ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1296/2671)

Podówjnie kremowa kostka orzechowa 241

jajo Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto, rozwałkowujemy na wielkość blaszki do pieczenia (23x33 cm) i pieczemy ok 15 minut w 180 st. C na złoty kolor.  Ciasto orzechowe:  6 białek 1/2 szklanki cukru 100 g mielonych orzechów (użyłam włoskich, ale mogą być migdały lub orzechy laskowe) 2 łyżki oleju szczypta soli Białka z solą ubijamy(...)się rozpuści a piana będzie gęsta i lśniąca. Wsypujemy orzechy i delikatnie mieszamy. Wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (23x33 cm) i pieczemy  ok 30 minut w 180 st. C Krem: 6 żółtek 2 budynie waniliowe bez cukru lub 4 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 i 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru

Cynamonowe szczęście
Tort szwarcwaldzki 146

Wirtembergii, na długości około 160 km. W większość obszar ten porośnięty jest lasem. Głównymi składnikami jest biszkopt czekoladowy aromatyzowany wiśniówką, z wiśniowym nadzieniem, ze śmietaną i ozdobiony wiórkami czekolady. Ciasto nawiązuje do tradycyjnego kobiecego stroju – bita śmietana jak biała bluzka, wiórki gorzkiej czekolady jak czarna sukienka, wiśnie jak Bollenhut – charakterystyczne nakrycie głowy – czerwone kule na białym tle. Do tortu wykorzystywany(...)skrobi kukurydzianej, sól,   500 g wiśni (już bez pestek), 2 łyżki cukru, kawałek laski cynamonu, łyżka skrobi kukurydzianej, sok z wiśni, wiśniówka, 1 l śmietany kremówki – 30 – 36%, 2 opakowania śmietan-fix, 3 łyżki cukru pudru, 50 g gorzkiej czekolady, Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Białka ubić ze szczyptą soli

królestwo garów
Fit pączki owsiane. 166

małe, na jeden kęs są po prostu idealne. Najlepsze jest to, że pączki nie zawierają drożdży. A kiedy nie ma drożdży, nie ma potrzeby by czekać aż ciasto wyrośnie. Ekspresowe pączusie , którymi będziesz się cieszyć po 10 minutach. Ten przepis jest idealny dla każdego, kto nie może się zdecydować na ulubiony smak pączka – a kto może?! Prosty przepis na pyszne(...)miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia i sól. Wymieszaj. Mrożone masło zetrzyj na tarce jarzynowej i dodaj do mieszanki z mąką. Wlej mleko i mieszaj dokładnie łyżką. Z ciasta uformuj kuleczki. Płytę kuvings rozgrzej i do każdego otworu nalej odrobinę oleju. Kuleczki wsadź do otworów i piecz do momentu aż będą lekko brązowe, następnie delikatnie je przekręć za pomocą

Zdrowy Styl Joanny
chleb na młodym zakwasie 167

trzymać jest uzyskanie konsystencji klejącej się do łyżki ( inaczej ciasto się "nie podniesie"). Tak wyrobione ciasto  wkładamy do dwóch, wyłożonych pergaminem, foremek, napełniając je mniej niż do połowy chlebowym ciastem. Wierzch ciasta przesypujemy mąką, przykrywamy  ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce  na cztery godziny do wyrośnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie nagrzewamy piekarnik do 200 stopni, smarujemy wierzch chleba(...)wodą i wkładamy je ostrożnie do piekarnika ( uważamy by ciasto nie siadło). W piekarniku nagrzanym do 200 stopni pieczemy bochenki przez 50 minut. Przy pierwszych wypiekach warto sprawdzić przed wyjęciem chleba, czy na pewno jest wypieczony w środku ( robimy to patyczkiem). Upieczony chleb zostawiamy jeszcze przez piętnaście minut w foremce, po czym go wyjmujemy i studzimy. Do chleba możemy dodawać

Miód i pieprz
Cykl wielkanocny: Bezglutenowa kokosowa babka z kremem stracciatella (Ciambella al cocco con crema stracciatella, senza glutine) 138

SKŁADNIKI Babka kokosowa 200 g m ą ki kokosowej 200 g m ą ki ryżowej 200 g masła  100 g cukru 2 jajka 1

