ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1607/2705)

Wegańskie Ciasto Pomarańczowo Czekoladowe 59

Wegańskie Ciasto Pomarańczowo Czekoladowe, czyli ciasto bez jajek , bez mleka ,  bez masła i bez użycia miksera.  Jest to też idealne ciasto dla osób, które poszczą przed świętami wielkanocnymi, bo jest to ciasto postne , którego inspirację zaczerpnęłam z kuchni greckiej. Wypiek ten ma delikatny smak pomarańczowy z mocnym akcentem czekoladowym . Ciasto jest pyszne(...)smaku jak dla mnie niczym się nie różni od tradycyjnych wypieków. WEGAŃSKIE CIASTO POMARAŃCZOWO CZEKOLADOWE SKŁADNIKI: (na foremkę 25x35 cm.) CIASTO: sok z pomarańczy (400 ml.)  olej roślinny (250 ml) cukier (300 g)  skórka otarta z 2 pomarańczy  proszek do pieczenia (2 łyżeczki)  coś waniliowego (2 łyżeczki ekstraktu waniliowego, lub aromat waniliowy, lub cukier waniliowy

RITA food channel
Świąteczne przeboje kulinarne! Najlepsze przepisy! 71

galaretka dopełniająca smak rybki. Coś pysznego…!   Paszteciki w cieście piwnym Przepis tutaj (KLIK) Delikatne i niezwykle kruche ciasto, które wprost rozpływa się w ustach. Paszteciki można nadziać dowolnym farszem, u mnie tym razem kapusta z grzybami, ale następnym razem przetestuje jeszcze z mięsnym. Są naprawdę pyszne!   Domowy pasztet pieczony Przepis tutaj (KLIK) Pyszny domowy pasztet możemy wykonać(...)podać na przykład jako przekąskę.     CIASTA: Seromak Seromakwiec, seromak albo sernik z makiem… czyli połączenie dwóch (moich ulubionych) ciast! Jest przepyszny, wilgotny, idealnie słodki, po prostu wspaniały. Co prawda wymaga trochę pracy, ale wykonanie idzie dość szybko i sprawnie.   Ciasto Dakłas Przepis tutaj (KLIK) Dawno nie jadłam tak smacznego ciasta. Delikatny biszkopt kakaowy, rozpływający się w ustach

Blog z Apetytem
Ciasto Błękitna Laguna 69

Dzisiaj ciasto jeszcze z sierpnia- trochę obsuwa z dodaniem, ale przepis jak najbardziej nadaje się na teraz. Wszakże przyda się teraz trochę letniego klimatu ! Orzeźwiająca błękitna galaretka z mnóstwem borówek i malin ( można użyć mrożonych), lekki krem jogurtowo-śmietanowy i mięciutki biszkopt.  I jest pysznie! Składniki na biszkopt:   4 jaja    ¾ szklanki cukru(...)łyżki przegotowanej wody    ½ szklanki mąki pszennej    ½ szklanki mąki ziemniaczanej    1 łyżeczka proszku do pieczenia    Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier- ubijamy na sztywną bezę. Następnie dodajemy żółtka, przegotowaną wodę i miksujemy na najniższych obrotach. Na końcu do całości przesiewamy mąki z proszkiem do pieczenia i lekko

Domowe ciasta
Sernik z wiaderka 80

Przepyszny sernik z wiaderka, który zawsze się udaje. Składniki przygotujesz w 15 minut! Składniki 1 kg sera z wiaderka 6 dużych jajek 2 budynie śmietankowe bez cukru 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego szczypta soli sok i starta skórka z wyparzonej cytryny Przygotowanie Do misy miksera przekładamy żółtka, ser z wiaderka, proszek budyniowy, mleko skondensowane oraz sok i skórkę(...)ubijamy białka z odrobiną soli. Mikser wyłączamy, dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy łyżką. Masę przelewamy do tortownicy o średnicy 26 cm. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, wstawiamy ciasto i pieczemy 30 minut. Następnie zmniejszamy temp. do 150 stopni, sernik przykrywamy papierem do pieczenia i pieczemy kolejne 40 minut. Po upieczeniu piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i zostawiamy sernik

