ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1603/2671)

Śmietanowiec z galaretkami II 214

Bardzo lubię wykonywać ciasta nie tylko smaczne, ale i ładne- tak po babsku :) Ciasto najpierw ma cieszyć oko i swoim wyglądem narobic nam smaka… A to puchaty biszkopt przekładany masą śmietanową o smaku cytrynowym z mnóstwem kolorowych galaretek całość przykryta okrągłymi biszkoptami i pokryta polewą deserową. A żeby było ładniej : waflowe kolorowe wiórki ( na dole również macie wersję różową). Blacha(...)Biszkopt : 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier i ubijamy na sztywną bezę. Następnie dodajemy stopniowo żółtka i dalej ubijamy na najniższych obrotach. Potem przesiewamy mąkę i lekko, ale dokładnie mieszamy. Wykładamy do blachy 25 x 36 cm. Pieczemy ok. 35-40 minut

Domowe ciasta
Fale Dunaju z jabłkami 196

postanowiłam się z wami podzielić pomimo wszelkich przeciwności. To ciasto to powrót do przeszłości, zarówno mojej, jak i pewnie większości z was. A chodzi o ciasto o pięknej nazwie "Fale Dunaju". Jest to ciasto ucierane, dwukolorowe, z zatopionymi w nim owocami, z kremem budyniowym na domowym budyniu i z czekoladą. Ciasto bardzo ładnie wygląda i super smakuje. Bardzo się cieszę(...)papierem do pieczenia. 3/4 ciasta wyłożyłam do blachy i równo rozprowadziłam. Do reszty ciasta dodałam kakao i wymieszałam do połączenia. Ciemne ciasto rozsmarowałam równomiernie na jasnym. Jabłka obrałam, wykroiłam gniazda nasienne. Jabłka pokroiłam na mniejsze kawałki i poutykałam je równomiernie w ciasto. Ciasto wstawiłam do piekarnika i piekłam ok. 35min. w temp. 180 stopni. Po upieczeniu ciasto wystudziłam

Waniliowe Improwizacje
Racuchy drożdżowe pieczone w piekarniku 149

zamiast jabłek możesz dodać inne ulubione owoce takie jak: rabarbar truskawki maliny banany jagody lub borówki Sposób wykonania racuchów z piekarnika. Ciasto na racuchy z piekarnika jest przede wszystkim identyczne jak na tradycyjne racuchy drożdżowe. W składnikach na ciasto nie ma cukru, pomijając oczywiście 1 łyżeczkę w rozczynie drożdżowym :). Ukłon dla osób na diecie, a dla pozostałych z pewnością wystarczą(...)około 1 cm. Pokrojone owoce dodaję do wyrośniętego ciasta drożdżowego. Piekę racuchy w piekarniku. Piekarnik nagrzewam do temperatury 180 stopni C. Na blaszkę do pieczenia wykładam papier do pieczenia. Możesz lekko przesmarować papier olejem do smażenia. Przygotowuję szklankę z letnią wodą i moczę w niej łyżkę. Dzięki temu ciasto zapewne nie klei się. Za pomocą łyżki umieszczam porcje

Ania gotuje
Fit muffinki czekoladowe z masłem orzechowym 104

A dzisiaj znów muffinki i znów w wersji czekoladowej :) Ale tym razem bardziej wyszukane, bo z dodatkiem masła orzechowego. Bardzo lubię połączenie ciasta czekoladowego z masłem

Healthy food explorer
Torcik jabłkowy z galaretką. 70

Były obiady, więc teraz deser. Zwykły, staromodny... ale smaczny i tradycyjny. Na każdą okazję i bez okazji, to co?!  Zapraszam. Składniki na ciasto; 5 jajek 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżka maki ziemniaczanej 5 łyżek cukru kryształu szczypta soli Przygotowanie; Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Następnie dodajemy po łyżce cukru, ciągle miksujemy. Kiedy(...)będzie wyczuwalny dodajemy żółtka. Miksujemy na najniższych obrotach do połączenia składników. Mąkę przesiewamy przez sitko, porcjami dodajemy do piany delikatnie mieszamy. Tortownicę o średnicy 26cm wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy ciasto delikatnie, wyrównujemy i pieczemy około 25-30 minut w temp, 175C. W tym czasie przygotowujemy nadzienie jabłkowe; Składniki; 1,5 kg jabłek 3 lub więcej łyżek cukru

