ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1304/2671)

Chrupiące gofry budyniowe 134

mleka 1 budyń śmietankowy bez cukru 40g 3 łyżki oleju (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Z jajka oddzieliłam żółtko i białko. Białko ubiłam ze szczyptą soli na sztywną pianę. Zółtko umieściłam w misce miksera. Dodałam mleko, mąkę tortową, obydwa rodzaje cukru, proszek do pieczenia, olej i proszek budyniowy. Wszystko zmiksowałam na jednolite ciasto. Na koniec do ciasta przełożyłam

Waniliowe Improwizacje
Panettone czekoladowo-pomarańczowe 99

stół i zostaw bez przykrywania na około 15 minut. Formowanie: Odważ wymaganą ilość ciasta w zależności od dostępnych foremek. Dałem po ok. 560 g ciasta na foremkę fi 14 cm. Po podzieleniu uformuj ciasto w kule i pozostaw na 15 minut. Następnie umieść masę w papierowych foremkach, uprzednio umieszczonych na blasze do pieczenia. Nakryj foremki folią i zostaw

Przepisy na domowy ser i chleb
Paszteciki z kapustą i grzybami 93

zawinięciu odetnij od reszty ciasta (patrz zdjęcie poniżej). Każdy rulon pokrój na małe kawałki, które układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Żółtko wymieszaj z łyżką mleka. Za pomocą pędzelka posmaruj każdy pasztecik, a następnie posyp sezamem. Włóż blaszkę do nagrzanego piekarnika i piecz 15 minut w temperaturze 200 stopni C (góra dół, bez termoobiegu). Paszteciki podawaj

Przepisy na widelcu
Kokosowe ciasto ze śliwkami 145

Przyznam się bez bicia, że to pyszne ciasto upiekła moja mama a ja musiałam się z Wami podzielić przepisem. Ciasto jest proste a zarazem bardzo smaczne, idealne do niedzielnej kawki. Ciasto kruche: 300g mąki pszennej 100 g mąki ziemniaczanej 100 g cukru szczypta soli łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g zimnego masła jajko

Smakołyki Asi
Ciasto z melonem 178

porcja kremu kokosowego bez nabiału – przepis 1 dojrzały melon Jak zrobić ciasto z melonem: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Cały czas ubijając dodajemy cukier i żółtka, ubijamy chwilę. Do jajek dodajemy mąki, mieszamy delikatnie. Ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 24cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 30 min w 180st

Dorota Smakuje
Zdrowe serniko - brownie bez białego cukru i mąki 120

Ponieważ fasola zastępuję w cieście mąkę, to nie znajdziecie tutaj też ani grama mąki. Brzmi zachęcająco? To zdradzę Wam, że smakuje jeszcze lepiej! :D Smacznego! ZDROWE SERNIKO - BROWNIE BEZ BIAŁEGO CUKRU I MĄKI Brownie Puszka czerwonej fasoli 2 jajka Banan Ćwierć szklanki suszonych daktyli Łyżka kakao Łyżka cynamonu Pół łyżeczki proszku do pieczenia Sernik 250 g półtłustego twarogu

HealthyCreations
Ciasto Cappuccino z porzeczką 158

migdały , którymi ubrałam ciasto- tort.   Składniki na biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru  1 szklanka mąki pszennej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżki oleju  szczypta soli Białka oddzielamy od żółtek miksujemy na sztywno z dodatkiem soli. Następnie stopniowo wsypujemy cukier i miksujemy na sztywną bezę. Dodajemy po jednym żółtku(...)dokładnie mieszamy. Na końcu wlewamy olej, mieszając. Wylewamy do tortownicy( boki smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą w spód wykładamy papierem do pieczenia). Pieczemy 45 minut w temp. 175-180 stopni. Wyjmujemy z piekarnika w miejsce bez przeciągów. Po 5 minutach zdejmujemy obręcz tortownicy. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Składniki na krem I: 500 ml mleka ¾ szklanki cukru cukier