Wasze Przepisy
Ciasto orzechowe 180

Takie ciasto orzechowe to idealne wypiek na święta, nie wyobrażam sobie świąt bez orzechowca na stole. U nas co roku obowiązkowo! Możemy go również przygotować na inne nadarzające się okazje w ciągu roku. Ważne by upiec go kilka dni wcześniej, wówczas blaty odpowiednio zmiękną i ciasto jest o wiele smaczniejsze.  CIASTO ORZECHOWE – PRZEPIS Składniki CIASTO KRUCHE(...)szklanki mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru 3/4 szklanki cukru DODATKOWO 1/2 słoika dżemu porzeczkowego Przygotowanie Mąkę przesypujemy na stolnicę, robimy wgłębienie. Umieszczamy w nim przesiane masło, jajka, miód, cukier oraz sodę. Zagniatamy ciasto, formujemy kulkę, zawijamy ją w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Po czasie ciasto wyjmujemy z lodówki, dzielimy na dwie części. Obie

Alle Dobre!
Mazurek czekoladowo-orzechowy 65

stół nie może się obejść bez mazurka. Bez wątpienia to jedno z najbardziej tradycyjnych ciast tego wiosennego święta. U nas pojawia się zawsze w towarzystwie sernika i drożdżowej baby. Tym razem jest to mazurek czekoladowo-orzechowy, w sumie można by powiedzieć, że jest podwójnie orzechowy, ponieważ orzechy znajdują się w kruchym cieście i również w kremie. Ja wykorzystałam(...)niego orzechy laskowe, Ty możesz dodać np. włoskie lub inne ulubione. Przygotowanie tego ciasta nie jest zbyt skomplikowane, pamiętaj tylko, żeby kruche ciasto było dobrze schłodzone przed pieczeniem. KLIKNIJ I CZYTAJ DALEJ

Kulinarne przygody Gatity
Śmietanowiec z galaretkami II 263

Bardzo lubię wykonywać ciasta nie tylko smaczne, ale i ładne- tak po babsku :) Ciasto najpierw ma cieszyć oko i swoim wyglądem narobic nam smaka… A to puchaty biszkopt przekładany masą śmietanową o smaku cytrynowym z mnóstwem kolorowych galaretek całość przykryta okrągłymi biszkoptami i pokryta polewą deserową. A żeby było ładniej : waflowe kolorowe wiórki ( na dole również macie wersję różową). Blacha(...)Biszkopt : 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier i ubijamy na sztywną bezę. Następnie dodajemy stopniowo żółtka i dalej ubijamy na najniższych obrotach. Potem przesiewamy mąkę i lekko, ale dokładnie mieszamy. Wykładamy do blachy 25 x 36 cm. Pieczemy ok. 35-40 minut

Domowe ciasta
Fale Dunaju z jabłkami 208

postanowiłam się z wami podzielić pomimo wszelkich przeciwności. To ciasto to powrót do przeszłości, zarówno mojej, jak i pewnie większości z was. A chodzi o ciasto o pięknej nazwie "Fale Dunaju". Jest to ciasto ucierane, dwukolorowe, z zatopionymi w nim owocami, z kremem budyniowym na domowym budyniu i z czekoladą. Ciasto bardzo ładnie wygląda i super smakuje. Bardzo się cieszę(...)papierem do pieczenia. 3/4 ciasta wyłożyłam do blachy i równo rozprowadziłam. Do reszty ciasta dodałam kakao i wymieszałam do połączenia. Ciemne ciasto rozsmarowałam równomiernie na jasnym. Jabłka obrałam, wykroiłam gniazda nasienne. Jabłka pokroiłam na mniejsze kawałki i poutykałam je równomiernie w ciasto. Ciasto wstawiłam do piekarnika i piekłam ok. 35min. w temp. 180 stopni. Po upieczeniu ciasto wystudziłam

Waniliowe Improwizacje
Racuchy drożdżowe pieczone w piekarniku 166

zamiast jabłek możesz dodać inne ulubione owoce takie jak: rabarbar truskawki maliny banany jagody lub borówki Sposób wykonania racuchów z piekarnika. Ciasto na racuchy z piekarnika jest przede wszystkim identyczne jak na tradycyjne racuchy drożdżowe. W składnikach na ciasto nie ma cukru, pomijając oczywiście 1 łyżeczkę w rozczynie drożdżowym :). Ukłon dla osób na diecie, a dla pozostałych z pewnością wystarczą(...)około 1 cm. Pokrojone owoce dodaję do wyrośniętego ciasta drożdżowego. Piekę racuchy w piekarniku. Piekarnik nagrzewam do temperatury 180 stopni C. Na blaszkę do pieczenia wykładam papier do pieczenia. Możesz lekko przesmarować papier olejem do smażenia. Przygotowuję szklankę z letnią wodą i moczę w niej łyżkę. Dzięki temu ciasto zapewne nie klei się. Za pomocą łyżki umieszczam porcje