Radość kipiąca uśmiechem.
Wieniec drożdżowy z makiem 75

środku, wlać składniki płynne, wyrabiać do momentu, aż ciasto przestanie się kleić do rąk. Pod koniec wyrabiania dodać masło. Ja wszystkie składniki umieszczać w misie miksera i miksuje około 10-15 min, hakiem do ciasta drożdżowego. Miksuje do momentu, aż ciasto jest elastyczne, rozciąga się jak guma, jest błyszczące. Ciasto odstawić w ciepłe nieprzewiewne miejsce do wyrastania, ma podwoić swoją(...)namiary wody, np. w pielusze tetrowej lub ścierce, wymieszać z cukrem. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz krótko wyrobić, następnie podzielić na 8 części. Każdą część uformować w wałek i rozwałkować na wydłużony naleśnik, na każdy naleśnik posmarować cienką warstwą farszu makowego, zostawiając po 1 cm z każdej strony bez farszu, zawinąć, jak naleśnik, wzdłuż dłuższego boku. Cztery zwinięte wałki, złączyć

moj przepis na
Wieniec drożdżowy z makiem 73

środku, wlać składniki płynne, wyrabiać do momentu, aż ciasto przestanie się kleić do rąk. Pod koniec wyrabiania dodać masło. Ja wszystkie składniki umieszczać w misie miksera i miksuje około 10-15 min, hakiem do ciasta drożdżowego. Miksuje do momentu, aż ciasto jest elastyczne, rozciąga się jak guma, jest błyszczące. Ciasto odstawić w ciepłe nieprzewiewne miejsce do wyrastania, ma podwoić swoją(...)namiary wody, np. w pielusze tetrowej lub ścierce, wymieszać z cukrem. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz krótko wyrobić, następnie podzielić na 8 części. Każdą część uformować w wałek i rozwałkować na wydłużony naleśnik, na każdy naleśnik posmarować cienką warstwą farszu makowego, zostawiając po 1 cm z każdej strony bez farszu, zawinąć, jak naleśnik, wzdłuż dłuższego boku. Cztery zwinięte wałki, złączyć

moj przepis na
Ciastka kruche z konfiturą różaną, czekoladą i migdałami 77

migdałów bez skórki, białko do smarowania ciasta, sól (najlepiej płatki soli) Ciasto: wszystkie składniki ciasta włożyć do malaksera i szybko, krótko zmiksować. Ciasto wyjąć na blat i zlepić w kostkę, zawinąć w folię spożywczą lub ściereczkę i włożyć co najmniej na godzinę do lodówki. Migały posiekać. Czekoladę zetrzeć. Ciasto rozwałkować. Wykrawać z ciasta koła. W połowie kół wyciąć środki(...)powstaną krążki) . Pełne koła smarować konfiturą różaną. Na konfiturze kłaść krążki. Ciastka posmarować rozmąconym białkiem. Posypać startą białą czekoladą. Ciastka ułożyć na blasze do pieczenia wyłożonej papierem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec 15 minut. Po 10 minutach środek ciastek posypać migdałami. Upieczone wyjąć i oprószyć solą

królestwo garów
Szarlotka królewska 137

łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Ubijamy białka  z solą i stopniowo wsypujemy cukier, a następnie dodajemy po 1 żółtku. Na koniec dodajemy mąki i proszek, mieszając delikatnie by piana nie opadła. Blaszkę (23x33 cm) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto i pieczemy ok 25 minut w 180 st. C Masa jabłkowa(...)mieszając, aż jabłka niemal całkowicie się rozgotują. Zdejmujemy z ognia, wsypujemy galaretkę i żelatynę i mieszamy do ich rozpuszczenia. Studzimy. Masa budyniowa 1/2 litra mleka budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru 4 łyżki cukru pudru masło śmietankowe Gotujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowany budyń studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, a następnie dodajemy

Cynamonowe szczęście
Kruche ciasto ze śliwkami 80

ciasto ze śliwkami. Często kiedy robię bezę i zostają mi żółtka przygotowuję kruche ciasto, które ląduje w zamrażalniku. Potem tylko parę chwil i mam gotowy spód do ciasta, na wierzch dowolne owoce, w tym przypadku śliwki, kruszonka i po około 40 minutach w piekarniku ciasto gotowe. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Kruche ciasto ze śliwkami Składniki Składniki na kruche ciasto(...)szklanki mąki pszennej 3 żółtka (duże jajka) 0,5 szklanki cukru 0,5 kostki masła (125 g) schłodzonego 3 łyżki gęstej śmietany 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: około 1 kg śliwek cukier brązowy (opcjonalnie) Kruszonka: 100 g schłodzonego masła 150 g mąki 50 g cukru pudru Instrukcje Ciasto: Na stolnicę przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia

To co lubię - gotuję i polecam
Tarta z malinami i budyniem 91

dodajemy jajko i zagniatamy ciasto. 2. Ciasto owijamy w folię i odstawiamy na 30 minut do lodówki. 3. Formę na tartę smarujemy masłem, piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.  4. Ciasto wyjmujemy z lodówki, musimy go rozwałkować i wyłożyć nim formę. Na ciasto kładziemy folię aluminiową i wsypujemy fasolę lub groch w celu obciążenia ciasta. Pieczemy 20 minut

kruche babeczki
Brownie z musem czekoladowym i owocami 125

Bez względu na porę roku czy pogodę ciasto czekoladowe to zawsze dobry pomysł. A jeśli dodamy do niego jeszcze czekoladowy mus i ulubione owoce otrzymamy obłędny deser, któremu nie łatwo się oprzeć. BROWNIE z MUSEM CZEKOLADOWYM I OWOCAMI Składniki: (forma20x30) brownie: 150 g gorzkiej czekolady 320 ml mleka 1 łyżka octu 80 ml rozpuszczonego masła 1,5 łyżeczki ekstraktu(...)waniliowego 240 g mąki 50 g kakao 200 g cukru 1 łyżeczka sody 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli mus: 175 g gorzkiej czekolady 240 ml śmietany dodatkowo: owoce sezonowe Przygotowanie: brownie: Mleko łączymy z octem i odstawiamy na 15 minut.  W misce mieszamy składniki suche (mąkę, kakao, cukier,sodę, proszek do pieczenia, sól

Bon appetit mon amie
Chleb bez wyrastania 122

Jest to chyba najłatwiejszy i najszybszy chleb jaki do tej pory upiekłam. Wystarczy wymieszać składniki i wstawić chlebki do pieca, bez wyrastania. Możecie użyć dowolnej mąki, może to być 1kg zwykłej pszennej. Możecie dodać dowolne ziarna i/lub płatki owsiane i zawsze się uda. Przepis od Małgosi z bloga Wędrówki po kuchni :) 800g mąki pszennej typ 405 200g mąki pszennej(...)łyżki soli 1/2 szkl siemienia lnianego 1l ciepłej wody Wszystkie suche składniki mieszamy w dużej misce, dolewamy ciepłą wodę i mieszamy dokładnie np. łyżką. Keksówki wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto. Chlebki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę. Po tym czasie wyjąć i studzić na kratce

Smakołyki Asi
Ciasteczka kokosowe (vege) 95

Malutkie ciasteczka kokosowe w wersji wegańskiej , które zrobicie szybko i bez większego wysiłku. To ciasteczka dla miłośników kokosa Składniki na 35 ciasteczek: 1 ½ szklanki mąki (użyłam tortowej) 1 ½ łyżki mielonego lnu 6 łyżek gorącej wody 1 łyżka cukru pudru 120 g KASI dla wegan 2 garście wiórków kokosowych(...)gorącej wody dodaję len i dokładnie mieszam. Wszystkie składniki, razem z wymieszanym lnem z wodą, umieszczam w misce i zagniatam. Ciasto rozwałkowuję na grubość ok. 7 mm i wykrawam dowolne kształty. Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piekę 12-15 minut, aż zaczną się leciutko rumienić. Kiedy ciastka ostygną

Słodki sentyment

Proponowane wyszukiwania