Placuszki z mąki z ciecierzycy

Placuszki z mąki z ciecierzycy

Placuszki z mąki z ciecierzycy

Przepis na : śniadanie

Placki najczęściej przygotowujemy z mąki pszennej, czasem z owsianej. Ja od jakiegoś czasu chętniej sięgam po owsianą, ale odmiana zawsze jest mile widziana. Tym razem postawiłam więc na mąkę z ciecierzycy. Choć ciecierzyca nie jest nowością w mojej kuchni, to z mąki z ciecierzycy korzystałam pierwszy raz. Mąka z ciecierzycy Mąka z cieciorki otrzymywana jest ze zmielonych ziaren ciecierzycy. Jest cennym źródłem białka roślinnego, dzięki czemu jest dobrą alternatywą dla osób na dietach wegetariańskich. Jest bezg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.