Ania gotuje
Fit muffinki czekoladowe z masłem orzechowym 117

A dzisiaj znów muffinki i znów w wersji czekoladowej :) Ale tym razem bardziej wyszukane, bo z dodatkiem masła orzechowego. Bardzo lubię połączenie ciasta czekoladowego z masłem

Healthy food explorer
Torcik jabłkowy z galaretką. 82

Były obiady, więc teraz deser. Zwykły, staromodny... ale smaczny i tradycyjny. Na każdą okazję i bez okazji, to co?!  Zapraszam. Składniki na ciasto; 5 jajek 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżka maki ziemniaczanej 5 łyżek cukru kryształu szczypta soli Przygotowanie; Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Następnie dodajemy po łyżce cukru, ciągle miksujemy. Kiedy(...)będzie wyczuwalny dodajemy żółtka. Miksujemy na najniższych obrotach do połączenia składników. Mąkę przesiewamy przez sitko, porcjami dodajemy do piany delikatnie mieszamy. Tortownicę o średnicy 26cm wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy ciasto delikatnie, wyrównujemy i pieczemy około 25-30 minut w temp, 175C. W tym czasie przygotowujemy nadzienie jabłkowe; Składniki; 1,5 kg jabłek 3 lub więcej łyżek cukru

Radość kipiąca uśmiechem.
Wieniec drożdżowy z makiem 84

środku, wlać składniki płynne, wyrabiać do momentu, aż ciasto przestanie się kleić do rąk. Pod koniec wyrabiania dodać masło. Ja wszystkie składniki umieszczać w misie miksera i miksuje około 10-15 min, hakiem do ciasta drożdżowego. Miksuje do momentu, aż ciasto jest elastyczne, rozciąga się jak guma, jest błyszczące. Ciasto odstawić w ciepłe nieprzewiewne miejsce do wyrastania, ma podwoić swoją(...)namiary wody, np. w pielusze tetrowej lub ścierce, wymieszać z cukrem. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz krótko wyrobić, następnie podzielić na 8 części. Każdą część uformować w wałek i rozwałkować na wydłużony naleśnik, na każdy naleśnik posmarować cienką warstwą farszu makowego, zostawiając po 1 cm z każdej strony bez farszu, zawinąć, jak naleśnik, wzdłuż dłuższego boku. Cztery zwinięte wałki, złączyć

moj przepis na
Wieniec drożdżowy z makiem 88

środku, wlać składniki płynne, wyrabiać do momentu, aż ciasto przestanie się kleić do rąk. Pod koniec wyrabiania dodać masło. Ja wszystkie składniki umieszczać w misie miksera i miksuje około 10-15 min, hakiem do ciasta drożdżowego. Miksuje do momentu, aż ciasto jest elastyczne, rozciąga się jak guma, jest błyszczące. Ciasto odstawić w ciepłe nieprzewiewne miejsce do wyrastania, ma podwoić swoją(...)namiary wody, np. w pielusze tetrowej lub ścierce, wymieszać z cukrem. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz krótko wyrobić, następnie podzielić na 8 części. Każdą część uformować w wałek i rozwałkować na wydłużony naleśnik, na każdy naleśnik posmarować cienką warstwą farszu makowego, zostawiając po 1 cm z każdej strony bez farszu, zawinąć, jak naleśnik, wzdłuż dłuższego boku. Cztery zwinięte wałki, złączyć

moj przepis na
Ciastka kruche z konfiturą różaną, czekoladą i migdałami 93

migdałów bez skórki, białko do smarowania ciasta, sól (najlepiej płatki soli) Ciasto: wszystkie składniki ciasta włożyć do malaksera i szybko, krótko zmiksować. Ciasto wyjąć na blat i zlepić w kostkę, zawinąć w folię spożywczą lub ściereczkę i włożyć co najmniej na godzinę do lodówki. Migały posiekać. Czekoladę zetrzeć. Ciasto rozwałkować. Wykrawać z ciasta koła. W połowie kół wyciąć środki(...)powstaną krążki) . Pełne koła smarować konfiturą różaną. Na konfiturze kłaść krążki. Ciastka posmarować rozmąconym białkiem. Posypać startą białą czekoladą. Ciastka ułożyć na blasze do pieczenia wyłożonej papierem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec 15 minut. Po 10 minutach środek ciastek posypać migdałami. Upieczone wyjąć i oprószyć solą

królestwo garów