La grande e la piccola cuoca
Wiosenny lekki sernik z ricotty 146

składników jest minimalna, a wykonanie banalnie proste. Do dekoracji świetnie sprawdzą się kwiaty jadalne, które nadadzą ciastu wiosennego wyglądu. Składniki na formę o śr. 21 cm: – 500g ricotty – 250g jogurtu greckiego – 100g ksylitolu – 3 jajka – 1 budyń waniliowy bez cukru – 1 łyżka mąki pszennej (orkiszowej) – laska wanilii Dodatkowo: – 1 puszka mleczka(...)ziarenka wydrążone z laski wanilii i delikatnie mieszamy, aż połączymy wszystkie składniki. Tortownicę o średnicy 21 cm wykładamy papierem do pieczenia. Gotową masę serową przekładamy do formy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 160 stopni, pieczemy 40 minut. Ciasto studzimy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Następnie schładzamy go w lodówce. Dodatkowo: Gęstą część mleczka przekładamy do miseczki i mieszamy

Be Fit Be Strong
Fale dunaju 203

przygotowaną wcześniej brytfankę wlewamy najpierw białe ciasto potem czekoladowe i wkładamy je do pieczenia na 40 minut w 180 stopniach.  Na mleku gotujemy budyń zgonie z instrukcją na opakowaniu (nie dodajemy cukru) i zostawiamy do ostudzenia. W tym czasie ucieramy mikserem masło z cukrem aż  składniki się połączą bez grudek. Gdy budyń ostygnie dodajemy

ciastkarnia na kruchym spodzie
Sernik z jogurtów greckich 167

smaku zbliżony do tradycyjnego sernika pieczonego z twarogiem. Ma on piankową konsystencję i można go podawać z sosami owocowymi lub w letnie dni z gałką lodów. Sernik z jogurtów greckich jest to odchudzona wersja tego popularnego i smacznego ciasta. Ponadto robi się go zdecydowanie szybciej niż ten tradycyjny. Pomimo iż jest to ciasto niezawierające sera to na pierwszy rzut(...)delikatnie wymieszać drewnianą łyżką lub szpatułką. Tak przygotowaną masę wylać na blaszkę. Wyrównać. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. i piec około 45 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki piekarnika i ciasto pozostawić na 30 minut. Ostudzony sernik z jogurtów greckich przed podaniem oprószyć cukrem pudrem lub polukrować. Polecam wypróbować przepis na sernik z brzoskwiniami . (adsbygoogle

Danka Pichci
CIASTO CHAŁWOWY BANANOWIEC 164

waniliowego 50 gram białej czekolady 1/2 banana maliny Metoda: 1.  CIASTO: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodać cukier brązowy i waniliowy dalej ubijając.  Kiedy masa zgęstnieje dodać żółtka, śmietanę i olej, dalej miksować. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Zmiksować, aż składniki się połączą. Przelać do tortownicy wyłożonej pergaminem(...)banany i zmiksować blenderem, aż masa powstanie gładka bez grudek. Dodać resztę sok z cytryny. Żelatynę rozrobić w zimnej wodzie. Odstawić do napęcznienia i chwilę podgrzać w mikrofalówce ( ok. 7-10 sekund, aż się roztopi, ale nie może dojść do wrzenia). Dodać do masy i dokładnie wymieszać.  Ostygnięte ciasto przekroić na pół. Zrobić poncz. Sok wymieszać z cukrem

Kuchnia Paulettes
CIASTO MARCHEWKOWE Z MORELAMI, PISTACJAMI i CZEKOLADĄ 218

funkcją góra/dół bez termoobiegu. Formę o wymiarach 17x24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. W misce krótko miksujemy (lub mieszamy rózgą) jajka z cukrem,  przestudzonym masłem lub olejem i startą marchewką. Wprost do miski z masą jajeczną przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia, dodajemy skórkę z pomarańczową, posiekane(...)morele, pistacje i czekoladę. Krótko miksujemy/mieszamy, tylko do połączenia składników. Przekładamy do formy, wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 25 minut, lub do tzw suchego patyczka.  Dobrze wystudzone ciasto kroimy poziomo na 2 części. Spód smarujemy powidłami, przykrywamy drugim blatem. POLEWA: W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy cukier puder i podgrzewając mieszamy do połączenia składników. Zdejmujemy rondel z ognia, dodajemy

cool and minty
Piaskowe ciasteczka z orzechami włoskimi bez jajek (wersja bezglutenowa) 120