Domowe ciasta
Baba a'la Panetone 121

ciepłe miejsce bez przeciągów. Przygotowujemy formy ( u mnie keksówka i forma z kominem) Wykładamy ciasto do foremek.   Wstawiamy do lekko nagrzanego(max 50 stopni) piekarnika na 20 minut- na górną półkę, a na dolną stawiamy miskę z wodą.    Po wyrośnięciu miskę z woda wyjmujemy.    wierzch "pędzlujemy" odrobiną klarowanego masła  pieczemy baby w temp

Domowe ciasta
Odrywane bułeczki maślane / Break-off butter buns 165

miejsce na 1 godz. Wyłóż ciasto na stolnicę posypaną mąką i podziel na 15 równych kawałków. Z każdego uformuj małe okrągłe bułeczki i ułóż je w równych odstępach w blaszce (23 cm./34 cm.) wysmarowanej masłem. Odstaw na 15 minut. Bułeczki posmaruj rozpuszczonym masłem. Posyp makiem, sezamem, płatkami drożdżowymi lub pozostaw bez posypki. Piecz w 170°C przez

Delicious Place
Japońskie Mleczne Bułeczki - Bardzo Puszyste I Mięciutkie 160

dłużej. 5. Po wyrośnięciu, odgazowujemy ciasto ponownie je zagniatając i dzielimy je na 9 części, z każdej formując bułeczkę. Układamy je obok siebie w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie odstawiamy do ponownego podrośnięcia na około 20-30 minut. Przed wyrośnięciem Po wyrośnięciu Piekarnik elektryczny rozgrzewamy do 180 stopni. Grzanie góra-dół bez termoobiegu. Wyrośnięte bułeczki smarujemy roztrzepany

Gotowanie...to proste !
Ekspresowe drożdżówki z budyniem i borówkami 189

waniliowy lub śmietankowy bez cukru 1 op. mleko 500 ml. cukier 2 łyżki masło 2 łyżki cukier puder do obsypania borówki 300-400 g.  Budyń przygotować według wskazówek na opakowaniu, dodając na końcu masło. Mieszać do rozpuszczenia. Odstawić do ostygnięcia.  Ciasto francuskie wyłożyć na blaszce od piekarnika z papierem do pieczenia. Wyciąć szklanką kółka

Kuchnia Paulettes
Szybkie ciasteczka wg Aleex 166

szybko zagnieść. 4. Z ciasta uformować w rękach 20 kulek, lekko je spłaszczyć i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując między ciasteczkami odstępy. 5. W każde ciasteczko lekko wcisnąć wybrane dodatki. U mnie to były kawałeczki czekolady deserowej. 6. Ciastka wstawić do piekarnika nagrzanego do 170oC w opcji termoobieg (jeśli pieczemy bez termoobiegu, wówczas należy ustawić

W mojej kuchni
Maślane ciasteczka z kleiku ryżowego i pestek dyni 121

kleiku ryżowego (bez dodatków) 150g masła 100g cukru   2 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masło z cukrem utrzeć do puszystości i nie przerywając miksowania - wbić jajka. Do powstałej masy dodać kleik, proszek do pieczenia oraz uprzednio zmielone (użyłam młynka do kawy) pestki dyni. Całość dokładnie wymieszać - najlepiej za pomocą dłoni. Z ciasta uformować kulki

Di gotuje
Pizza pepperoni z oliwkami i kaparami 183

wyczuwalne podczas pieczenia ( i jedzenia oczywiście:), wspaniale pasują do tej wytrawnej pizzy. Składniki na ciasto (na dwie pizze o średnicy 32 cm): 400 g mąki pszennej 250 ml ciepłej wody 8 g drożdży instant (suchych) pół łyżeczki soli pół łyżeczki soli 2 łyżki oliwy z oliwek sypana mielona bazylia i oregano – opcjonalnie, do woli, ciasto będzie ładnie dodatkowo(...)soli – wszystkie składniki na sos połącz w miseczce, wymieszaj. Jak ciasto urośnie podziel je na dwie części, dwie kule i rozłóż na blachach (uprzednio posmarowanych delikatnie oliwą z oliwek, robię to pędzelkiem) rozcierając dłońmi na boki i tworząc ulubioną grubość ciasta i brzegi. Na ciasto wykładaj: sos pomidorowy, tarty ser i resztę składników. Jak już ułożysz wszystkie składniki posyp

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania