodą, zdjąć skórkę, uprarzyć w piekarniku i zmielić…. Ja użyłam już gotowych, zmielonych migdałów ze skórką(200 g), które uzupełniłam 100 g bez skórki.   Torta Caprese Składniki na tortownicę 24 cm: 250 g gorzkiej czekolady(...)powinna być lśniąca i sztywna. Pianę dodajemy do masy i delikatnie mieszamy.    Wylewamy do formy uprzednio wysmarowanej masłem i wysypanej maką. Pieczemy w 180° C przez okolo 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Gdy ciasto ostygnie posypujemy cukrem pudrem

Mia Cucina Sofieta
Słodkie 5 minutowe rożki z serem 149

zamiennie można dodać np. 2 łyżeczki cukru wanilinowego) 1 płat/opakowanie gotowego ciasta francuskiego (u mnie wersja XL) Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) Płat ciasta rozwijamy i kroimy na duże kwadraty (nie musi być idealnie, przy zlepianiu można to wyrównać). W górnym rogu każdego robimy po 3 małe nacięcia. Do miski przekładamy twaróg(...)się na boki i jest go w każdym rożku naprawdę dużo), przykrywamy drugą połową z nacięciami i zlepiamy w dłoniach rogi tworząc rożki. Każdy układamy na wyłożonej papierem do pieczenia dużej blaszce. Brzegi rożków dociskamy widelcem tworząc charakterystyczny wzorek. Rożki smarujemy białkiem.  A na koniec posypujemy cukrem. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 20-25 minut. Studzimy

Słodkie okruszki