Uwielbiam te ciasteczka! Piekłam je już mnóstwo razy i w rozmaitych wersjach, tzn. z użyciem różnych mąk. Każda opcja była tak pyszna, że znikała w ciągu jednego wieczoru. W sumie nie ma czego się dziwić, ponieważ ciasteczka niezwykle kuszą samym swoim zapachem. Po spróbowaniu jednego, sięga się po drugie, trzecie, reszta zostaje na później, a po jakimś czasie to może(...)pomocą młynka do kawy. Wszystkie składniki umieścić w misce i wyrobić na gładką konsystencję. Z ciasta należy uformować kuleczki o wielkości średniego orzecha włoskiego. Każdą kulkę dość mocno spłaszczyć i z niewielkimi odstępami umieścić na blasze uprzednio wysłanej papierem do pieczenia (Ja swoje ciasteczka dodatkowo spłaszczałam tłuczkiem do mięsa, dzięki czemu na wierzchu uzyskały ciekawy wzorek.) Ciastka piec

Di gotuje
‚Biszkopt’ bez mąki 310

ciast często potrzebny jest biszkopt. Problem w tym, że z mąki innej niż biała on nie wyjdzie (a przynajmniej mnie jeszcze nie udało się dokonać takiego wyczynu). Rozwiązaniem okazał się ‚biszkopt’ bez dodatku mąki, bazujący na jajach i serkach śmietankowych (przepis znalazłam tutaj(...)Okazuje się, że smakuje prawie jak zwykły biszkopt. Ba, jest nawet lepszy, bo nie jest taki suchy ;)   Składniki: 5 jajek Szczypta soli 150g serka śmietankowego bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) Słodzidło do smaku – u mnie około 100-150g ksylitolu (może być zamienione na erytrol, najlepiej zmielony na cukier puder

Jak gotować i nie zwariować
Mazurek orzechowo-daktylowy. 201

Jeżeli tak jak ja lubicie piec na ostatnią chwilę, bo lubicie mieć wszystko świeże/ lub nie zdecydowaliście się jeszcze co ma pojawić się na waszym świątecznym stole... dobrze trafiliście. Nie zastanawiajcie się dłużej i pędzicie do kuchni. Nigdy w moim domu nie było tradycji mazurka, jakoś tak, babki były, pasztety, jajka oczywiście, ale mazurka nigdy, do czasu, aż wkroczyłam(...)cynamon szczypta soli Wszystkie składniki na ciasto porządnie zagnieść. Owinąć w folię i schować w lodówce na jakieś 30min. Po tym czasie rozwałkować na kształt prostokąta. Podcinać boki, tak by można z nich uformować brzegi. Zwijamy ze sobą dwa ruloniki, układamy na brzegu i lekko dosiekamy do ciasta, by nie odpadły. Pieczemy ok.15-20min w piekarniku nagrzanym do 200stopni. Studzimy

More food, love and dreams
Kolorowe, pyszne ciasto WIOSNA-z kremem, śmietanką, galaretkami-orzeźwiające, idealne na Wielkanoc +FILM 86

cukier, potem zmniejszamy obroty i dodajemy żółtka-miksujemy, przesiewamy sypkie składniki-delikatnie mieszamy łyżką.   Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 20 minut. Studzimy. KREM do garna wlewamy sok, dodajemy budynie-dokładnie mieszamy i gotujemy do zgęstnienia. Powstały budyń studzimy.  Masło(...)brzoskwiniową rozpuszczamy w 1,5 szkl wrzątku, dokładnie mieszamy, studzimy. Pojemniki z galaretkami wstawiamy do lodówki żeby się stężały.  (ja sobie to zrobiłam wieczorem poprzedniego dnia przed pieczeniem ciasta)Stężałe galaretki kroimy w kostkę. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, dokładnie mieszamy i studzimy.  Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy żelatynę-wszystko chwilę miksujemy na najwyższych obrotach, szybko

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku

Proponowane wyszukiwania